Suomen suurin matkablogiyhteisö

10x rakas kuva kymmenestä eri maasta

Hetkeen en olekaan ehtinyt osallistua Instagram Travel Thursdayhin, joka on jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai. I’m back again! Joka toinen kuukausi näissä on aiheet ja muina kuukausina aihe on vapaa. Heinäkuussa aiheena on rakkaimmat Instagram-kuvani ja jaan teille kohta kymmenen rakasta hetkeä kymmenestä eri maasta tarinoiden kanssa.

Nousi kyllä kauhea matkakuume omaa Instaa selaillessa, sillä hetkeen ei ole tiedossa mitään ulkomaanmatkaa. Onneksi on kuitenkin upea kaunis kotimaa, jossa voin seikkailla tämän kesän. Onko tää oikeasti mahdollista – kesäloma ja en ole lähdössä reissuun kunnolla?

1. KSAMIL, ALBANIA

Viime kesän road tripillä Balkanilla Albania oli yksi selkeä suosikkimaa. Ksamilin pieni rantakaupunki oli yksi mieluisimmista paikoista, vaikka rannat oli aika ruuhkaisia päiväsaikaan. Aikaiset aamut ja auringonlasku oli sitä aikaa, kun rannat olivat rauhallisempia ja tästä oli kyllä ihana katsella auringonlaskua.

Mulle tulee tästä kuvasta mieleen, ihan kuin olisin jossain Kaliforniassa. Eikös siellä oo vähän samanlaisia ”majoja” uima-rannalla. Tätä kuvaa katsoessa tulee aina mieli lähteä jonnekin sinne suunnille.

Lue lisää Ksamilista täältä. 

2. KANDYSTA ELLAAN, SRI LANKA

Saanen esitellä yhden elämäni upeimmista kokemuksista: junamatka Kandysta Ellaan Sri Lankassa. Tämä on ehdottomasti sellaista kerran elämässä -materiaalia! Maisemat olivat todella upeita ja saatiin kurkistaa hyvin paikalliseen kulttuuriin.

Itse matkanteko ei ole koskaan tuntunut noin kivalle ja ensimmäistä kertaa harmittelin, että junamatka kesti ’vain’ kuusi tuntia ja olin maani myynyt, kun juna saapui Ellaan.

Mun piti pysähtyä hetkeksi miettimään, miten aloittaisin tämän postauksen. En löydä kunnolla sanoja. Se on mentävä kokemaan paikan päälle Sri Lankaan, jotta voit käsittää miten upeasta Elämyksestä isolle E:llä puhun. Sri Lankan Hill Countryssa ei missään nimessä kannata jättää välistä junalla matkustamista ja me matkattiin legendaarinen Kandy-Ella väli hitaasti puksuttavalla junalla. 
3. LUANG PRABANG, LAOS

Mulla herahtaa vähän vesi kielelle, kun edes katson tätä kuvaa ja muistelen mitä herkkuja tuolla oli. Luang Prapangissa on iltaisin ruokamarkkinat, josta voit lappaa mahasi niin täyteen kuin vain voit – kahdella eurolla. Kyllä, kahdella eurolla.

Mua alkaa kyllä pikkaisen huvittamaan myös muisto tämän kuvan jälkeen. Lähdettiin Jussin kanssa kävelemään takaisin kotiin ja yhtäkkiä kesken matkan Jussille tuli paha olo. Kesken kävelyn se vain yhtäkkiä oksensi tien sivuun (ja ei, alkoholilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa) ja jatkoi matkaa muina miehinä. Liekkö katuruoka ei ollut maailman puhtainta ruokaa, mutta hyvää silti.

Luang Prabang oli ruuan lisäksi muutenkin tosi kiva kaupunki. Kaupungissa oli todella kiva tunnelma – erityisesti temppelit, oranssikaapuiset munkit ja Mekong Delta jäi mieleen.

Lue lisää Luang Prapangista täältä. 

4. TUUSNIEMI, SUOMI

Pohjois-Karjala on itselleni pala tärkeintä ja rakkainta Suomea, siellä on mun juuret ja paaaaaljon muistoja. Olimme viettämässä viime kesänä rakkaan ystävämme polttareita mökillä ja voi pojat, miten kivaa meillä oli.

Meidän kaveriporukka on ollut kasassa viitisentoista vuotta ja vaikka ollaan vuosien aikana muututtu paljon eikä asuta samassa kaupungissa, on yhdessä aina kivaa. Tähän viikonloppuun mahtui paljon naurua, huutonaurua, onnenkyyneleitä, hulluttelua, rakkautta ja yhdessäoloa.

5. DUBAI, ARABIEMIRAATIT

Dubai oli mun ja Jussin ensimmäinen ’kaukokohde’, jos sitä nyt ihan siksi voi edes kutsua. Oltiin melkein kaksi viikkoa Dubaissa ja meille jäi sekava kuva maasta. Samaan aikaan tykättiin monesta asiasta siellä – kuten puhtaudesta, turvallisuudesta, rannoista, ostosmahdollisuuksista ja ruuasta. Kuitenkin enemmän jäi mietityttämään kaikki se suuruus,  ja se, että rahalla saa.

Käytiin aavikkosafarilla, joka oli tosi kiva kokemus. Ajettiin Jeepillä ympäri aavikkoa, ei olisi kyllä miusta ollut kuskiksi tuonne. En ollut aikaisemmin käynyt aavikoilla ja oli jotenkin hassua, että hiekkaa oli aivan joka puolella ja sitä oli niin kauas asti kuin vain katse kantoi.

6. POMPEI, ITALIA

Kesäkuun alussa tehtiin ensimmäinen kunnon perhematka Napoliin ja Roomaan, johon osallistui äitini ja veljeni perhe. Emme käytännössä koskaan ole olleet missään ja oli korkea aika päästä porukassa ulkomaille.

Parasta tässä matkassa oli nähdä äiti ulkomailla, sillä tyyliin Viroa, Venäjää ja Ruotsia kauempana hän ei ollut käynyt aikaisemmin sekä lentäminen oli ihan uutta. Oli niin siistiä nähdä, miten innoissaan hän oli kaikista asioista ja katseli innoissaan maisemia lentokoneen korkeuksista.

Lue lisää Napolista täältä ja päiväretkistä Vesuviukselle ja Pompeihin täältä.

7. KOTORINLAHTI, MONTENEGRO

Hiki alkaa tulla pelkästä ajatuksesta, kun edes mietin tuota kiipeämistä tuonne. Lähdettiin kiipeämään aamulla Kotorin muureille Montengerossa. Rappusia on paljon, muistaakseni 1650. Matka on hikinen, sillä elokuussa on kiitettävän lämmintä, vaikka lähdettiin aikaisin liikenteeseen.

Kuitenkin kaikki ne rappuset ja hiki unohtui, kun päästiin huipulle ja maisemat olivat tällaiset. Vautsi.

Lue lisää Kotorista täältä. 

8. KULTAINEN KOLMIO, ISLANTI

Matka Islantiin pisti kyllä hiljaiseksi monta kertaa, sillä maan luonto on (anteeksi kiroilen seuraavaksi) perkeleen upea! Ennen tätä en ollut käynyt tällaisissa ’kylmissä’ matkakohteissa, missä ei ole toivoakaan rantalomasta tai kesäisistä vaatteista. En ikävöinyt hetkeäkään lämmintä lomaa, sillä Islanti nyt vain oli niin kaunis.

Mulla oli monta kertaa tuolla sellainen olo, että olisin suoraan jostain Taru Sormusten Herrasta -elokuvien kuvauspaikoilta, siellä oli niin maaginen tunnelma. Kultaisella kolmiolla luontoäiti pisti hiljaiseksi, sillä tämän geysirin edessä ei voinut muuta kuin hämmästellä ja kummastella.

Lue lisää Islannista täältä. 

9. BAGAN, MYANMAR

Voi että, tähän en osaa tai halua muuta sanoa kuin että oon niin onnellinen, kun oon löytänyt maailman parhaimman reissukaverin.  <3

10. HUE, VIETNAM

Tykkään tästä kuvasta aivan superina sekä siitä tunnelmasta mikä tuolla marketeilla oli. Jussi oli vaihdossa Huessa ja asuttiin tovi tässä ihanassa Keski-Vietnamin kaupungissa. Meidät vietiin vähän syrjempään paikallisten suosimalle torille, jossa oli kyllä niin kiva tunnelma että.

Tästä hetkestä alkaen mulle on syntynyt joku rakkaus näytä toreja kohtaan, sillä täällä pääset kurkistamaan aitoon paikalliseen tunnelmaan, näet mitä he syövät sekä törmäät paljon kaikkiin kummallisiin ruokiin. Tykkään tuosta värikkyydestä ja pienestä kaaoksesta mikä toreilla aina vallitsee.

Lue lisää Keski-Vietnamin Huesta täältä. 

Instagram Travel Thursday kyllä herättää hyvin aina reissunälän. Apua. Auttakaa mua ja kertokaa teidän tulevista reissusuunnitelmista!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 5.7.2018 at 13:25

  Hei mullekin tuli matkakuume näitä sun kuvia katsellessa! Etenkin Albania on alkanut houkutella. Näistä kuvista valitsisin silti omaksi lempparikseni sen uimahyppykuvan, tosi onnistunut otos tilannekuvaksi ja niin kesäinen tunnelma välittyy siitä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.7.2018 at 13:01

   Albania on kyllä ihana, jos et oo vielä käynyt nii kannattaa kyllä! 🙂 Se on kyllä ihan yksi mun suosikkikuvista kautta aikojen, tulee hyviä muistoja mieleen. <3

 • Reply matkalla 5.7.2018 at 18:36

  Ihanat muistot ja kuvat! Edellisen kanssa samaa mieltä, että matkakuume iskee näitä katsellessa!

 • Reply Aino 5.7.2018 at 20:13

  Jee tää postaus inspiroi tekemään oman 10x listauksen. Kiitti inspiraatiosta! Oisin muuten unohtanut että tänään on kuun ensimmäinen torstai 😀 Ihania kuvia! Mie niin haluaisin Sri Lankaan, tuntuu että kaikilla on pelkästään hyvää sanottavaa siellä reissaamisesta.

 • Reply Timo 6.7.2018 at 14:54

  Laaja kattaus matkakuumetta nostavia kuvia! Meilläkin oli aikoinaan 7 hengen ryhmämatka Rooma+Sorrento suunnalle ja Pompeiji yms katsottiin sillä reissulla. Nostalgiaa. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.7.2018 at 13:06

   Sorrento kiinnostaisi kanssa täällä, mietittiin sitä myös yhtenä vaihtoehtona mutta päädyttiin sitten Napoliin.

   • Reply Timo 7.7.2018 at 14:01

    Toivottavasti tykkäätte Napolista ja muistatte leimata lipun julkisis. Käytiin siellä päiväreissulla ja meni 200€ kun lipuntarkastajat tuli ja niitten epäselvän leimaussysteemin takia ei oltu huomattu leimata. Nyt tää meidän koko porukka inhoaa Napolia. 😀

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.7.2018 at 15:31

     Käytiin jo siellä ja tykättiin kyllä! <3 Hah, voi että nyt on kyllä tullut kalliit julkiset. :’D Meidän ei tarvinnut käyttää ollenkaan julkisia, sillä sijainti oli niin hyvä ja tykätään kävellä. 🙂

 • Reply Ansku BCN 8.7.2018 at 17:22

  Suosikkini näistä on kuva Tuusniemestä (vai Tuusniemeltä?)! Miten ihanan tyyni järvenpinta ja miten ihanaa siihen olisikaan hypätä <3.

 • Reply Terhi | VAGABONDA 8.7.2018 at 18:46

  Tuusniemi <3 <3 Meillä oli siellä mökki, ja vietin suuren osan lapsuuden kesistäni siellä uiden, soudellen, pyöräillen pitkin hiekkateitä ja pelloissa juoksennellen. Maailman paras paikka! Oon kylläkin jostain syystä aina kuvitellut sen olevan Savoa enkä Karjalaa… Tai ehkä se vaan on niin rajalla, että riippuu keneltä asiasta kysyy 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.7.2018 at 00:19

   Voi että miten kivalta kuullostaa lapsuuden muistot! 🙂 Tuo vuokramökkikuva on Savon puolelta tarkalleen, mutta sitten isän ja veljen mökit on Pohjois-Karjalan puolella jos alkaa pilkkua viilaamaan – en suostu kutsumaan sitä aluetta Savoksi. :’DD Ne on niinku Ohtaansalmen sillan toisella puolen ja jos en väärin muista, niin sillan toisella puolen alkaa Savo sitten. 🙂

 • Reply Heidi 8.7.2018 at 19:29

  2010 Luan Prabangin iltamarkkinoilla ruoka oli vain euron! ja sillä sai ruuan lisäksi vatsataudin 😀 Kivoja kuvia, tykkään itsekin selailla ig:n matkakuvia 🙂 ja hei kyllä kotimaan matkailu on ihan oikeaa matkailua myös 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.7.2018 at 09:08

   Heh, muuttuneet hinnat kuudessa vuodessa. :’D Totta, on myös oikeaa matkailua mutta jotenkin itse pääsee matkan tuntuun paremmin Suomen rajojen ulkopuolella. Sen harjoittelu onkin ollut tämän vuoden teema, että myös kotimaassa voi ja kannattaa matkailla!

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 10.7.2018 at 21:06

  Nuo ruokamarkkinat kuulostavat mukavilta mutta vatsataudista en välittäisi. Hieno juttu, että olet löytänyt itsesi näköisen matkakumppanin, se on kullanarvoinen asia.

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 11.7.2018 at 22:19

  Näistä kuvista on vielä monta maata omalla Bucket listalla! Ihana tunnelma kuvissa <3

 • Reply Anna / Muuttolintu.com 15.7.2018 at 09:40

  Upeita kuvia ja ihania muistoja. Tuo Laosin ruokatori näyttää niin hyvälle! Ja saisinpa itsekin joskus oman mamin raahattua mukaan perhematkalle. Meidän seuraava kohde on niinkin eksoottinen kuin Suomi, Suomen kesään tullaan piipahtamaan pitkästä aikaa, viime kerrasta on 6 vuotta.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 15.7.2018 at 10:49

  Aivan ihania muistoja ja kuvia! Ja kotimaa on mitä parhain reissukohde näin kesällä ja näillä keleillä (helleputki) 🙂 Kyllä instaa selatessa usein matkakuume nousee huimiin lukemiin ja etenkin toisten matkakuvia ja kertomuksia lukiessa kuume päästä reissuun vain yltyy!

 • Reply Emilia/Matkan varrella 15.7.2018 at 13:09

  Ihania kuvia ja tarinoita! <3 kiva kuva toi missä ”pönötätte” sun äidin kanssa, melko mätsäävissä vaatteissakin ;D Mullekin on jäänyt ristiriitaiset fiilikset Dubaista, vähän liian feikki paikka omaankin makuun..

 • Reply Veera Bianca 15.7.2018 at 14:38

  Vitsit miten siisteissä paikoissa olet matkustanut <3 Rakstan tuota Sri Lankan junakuvaa niin paljon ja muutenkin haaveilen tällä hetkellä Sri Lankan matkasta aivan täysillä <3

 • Reply Susanna 15.7.2018 at 21:18

  Ilmeisesti Albania on yhä myös edullinen matkakohde? esim. Espanja on tänä vuonna kallistunut aika paljon

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 18.7.2018 at 09:46

   Ainakin viime vuonna oli erittäin edullinen, toki joku Sarande oli vähän kalliimpi muttei siltikään kallis suomalaisella rahapussille. En osaa sanoa miten hinnat on noussut, voisin kuvitella että nousua on jonkun verran, kun suosio nousee kovaa vauhtia. Suosioon on kyllä syy – Albania on ihan mahti matkamaa!

 • Reply Travelloverin Annika 18.7.2018 at 05:16

  Minulle käy usein samoin: selailen omia kuviani ja saan aikaan matkakuumeen. Omissa kuvissa on aina niin paljon muistoja, ja tosi harvoin (jos koskaan) Instaan tulee laitettua kuvia huonoista hetkistä.

  Kysyit matkasuunnitelmista. Minulla on vielä 2,5 viikkoa jäljellä Ksukoidässä. Näihin viikkoihin mahtuu Balia, Itä-Timoria ja Koh Changia Thaimaassa.

 • Leave a Reply