Suomen suurin matkablogiyhteisö

20x kesäinen Helsinki

Helsinki ja kesä. En äkkiseltään keksi parempaa yhdistelmää kuin kaupunki, jota saan kutsua kodikseni nyt viidettä (!)  vuotta sekä Suomen ihana kesä. Joskus ainakin oma pää lyö aivan tyhjää, mitä täällä voi vapaapäivänä tehdä ja vinkkaan seuraavaksi kaksikymmentä kesäistä ideaa Helsinkiin.

Jaoin kesäisen Helsingin viiteen eri kategoriaan: kaupunkipörräilyyn, mahan täydeltä hyvää, meren äärellä ja urheiluun. Sieltä sitten jokainen valitsemaan omia mieleisiä juttuja.

 

KAUPUNKIPÖRRÄILY

1. Kauppahallit ja torikirppikset

Oma suosikki kauppahallini on Hakaniemen kauppahalli, toki paikka on vielä tovin remontissa. Viereen on rakennettu väliaikainen kauppahalli, joka on myös oikein toimiva. En tiedä mitään kivempaa kuin käydä torilta ostamassa tuoreita mansikoita ja nauttia niistä auringossa.

Täältä löydät kaikki kolme Helsingin kauppahallia. 

Hakaniemen torilla on sunnuntaikirppis, josta olen useita kertoja tehnyt loistavia löytöjä.  Toinen hyvä paikka tehdä kirpparilöytöjä on Hietalahden kirpputori kauppahallin kupeessa.

2. Design District Helsinki

Luovien alojen keskittymä, joka ulottautuu Punavuoresta Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan suuntaan. Omat suosikkini löytyy Punavuoren suunnalta ja näistä paikoista olen tehnyt paljon kivoja löytöjä kotiin sekä herkutteluun.

Design District Helsinki on Pohjoismaiden ensimmäinen ja laajasti kansainvälisesti noteerattu muotoilualan keskittymä, josta on otettu mallia Arabiemiraateissa asti. Sen edustaman designkeskittymän merkittävyyttä ei kuvaa ainoastaan sen tunnetuimpien suomalaisen muotoilun lippulaivatoimijoiden, kuten Artekin, Marimekon ja Designmuseon mukanaolo, vaan myös jäsenistön monipuolisuus. Designputiikkien ja gallerioiden rinnalla verkostossa on kokonaisvaltaisella muotoilullaan erottuvia ravintoloita, kahviloita ja hotelleja, sekä kasvava luovien palveluiden tuottajien joukko.

 

KUUMA HELSINKI

Kahvila Kuuma kuuluu Design District Helsinkiin

 

3. Ota Helsingin suosituimmat nähtävyydet haltuun

Helsingin tuomiokirkko, Senaatintori, Sibelius-monumentti, Uspenskin katedraali, Kauppatori, Temppelinaukion kirkko – mitä näitä nyt on. Jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin ja kaikki ovat aika lähellä toisiaan, joten paikat ottaa helposti haltuun kävellen. Sibelius-monumentille on vähän enemmän käveltävää, mutta ratikalla ja kaupunkipyörällä pääsee.

4. Kattoterasseja ja näköaloja

Helsingissä on muutamia todella kivoja kattoterasseja / näköalaterasseja ja klassisin näistä lienee 70 metrin korkeudessa Torni Ateljee Bar, jonka löydät Sokos Hotel Tornista. Hissillä ei pääse ihan ylös saakka, vaan kiivetä pitää muutamat rappuset. Clarion Sky Bar on ollut nyt itsellä rikollisen pitkään toiveissa, mutta vieläkään en ole itseäni saanut sinne. Tätä on kehuttu paljon ja sen takia uskallan kehua itsekin tätä, vaikken täällä ole käynyt vielä.

Myös Jätkäsaaressa Verkkokauppa.comin näköalatasanteelta aukeaa siistit maisemat Helsinkiin – viime kerralla harmiteltiin Jussin kanssa, kun täällä ei ollut minkäänlaista kahvilaa, baaria tai edes juoma-automaattia. Nuo maisemat kaipaisi jonkun kesäisen juoman seuraksi.

5. Linnanmäki

Ei kesää ilman Lintsiä. Sisäänpääsy Linnanmäelle sekä yhdeksän laitetta on veloitukseton, joista itse asiassa Panoramassa pääsee nauttimaan myös aika kivoista maisemista Helsingin ylle. Itse suosin iltahupia, jolloin suurin osa lapsiperheistä on lähtenyt sekä rannekkeet ovat pikkuisen edullisemmat.

 

Suomenlinna on myös täydellinen kohde piknikille.

 

Goodion smoothiebowlit

 

MAHAN TÄYDELTÄ HYVÄÄ

6. Nauti piknik Espan puistossa. 

Espan puistoa keskeisempää paikkaa kaupunkipiknikille saa jo hetken miettiä. Kauppatorilta tai Stockan Herkusta löydät varmasti herkullisia piknikeväitä. Myös esimerkiksi Kaivari ja Tokoinranta on kivaa seutua piknikille.

7. Aloita aamu Kalliossa aamiaisella

Kalliossa on useampi ihana kahvila, jotka tarjoilee myös aamiaista. Aloita aamu hyvällä ruualla, jotta jaksat seikkailla kesäpäivän Helsingissä. Täältä löydät tarkemmin viisi omaa suosikkikahvilaani Kalliosta, et tule pettymään! 

8. Olutta ja terasseja 

Helsingistä löytyy useampi kiva panimobaari ja lähes kaikilla on myös terassi. Täältä löydät kuusi hyvää vaihtoehtoa pienpanimo-oluille, joista oma suosikkini on Il Birri.

9. Katajannokan Kanavaranta

Vanha punatiilinen makasiinirakennus Katajannokalla on herkuttelijan paratiisi – täältä löydät jokaiseen nälkään (ja janoon) jotain. Goodio Cafe, Johan & Nyström sekä Holiday on omia suosikkejani. Satamassa on paljon hienoja purjeveneitä ja jahteja, joita on mielenkiintoista ihastella (sekä haaveilla omasta).

10. Aitoa italialaisten tekemää pitsaa Jollaksessa

Suuntaa Jollakseen Fornitalyyn, jossa hääräilee aidot italiaanot pitsauunin äärellä. Kannattaa muistaa, että paikka on auki vain viikonloppuisin sekä paikan päällä ei ole mahdollisuutta syömiseen. Miljöö on tunnelmallinen ihan Fornitalyn kupeessa, joten voit nauttia piknikin täällä tai lähteä vaikka Roihuvuoren tai Herttoniemen rantaan piknikille.

 

Uutela

 

Uutela

 

MEREN ÄÄRELLÄ

11. Tee retki Helsingin saarille

Helsingin edustalla on monta eri saarta, joista suosituin on Suomenlinna. Kannattaa käydä myös muissa saarissa kuten esimerkiksi Lonnassa ja Vallisaaressa. Meillä on ollut pari kertaa myös mato-onget mukana Suomenlinnassa ja kalaa on tullut.

12. Nautiskele merellisestä Helsingistä kuohuvan äärellä 

Mattolaituria tai Löylyä parempaa paikkaa en äkkiseltään keksi paremmaksi paikaksi nauttia kuohuvaa ja merimaisemia. Mattolaiturilla oli ainakin vielä viime kesänä maanantaileffoja – en äkkiseltään selvittämällä löytänyt leffoja tältä kesältä.

Mitä Löylyyn tulee, niin se on jo klassikko nähtävyys pelkästään ulkonäkönsä vuoksi. Lisäksi ruoka ja juoma on hyvää täällä sekä saunan kautta pääsee mereen uimaan. Ei hullumpaa!

13. Lähde Kauppatorilta risteilylle

Kauppatorilta liikennöi moni risteilijä, jolla pääset esimerkiksi Porvooseen, Söderskärin majakalle tai vaikkapa ihan pörräämään vain ympäri Helsinkiä.

14. Siirtolapuutarhat

Rakastan Helsingin siirtolapuutarhoja ja niissä on ihana käydä haaveilemassa omasta pienestä kaistaleesta ja ehkä vähän myös siitä pienestä punaisesta tuvasta. Oma suosikki siirtolapuutarha löytyy Herttoniemestä ja siirtolapuutarhan läpi kun kävelee, löydät itsesi ihanalta Kivinokan rannalta.

Täällä on elokuussa myös Kino Kivinokka, jossa katsotaan rannalla elokuvia valkokankaalta koko päivän ja illan. En malta odottaa tämän kesän Kino Kivinokkaa.

15. Pitkospuut Lammassaareen

Ylivoimainen suosikkini Helsingistä on Lammassaari, en voi tarpeeksi kehua paikkaa. Pakkaa reppuun eväät ja täytä termari kahvilla. Täällä voit paistatella päivää, tarkkailla luontoa lintutornista, grillata ja rentoutua luonnon keskellä.

16. Rantalomalle Helsingissä

Helsingissä on useampi kiva ranta ja oma suosikkini löytyy Mustikkamaalta. Klassikkojen klassikko on Hietsu, mutta muitakin kivoja rantoja täältä löytyy: Kivinokka, Aurinkolahti, Furuvik sekä monia muita, jotka löydät täältä.

 

 

URHEILUA

17. Pulahda Allas Sea Poolissa

Kauppatorilta löydät ympäri vuoden auki olevan merikylpylän, jossa voit uida merivesialtaassa tai lämminvesialtaassa sekä hypätä lämpimän saunan lauteille.

18. Kaupunkipyörä alle

Alepan keltaisia kaupunkipyöriä voit bongata joka puolelta Helsinkiä melkein. Ota siis kaupunkipyörä alle ja lähte tutkimaan Helsinkiä. Itse tykkään lähteä Hakaniemestä rantaa pitkin ajamaan kohti Katajannokkaa, Kaivaria, Jätkäsaarta, Hietalahtea ja päätyä sitten Seurasaareen. Seurasaareen tosin ei saa mennä pyörällä, mutta sinne voi mennä pienelle tauolle.

19. Kaivarissa minigolfia meren äärellä, ei voi maisemia moittia. 

20. Joogaa ja SUP-lautailua

Sörnäisten rantatielle on avattu uusi tosi kiva kesänviettopaikka Leblon Merihaka, jossa on tarjolla ruokaa, juomaa, auringossa pötköttelyä, joogaa sekä he vuokraa myös SUP-lautoja.

Myös Hakuna Matata Töölönlahdella vuokraa keskeisellä paikalla SUP-lautoja.

Siinäpä olisi kaksikymmentä vinkkiä kesäiseen Helsinkiin, nautitaan kesästä! <3 

 

Lammassaari on suosikkini Helsingissä

 

Mitä paikkoja sie suosittelet kesäiseen Helsinkiin?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 1.7.2018 at 15:48

  Kiitos vinkeistä! Tähän postauksen pitää palata tenavan kanssa kun käymme Helsingissä, koska olisi mukava kokea jotakin kivaa uutta. Itse tykkään saunoa, joten jos lähtisin sooloilemaan Helsinkiin, niin lähtisin Löylyyn.:) Ja nauttisin design districtistä. Hmmm…pitäisiköhän ottaa sellainen äidin pieni oma loma…

 • Reply Maiju 1.7.2018 at 16:35

  Hei tosi hyvä listaus!
  Itse suosittelen sadepäivälle Navy Jerrysin Mojitoja, ja kannatan ajoittamaan Helsinkipäiväksi ravintolapäivän. Jotenkin tuntuu, että koko Helsinki herää uudella tavalla eloon tuolloin.

  Ja olet aivan oikeassa siinä, että Clarion Sky bar on huikea.

 • Reply Isäkuukaudet 1.7.2018 at 19:01

  Kiitos vinkeistä! Lähiaikoina on tarkoitus turismoida Stadissa pariinkin kertaan, joten listasta poimitaan varmasti jotain mukaan.

 • Reply Inka 2.7.2018 at 08:59

  Ou jes, mikä lista! Näin ensimmäisen kesälomapäivän aamun kunniaksi lukaisin läpi, ja oli kyllä ihan täydellinen ajankohta. Ajattelin tulevien viikkojen aikana kokea ainakin Lammassaaren ja pitkospuut, Lintsin sekä aamiaispiknikin ja aika monta muutakin juttua! Omia Helsingin kesäsuosikkeja on Seurasaari, piknik tai jätskit Töölön kallioilla sekä Lapinlahti kaikkina vuorokauden aikoina.

  Hyvät vinkit, kiitti siis näistä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.7.2018 at 12:53

   Voi lomalainen! Seurasaari on kyllä kanssa ihana paikka, tykkään kovasti. Tuo Lapinlahti on itselle ihan tuntematonta seutua, moni suositellut. Vois kyllä käydä tutustumassa joskus sinne. Ihanaa lomaa Inka! <3

 • Reply Anni | Rajatapaukset 2.7.2018 at 14:09

  Ihania vinkkejä! Käväisin eilen Vallisaaressa, oli ihanan rauhallista verrattuna viereiseen Suomenlinnaan. Siellä oli ihana istuskella, syödä eväitä ja katsella ohitse kulkevia risteilyaluksia 😀
  Seuraavan kerran Helsinki kutsuu kuukauden päästä ja silloin täytyy käydä kokeilemassa ainakin se kauppatorin meriuimala!

 • Reply Emma 4.7.2018 at 09:08

  Helsingissä on musta ihan parasta ne saaret, nimenomaan kesällä siis! Uusia juttuja tuli tässä listauksessa siirtolapuutarhat (tykkään niiden tunnelmasta täällä Tampereella, mutta en koskaan ollut tullut ajatelleeksi että niissä voisi tosiaan käydä muuallakin) ja monien muidenkin hehkuttama Lammassaari. Mun pitää nyt muistaa kyllä pitää se mielessä seuraavalla Helsingin lomalla!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 5.7.2018 at 15:54

  Komppaan Emmaa! Helsingissä parasta ovat sen rannat ja saaret. Muun muassa Mustikkamaan hiekkaranta, Eiranrannan kalliot, Uunisaaren aavalle merelle avautuvat liuskekalliot, Vallisaari, Seurasaaren kärki, Lauttasaaren eteläranta ja sen edustan pikkusaaret. Idässä kannattaa joskus tehdä visiitti Vartiosaareen! Siellä on paljon huviloita, lampaita ja saaren korkeimmalta kohdalta hienot näkymät saaristoon.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 5.7.2018 at 21:43

  Erinomainen lista! Itse olen käynyt Helsingissä viimeiset parikymmentä vuotta sellaiset 40-80 päivää vuodessa, niin on jollain tavalla kirkonkylä tullut myös tutuksi. Itse asiassa tässä listassa oli yksi sellainen juttu mitä en tiennyt, niin käympä testaamassa. Arvaappa mikä se oli? No vastaus oli Fornitaly 🙂

 • Reply Sandra 6.7.2018 at 08:55

  Tunnen Helsinkiä ihan luvattoman huonosti, joten tällaisen listan kanssa pitäisi mennä suunnistamaan. Ihania paikkoja ja tunnelmaa. Perusnähtävyydet on jo tullut koettua, joten tämän kanssa voisin lähteä etsimään jotain uutta!

 • Reply Outi / Maa Quzuu 6.7.2018 at 19:35

  Ihan tykki lista! Suurin osa itselle tuttuja mutta jokunen sellainen, johon olen suunnitellut menoa vielä tämän kesän aikana. Tuo Leblon kiinnostelee sekä erityisesti kaikki merenranta- ja saarikohteet. Tähän täytyy myös kyllä lisätä kaikki lukemattomat Helsingin ilmaistapahtumat jotka menee mulla aina ohi syystä tai toisesta, mutta aina kun niihin eksyy, niin tunnelma on kyllä niin kiva!

 • Reply Sini 6.7.2018 at 20:20

  Helsinki on kyllä kaunis kaupunki. Itse muutin vuosi sitten Kallioon 11 vuoden Vantaalla asumisen jälkeen. Katajanokan satamaranta on tullut tutuksi, kun duuni on siinä kulmilla. Vallisaaressa kävin tänä kesänä ekaa kertaa ja kävelin toisen reitin niistä kahdesta, joita siellä voi kiertää. Niin ja Clarion on koettu, kun pidettiin ystävän kanssa tyttöjen ilta ja otettiin huone sieltä.

 • Reply Travelloverin Annika 7.7.2018 at 05:41

  Kesä-Helsinki välittyy minulle aina vain blogeista, koska olen ties monettako kesää taas reisusssa. Aina välillä mietin, mitä kaikkea menetän. Mutta sitten ajattelen, että siellähän se kotikaupunki on ja pysyy. Vietän aikaa sen kanssa sitten kun siltä tuntuu. Jos kattoterasseista tykkäät, vahva suositus Scandic Simonkentän uudelle, toukokuussa avatulle terassille.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.7.2018 at 13:09

   Itse tykkään kyllä paljon kesäisestä Helsingistä ja haluan kyllä aina pienen palan lomasta viettää täällä. Toisaalta, kyllä tuollainen siunlainen kesäloma Aasiassa menisi kanssa! 😉 Tykkään kyllä, kiitos vinkistä!

 • Reply miraorvokki 7.7.2018 at 11:00

  Heey! Tuli kattoterasseista mieleen, ootko käynyt siellä Maś Rooftopilala? (Scandic) ja jos et, niin mennäänkö joskus!? 😀 Tässä oli oikeesti hyviä vinkkejä, toi Kuuma kahvilta näyttää hyvältä, enkä oo koskaan käynyt! Noita pienpanimojen olutmestoja pitäis kans käydä testaamassa.

 • Leave a Reply