Suomen suurin matkablogiyhteisö

Road trip Suomessa kesällä – minne mennä?

*Sisältää mainoslinkkejä: Camptoo & Housecar

Kesäloman alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat road tripiksi Suomessa, sillä meidän koiranpentu ei nyt sitten syntynytkään. Ollaan alettu toipumaan tästä harmistuksesta, sillä päätettiin tehdä kesälomien kesäloma Suomessa ja lähteä road tripille.

Ei haluttu tänä kesänä lähteä minnekään kauas ja ajateltiin ottaa nyt meidän autosta kaikki ilo irti. Meillä on elokuussa tarkoitus startata noin kolmen viikon mittainen road trip Helsingistä ja yllätys yllätys – TELTTA matkassa. Toki osan meidän reissun öistä vietämme mukavasti hotelleissa. En olisi viime kesän Balkanin telttaretken perusteella uskonut ihan hetkeen löytäväni itseäni teltasta, mutta kuinkas kävikään. Näköjään Balkan voi lähteä naisesta, mutta teltta pysyy.

Jos telttailu ei ole sinun juttusi, niin miltä kuulostaisi matkailuauto Camptoon* kautta? Kyseinen palvelu perustuu jakamistalouteen eli vuokraat yksityiseltä matkailuauton omistajalta. Erinomainen vaihtoehto on Housecar*, joka on tyypillinen matkailuajoneuvojen airbnb-tyylinen alusta. Housecarin kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata omistamiaan matkailuautoja kiinnostuneille reissajille. Hyviä vaihtoehtoja siis löytyy Suomesta, jos haluat vuokrata matkailuauton road tripeille! Kannattaa tutustua matkailuautojen valikoimaan, jokaiselle löytyy varmasti mieleinen kulkupeli.

 

 

Länsi-Suomi on meille molemmille vähän tuntematonta seutua, joten aloitetaan meidän road trip lännestä ja määränpäänä siintää Lappi sekä mahdollisesti myös Norja. Takaisin tullaan Pohjois-Karjalan kautta, sillä pitäähän nyt rakkaaseen Kolin kansallispuistoon päästä käymään.

Eniten odotan tulevalta reissulta Saariston Rengastien osuutta, josta olen haaveillut niin monta vuotta ettei mitään järkeä. Toisen iso odotus kohdistuu Muonion / Kerässieppi / Pallastunturi / Keräsjärvi / Särkitunturi akselille, josta mun äidin puolen suku on ja oon täällä viettänyt käytännössä puolet nuoruudesta. Nyt sitten rikollisen monen vuoden tauon jälkeen haluan palavasti palata tuonne.

 

Alustava matkasuunnitelma

 

Alustavasti meidän Suomen (+ syrjähyppy Norjan puolelle) road trip näyttää tältä:

 1. Hanko
 2. Fiskars
 3. Saariston rengastie (Naantali, Nauvo, Kustavi, Houtskari, Parainen, Iniö – täältä löytyy inspiraatiota Mondosta)
 4. Yyteri
 5. Kauhava / Power Park
 6. Pietarsaari
 7. Rovaniemi
 8. Muonio / Kerässieppi / Pallastunturi / Keräsjärvi / Särkitunturi
 9. Kilpisjärvi
 10. Tromssa, Norja
 11. Senja, Norja
 12. Mahdollisesti lisää jossain päin Norjaa, joka on vähän auki – suosituksia? 
 13. Pyhä-Luosto
 14. Hossan kansallispuisto
 15. Kolin kansallispuisto
 16. Punkaharju
 17. Helsinki

Miltä vaikuttaa? Kilometrejä tulisi karkeasti noin 3600, jos halutaan tuonne Norjan puolelle. Jos pidetään Muoniota meidän pohjoisimpana stoppina, kilometrejä tulisi noin 2600. Kysymys kuuluukin: onko Tromssa, Senja ja vastaavat seudut ekstrakilometrien arvoinen? 

Odotan erityisesti meidän reissulta Suomen upeaa luontoa, kesäfiilistä, ihania tunnelmallisia vanhoja kaupunkeja, hyvää ruokaa, telttailua (kyllä, uskokaa tai älkää) sekä uusia aamuja, uimista, saunomista, patikoimista, tuntureita, poroja, muistoja lapsuudesta sekä uusia seikkailuja Jussin kanssa.

 

 

Hei ennen kaikkea haluaisin kuulla siun vinkkejä tuolle meidän reitille – onko matkan varrella tai pienen poikkeaman päässä jotain ihan must paikkoja?

Millaisia suunnitelmia siulla on Suomen kesään?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 26.6.2018 at 20:39

  Hei, tervetuloa Pohjanmaalle. Kohta 5. Powerpark/Kauhava (Alahärmä) kuntaliitoksen myötä siis Kauhava on minun syntymäpitäjäni! Itselläkin Suomi ”turnee” tulossa, ei tosin ihan noin pitkä, mutta suuntana myös Koli.
  Ja voi harmi karvaisen kaverin puolesta, mutta kyllä se vielä tulee. 🙂

 • Reply Antsu 26.6.2018 at 21:15

  Etelä-Pohjalaisena vinkkaan tietysti ”ostosparatiisi” kokemusta Tuurissa Keskisen kyläkaupassa 🙂
  Mut sitäkin enemmän oman kotipaikkakuntani Ylistaron Eläinten vanhainkotia (Wanha Markki) ja sitä ylläpitävän taitelijapariskunnan kohtaamista. Tykkäisitte varmasti (ja siitä ei oo ku tunti powerparkkiin).

 • Reply Päivi 26.6.2018 at 21:35

  mä taas vinkkaan teille poikkeamista saariston rengastieltä yhden yön ajaksi vähän ulommalle saaristoon <3
  Auton jätätte parkkiin Nauvon Pärnaisiin (mistä lähtee Korppoon lautta) ja hyppäätte Ms Eivorin kyytiin ja käytte nauttimassa todellisesta saaristolaisyöstä Jurmossa tai Utössa 🙂
  Utösta löytyy majoitusta monenmoista, tosin extempore matkailijalle paikat voi olla täynnä, mutta ei hätää teltankin saa pystyttää sille osoitetulle paikalle.
  Jurmossa on vuokramökkejä mutta nekin lienee kaikki varattu … teltta paikka löytyy kuitenkin sieltäkin.
  Molemmat on sellaisia saaria, ettei toista – käykää kurkkaamassa tai tehkää syksymmällä majakka tai Jurmö retki. Syysmyrsky Utössa tai kanervien kukinta Jurmössa – ihan mielettömän upeaa !
  http://www.uto.fi/ ja https://www.jurmo.com/
  ps. blogistani (jota en hävettävän pitkään aikaan oo yksinkertaisesti jaksanut päivittää löytyy juttua molemmista saarista)

 • Reply Kohteena maailma 26.6.2018 at 23:42

  No mun rehellinen mielipide on se, että tossa reittisuunnitelmassa ei ole mitään järkeä. Itse nyt parhaillaan menossa road-trip Rovaniemi-Tankavaara (Saariselkä)-Muonio-Rovaniemi 6 pv, joka on sille alueelle aivan liian lyhyt. Kuusamon suunnalla vierähräisi helposti viikko (matkat kotiin ja takaisin). Eli jos mulla olisi kolme viikkoa aikaa, suuntaisin Hossa, Saariselkä, Utsjoki, Nordkapp, Hammerfest, Tromsa, Kilpisjärvi ja siitä alaspäin.

  Toisaalta, jos haluatte kiertää Eteläistä Suomea tai Suomi ympäri samalla reissulla,niin unohtakaa käsivarsi ja Norja. Uskoisin, että enemmän saisitte elämyksiä ”elämyksellisestä matkailusta” kuin kilometrimatkailusta.

  P.S. Itse rakastan auton ratissa 8-20 päiväohjelmaa, mutta se ei tosiaan kaikille sovi. Tänäänkin normi 400 km takana ?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.6.2018 at 08:32

   Kiitos rehellisestä mielipiteestä! :’D Mie olisin halunnut jättää kilometrien puolesta tuon Norjan väliin ja olla pelkässä Suomessa, mutta koska mie haluan ehdottomasti Saariston rengastielle, Power Parkkiin, Muonioon ja Kolille ja Jussi Norjaan niin tää on meidän kompromissi. Moni noista paikoista (Fiskars, Tammisaari, Powerpark tms) on sellaisia minne ei aiota jäädä yöpymään vaan käydään kurkkaa millaista on sekä noissa on parit kirpparit, joiden takia noihin ajetaan. Meille sopii hyvin kilometrimatkailu, sillä halutaan useampaan paikkaan! 🙂 Kolilla ehditään sitten ladata akkuja, kun meitä odottaa useamman yön hemmottelut hotellissa.

 • Reply Alexandra 27.6.2018 at 09:45

  Tervetuloa Poriin! Käyn Yyterissä ehkä kerran vuodessa ja oli itsekin pakko tästä inspiroituneena hieman googlettaa, että mitäs siellä oikein voisikaan tehdä. Fat biken vuokraamisesta ja metsäreiteistä kuulin ainakin kehuja, jos jokin muukin kiinnostaa kuin rannalla makoilu 🙂 Poistuisin myös käymään Kallossa nauttimassa kahvit ja jätskit sekä Reposaaressa syömässä Merry Monkissa.

 • Reply Mari 27.6.2018 at 17:18

  Uuttakaupunkia ette vaan voi jättää väliin. Meri keskelle kaupunkia, kivat rantaravintolat, rauhallinen puutalokaupunki, jossa on myös Suomen suuri tehdas. Päivi listasi jo pari vuotta sitten näitä blogissaan http://www.nakitjamutsi.com/101-syyta-matkustaa-uuteenkaupunkiin/

 • Reply Tiina 27.6.2018 at 17:22

  Mun mielipide on jos jo Muonion korkeuksille ajatte niin ehdottomasti kannattaa lähtee myös Norjan puolelle. Lyngenin alue Kilpisjärven ja Tromssan välillä on upeeta seutua kans!

 • Reply Sonja 28.6.2018 at 10:33

  Hei,

  Tervetuloa tänne Turunmaan saaristoon. Täältä löytyy tosiaan vaikka mitä! Täältä löytyy niitä telttapaikkoja, mutta myös niin ihania aamiaismajoituksia, että varmasti kannattaa useamman kerran valita sellainen teltan sijaan. Paraisilla, vähän rengastien sivulla on kaunis Villa Apollo. Heiltä löytyy myös maailman ainoa kelluva savusauna (kelluvia saunoja ja savusaunojahan löytyy ympäri maailmaa, mutta täältä löytyy maailman ainut kelluva savusauna). Heiltä voi myös mennä melomaan. Siellä on useampi hieno talo, mutta jos tulee pienessä ryhmässä kannattaa varata huone etukäteen, koska heillä on vain muutama kahden hengen huone. https://villa-apollo.fi Paraisilla, jos on aikaa, voi tehdä hieman pidemmän oikaisun Tammiluodon viinitilalle, josta löytyy omenasta ja marjoista tehtyjä viinejä ja siidereitä. Heiltä kuitenkaan ei löydy yösijaa. http://www.tammiluoto.fi

  Nauvossa on ihanaa ruokaa! Köpmans on ihana B&B jossa myös usein livemusaa puutarhassa. https://kopmans.fi Nauvon parhaat pizzat löytyy laivaravintola Najadenista. Korppoossa kannattaa käydä katsomassa Korpoströmiin. Sieltä löytyy mm. Saaristokeskus Korpoström, jossa on kiinnostavia historiallisia näyttelyitä – tänä vuonna 1700-luvun sotavuosista saaristossa. http://skargardscentrum.fi/?lang=fi Korpoströmistä lähtee myös veneitä ulkosaaristoon. Houtskärissa kannattaa käydä katsomassa, tai yöpymässä, Hyppeisin perhehotellissa Hyppeis Värdshus. https://www.hotelhyppeis.fi

  Iniön asukkaat ovat tosi yställäisiä ja aktiivisa järjestämään paikallisia tapahtumia kuten kesätansseja. Iniössä asuu vuoden ympäri vain noin 200 henkeä. Iniöläiset ovat itse tehneet hauskan liikennemerkin paikalliselle mummolle, joka kävelee usein samaa reittiä kauppaan, päätien ylittäen. Merkki varoittaa siis autoilijoita tietä ylittävästä rollaattorista.

  Kustavissa on mm. Peterzensien kaunis vierassatama josta löytyy myös Boat House hotelli. Peternzenseilläkin on usein live musiikkia. Lähellä tätä vierassatamaa löytyy myös Kustavin Savipaja, jossa on vaikka mitä käsitöitä ja muuta nähtävää. Heillä on myös kaneja ja joskus lampaita. Kustavin Savipajaan kannattaa ainakin poiketa haukkaamaan tuoretta munkkia kahvin kera. Heillä on aina tuoreita munkkeja kahvilassa. Kustavista löytyy myös pop-up ravintola Kipinä, joka tänä vuonna on auki 18-29.7. Kipinässä on aina muualta vireailevia kokkeja. Tänä vuonna siellä on kaksi kokkia, yksi Reykjavikista ja toinen Tallinnasta.

  Ja tässä oli siis vain muutama vinkki. Saaristosta löytyy paljon muutakin 🙂 eli tänne kannattaa tulla useammankin kerran 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.6.2018 at 15:19

   Oi että, kiitos paljon Sonja! Tässä tuli enemmän kuin tarpeeksi vinkkejä. Varmasti osa ainakin tulee käyttöön näistä. Pitää ajatuksen kanssa tutustua noihin siun mainitsemiin paikkoihin.

 • Reply Heli / Drama On The Road 28.6.2018 at 13:06

  Ei näy Raumaa listalla! Sinne män mun suositus! Ei sitte!

  😀

  Sori.

 • Reply Aino 29.6.2018 at 16:13

  Ihanan inspiroiva lista kotimaanmatkailuun, pitää muistaa nämä. Mie aattelin tänä kesänä koluta ainakin Yyterin, Porvoon ja Hangon. Lappiinkin on päästävä talvella pitkästä aikaan kunnon winter wonderlandiin. Ei tää Suomi hullumpi paikka ole <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 30.6.2018 at 14:46

   Voi kiitos Aino! <3 Kaikki kolme ihania klassikko kesäkaupunkeja, tulee varmasti itse käytyä myös kaikissa tänä kesänä. Huomenna itse asiassa pieni päiväreissu Porvooseen, en malta odottaa. Lappiin olisi kyllä kanssa superia päästä myös talvella, mutta oon tosi innoissani myös tästä kesäisestä reissusta. Valkoinen Lappi kyllä kiehtoisi kanssa. Oon niin samaa mieltä siun kaa, ei tää Suomi oo yhtään hullumpi paikka.

 • Reply matkalla 1.7.2018 at 17:35

  Kilpisjärvi ja siellä Saanatunturi tai kolmen maan rajapyykki on ehdoton. Muuten miksi ette aja Altan ja Inarin kautta alas tai kummin päin sitten olette menossakaan?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.7.2018 at 12:52

   Inarin kautta tulee jo lisää kilometrejä kun halutaan sinne Tromssan suunnalle, meille riittää Lapista se Muonion seutu, Rovaniemi ja Pyhä. 🙂 Jää ensi kerralle myös jotain ja saa myös nauttia Kolista.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 2.7.2018 at 12:39

  Ihanat suunnitelmat teillä! Saariston rengastietä suosittelen lämpimästi, se on ihan ainutlaatuista seutua Suomessa ja lauttamatkat tuo kivaa vaihtelua autossa istumiseen 🙂 Me rykäistiin koko rengastie läpi ihan extempore miehen kanssa ja päädyttiin nukkumaan muutama tunti yöllä autossa, kun ei keretty viimeiselle lautalle jossain keskellä saaristoa. Oli kyllä ihana spontaani reissu! Vielä ennen lasta sellaiset onnistui.. 😀
  Powerparkillekin liputan, se on ihan paras huvipuisto Suomessa! Etelä-Pohjanmaalta kun ollaan miehen kanssa kotoisin, niin siellä on tullut käytyä melkeinpä joka kesä.
  Pohjois-Norjan maisemistakin oon haaveillut jo ikuisuuden, eiköhän me sekin seikkailu päästä toteuttamaan tässä lähivuosina!

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 3.7.2018 at 23:40

  VAU! Ihan huikea roadtrip-suunnitelma! <3 Omissa haaveissa samanmoinen, ehkä vielä jonain päivänä.. Vietin Iniössä lapsuuden kesät, se on upea paikka ja kannattaa ehdottomasti ottaa pyörät alle ja kierrellä niin pääsaarta, Keistiötä kuin Jumoakin. Lossit kulkee noiden väliä hyvin. Vaikka telttailu on omastakin mielestä parasta niin, jos haluaa sitä välipäivän, voin suositella lämpimästi Iniöstä Jumon saarella sijaitsevaa Bergshagen B&B-majoitusta, supersympaattinen paikka! 🙂 Ja jos aika sallii niin telttailu Utössä ja Jurmossa on (laiva Pärnäisistä Nauvosta) yksi tämän kesän huikeimmista jutuista mitä ollaan tehty. Juuri kirjoittelinkin Utöstä tarinaa: http://onioni.fi/2018/07/01/uton_majakkasaarella_maailman_aarissa/ Hauskaa reissua!<3

 • Reply Miia / mielenmaisemakuva 10.7.2018 at 01:31

  Fiskars ja Yyteri mulle näistä rakkaimmat, tulee varmasti ihana reissu! Itsellä ensimmäinen kesä Helsingissä, joten keskityn tutustumaan uuteen kotikaupunkiini. Länsi-suomalaisena kasitietä ees taas painaneena suosittelen Merikarvian Köffin munkkeja, olivat ainakin 15v sitten vielä maan parhaita 😀

 • Reply Jenni from HEL 11.7.2018 at 17:36

  Hienoa, että olette päättäneet ottaa Suomen teidän road trip kohteeksi. Olen kerännyt Road Trip from HEL (www. roadtripfromhel.com) sivuille vinkkejä, missä kannattaisi pysähtyä Suomi Road Tripin aikana. Sieltä löytyy osio Best Road Trip Stops in Finland, joten kannattaa käydä siellä vilkaisemassa suositteluja saaneita kohteita. Sivun kautta voi käydä jättämässä myös omat suositellut kohteet. Aika alussa vielä hommat, mutta heinäkuun jälkeen jään töistä pois, niin jää paremmin aikaa kehittää tätä ideaa lentoon.

 • Leave a Reply