Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä maksoi kaksi viikkoa Sri Lankassa?

Budjettipostausta Sri Lankaan on useampaan otteeseen pyydelty ja täältä se nyt tulee – hitaasti, mutta varmasti! Sri Lanka on reppureissaajien / budjettimatkaajien paratiisi, sillä maan hintataso on välillä jopa naurettavan edullinen.

Olimme Sri Lankassa kuusitoista päivää ja matkareittimme oli Colombon lentokenttä – Kandy – EllaUduwalawen kansallispuistoTangalle – Galle – Colombo – Colombon lentokenttä. Tuossa ajassa ehti hyvin saada pintaraapaisun maahan, mutta pidempäänkin olisimme voineet maassa olla.

Pidin kirjanpitoa reissussa, kuinka paljon meillä meni rahaa majoitukseen, matkustamiseen, nähtävyyksiin ja muihin hömpötyksiin kuten hierontoihin ja ostoksiin. Ruokia en kirjannut ollenkaan ylös, mutta keksimäärin ruokaan meni 3-20 euroa kahta henkeä kohden per ateria – riippuen ihan täysin oltiinko paikallisten suosimissa vai turisteille suunnatuissa paikoissa. Parinkympin päiväbudjetilla herkuttelee herroiksi Sri Lankassa.

Sri Lankassa on muuten upea keittiö, kannattaa tutustua srilankalaiseen keittiöön täältä. 

Matkakulut yhteensä kahden hengen Sri Lankan reissulta oli yhteensä 2 303 euroa eli yhden henkilön hintalapuksi tuli 1 151,5 euroa reilulta kahdelta viikolta. Eli erittäinkin kohtuullinen hinta koko paketista + ruuat tähän päälle.

 

 

LENNOT QATAR AIRWAYSILTA

Ostimme lennot joulukuussa eli noin paria kuukautta aikaisemmin Qatar Airwaysilta ja lentoomme kuului vaihdot Dohassa.  Lentolippuun kuului ruumaan menevät matkatavarat sekä tarjoilut lentokoneessa. Ei varattu etukäteen vierekkäisiä paikkoja, mutta tarpeeksi ajoissa kun tehtiin check-in niin saatiin varmistettua myös vierekkäiset paikat.

Olin viimeksi lentänyt Qatarilla vuonna 2012, joten oli kiva päästä päivittämään kokemuksia kyseisestä lentoyhtiöstä. Täältä löydät aikaisemman postaukseni Sri Lankan lentoihin ja Qatar Airwaysiin liittyen.

Lennot Helsinki – Doha – Colombo – Doha – Helsinki maksoi yhteensä 1 078 euroa eli reilu 500 euroa per naama, varsin kohtuuhintainen mielestäni. 

 

 

ETA ETUKÄTEEN NETISTÄ

Sri Lankaan pitää anoa maahantulolupa ETA eli Electronic Travel Authorization, joka on käytännössä ihan läpihuutojuttu perus turistille. Me haettiin ETA sähköisesti netistä noin viikkoa ennen matkaa ja tulostimme ETA:n mukaamme Sri Lankaan.

Ilmeisesti kyseisen maahantuloluvan saa ostettua myös lentokentältä, mutta me tykätään hoitaa etukäteen ettei sitten kentällä tule mitään säätöä.

Täältä löydät lisää tietoa ETA:sta / voit tehdä oman hakemuksen.

ETA eli maahantulolupa Sri Lankaan maksoi 60 euroa kahdelta hengeltä.

 

 

MAJOITUKSET BOOKING.COMIN KAUTTA

Sri Lankassa majoituksien hintataso on edullinen, ei ehkä ihan Indonesian hintatasoa mutta selkeästi edullisempi kuin vaikka Thaimaassa. Me oltiin reissussa noin 30 euroa / yö budjetilla ja saatiin sillä rahalla meille sopivia majoituksia. Iso suositus Sri Lankassa homestay majoituksille, ihan parhaita ja pääset samalla kurkistamaan paremmin paikalliseen kulttuuriin.

Otettiin Tangallessa ja Bentotassa reilusti paremmat majoitukset kuin muualla (yli 100 euroa yö), sillä haluttiin hemmotella  meren välittömällä läheisyydellä itseämme sekä muutenkin loman loppu päähän oli kiva nauttia vähän luksuksesta.

Meidän lennot lähti keskellä yötä joskus kolmen maissa takaisin Helsinkiin ja otettiin yhteyttä Colombossa hostelliin, jos saataisiin pitää siellä päivän ajan meidän rinkkoja sekä käydä yöllä suihkussa. Olen laskenut sen eli kahdeksan euroa tähän budjettiin mukaan myös.

Viisitoista yötä Sri Lankassa maksoi kahdelta hengeltä 770 euroa eli periaatteessa yhden yön hintalappu oli 51,3 euroa. Keskiarvoa nostattaa hieman kuusi yötä vähän paremmassa majoituksessa.

 

 

LIIKKUMINEN SRI LANKASSA

Sri Lankassa kannattaa suosia junia ja busseja, sillä ne ovat todella edullisia. Matkustettiin junalla ykkösluokassa Kandysta Ellaan, Gallesta Bentotaan sekä Bentotasta Colomboon. Lippujen hinta liikkui eurossa parissa, paitsi tuo Kandy – Ella väli oli 13 euroa, koska olimme ykkösluokan junassa.

Junalla matkustaminen on erittäin suosittua Sri Lankassa, sillä voit päästä käsiksi näin upeisiin elämyksiin.

Matkustimme myös pari kertaa bussilla, joka on kulttuurin puolesta elämys kyllä, muutoin hyvin epämiellyttävää. Kuskit ovat aika hulluja, bussissa ei on läkähdyttävän kuuma sekä tunnet olevasi kuin sillipurkissa.

Haluttiin helpottaa meidän elämää saapuessa maahan ja oltiin varattu etukäteen lentokentältä kuljettaja Kandyyn eli noin 4 tunnin ajomatkan päähän. Tämä oli kaikista kallein kuljetukseen liittyvä osuus, sillä se maksoi 45 euroa. Jokaisen euron arvoinen silti 13 tunnin lentojen jälkeen. Otimme taksin myös Colombosta lentokentälle, joka maksoi 17 euroa.

Matkustimme myös jaetulla taksilla Ellasta Uduwalawen kansallispuistoon, koska matka sinne kuulosti liian säädöltä bussin vaihdoksien kanssa. Mukavuus alkoi houkuttaa siis.

Liikuttiin paljon myös tuktukeilla ja kyydit maksoi 150-250 LKR. Skootterilla teimme yhden päiväreissun Ellassa ja skootterin vuokra oli 7,5 euroa bensoineen.

Liikkuminen Sri Lankassa maksoi kahdelta hengeltä 189 euroa.

 

 

NÄHTÄVYYDET SRI LANKASSA

Ei käyty kovinkaan monessa maksullisessa nähtävyydessä / aktiviteetissä Sri Lankassa: Kandyssa Buddhan hampaan temppelissä, opastetulla kierroksella teetehtaassa Ellassa sekä safarilla bongailemassa norsuja ja krokotiilejä Uduwalawen kansallispuistossa.

Lue täältä lisää Uduwalawen kansallispuistosta ja safarista.

Nähtävyydet ja aktiviteetit maksoi kahdelta hengeltä 85 euroa.

 

 

MUUT KUSTANNUKSET

Muissa kustannuksissa on hieronnat, pyykinpesut ja ostokset. Mikään varsinainen ostosmaa Sri Lanka ei ole, mutta tarttui kotiin muun muassa mausteita ja housut.

Muut kustannukset kahdelta hengeltä oli yhteensä 121 euroa. 

 

 

Miltä meidän matkan hintalappu kuulostaa? Mielestäni hyvin kohtuullinen hinta. Vertailun vuoksi 8 päivää Bentotalla juuri samassa hotellissa , missä me oltiin omatoimisesti maksaisi TUI:n kautta alkaen 2140 euroa kahdelta hengeltä. Tämä oli edullisimpia TUI:n toteuttamia matkoja Sri Lankaan.

Nopeasti voisi tehdä siis johtopäätöksen, että omatoimisesti säästää pitkän pennin, sillä meillä oli puolet pidempi matka ja hintalappu oli samaa luokkaa.

 

 

Minkä verran sinä kulutat rahaa matkoilla?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Inka 2.6.2018 at 07:50

  Jes jes jes! Budjettipostaukset on niin kiinnostavia, erityisesti kaukokohteiden kohdalla. Ei kyllä kuulosta pahalta, ja tää postaus vaan lisäsi kiinnostusta Sri Lankaa kohtaan.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.6.2018 at 12:46

   Sama täällä, niitä on kiva lukea ja voi vähän vertailla omiin kulutuksiin. Ei ollenkaan kyllä ollut paha, kun miettii mitä kaikkea koettiin. Lisäksi Sri Lankassa on paljon kaikkea ilmaista puuhaa niin sekin laskee budjettia kivasti. 🙂

 • Reply piyya 4.6.2018 at 15:49

  Budjettipostaukset kiinnostaa myös. Pidän itse aina kirjaa siitä mihin rahani kulluu matkoilla. Täytyneepä tehdä seuraavasta reissusta kunnon budjettipostaus.
  Hattua nostan teille, tuo reissu ei todella ole ollut pahan hintainen, sanoisin että halpa.

 • Reply auringonpaistetta 4.6.2018 at 17:49

  Täällä myös budhjettipostausten fani 😀 Qatar Airways tuntuu tällä hetkellä olevan loistava valinta kaukokohteisiin. Kohtuuhintaisia lippuja ja se on nykyään aina plussaa, kun laukut kuuluu hintaan ja vielä ruokaakin tarjoillaan ilman lompakon kaivamista 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 4.6.2018 at 22:02

  Näitä budjettipostauksia on aina kiva lukea. Meillä menee yleensä jonkin verran enemmän rahaa kuin teillä tällä matkalla. Silti päivittäisten menojen, kuten majoituksen ja ruokailujen, osalta aika samanlaisia lukuja oli meilläkin edellisellä Aasian matkalla. Emme siis olekaan ihan toivottomia tuhlareita. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.6.2018 at 20:15

   Mahtia, jos tykkäät ja kiinnostaa. Itsekin innolla tutkailen muiden budjettipostauksia, saa hyvän kuvan omasta kuluttamisesta sekä välillä oon saanut tosi hyviä säästövinkkejä näiden kautta.

 • Reply Sofia / Project Forever 6.6.2018 at 11:20

  Budjettipostauksia on aina kiva lukea! Yllättävän edullinen reissu teillä oli, tuo reipas 1000 euroa lennoista, kahden viikon majoituksista ja liikkumisesta ei ole kyllä ollenkaan paha hinta! Sri Lanka vaikuttaa upealta kohteelta, tuonne täytyy itsekin joskus päästä käymään. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.6.2018 at 20:15

   Joo mäkin vähän yllätyin miten edulliseksi tämä reissu tuli. Toki tohon tulee ne ruuat päälle, josta en yksinkertaisesti jaksanut pitää tarkkaa kirjaa. :’D Halpaa kuin saippua silti!

 • Reply takkutukka 8.6.2018 at 00:20

  Olipa kiva saada oikeasti realistinen kuva siitä, paljonko tälläinen reissu sitten kustantaisi 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 9.6.2018 at 21:06

  Kohtuuhintaiseltahan tuo kuulostaa, varsinkin kun olette valinneet välillä vähän tasokkaampaa majoitusta. Ja nuo lentohinnat per naama kuulostaa todellisilta löydöiltä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.6.2018 at 20:17

   Eikö vain, meille oli todellakin kohtuuhintainen reissu ja ei ollut kuin yksi oikeasti huono majoitus. Kaikkia muita paikkoja voin lämmöllä suositella ja olihan nuo tasokkaimmat majoitukset mukavaa vaihtelua homestayhin.

 • Reply Anni|Rajatapaukset 25.6.2018 at 21:36

  Jes, budjettipostaukset on mun suosikkeja! 😀
  Pidän tuota kyllä hyvin edullisena, alkoi taas Sri Lanka kiinnostaa entistä enemmän!

 • Reply Mirva 28.8.2018 at 21:10

  Meillä oli ajatuksissa talvella suunnistaa kohti Balia ja Indonesiaan muutenkin, mutta nyt Sri Lanka meni kyllä mietintämyssyyn myös ? Kumman itse valitsisit? Mitkä ovat mielestäsi suurimmat erot?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.8.2018 at 14:02

   Apua mikä kysymys. Hmm. Molemmissa on kyllä puolensa sekä todella mielenkiintoiset kulttuurit. Nyt pistit pahan. Bali on toisaalta sata kertaa turistimpi, joten päätyisin varmaan itse sen takia Sri Lankaan. Kummassakaan ei ehkä oo niin sellaisia unelmarantoja, mutta Balin lähellä Gilien saaret on todella ihanat. Jos menisin Balille, niin olisin vain hetken Balilla ja lähtisin livohkaan sitten Gileille. Jos sinne ootte menossa, niin sitten ääni Balille jos rantalomaa erityisesti haluatte. ☺️

 • Reply Eve, Jetlaggies 21.12.2018 at 10:54

  Edelliselle kyselijälle vastaisin ehdottomasti Sri Lanka<3 Balilla kelit eivät talvella ole yhtä suopeat kuin eteläisessä Sri Lankassa. Molemmissa ihanissa paikoissa on tietty puolensa.

  Sinulle Veera kovasti kiitokset mahtavasta paketista lempparimaastani Sri Lankasta ja kiitos myös linkkauksesta Yala-postaukseemme<3 Ollaan kierrelty tosiaan Kandy – Nuwara Eliya – Horton Plains – Ella- Tissamaharama – Yala – Unawatuna – Mirissa – Weligama – Galle. Vuoristojunamatka oli yksi elämäni ihastuttavimmista ja Hortons Plains lumoavan kaunis patikoida. Ihan jokaista Lankan paikkaa voisin suositella suurella lämmöllä<3

  ps. Sri Lankan postauksia löytyy meidänkin blogista lisää kiinnostuneille matkansuunnittelijoille. Ja mikä parasta: Kuukauden päästä lähdetään taas Lankaan <3! Tällä kertaa voitaisin koittaa tuota ihastuttavaa Tangallea. Ohjelmassa myös mm. Udawalawen safari ja norsut.

  Hyvää joulua sulle!

 • Reply Johanna 9.3.2020 at 13:55

  Muistatko vielä että mitä reittiä varasit lentokeltälle kuljetuksen etukäteen? Tuntui hyvän hintaiselta. Itse ollaan aikomassa Colombosta Ahungalle, mikä on käsittääkseni parin tunnin päässä, niin kiinnostaisi tietää mikä on paras väylä hankkia kuljetus etukäteen? Mahdollisesti jo vaikka moleempiin suuntiin.

 • Leave a Reply