Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yes Yes Yes – löysin uuden suosikkiravintolani Helsingistä

Yes Yes Yes Helsingissä yllätti kyllä täysin. En ole ihan hetkeen nimittäin syönyt noin herkullista ruokaa Helsingissä, olin aivan myyty ensimmäisten suupalojen jälkeen. Kaikki täällä oli pastellinväristä hattaraunelmaa – niin maut, miljöö kuin palvelukin.

Entisen Mäkkärin tiloissa Iso-Roballa sijaitseva Yes Yes Yes tarjoaa vain kasvisruokaa, mutta markkinoi itseään kaikkien ravintolana, joka sopii kasvisruokavalioon. Tarjolla on myös vegaanisia ruokia ja moni annoksista pystytään muokkaamaan vegaaneille sopiviksi. Vaikka olenkin sekasyöjä, en ikävöinyt hetkeäkään lihaa.

Olen nyt reilun vuoden kuullut hehkutuksia kyseisestä ravintolasta ja olin niin onnellinen, kun saatiin idea lähteä testaamaan Pöndekengissä -matkablogin Miran kanssa Yes Yes Yesin tarjonta. Ravintola on sisustettu niin kauniiksi ettei mitään järkeä, kyllä tuolla pastellitaivaassa kelpasi dinneri nauttia hyvässä seurassa.

Me varattiin etukäteen pöytä ja hyvä niin, sillä ravintola oli aivan täynnä. Eli suosittelen tekemään pöytävarauksen, jos vähänkään haluat varmistaa paikkasi. Kivana lisäpisteenä Yes Yes Yesissä oli baaritiski, joka oli yhtälailla tarkoitettu syömiseen kuin normaalit pöydät. Ensi kerralla haluan baaritiskille syömään, sillä pääsisin aivan pelipaikoille tarkastelemaan kokkien touhuja.

 

 

 

 

Tarjoilija esitteli kattavasti listaa meille ja kertoi, että annokset ovat suhteellisen pieniä, joten suosittelee ottamaan useamman vaikkapa jaettavaksi. Tämä jakokulttuuri on kyllä ihan super kiva, mikä on pikku hiljaa rantautunut myös meille Suomeen. Paljon kivempi maistella paljon erilaisia makuja, kuin mussuttaa omaa yhtä annosta. Tarjoilija suositteli, että kahdelle hengelle 6-7 annosta on hyvä, mutta ainakin meidän nälkään kolme tai neljä olisi ollut riittävä.

“Yes Yes Yes!” we said when this classic corner of an ex-McDonald’s was up for grabs. We couldn’t stop ourselves from realizing a longtime dream: Opening a bustling bar & restaurant where food just happens to be vegetarian. – Richard, Alex & Ville / Yes Yes Yes

Ruokalistalla olisi ollut monta annosta, joita oltaisiin haluttu maistaa. Jäipähän hyvä syy palata uudestaan. Me päädyttiin ottamaan avocado, pistachio, parmesan and thai basil, joka tarjoiltiin tandoorileivän kanssa. Oon kyllä kaikkien dippien ja tahnojen ystävä, ei voi muuta sanoa kuin että oli kyllä pirun hyvää.

Otettiin charred kale, mango, parsnip chips and toasted sesame salaatti, joka oli henkilökohtainen suosikkini tämän dinnerin ruuista. Ensi kerralla tekisi melkein mieli ottaa kokonaan itselle tämä, niin hyvää se oli.

 

 

 

Parsakausi oli parhaimmillaan, joten totta kai maisteltiin green asparagus, horseradish, mustard & rhubarb hollandaise. Tämä oli kyllä ehkä kaunein annos ikinä ja ootteko koskaan syöneet vaaleanpunaista kastiketta? Love it.

Päädyttiin ottamaan myös risotto, rhubarb, lemon, orange, dill, parmesan and fennel flower sekä whole roasted sweet potato, black tahini, peanut and fennel aioli. Omaan makuuni tuo bataattiannos maistui liikaa lakritsilta, joka häiritsi itseäni. Kaiken kaikkiaan meidän valinnat oli todella onnistuneita, mutta ruokaa oli kyllä aivan liikaa. Ensi kerralla sitten viisampana liikenteessä ja otan vähemmän annoksia.

 

 

 

 

 

Viinilistalta löytyi italialaiset talon viinit (valkoista, punaista ja roseeta) omilla etiketeillä, mikä oli tosi jees! Normaalisti en ole roseen ystävä, mutta tämä tapaus oli varsin herkullista. Taisi viereisessä pöydässä vilahtaa myös talon oma olutkin Yes Yes Yes -etiketillä. Tästä pienestä yksityiskohdasta tykkäsin erityisen paljon.

Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt Yes Yes Yesistä. Tiesin, että meillä on vastatta hyvä ravintola – en kuitenkaan osannut odottaa näin törkeän hyvää ravintolaa. Ihan täydellinen kokemus, kaikki täällä oli kyllä aivan 5/5.

Eikun mars Yes Yes Yesiin herkuttelemaan! 

 

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply auringonpaistetta 24.5.2018 at 20:45

  Samat sanat tämän ravintolan kohdalta! Olin oikeasti yllättynyt, että ruoka oli niin hyvää. Me otettiin alkuun lisäksi halloumi ranskalaisia ja kesäkurpitsa-feta nuggetteja ja molemmat veivät kielen mennessään <3 ja tuo risotto oli niiiiin hyvää! Nyt vain uutta pöytävarausta tekemään 😉

 • Reply maailmanlaidalla 24.5.2018 at 23:20

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Tämä on kyllä todella hyvä ravintola, kaikin puolin. Siellä on kaikki niin kohdillaan. Ja ruoka ihan taivaallista! 🙂

 • Reply Laura Laakso 27.5.2018 at 14:15

  Yes! Tänne pitää päästä. Tuli mulle uutena raflana, joten seuraavan kerran kun suuntaan Helsinkiin tiedän minne mennä syömään.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 27.5.2018 at 18:06

  Kiva esittely! Mä oon kuullut ravintolasta samanlaisia ylistäviä sanoja ja sitten niitä, jotka eivät ole niin tykänneet, joten täytyy varmaan käydä ottamassa asiasta tarkemmin selvää. Sisustus näyttää niin huikealta. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:24

   Mie en voi käsittää miten joku ei voi tykkää tämän paikan tarjoilusta, ne on taivaallisia! Voisko sellaisia mielipiteitä tulla sellaisten suusta jotka ”ehdottomasti” kaipaa lihaa ruualla? En keksi mitään muuta syytä. 😀

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 2.6.2018 at 08:42

  Viikon päästä tuonne 🙂 Näyttää ja kuulostaa kyllä niiiiiiin hyvältä, voi että 🙂 Tulen varmaan tukkimaan instastoorini fiilistelyillä tuolta 😀 😀

 • Reply Liisa 2.6.2018 at 13:47

  Nyt tuli vinkki joka on right up my street – olen jo pitkään etsinyt Helsingistä kohtuuhintaista ja herkullista ruokaa tarjoavaa kasvisravintolaa. Yes Yes Yes lähtee testiin heti seuraavalla stadin-matkalla! 🙂

 • Reply Sandra 2.6.2018 at 19:46

  Hei, olen tulossa käymään Helsingissä kesäkuun puolivälissä, joten tässä on hyvä vinkki ravintolasta. Kiitos :). En ole pahemmin Hesassa ravintoloiden tarjontaan tutustunut, ja tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 2.6.2018 at 20:41

  Yes Yes Yes! Tää vaikuttaa niin mun paikalta!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 2.6.2018 at 23:56

  Äsh, nyt on Helsingin reissut jääneet vähän vähemmälle. Maaliskuun lopussa ollessani Helsingissä, oli tarkoitus mennä Yes Yes Yesiin syömään, mutta heräsin tähän niin myöhään, etten ollut tehnyt porukallemme pöytävarausta. Tämän(kin) kirjoituksen innoittamana aion seuraavalle kerralle todellakin tehdä pöytävarauksen, että pääsen vihdoin nautiskelemaan.

 • Leave a Reply