Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakastuin jälleen kerran lisää Tallinnaan

Eilinen päiväretki Tallinnaan kyllä vahvisti taas sitä, minkä tiesin jo entuudestaan. Tallinna on aivan täydellinen kaupunkilomakohde, jos etsii hyvää ja monipuolista matkakohdetta läheltä. Haluttiin tällä kertaa kokeilla jotain uutta Tallinnassa ja vuokrattiin pyörät päiväksi. Voin kertoa, että saimme nähdä ihan uudenlaisen puolen Tallinnaa.

Lähdettiin aamun ensimmäisellä Eckerö Linen laivalla kohti Tallinnaa ja aikaa meillä oli Tallinnassa noin seitsemän tuntia.  Suoraan laivasta käveltiin vanhaankaupunkiin, josta käytiin  vain hakemassa pyörät City Bikestä. Vaikka meillä oli tarkoitus ajaa paljon päivän aikana, otettiin ihan perus kaupunkipyörät alle. Kriteerinä oli vain saada kori pyörään, koska ikävä ajaa painavan repun kanssa koko päivä.

Citybiken pyörät maksoi 12 euroa meidän käyttämältä ajalta, olisiko pyörät ollut meillä noin 5-6 tuntia. Työntekijä vinkkasi, että kannattaa tulla hakemaan pyörät heti 10-11 maissa, jolloin valinnanvaraa on enemmän. Toki pyöriä riittää myöhemminkin, mutta silloin ei välttämättä saa juuri toiveidensa mukaista pyörää.

 

 

CityBike sijaitsee vanhassakaupungissa

 

 

Tällä reissulla meidän ei ollut tarkoitus viettää ollenkaan aikaa vanhassakaupungissa, joka oli aika outoa kun ei tullut harrastettua sitä normaalia haahuilua vailla määränpäätä vanhankaupungin kauniilla mukulakivikaduilla. Vaihtelu virkisti, sillä sain aivan uuden näkökulman Tallinnasta.

Meitä hemmotteli aivan upea sää, en valehtele hirveästi jos sanoisin että lämpömittari oli noin kolmessakymmenessä asteessa. Ihan käsittämätöntä nää toukokuun säät. Mulla on ihan sellainen kutina, että tästä kesästä tulee kaikkien aikojen kesä! Upean sään takia oltiin suunniteltu, että lähdetään ajamaan merenrantaa pitkin ja tarkoituksena oli käydä katsastamassa kuuluisa Piritan ranta.

En oo eläissäni nähnyt niin paljon joutsenia samassa paikassa kuin eilen – pitkin rantaviivaa oli valehtelematta noin 200 joutsenta. Ihan käsittämäntä, ne oli todella vaikuttavan näköisiä.

Piritan rantaviiva oli todella pitkä ja siellä olikin iso kasa jo ihmisiä nauttimasta auringosta. Ei kyllä oikeasti tarvitse kovin kauas Helsingistä lähteä, jos haluaa ulkomaille rantalomalle kesällä. Eihän se Tallinna ehkä perinteisin rantalomakohde olisi, mutta jos vain hyvät säät sallii, niin miksei?

 

Rantaviivaa pitkin näkyi koko ajan joutsenia

 

Piritan ranta

 

Piritan rannalta jatkettiin matkaa Tallinnan Televisiotorniin, jossa en ollut koskaan käynyt. Veljeni vinkkasi paikasta monta vuotta sitten jo, mutta olin aivan unohtanut paikan olemassaolon. Nyt sain uudestaan muistuksen paikasta, kun kyselin vinkkejä erilaiseen Tallinnaan. 170 metrin korkeuksista avautuu aika upeat maisemat Tallinnan ylle.

Jatkettiin omakotitaloalueen kautta matkaa kohti meidän lounaspaikkaa eli Noaa. Kyseinen ravintola on yksi eniten hehkutetuimpia ravintoloita Tallinnassa ja syystäkin, olihan se ruoka perhanan maukasta ja miljöö/sijainti ei voisi olla yhtään kauniimpi.

 

Näkymät televisiotornin huipulta oli upeat

 

 

 

Mitä tuohan Televisiotornin ja Noan väliseen pyörämatkaan tulee, niin matkan varrella oli todella upeita omakotitaloalueita – aivan syötävän söpöjä vanhoja puutaloja sekä todella tyylikkäitä designtaloja.

Jäätiin useampaan otteeseen ihastelemaan taloja eli jos on pikkaisenkaan aikaa ja kiinnostusta, niin kannattaa seikkailla pyörillä ihan tavallisissa asuinalueissakin Tallinnassa. Tulee mukavaa vaihtelua ja saa paremman kuvan paikallisesta kulttuurista.

 

 

Noa sijaitsee kauniilla paikalla rannalla

 

 

Kaiken kaikkiaan pyörällä tuli ajettua melkein kolmekymmentä kilometriä, joten aika tehokas kaupunkipäivä tuli tästä. Oli kyllä todella kivaa vaihtelua kokea vähän erilaisempi Tallinna mihin normaalisti on tottunut. Tästä pyöräretkestä mainio vinkki siis talteen, jos haluat nähdä muutakin kuin vanhankaupungin.

Tallinna on jotenkin kohottanut kasvojaan mun silmissä, sillä tykkään kaupungista paljon enemmän kuin ennen. Ei sillä, että olisin sitä joskus vihannut. Kaupunki oli ennen aika neutraali, mutta nyt viimeisten about 3-5 reissun aikana oon saanut kaupungista paljon enemmän irti. Odotankin innolla tämän kuun lopussa uutta Tallinnan reissua, jonne lähden Pöndekengissä -matkablogin Miran kanssa!

Vinkkejä Tallinnaan otetaan siis vastaan, erityisesti jos sulla sattuisi olemaan joku erikoinen ässä hihassa Tallinnan tekemisten suhteen.

 

Eckerö Linen kyydissä kohti Tallinnaa!

 

Oletko sie pyöräillyt Tallinnassa? Onko muitakin mielenkiintoisia pyöräreittejä?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Mirva 20.5.2018 at 14:09

  Noa on kyllä ihana! ❤️ Olemme lähdössä pikkutyttöjen kanssa girls only reissulle Viimsi Spahan ja ehdotin ystävälleni josko uskaltautuisimme Noaan syömään alkuillasta. Toinen hyvä ravintola vanhan kaupungin liepeillä oli aavistuksen kitch henkinen Manna La Roosa.
  Ja jos taide yhtään kiinnostaa, niin Tallinnan taidemuseo Kumu on vaikuttava.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.5.2018 at 13:18

   Oi oi, tyttöjen reissu spahan! Ei voi kyllä mennä tuollainen reissu pieleen. <3 Mäkin haluaisin joskus Tallinnaan / Viroon kylpylämatkalle, niin moni on kehunut. Toi Noa oli kyllä hyvä, yksi parhaimmista missä oon ikinä käynyt Tallinnassa. Manna La Roosa ei ollut yhtä hyvää ruuan suhteen, mutta sijainti on helpompi seka miljöö on todella erikoisen kiehtova. Ihanaa reissua Mirva.

 • Reply Mari 20.5.2018 at 21:47

  Kiva idea tuo pyöräily. Me olemme aina ajelleet autolla tuolla kaupungin ulkopuolellakin. Kävimme myös kerran televisiotornissa, lähellä oli myös hautausmaa, jossa oli mukava kävellä. Minusta kauneimpia vierailukohteita Tallinnassa on Kumu-museon lähellä oleva Kadriorgin palatsi, jossa on kaunis museo.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.5.2018 at 13:21

   Eikö! Tykkäsin kyllä itsekin kovasti, oli niin kätevää ja nopeaa liikkuminen. Samalla pystyi hyvällä omallatunnolla herkuttelemaan, kun tuli poljettua se 30 kilometriä. :’D Me mietittiin kanssa, että oltaiisin käyty samalla siinä hautausmaalla, mutta lähdettiinkin eri suuntaan ajamaan televisiotornista, joten se sitten jäi. Oli kyllä tunnelmmallisen näköinen mitä nopeasti ehti nähdä. Kadriorgin palatsi on ollut pidemmän aikaa mielessä, mutten ole vieläkään saanu aikaiseksi käytyä siellä. Näyttää niin kauniilta paikalta!

 • Reply Katariina / Lomaluumu 26.5.2018 at 09:40

  Tallinna on niin ihana! Pyöräretki on hyvä vinkki vähän aktiivisempaan lomailuun ja nyt kun ilmatkin ovat niin suosineet. Jos Tallinnasta malttaa poistua, kannattaa suunnata n. 50 kilometrin päähän Rummun vanhalle louhokselle, ainakin kuvissa näyttää upealle!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:13

   Suosittelen kyllä kokeilee tuota pyöräretkeä, se oli tosi kivaa vaihtelua Tallinnaan. Kiitti vinkistä Katariina, laitetaan korvan taakse etenkin nyt kun meille on tulossa auto. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:14

   Ei ku aa hei toi oli toi! Mä oon aina luullut toi on autio vanha hotelli ja toi paikka on itse asiassa meidän kesä ohjelmistossa. :’D

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 26.5.2018 at 12:17

  Hyvä idea tää kaupunkipyörän vuokraus. Pyörällä aukeaa ihan uudet kulmat ja maisemat. Mie haluun kanssa pyöräilemään pitkin Tallinnan merenrantoja ja tekemään löytyöretkeä ihan uusille hoodeille.

 • Reply Outi 26.5.2018 at 21:04

  Tallinna on munkin ihan feivöritti! Mutta toi pyöräilyhomma on kyllä jäänyt kokonaan ajattelematta. Olen kyllä joskus miettinyt, että ottaisin oman pyörän mukaan laivaan. Se ei muistaakseni maksanut joko mitään, tai sitten vain vähän. Mutta tääkin on unohtunut. Täytynee toteuttaa tämän kesän aikana!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:18

   Ens kerralla Outi sitten pyörällä! Me mietittiin kanssa että lähdetäänkö omilla pyörillä, mutta vuokraus oli niin edullinen niin ajateltiin säästää säätöä. Muistaakseni maksu laivaan pyörästä oli jotain viiden euron luokkaa ainakin Eckeröllä.

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 26.5.2018 at 22:59

  Tallinnassa tulee tosiaan melkein aina kierreltyä vain vanhassakaupungissa, ja olenkin miettinyt jopa, että hyppäisikö seuraavalla kerralla ihan turistina sellaiseen hop-on hop-off bussiin! Pyöräilykin on kyllä kiva ajatus. Olen joskus kauan sitten käynyt tv-tornissa ja mulle on jääneet mieleen ainoastaan värikkäät lasimaalaukset tai kaakelit…en tiedä muistanko väärin! Kadriorgin palatsi on mullakin toivelistalla.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:19

   Nonni Anita, eikun bussiin kyytiin. 🙂 Se televisiotorni oli kyllä kiva, tykkäsin. Miulla on kanssa tuo palatsi käymättä, ehkä ensi kerralla sitten sitten.

 • Reply Rosa 27.5.2018 at 08:29

  Ihanan kesäinen postaus. Televisiotorni on minulla vielä käymättä. Noassa käytiin syömässä tammikuussa. Siellä oli kaikki vimpan päälle mietitty. Olen pyöräillyt Tallinnassa vain omalla pyörällä ja pyöränvuokraus oli minulle ihan uusi idea. Ei ollut kallis tuo pyörän päivähinta teillä.

 • Reply Travelloverin Annika 27.5.2018 at 12:15

  Minulla on ristiriitainen suhde Tallinnaan. En varmaan ole riittävästi ollut vanhan kaupungin ulkopuolella. Se kun alkaa olla niin nähty. Olen yrittänyt Telliskiveä ja Noassakin syönyt. Mulle varmaan toimisi parhaiten mennä moneksi päiväksi kerralla. Silloin olisi pakko ottaa kaupunkia haltuun laajemmalti ja vaikkapa tosiaan fillaroida ympäriinsä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.5.2018 at 20:23

   Itsellä tulee tosi vähän vietettyä aikaa vanhassakaupungissa, omasta mielestä se paras Tallinna on sen ulkopuolella. Tänä kesänä rantalomalle Tallinnaan moneksi päiväksi ja samalla voi tutustua laajemmin Tallinnaan! 😉

  Leave a Reply