Minne mennä kesällä? Matkabloggaajat kertovat omat kesäkohteensa

Haaveilen täällä tulevasta kesästä, sillä se on aivan oven takana. Itsellä on miljoona suunnitelmaa, mitä tänä kesänä voisi tehdä ja minne matkustaa. Sain tästä idean kysyä muilta suomalaisilta matkabloggaajilta vinkkejä minne he ovat suuntaamassa kesällä. Ajattelin, että aika monella muullakin matkabloggaajalle on kesällä suunnitelmia. Eli jos sulla on suunnitelmat vielä auki tai haluat muuten vain inspiroitua matkailusta, jatka lukemista!

Pakko kyllä sanoa, että aika huikeisiin paikkoihin muut matkabloggaajat matkaa tänä kesänä. Voisin lähteä vaikka jokaiseen. Innostuin niin paljon tästä postauksesta ja rupesin tutkailemaan myös uusia mahdollisia vaihtoehtoja tälle kesälle tai mahdollisesti myös syksylle.

Kyselin eri kategorioihin soveltuvia matkoja muilta matkabloggaajilta ja niitä on esillä seitsemän: perheen kanssa, pariskuntana, ystävän kanssa, luontoon, ruokaa ja juomaa, jotain erikoista ja lähimatkailu.Toivottavasti löydät itsellesi inspiraatiota ja matkakuumetta tästä postauksesta kesän matkoja ajatellen.

 

1. PERHEEN KANSSA

SISILIA.Kolmen sukupolven voimin Sisiliaan. Olen matkustanut suosikkimaassani Italiassa paljon, mutta jostain kumman syystä Sisilia on siirtynyt vuodesta toiseen. Nyt pitkäaikaisen haaveen toteutuessa odotan erityisesti kauniiden pikkukaupunkien tunnelmia, hyvää ruokaa ja kielitaidon kokeilemista paikallisten ihmisten kanssa. Aion käydä myös Etnalla ja Komisario Montalbanon kuvauspaikoilla sekä syödä paljon cannoleja.

– Lähtöportti / Mika

 

TOSCANA. Kesän toinen road trip suuntautuu syyskuun vaihteessa Italiaan. Roomasta vuokrataan auto, ajetaan Toscanaan, jossa vietään viikko toscanalaisessa villassa. Viikon jälkeen matka jatkuu tien päällä, kun ajellaan rauhaksiin takaisin Roomaan.

Tätä reissua odotan kenties eniten. Mukaan reissuun lähtee toinen perhe ja isovanhempia, joten kyseessä on perhereissu. Niin paljon odotan Italiaa, sen kaunista luonto, ruokaa ja viinitiloja, etten ehkä kestä! Tällä reissulla odotan myös rakastuvani Italiaan perinpohjin!

– Maa Quzuu / Outi

 

ALBANIA JA KREIKKA.Kesälomalla lähdemme perheen kanssa roadtripille Albaniaan ja Kreikkaan. Matkakohde valikoitui, koska haluan nähdä Meteoran luostarit Kreikassa ja ehtiä Albaniaan ennen kuin siitä tulee liian suosittu. Odotan reissulta mahtavia maisemia, hyvää ruokaa ja mutkittelevia teitä. Roadtrippaus on ihan parasta.

– Duunireissuja / Hanneli

Lue täältä minun vinkit Albaniaan. 

 

KORFU JA ALBANIAN RIVIERA.Perheenä matkustamme kesäkuussa Korfulle ja sieltä jatkamme Albanian Rivieralle. Odotan upeaa luontoa, kiireettömiä rantapäiviä, uuteen kulttuuriin tutustumista ja rentoa yhdessäoloa. Tietenkin jäätelöä syömme joka päivä! Albanian Rivieralla majoitumme Sarandassa, Himaressa ja Ksamilissa.

– Lähinnä Kauempana / Kati

Lue täältä minun vinkit Albanian Rivieralle.

 

ROMANIA. 4.5. starttaava road trip Romaniaan on kyllä yksi mielenkiintoisimmista kesäreissuista. Siellä taitaa aurinkoakin piisata jo aika kivasti, eli tämä olkoon virallinen varaslähtö kesään! Eniten Romaniasta odotan kaunista luontoa, vuoria ja upeita linnoja, joita maa pitä sisällään lukemattomasti.

Romania valikoitui melko extempore.  Maa ei taida olla vielä isojen turistimassojen tietoisuudessa, lennot saatiin todella edullisesti ja Transilvania kiinnostaa historiansa ja luontonsa puolesta kovasti. Reissu on samalla perhereissu että reissu ystäväporukalla. Mukaan autoon ahtautuu ystäväpariskunta.

 

Maa Quzuu -blogin Outi Dubaissa

 

2. PARISKUNTANA

GDANSK.Meillä on avopuolison (ja mahdollisesti hänen kaverin ja tyttöystävän) kanssa suunnitelmissa pidennetty viikonloppu Gdanskissa. Edullinen hintataso ja lyhyt matkustusaika on kaupungin valttikortteja, joten olen super innoissani. Gdanskista olen kuullut pelkkää hyvää – etenkin PURO hotellista, jonne haluan majoittua reissumme aikana.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

 

ZAKYNTHOS. Me mennään Zakynthosille, koska paljon ennakkovalmistelua vaatineen häämatkan jälkeen haluttiin jotain helppoa ihan peruslöhölomaa varten. Lisäksi, koska kesät on viime vuosina olleet Suomessa niin kurjat, haluttiin paikka, joka on varmasti aurinkoinen.

Kaikista Kreikan saarista valiittiin juuri Zakynthos, koska se on mukavan pieni tuollaisen viikon lomaan, jolloin malttaa myös vain lekotella rannalla sen sijaan, että tempolisi koko ajan paikasta toiseen. Ei myöskään voitu vastustaa niitä ihania kuvia, joissa turkoosi meri kimmeltää aurinkoa vasten.

Eniten odotan sitä, että pääsen syömään kreikkalaista ruokaa, juomaa viiniä, ja uimaan Välimeressä – rentoutta siis toisin sanoen. Kiinnostavin yksittäinen paikka Zakynthosilla on tietysti kuuluisa Shipwreck Beach eli rannalla nököttävä laivan hylky. Sitä on tarkoitus mennä katsomaan vuokra-autolla.

– FIFTYFIFTY / Sonja

 

MINSK.Pariskuntana matkustamme Valko-Venäjälle Minskiin. Itä-Eurooppa on kiehtonut meitä pitkään ja odotamme siksi innolla myös tutustumista yllättävän lähellä sijaitsevaan Valko-Venäjään. Aiomme tehdä Minskistä päiväretken joko Miriin tai Njasvitziin.

Erityisesti odotamme pitkiä, rauhallisia illallisia ja kahdestaan olemista – ne kun ei ole pikkulapsiperheen arjessa yleensä mahdollista. Melko vieraaseen maahan ja kulttuuriin on aina erityisen inspiroivaa päästä käymään.

– Lähinnä Kauempana / Kati

 

Rooma on aina hyvä valinta pariskuntamatkalle!

 

3. YSTÄVÄN KANSSA

PIETARI. Kaupunkiloma Pietarissa kaverin kanssa tuo vaihtelua pariskuntamatkoihin! Odotan tätä innoissani, sillä en ole matkustanut kolmeen vuoteen kunnolla ilman avopuolisoa. Tyttöjen juttuja, ostoksia ja skumppaa luvassa siis.

Olen käynyt aikaisemmin Pietarissa viitisen vuotta sitten voiton juhlien aikaan, joten nyt odotan vähän rauhallisempaa Pietaria sekä toivon saavani paremman kuvan kaupungista. Viime reissulla kolusin luokkani kanssa kaikki mahdolliset Pietarin nähtävyydet, joten tällä kertaa rento kaupunkiloma tekee terää.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

 

KRAKOVA.Kun Norwegian avasi suoran reitin Krakovaan, en aikaillut vaan nappasin heti lennot itselleni. Tämä tulee olemaan erityinen reissu, sillä teen sen ilman lasta. Ensimmäinen pidempi aika erossa siis tytöstä, eli lähden ystäväni kanssa  maistelemaan oluita ja tutustumaan Puolan historiaan. Krakovasta on kuullut niin paljon hyvää: kaunis, edullinen ja mielenkiintoinen kaupunki.

– Maa Quzuu / Outi

 

PARIISI. Pariisia pidetään rakkauden kaupunkina, mutta nyt minä näen sen ensimmäistä kertaa hyvän ystäväni kanssa. Katsotaan, miten rakkauden kaupunki sopii matkaan kaverin kanssa.

– Pöndekengissä / Mira

 

Lähtöportin Mika Itävallassa Jägersee-järven rannalla viime kesänä.

 

JOENSUU.Heinäkuussa on #kesänparasviikonloppu eli Ilosaarirock! Kyseinen festari kuuluu poikkeuksetta joka vuotiseen kesäohjelmistooni ja tämäkään vuosi ei taida tehdä poikkeusta.

Kyseiseltä viikonlopulta odotan paljon musiikkia, laulua, tanssia ja naurua. Rakkaita ystäviä, kuplivaa ja hyvää ruokaa. Ehkä vähän väsymystä maanantailta. Tänä vuonna Ilosaaressa on erityisen hyvät esiintyjät, nyt joutuu oikeasti jo vähän miettimään, että mitkä keikat käy katsomassa – kaikkeen ei riitä aika mitenkään.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera 

Lue täältä minun vinkit Joensuuhun. 

 

WIEN, BRATISLAVA, BRNO.Tämä ei kyllä ihan täytä soolomatkailun kriteereitä eikä mukana ole kaveriporukkaakaan, mutta menen täyttämään 40-vuotta Wieniin, sillä ystäväni muuttaa sinne kesäksi. Viikonlopun voimme viettää yhdessä, mutta kun hän on töissä, ajattelin piipahtaa Slovakian Bratislavassa ja Tsekkien Brnossa. Odotan matkaa innolla, vaikka täytänkin siellä 40-vuotta. ? Wienissä olen käynyt aiemmin, joten nyt ei tarvitse kiertää nähtävyyksiä, vaan voi tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä – siellä asuvan ystäväni opastuksella!

– Lähinnä kauempana / Kati

 

PIETARI.Kaveriporukalla Pietariin katsomaan jalkapallon MM-kisoja. Myös jalkapallon MM-kisat on pitkäaikainen haave, joka on helppo toteuttaa nyt, kun osa peleistä on näin lähellä Suomea.

Odotan erityisesti katsomoiden tunnelmaa ja koko kaupungissa vallitsevaa kisafiilistä, mutta on kiinnostavaa päästä tutustumaan Pietariin muutenkin. Edellisen kerran käydessäni sen nimi oli vielä Leningrad.

– Lähtöportti / Mika

 

KAAKKOIS-AASIA. Travelloverblogista voi taas kesällä 2018 lukea Kaukoidän kohteista. Joulupukki toi lennot Bangkokiin, joten pakkaan matkalaukun ja lähden kesäksi noille kulmille. Enimmäkseen kyseessä on soolomatka, mutta erilaisia reissukavereita saattaa hypätä kyytiin. Mutta kuten reissukaverit myös matkasuunnitelmat ovat vielä aika levällään.

Tiedän aloittavani Bangkokista ja jatkavani Kambodzaan. Phnom Penhissä olen käynyt vuosia sitten, mutta haluan nähdä, miten se on muuttunut. Ainakin hotellitarjonta näyttää tosi kivalta. Sieltä jatkan Kepiin, Siaminlahden rannalle. Toistaiseksi suunnitelmat päättyvät tähän. Uskon päätyväni Singaporeen, ehkä Gileille ystävän kanssa. Suunnitelmat rakentuvat pikkuhiljaa.

Odotan matkalta irtiottoa arjesta, leppoisaa lomailua mutta myös ehdottomasti uusia kokemuksia, uusia kohtaamisia. Yritän matkustaa hitaammin kuin tavallisesti, viivähtää viikonkin yhdessä paikassa, jotta välillä on aikaa myös rauhoittua ja fiilistellä kokemuksia. Kuten yleensä aina matkoillani, pyrin nytkin löytämään laadukkaita majapaikkoja, joissa viihdyn, koska tiedän, että pitkällä reissulla tulee hetkiä, jolloin ei vain jaksa olla aktiivinen.

– Travellover / Annika

Lue täältä minun vinkit Kaakkois-Aasiaan. 

 

Travelloverin Annika Hoi Anissa Vietnamissa

 

4. LUONTOON

KOLIN KANSALLISPUISTO.Koli on oma suosikkini kaikista Suomen kohteista ja täällä tulee käytyä useampaan otteeseen vuodessa. Koli on loistava matkakohde niin keväällä, talvella kuin syksylläkin, mutta kyllä se kesä on parasta aikaa. Ukko-Kolin huippu – täältä tullaan! Patikoinnin jälkeen on ihan parasta lähteä rentoutumaan Koli Relax Spahan, harvoin sitä nimittäin saa kylpeä Suomen kansallismaisemissa.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

Lue täältä minun vinkit Kolin kansallispuistoon. 

 

RUOTSIN JA NORJAN LAPPI.Puolison kanssa Ruotsin ja Norjan Lappiin. Automatkailu on upeaa, koska autolla pääsee hyvin patikkapolkujen äärelle. Odotan tältä matkalta eniten seikkailuja kumppanin kanssa, todella upeissa maisemissa.

– Curious Feet / Teea

 

KATINKULTA.Viikoksi Vuokattiin Katinkultaan. Katinkullasta voisi sanoa sen, että sinne mennään, koska siellä mä olen lomaillut lapsuudesta teini-ikäiseksi joka kesä ja siellä on aina yhtä ihanaa. Siellä yhdistyy luontoloma, kylpyläloma ja aktiiviloma, koska Katinkullassa voi harrastaa melkein kaikkia urheilulajeja, mitä mieleen juolahtaa.

Eniten odotan näkeväni taas kerran ihanat Vuokatinvaarat ja muutenkin Kainuun luontoa. Kaksi vuotta sitten yhdistettiin tähän samaan reissuun muuten yö karhusafarilla: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/08/02/kainuun-karhusafarilla-vilisi-nallukoita/eli se on ehdoton vinkki, jos Kainuusen päin matkustaa.

– FIFTYFIFTY / Sonja

 

DUBLIN.Siskon kanssa kaupunki- ja luontolomalle Dubliniin. Eniten odotan sitä, että pääsen siskon kanssa autoilemaan ja patikoimaan Wicklowvuorten kansallispuistoon. Myös Dublinin museot, kirjastot ja hautausmaat kiinnostavat.

– Curious Feet / Teea

 

Kolin kansallispuisto on upea luontokohde.

 

5. RUOKAA JA JUOMAA

KRAKOVA.Meidän eniten odotettu kesän 2018 kohde on ehdottomasti Krakova! Ollaan asuttu siellä muutama vuosi, joten on huippua palata takaisin tutuille kotikulmille. Aiotaan käydä läpi ja kuvata kaikki meidän lempipaikat, joten insider-vinkkejä Krakovasta on luvassa yllin kyllin blogissa.

Krakovassa on parasta lukemattomat hyvät ja halvat ravintolat ja kahvilat sekä tunnelmalliset baarit, joista saa laatuoluita hyvään hintaan. Krakova on yksi Euroopan edullisimmista kaupungeista ja sinne on halpoja suoria lentoja Helsingistä, joten se on matkakohteena kiinnostava suomalaisille.

– Fin Nomads / Johanna & Jarkko

 

KRAKOVA.Olen lähdössä ystäväni kanssa Krakovaan. Aiomme nauttia erityisesti kauniin Krakovan kirjavasta ravintola- ja kahvilatarjonnasta sekä rentoutua viinin äärellä. Näemme ystäväni kanssa harvoin, joten tämä on siinä mielessä myös g) luksusmatka, kun saamme olla kahdestaan koko pidennetyn viikonlopun.

Fiilistelyn vastapainoksi saamme tunnekuohua ja järkytystä Auschwitzin keskitysleiriltä. Todennäköisesti tulemme törsäämään hieman myös spa- ja hierontahoitoihin, joten matka alkaa näyttämään entistä enemmän luksusmatkalta.

– Lähinnä kauempana / Kati

 

Praha on myös loistava valinta ruokamatkalle!

 

6. JOTAIN ERIKOISTA

NAPOLI (JA ROOMA). Suuntaan kesällä Roomaan ja Napoliin perheeni kanssa kolmessa sukupolvessa ja olen aivan innoissani matkasta. Me emme ole koskaan matkustaneet koko perheen voimin. Napoli valikoitui osaksi meidän perhematkaa siksi, koska olemme avopuolisoni kanssa käyneet huhtikuussa Roomassa ja muu perheestämme olisi halunnut kesäkuussa vain Roomaan. Saimme markkinoitua Napolin heille osaksi Roomaa, joten vietämme puolet lomasta täällä.

Napolia on kehuttu monissa paikoissa ja sanotaankin, että siellä pystyy helposti kohtaamaan aitoa italialaista kulttuuria. Rakastan italialaista keittiötä ja nyt ollaan sitten pitsan syntypaikassa – saa nähdä kumpi iskee paremmin, roomalainen ohut pitsa vai napolilainen paksu pitsa. Toivon, että meillä jää aikaa myös Pompein rauniokaupunkiin ja Vesuviuksen tulivuoreen. Sekä ehkä pieneen maistiaiseen rantalomasta!

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

Lue täältä minun vinkit Roomaan. 

 

PRISTINA.Vielä itselleni todella tuntematon kohde, joka vaikuttaa siltä, ettei siellä oikein ole mitään nähtävää. Olen kuitenkin nyt löytänyt järjettömät määrät kaikkia täydellisiä kahviloita, ravintoloita ja ai että, ette edes usko, kuinka edullinen paikka Pristina vaikuttaa olevan. Odotan innolla, mitä kaikkea upeaa sieltä vielä löydetäänkään neljän päivän aikana.

– Pöndekengissä / Mira

 

Jotain erikoista? Lähde telttailemaan Balkanille.

 

7. LÄHIMATKAILU

PORVOO.Jokaiseen kesään kuuluu ehdottomasti reissu Porvooseen! Kyseinen kaupunki on ehdottomasti kesäkaupunkien kesäkaupunki Suomessa. Vanha Porvoo on hullun kaunista seutua ja täällä makuaisteja hemmotellaan, sillä missään yhtä pienellä alueella ei oo niin paljoa hyviä ravintoloita ja kahviloita, kuin Porvoossa.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

Lue täältä minun vinkit Porvooseen. 

 

PIETARI.Kyllä, Pietarihan on todella lähellä! Pietari on itselleni tuttu jo muutaman reissun jälkeen. Tärkeimmät nähtävyydet on kierretty ja nyt haluaisin löytää Pietarin myös Pintaa syvemmältä. Tänne voin heti jo kertoa vinkin, Ginza Project Terrassan terassilta on upeat näkymät Pietarin ylle!

– Pöndekengissä / Mira

 

SAVONLINNA.Toinen kesäreissu tehdään ystävän kanssa Savonlinnan oopperajuhlille.  Toinen meistä haluaa Children of Bodomin keikalle ja toinen oopperaan, ja täällä näiden kahden yhdistäminen onnistuu peräkkäisinä päivinä mahtavissa puitteissa. Ja yhdessä mennään molempiin.

– Duunireissuja / Hanneli

 

TALLINNA. Tallinna on niin lähellä, joten siellä voi käydä vaikka useampaankin otteeseen! Suunnitelmissa on matka avopuolison kanssa sekä myös myöhemmin kaverin kanssa. Tallinnassa parasta on helppo irtiortto omasta arjesta, pikainenkin visiitti Tallinnassa piristää kummasti.

Odotan Tallinnalta mitäs muutakaan kuin hyvää ruokaa ja juomaa sekä elävää kaupunkikulttuuria.

– Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa / Veera

Lue täältä minun vinkit Tallinnaan. 

 

AHVENANMAA. Ahvenanmaa on ollut mielessä jo kauan, mutta suunnitelma on siirtynyt vuodesta toiseen. Lähdemme nyt viimein toukokuussa kokeilemaan miten hieman haastavat laiva-aikataulut toimivat lasten kanssa reissatessa ja mitä kaikkea Ahvenanmaalta löytyy. Uskon löytäväni parissa päivässä ainakin mukavaa meritunnelmaa, maukasta lähiruokaa ja monipuolisia nähtävyyksiä.

– Lähtöportti / Mika

 

Tallinna on täydellinen lähimatkakohde.

 

Nyt kysyn sinulta: minne sie matkaat kesällä, miksi ja mitä odotat eniten?

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)TwitterinBloglovinin, Blogipoluntai Blogit.fi:nkautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply auringonpaistetta 5.5.2018 at 18:58

  Tosi kiva idea postaukseen, helposti monen kesäkohteet luettavissa 🙂 Itsellä kesän suunnitelmat on vielä avoinna, mutta ainakin naapureihin Tallinnaan ja Tukholmaan on päästävä. Lisäksi säiden salliessa olisi kiva käydä Yyterissä ja Naantalissa. Ihanaa, kun kesä on aivan nurkan takana 🙂

 • Reply Christa 5.5.2018 at 20:37

  Meidän kesä alkaa matkalla Madagaskarille heti koulujen loputtua. Mukaan lähtee meidän perheen lisäksi mun vanhemmat ja kummisetä. Heinäkuussa vuorossa on pariviikkoinen Saksassa. Sinne on varattu vasta lennot ja ensimmäiset päviät vietetään meidän luona asuneen vaihto-oppilaan luona, mutta kaikki muu on vielä auki. Suomi-reissuja tehdään varmaan myös, mutta en vielä yhtään tiedä minne.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.5.2018 at 22:50

   Pakko oli melkein lopettaa lukeminen, kun tulin pikkaisen kateelliseksi sun suunnitelmista. :’D Madagaskarille haluaisin todellakin, vitsit miten siistiä Christa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 6.5.2018 at 10:37

  Kiva juttu, paljon hyviä vinkkejä erilaisille porukoille! Lähtöportti-Mikan kanssa kohteet osuu parhaiten yhteen 🙂

 • Reply Piyya 6.5.2018 at 11:34

  Muiden suunnitelmia on aivan yhtä ihana lukea kuin suunnitella omaa matkaa ?
  Minulla on vain yksi valmis suunnitelma kesäksi. Kesäkuussa lento Rodokselle, josta suuntaan Symin ja Tiloksen saarille. Mahdollisesti saan Nisyroksen mahtumaan suunnitelmiin. En halua suorittaa vaan nauttia. Alustavasti laiva-aikataulut näyttäisi olevan puolellani, joten hurraa sille.
  Ihanaa matkantäytteistä kesää Sinulle ✈️

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.5.2018 at 09:36

   Niimpä! Kauhea reissukuume iski tätä tehdessä ja tajusin jälleen kerran sen, että on tämä maailma täynnä ihania paikkoja. Oikein hyviä suunnitelmia sielläkin, tuo seutu on mulle aivan käymätöntä ja mielellään Rodokselle matkaisin joskus. Ihania matkantäytteisiä reissuhetkiä sinnekin! <3

 • Reply Heidi 6.5.2018 at 14:16

  Hei! Hauska idea tämä! Voih, Romania <3 oltiin siellä 2008 kiertelemässä ja apua miten ihana maa. Kova halu olisi takaisin 🙂 Napoli on noussut monissa tilanteissa esiin ja on kuulemma kovan turistiryntäyksen kohteena tällä hetkellä kiitos Elena Ferranten kirjojen 😀 Pristina on ihana ja Krakova myös 🙂 Albania sopii kyllä perheen kanssa hyvin, siellä super halpaa ja balkanin tyyliin rakastavat lapsia, joo sinnekkin haluan uudestaan 😀 Me oltiin juuri Marokossa ja se oli meidän "kesämatka" ainakin ulkomaiden kohdalla. Pitkästä aikaa olisi kesä Suomessa ja olen siitä hyvinkin innoissani, niin paljon kohteita ihan pääkaupunkiseudulla jossa haluaa käydä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.5.2018 at 09:37

   Romania kyllä kiehtoo täälläkin! Ai kappas, pitääpäs tutustua noihin Elena Ferranten kirjoihin – en ole kuullutkaan niistä aiemmin. Marokko on ollut itselle pitkään sellainen kohde, jonne oon palavasti halunnut matkustaa. Saa nähdä milloin pääsee.

 • Reply Reissu-Jani 6.5.2018 at 14:38

  Kesällä on tiedossa paluu upeisiin Silkkitien maisemiin – tällä kertaa Uzbekistaniin ja Turkmenistaniin 16 päivän matka (sis. myös Aral-järven, ja Darwazan kaasukraaterin), jonka jälkeen kahden huoltopäivän jälkeen Välimerelle viikoksi – Korfulle ja Albaniaan, pesemään Keski-Aasian aavikoiden pölyt pois ja nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta. Blogistani löytyy matkojen reittisuunnitelmat jo.

 • Reply Frida Ingrid 6.5.2018 at 14:58

  Ihana idea tämä postaus! 🙂 Me lähdetään reilun kolmen viikon päästä kiertämään omalla autolla Eurooppaa (oon kirjoittanut blogiin siitä täällä https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/2018/03/30/me-lahdetaan-omalla-autolla-kiertamaan-eurooppa/ ) ja pitäisi huitaista 19 maan läpi kuukaudessa. 🙂 Jotkut maat ja kohteet päiväkohteina, mutta sitten esim. Italiassa ollaan viikko liiemmin hötkyilemättä. Kyllä polttelee reissukuume niin kovin et ihan hikoiluttaa. 😀

  Asuin viime kevään Espanjassa ja taas elokuun olin lattareita kiertämässä, niin Suomeen ei jäänyt kesäaikaa kuin heinäkuu. Siksi tänä vuonna en ole halunnut tuon Eurotripin lisäksi suunnitella mitään suurempia reissuja kesälle, mutta ehkä justiinsa toi monesti tässäkin postauksessa mainittu Pietari vois olla yks vaihtoehto pikaiselle viikonloppuvisiitille. 🙂

  Ja mä oon ollut Gdanskissa juurikin tossa Puro-hotellissa! 😀 Se oli kyllä hieno. Pyytäkää huone ikkunapuolelta, nimittäin meillä oli huone sinne sisäpuolelle ja sinne huoneeseen kaikui jäätävä mekkala sieltä baarista. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.5.2018 at 09:39

   Euroopan road trip – täydellistä! Aika kunnianhimoinen tavoite tuo 19 maata, jään odottamaan enemmän kuin innolla sun reissukuulumisia. Uskon, että reissukuume on kova siellä tällä hetkellä.

   Kiitos vinkistä, pitää muistaa jos ja KUN tuonne Puroon päädytään. 😉

 • Reply Pirkko / Meriharakka 6.5.2018 at 15:45

  Meillä on poikkeuksellisesti kesän suunnitelmissa yksi kaukokohdekin, nimittäin Mongolia. Yleensä vietämme kesät joko Suomessa tai reissaamme korkeintaan Pohjoismaissa, kun emme välitä Välimeren alueen ruuhkista emmekä yleensäkään helteistä.
  Mongoliaan menemme Pekingin kautta, junalla sieltä Ulanbatoriin, niin tulee koettua pätkä Transsiperiaakin samalla. Ja paluumatkalla pysähdymme myös Moskovassa, kun lento nyt kuitenkin on sitä kautta, niin katsastetaan sekin kaupunki.
  Heinä-elokuun taitteessa onkin sitten vuorossa meille perinteisempi kesämatka, eli suuntana Skotlannin ylämaat, Isle of Skye ja Belfast. Heinäkuussa teemme varmaan myös muutaman kotimaan kierroksen, ehkä Rauman suunnalle ainakin.
  Vielä toukokuun lopussa käymme myös Berliinissä, tällä kertaa ihan hotellin vetämänä, eli olen pitkään jo halunnut joskus yöpyä ainakin yhden yön Adlonissa, ja nyt sen teemme sitten vielä ennen kesäkuuta, melko nopeasti päätetyllä lyhyellä reissulla.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.5.2018 at 09:40

   Mongolia, ai että! Kuulostaa täydelliseltä Pirkko. Tuo junamatka on omalla bucket listillä, joskus pakko päästä kokemaan. Mahtavia reissusuunnitelmia jälleen kerran sulla, en malta odottaa sun reissuja! 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 6.5.2018 at 20:00

  Niin paljon mielenkiintoisia kohteita! Itselläni ovat suunnitelmat hieman auki, mutta kesäkuussa on lähtö Kanadaan. Heinäkuussa melko varmasti käväisen taas kerran Pietarissa, mutta muu on avoinna. Bukarest kiinnostaisi kovasti ja Balkan vetää aina puoleensa.

 • Reply Tiia/ReiseReise 6.5.2018 at 22:23

  Hyvä listaus erilaisista kohteista! Krakova olisi kyllä kiinnostava, mutta en tänä vuonna taida kauheasti ulkomailla matkailla. Varmaa on ainakin, että vietän (entisessä) kotikaupungissa Porissa aikaa ja myös tarkoitus on vierailla Naantalissa meidän japsi-vieraiden kanssa. Tallinnassa olisi myös kiva käydä, mutta en raaski ostaa vauvalle vielä passia (jos hän nyt joskus suvaitsee syntyä) 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.5.2018 at 09:44

   Krakova polttelee täälläkin, saa nähdä ehtiikö ja pääseekö sinne vielä tänä vuonna. Tuntuu, että aika (ja raha) ei kyllä riitä mitenkään kaikkiin haaveisiin. :’D Naantali on kyllä sellainen kotimaan kohde, jossa olisi kiva käydä joskus.

 • Reply Jenni 6.5.2018 at 23:55

  Oi mitä ideoita ja ihania lomia kaikilla tiedossa!

  Meillä luvassa kaksi hyvin toisistaan erilaista matkaa: ensin kahdeksi viikoksi All inclusive Turkkiin – ensimmäistä kertaa tuon tyypin lomalle ja maalin on uusi.

  Loppukesästä sitten auto alle ja löyhästi Saksaa ympäri, mm. Koblenz, Bodensee, Praha, Celle ja lopuksi vielä Hollantiin. Ajoa luvassa lähes 3000km reiluun pariin viikkoon 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti 7.5.2018 at 11:39

  Inspiroiva kooste todellakin, kiitos kun pääsin mukaan 🙂 Muiden suunnitelmista erityisesti Albania ja Koli kiinnostaisi nyt eniten, miksei myös Napoli ja Pristina.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.5.2018 at 10:55

   Ilo oli miun puolella, oli kiva kuulla muiden kesän suunnitelmia! Kolia ja Napolia odotellessa kohti kesää. 😉 Pikkaisen alkoi kyllä kiinnostaa myös tuo Miran Pristina, saa nähdä millainen reissusta tulee.

 • Reply jossus 8.5.2018 at 12:42

  En ikinä matkusta kesällä. Täällä pohjoisessa on ihana luonto ja toivottavasti hyvät ilmat. Matkustan mielummin syksyllä niin tule halvemmaksi, sitä paitsi on vähemmän turisteja.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 11.5.2018 at 21:56

  Kesäsuunnitelmissa on Road trip Kaliforniaan. San Francisco, Las Vegas ja LA tulee ainakin nähtyä ja ehkä jotain muutakin. Pari kuukautta vielä kun jaksais odottaa niin sitten pääsisi matkaan. Odottavan aika on pitkä 😉

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 13.5.2018 at 03:54

  Mie matkaan Suomeen!!! 😀 Haluan pitkästä aikaa nähdä Suomen kesän, viime kerrasta on 6 vuotta! Ois ihana nähdä jotain kansallispuistoja tai just esim. se Porvoo, mutta voi olla aika menee taas kavereiden ja perheen kanssa aikaa viettäessä. Mutta se on kuitenkin niin harvinaista lystiä ettei edes haittaa.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.5.2018 at 08:48

   Aa kappas, voi kun ihanaa! :))) Porvoo on kyllä kesäklassikko. Mulla on varmaan muutama kansallispuisto kesän ohjelmassa: Koli ja Hossa. Ymmärrän kyllä tuon, että suurin osa ajasta menee varmaan perheen ja ystävien kanssa. 🙂

 • Reply Outi / Maa Quzuu 13.5.2018 at 19:10

  Ihana listaus! Albania, Krakova ja Pietari näyttävät olevan suosiossa ja hyvä niin! Kaikki kovin kiehtovia! Kiitos kun pääsin mukaan 🙂

 • Leave a Reply