Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jalkapallomatkalla Roomassa – tämähän oli oikeasti kivaa

* Sisältää mainoslinkkejä / kaupallinen yhteistyö Jalkapallomatkat.com & Jalkapallolippuja.com

Hyvin harvat jotka miut tuntee vähänkään paremmin, ei uskoisi ihan heti että löytäisin itseni jalkapallomatkalta Roomasta. En olisi minäkään uskonut vaikka vuosi sitten. Avopuolisoni pelaa jalkapalloa Helsingissä ja on muutenkin ’lievästi’ sanottuna futisfani, niin mikäs olisi ollut kivempi valmistujaislahja hänelle kuin matka Roomaan ja AS Roma – Fiorentina ottelu?

Jussi on aikaisemminkin ollut katsomassa jalkapalloa Suomen ulkopuolella, mulle tämä oli ensimmäinen kerta. Jos totta puhutaan, niin en ymmärrä paljoakaan jalkapallosta. Oon vain kerran käynyt katsomassa Jussin joukkueen pelin ja sivusilmällä vilkuillut telkkarista, kun Jussi on katsonut. Ja no naisena toki mainittakoon Ronaldo ja Beckham tähän vielä.  Siinä on mun jalkapallotausta.

Ajattelin entuudestaan jo, että italialaiset on aikamoista jalkapallokansaa ja jalkapallo on isossa roolissa heidän elämässään. Odotukseni ylittyi. Itseäni kiinnosti enemmän kokemuksena tämä peli ja oli mielenkiintoista lähteä todistamaan, millainen tunnelma paikan päällä on. Ja sitähän muuten oli – voi elämä kaikkia niitä lauluja, huutoja, kannustuksia, taputuksia ja soihdutuksia.

 

 

Joku heitti yleisesti tollaisen soihdun, ilmeisesti nuo on kiellettyjä mutta silti niitä näkyy peleissä.

 

Roomassa pelit käydään Stadio Olimpicolla

Meidän AS Roma – Fiorentina (Italian Serie A)  käytiin tunnetulla Stadio Olimpicolla ja sinne mahtuu reilu 70 000 katsojaa. Stadion on AS Roman sekä SS Lazion kotikenttä. Stadio Olimpico rakennettiin kaiken kaikkiaan 25 vuotta, jota hidasti muun muassa toinen maailmansota ja stadion valmistui vuonna 1953.

Stadio Olimpicon löydät reilun neljän kilometrin päästä Vatikaanista Tibet-joen varrelta. Rooma järjesti kesäolympialaiset vuonna 1960 Stadio Olimpicolla sekä vuonna 1990 täällä on pelattu jalkapallon maailmanmestaruudesta. Jos haluat ennättää tähän legendaariseen Stadio Olimpicoon, niin pidä kiirettä – ensi vuonna valmistuu uusi stadion.

 

 

 

Meidän aikana stadion ei ollut aivan täynnä, olisiko siellä ollut noin 50 000 katsojaa. Meno oli pikkaisen eri kuin aikaisemmalta kokemukseltani Jussin joukkueen pelistä. Tarkkailin niin innokkaasti muita katsojia ja heidän menoaan ja tajusin vasta noin parin minuutin jälkeen, että koko peli edes alkanut. Oho.

Yllätyin siitä, miten isot turvatarkastukset täällä oli – Italian jalkapalloliitto pyrkii estämään mahdolliset ongelmatilanteet. Mun laukun sisältö tarkastettiin kolme kertaa ja liput tarkastettiin myös parilla pisteellä – muistathan ottaa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, sillä liput tulee omalle nimellesi.

Me tultiin bussilla Trasteveresta ja matka kesti noin 40 minuuttia. Täältä löytyy aika hyvät ohjeet siitä, miten paikalle pääsee. Stadionille pääsi aika nopsaan sisään, mutta ulostulo oli hidasta sekä vielä hitaampaa oli odottaa bussia. Kadut (myös autotiet) olivat ihan täynnä ihmisiä ja bussit eivät päässeet kunnolla liikkumaan. Jälkiviisaana olisin käyttänyt metroa paluumatkalle.

 

Miten ostaa jalkapalloliput Roomaan

Italia Serie A:han voit ostaa lippuja monella eri tapaa. Lippuja voi ostaa paikan päältä Foro Italico ticket officesta tai jostain AS Roma Storesta.  Jalkapallolippuja* voi ostaa myös netistä etukäteen ja itse ainakin suosittelen tätä tapaa – me haluttiin olla ainakin satavarmoja, että päästään peliin. Muutenkin kivempi lähteä reissuun, kun kaikki käytännön asiat on hoidettu.

On muuten hyvä tietää lippuja varatessa, että Stadio Olimpicossa Curva Sudissa (täällä voit parhaimmassa tapauksessa törmätä uransa päättäneeseen Tottiin) on Roman kannattajat ja Lazion on Curva Nordissa. Me otettiin paikat Curva Sudin viereisestä kaarteesta ja ei ollut kyllä valittamista paikkojen suhteen. Meidän pelissä vierasjoukkueen kannattajat olivat Curva Nordissa.

Lippujen hinnat vaihtelevat aika reilusti, edullisimmat liput ainakin meidän peliin löytyi Curva Surdista ja Curva Nordista. Me (lue minä) ei haluttu ihan sinne kaikista tulisimpien jalkapallofanien joukkoon, muttei myöskään haluttu maksaa sataa euroa lipusta. Tämän takia päädyttiin ottamaan jalkapalloliput Distinti Sudista. Monte Mariosta löytyy parhaiten palveluita ja Tribuna Tevere sopii hyvin perheille ja liikuntarajoitteisille.

 

Kuva: AS Roma

 

Curva Sud eli suurimmat fanit ja kausikorttilaiset näkyy tuolla.

 

Lähtisinkö uudestaan katsomaan jalkapalloa?

Helppo vastaus – lähtisin. Oikeasti yllätyin miten kiva kokemus tuo oli. Aluksi haaveilin, että voisin istua jossain nurmikolla Stadio Olimpicon takana ja siemailla proseccoa samaan aikaan, kun Jussi olisi nauttimassa katsomossa. Prosecco vaihtui muovituoppiin italialaista olutta katsomossa ja olin onnellinen, kun näin Jussin nauttivan.

Eli tässä hyvä vinkki kaikille, jotka haluaa nostattaa tyttöystäväpisteitään ja eivät olisi maailman suurimpia jalkapallofaneja: ilahduta miestäsi ja vie hänet jalkapallopeliin Roomassa! Roomassa riittää paljon shoppailtavaa, joten ehkä jalkapallon voimalla miehesi selviää niistä. 😉

Jos sulla on mielessä jalkapallomatkat* vaikkapa juuri Roomaan, niin täältä löytyy myös valmiita matkapaketteja kattaen esimerkiksi lennot, majoitukset ja otteluliput – tai vaikka pelkän majoituksen ja otteluliput.

 

Kyllä noin iloisesta ilmeestä tulee hyvälle mielelle vaikkei ollakaan oman suosikkijutun äärellä.

 

Oletko käynyt jalkapallomatkoilla? Millaisia kokemuksia?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply miradreamer 25.4.2018 at 11:13

  Itse en ole varsinaisesti käynyt fudis matkalla, mutta tuli asuttua Liverpoolissa 7 vuotta ja Siellä tuli sitten käytyä muutaman kerran. Mieheni käy aika useasti ja oli juuri eilen siellä katsomassa tuon Liverpool-Roma ottelun. Vaikka ei olis urheilu tai jalkapallo fani niin tuolla paikanpäällä on kyllä aina hieno tunnelma. ?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.4.2018 at 16:16

   Oi että, teillähän on ollut hyvä tukikohta etenkin jalkapallon kannalta! En olisi kyllä uskonut, että tuo Roma-Fiorentina olisi ollut noin siisti kokemus, vaikken jalkapallosta varsinaisesti mitään ymmärrä. Avopuoliso on muistaakseni ollut myös tuolla Liverpoolissa. Minnekähän sitä seuraavaksi veisi hänet jalkapalloa katsomaan?

   • Reply miradreamer 25.4.2018 at 20:57

    Joo liverpool on myös muuten kiva kaupunki, aika paljon nähtävää, täytyy joskus kirjoitella paikasta. Mutta juu itse haluaisin joskus päästä katsomaan esim barcelonan ottelua tai vaikka saksaan, siellä myös paljon hienoja stadikoita?

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.4.2018 at 18:39

     Meidän aikana Roomassa itse asiassa pelasi myös Barcelona, mutta sinne oli niin kalliit liput niin en tällaisena keltanokkana halunnut pulittaa niin paljoa lipuista, kun en ollut varma tulenko vihaamaan tuota kokemusta. Näin jälkikäteen olisi ehkä voinutkin.

 • Reply piyya 28.4.2018 at 09:55

  Taisin ennen matkaanne sanoa, että saatat vielä innostua, tai jotain sinne päin – Ja kuinkas kävikään 🙂
  Jalkapallomatsit maailmalla on elämys ! Italiassa elämää suurempaa 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 29.4.2018 at 14:48

  Minulla oli kovin samanlainen kokemus pääsiäisenä, kun kävin elämäni ensimmäistä kertaa NHL-ottelussa. Meillä tosin kumpikaan ei ollut lajin ekspertti. 🙂 Olen itse pelannut lätkää pikkunappulana, mutta siitä on jo jokunen vuosi aikaa, enkä siinä välissä ole lajia seurannut. Menimme paikalle lähinnä ottelun show-arvon vuoksi. Saimme kyllä elämystä koko rahan edestä. Etukäteen netistä vähän katsoin, että mitenkäs nämä joukkueet ovatkaan sarjassa kauden mittaan pärjänneet. Kyllä siellä itsekin ihan innoistuin huutamaan, kun kotijoukkue teki maalin.

  Tuolla Rooman jalkapallo-ottelussa oli varmasti vielä enemmän tunnelmaa kuin jäähallissa New Yorkissa. Italialaiset lienevät kohtalaisen tosissaan tuon jalkapallon suhteen. 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 2.5.2018 at 12:48

  Oi, olisin kuin kotonani tuolla. Italiaan futismatka on haaveissa ja veilä tekemättä, muuten on ollut tapana lomallakin jotain joukkueurheilua käydä katsomassa. NHL-matsi Denverissä on ollut kiva kokemus myös. Kyllä noissa kannattaa jo tunnelmankin kannalta käydä 🙂 Meno on välillä tosiaan melkoista, kun asiaa eletään intohimolla (ja hyvä niin) 🙂

 • Reply Outi 3.5.2018 at 15:01

  Vaikka enemmän koripalloihmisiä ollaan niin kyllä mä mielelläni lähtisin kattomaan tällaisen maailmanluokan jalkapallo-ottelunkin! Sinänsä varmaan mulla olisi helppoa samaistua tuohon jalkapallohurmokseen, sillä korisareenoilla on tullut pyörittyä aika paljonkin. Mutta kiva, että säkin sait positiivisen kokemuksen tästä! 🙂

 • Reply Ansku BCN 5.5.2018 at 08:45

  Heh, asun kaupungissa, jonne ihmiset tulevat varta vasten katsomaan jalkapalloa ja jossa on melkein pyhätöksi muodostunut Barçan kenttä Camp Nou, mutta enpä ole siellä vielä käynyt matsissa. Kierroksella kyllä, meillä oli kerran työpaikan pikkujoulubileet siellä ja koko stadion oli varattu meikäläisille. Kierreltiin pukukoppeja, otettiin ryhmäkuva nurmella ja kilisteltiin laseja. Mutta että menisin potkupallomatsiin, njääh… 😉

 • Leave a Reply