Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ciao – postikortti Roomasta

Kuinka moni on syyllistynyt siihen, että on lähettänyt postikortit ihan viime tipassa reissun päältä? Minä ainakin. Nyt vein uudelle asteelle tämän postikortin, sillä olisi pitänyt kirjoittaa tämä postikortti aamulla, kun vielä olin Roomassa. Ihana kaupunki (tai no ennemmin ulkoilmamuseo kuvaa Roomaa paremmin) vei miut aivan mennessään ja unohdin tyystin koko blogin päivittämisen sieltä käsi

Mulla on tavoitteena käydä enemmän klassikko matkakohteita ja Rooma on ehdottomasti yksi sellainen. Saavuin tänään kuuden päivän Rooman reissulta takaisin Helsinkiin ja ei että, oon aivan rakastunut! Rooma oli juuri sitä kaikkea mitä ajattelinkin: upeita rakennuksia, paljon historiaa (pystyin oikeasti välillä kuvittelemaan Julius Ceaserin kävelemään tuonne), varaslähtöä kesään sään puolesta, paljon naurua ja seikkailua Jussin kanssa sekä en tietenkään voi yhtään vähätellä italialaista keittiötä, oluita ja viinejä. Tiramisuja. Gelatoja. Vielä kerran – tiramisuja.

Oon aivan heikkona tiramisuun, se on heittämällä mun lempi jälkiruoka ja voisin vaikka elää sillä, jos mascarpone ja sen muut syntiset raaka-aineet olisi pikkaisen terveellisempiä. Roomassa en jaksanut välittää ruokavaliosta, joka on ollut vähän liiankin tiukka välillä täällä kotioloissa. Voin sanoa, että oli aikalailla sokka irti tiramisujen suhteen – joka päivä piti syödä vähintään yksi sekä helposti meni useampikin päivässä. Pitihän sitä testata missä on parhaat ja täältä löydät voittajan!

 

 

Italialaista pienpanimo-olutta ja pitsaa – nam!

 

 

 

 

Me ei otettu kauheasti paineita kaikista Rooman nähtävyyksistä, sillä tiedossa on jo kesäkuun alussa uusi matka Roomaan sekä Napoliin, joten jatketaan hyvin pian tähän ihanaan kaupunkiin tutustumista. Jätettiin esimerkiksi Vatikaani kokonaan ensi reissuun, sillä majoitutaan Pratissa aivan vieressä ensi kerralla. Tällä kertaa meidän matka painottui pitkälti Trastevereen ja Rooman keskusta keskustaan, jossa on iso osa nähtävyyksistä.

Rooma on kyllä yksi iso ulkoilmamuseo. Mihin tahansa katsot, näet aina jotain kiinnostavaa menneiltä ajoilta. Käsittämätöntä, miten vuonna kivi ja keppi on osattu rakentaa esimerkiksi Pantheon ja Colosseum. En vain ymmärrä – MITEN? Hassua oli kyllä olla tuolla Colosseumilla. En koskaan oo ennen vieraillut millään näin kuuluisalla nähtävyydellä ja oli jotenkin hassua, miten normaalilta ja arkiselta Colosseum näytti keskellä Roomaa.

 

 

 

 

 

 

Käytiin katsomassa myös AS Roma – Fiorentina jalkapallopeli, joka oli kyllä aikamoinen kokemus. Odotin sitä vähän kauhulla, sillä oon kerran elämässäni suostunut mennä katsomaan peliä ja sekin on ollut Jussin joukkueen peli. Pitäähän sitä kerran edes yrittää esittää jalkapallovaimoa.

Nyt oltiin kuitenkin Jussin valmistujaismatkalla ja mitä parempaa olisi voinut keksiä jäätävälle jalkapallofanille, kuin Italian pääsarjan? Peli oli Rooman olympiastadionilla, jonne mahtuu reilu 70 000 katsojaa. Voin kertoa, että oli pikkaisen eri fiilikset katsoa peliä tulisten italiaissielujen keskellä.Kaiken kaikkiaan peli oli yllättäen tosi kiva kokemus ja ehkä parasta oli nähdä toisen nauttivan.

 

 

Parin sattuman kautta päädyttiin brunssille meidän entisen vuokranantajan kanssa ja hänen vaimonsa, jotka viettävät aika ihania eläkepäiviä purjeveneen kanssa ja ovat parkissa tällä hetkellä Rooman lähellä. He sattuivat tulemaan Roomaan maratonin takia, joten saatiin kivasti vaihdettua kuulumisia.

Voin muuten kertoa, että tuo brunssi oli aivan upea. Bongasin MóMón Näkymiä vihreältä kukkulalta -blogin kautta, joka oli kyllä upea kokemus. Kannattaa ehdottomasti matkata pienen matkan päähän keskustasta, sillä tarjoilu oli herkullista, miljöö oli kaunis ja paikka oli lähes vain paikallisten suosiossa. Lue täältä Helin postaus paikasta. 

Mikä oli vielä isompi sattuma – tavattiin eilen mun vanha ystävä seitsemän vuoden takaa, jonka kanssa olin kesän töissä Maltalla vuonna 2011 ja meistä tuli tuona kesänä todella läheisiä. Damiano opiskeli tuolloin matkailualaa, mutta oli todella kiinnostunut muodista ja haaveili tuolloin jo työskentelevän jollain italialaisella muotitalolla. Hän kutsui meidät työpaikalleen Fendille, jossa hän esitteli myymälän lisäksi yksityisiä kerroksia, jossa muun muassa juotiin espressot edustustiloissa ja tutustuttiin turkkien valmistukseen.

Hassua, miten vuodet on vierineet tuosta mun ensimmäisestä unohtumattomasta ulkomaanmatkasta Maltalle ja tuntui eilen Damianon kanssa, ettei tässä olisi ollut seitsemää vuotta välissä. Oli super ihanaa nähdä Damiano oli saavuttanut haaveensa ja eli unelmaansa Fendillä. Niin se elämä vain vie meitä ja en malta odottaa, että päästään kesäkuussa tapaamaan uudestaan hänen kanssaan Roomassa!

 

 

Millaisia kokemuksia sulla on Roomasta? Jos tulee mieleen jotain vinkkejä, niin niitä otetaan vastaan mielellään kesäkuuta varten!

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Piyya 12.4.2018 at 10:15

  Ciao !
  Pystynköhän ikinä lukemaan yhtään postausta Roomasta ilman että tulee jäätävä ikävä sinne ?
  Varmaan pystyn, mutta tämä sinun elämänmakuinen postaus sai sen ikävän taas aikaan ja varmaan sen vuoksi minunkin piti syödä eilen tiramisu jälkkärikksi täällä Lissabonissa ?

 • Reply miradreamer 13.4.2018 at 15:05

  Mua ei oo jostaan syystä koskaan kiinnostanut italia tai koko Eurooppa, mut sait kyllä paikan kuulostamaan tosi kivalta? lista pitenee nyt taas liikaa.. ja juu mä tuon yleensä postikortit kotiin asti haha..

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 14.4.2018 at 12:29

  Melkein nähtiin Momon brunssilla: meidänkin oli tarkoitus mennä sinne viime sunnuntaina, mutta brunssikaverit tuli kipeäksi. Ihana juttu ja aikamoista, että maltoitte jättää Vatikaanin väliin ensimmäisellä Rooman käynnillä! Tervetuloa uudestaan sitten kesäkuussa!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.4.2018 at 16:51

   Olisipas ollut lisää sattumia tähän reissuun. ? Alunperin meidän piti käydä Vatikaanissa tällä reissulla jo, mutta sitten ajateltiin että seuraava asunto on aivan siinä vieressä kesäkuussa, niin jätetään se osa Roomaa kesäkuulle. Kiitos paljon Heli, en malta odottaa kesäkuuta! 🙂

 • Reply Susanna 14.4.2018 at 18:26

  Rooma on ihana, mutta Napoli on kyllä ihan omaa luokkaansa! Viime syksynä reissattiin Rooman kautta Napolin, missä oltiin,ikävä kyllä!! vain 2yötä.. koska pääkohde oli suloinen Procidan saari. Ehdottomasti käynnin arvoinen kohde myöskin. Jäi kuitenkin sellainen tunne vahvasti, että Napoliin mennään pidemmäksi aikaa uudestaan. Eli kateellisena luin teidän kesäsuunnitelmista.

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 15.4.2018 at 11:57

  Rooma ei petä! Aina yhtä upeita kuvia sieltä näyttää saavan myös ?

  Tässä aperitivoista: https://lomallaviimeinkin.fi/2017/05/05/rooman-aperitivo-top-5-ja-yksi-pettymys/

  Ja vähän erilaisia nähtävyyksiä: https://lomallaviimeinkin.fi/2017/05/21/rooman-modernit-rakennukset-top-5/

 • Reply Sini 15.4.2018 at 13:28

  Mulla tulee kohta 2v Rooman reissusta.. Siellä on niin paljon nähtävää, että yhdestä visiitistä ei saa tarpeekseen.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 15.4.2018 at 15:11

  Ah Italia, yksi mun ehdottomista lemppareista! Oon käynyt kahden viikon roadtripillä Milano – Toscana alueella ja viime elokuussa Sardiniassa, mutta Rooma on vielä kokonaan näkemättä. Suunnitellaan juuri reissua isommalla porukalla perheen kesken jonnekkin lyhyelle viikonloppureissulle heinäkuussa ja Rooma olisi hyvä vaihtoehto. Hinta kuitenkin lopulta ratkaisee, joten saa nähdä 🙂
  Tosi nättejä kuvia!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.4.2018 at 14:20

   Italia on kyllä ihan ykkösiä Euroopan kohteistani. Toscanan alue kiehtoo kovasti, olisi ihana päästä käymään siellä joskus. Ennen Roomaa oon käynyt vain Ventimigliassa ja Sanremossa. Meillä on kanssa isompi porukka lähdössä nyt ja tuo Rooma+Napoli yhdistelmä tuli suhteellisen edulliseksi kyllä. Yhdeksän hengen reissu oli about 200 euroa lentoineen ja majoituksineen kuudeksi päiväksi. Hyvä vaihtoehto teillekin. 😉 Jään odottaa innolla minne päädytte!

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 16.4.2018 at 11:24

  Melkoiset tiramisuöverit. 🙂 Kuulostaa ihan meidän Barcelonan matkalta, kun söimme melkein joka päivä crema catalanan. Se kun yleensä kuului kiinteänhintaisen lounaan kylkeen. Ja toki hyvääkin se oli. 🙂 Roomassa tosiaan tuota historiaa riittää. Muuten en kaupungista kauheasti innostunut. Tämä saattoi johtua siitä, että viime kesän Italian matkalla olimme jo käyneet ennen Roomaa Napolissa, joka teki todella suuren vaikutuksen. Onkin kiva kuulla, mitä tykkäätte Napolista sitten kesäkuussa. Kannattaa ainakin pizza tai pari kokeilla. 🙂

 • Reply Merja / Matkan tuntua 17.4.2018 at 08:05

  Italia on yksi niitä maita, joista en ole saanut kunnolla kiinni yhtä tiukasti kuin muut, vaikka olen kyllä tykännyt Venetsiasta etenkin turistisimpien nähtävyyksien ulkopuolella sekä Trapanista. Noinkohan se vaatisi Rooman reissun, että oikein kunnolla päsisi juttuun mukaan? Tässä ainakin välittyi kiva tunnelma kaupungista, jonka olen mieltänyt kovin turistiseksi.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.4.2018 at 10:13

   Rooma oli kyllä samaan aikaan kovin turistinen, mutta heti kun lähti muutaman kadun kauemmaksi pääkaduilta niin löysi palan tunnelmmallista Roomaa. Venetsia on kyllä sellainen kaupunki, jossa olisi itsekin ihana päästä joskus käymään.

 • Reply Sofia / Project Forever 17.4.2018 at 16:17

  Oi, Rooma-ikävä iski kyllä tätä ja sitä Trasteveren ruokapostausta lukiessa! Vuoden päästä kesälle on ehkä suunnitelmissa taas reissata Italiassa (tai Kreikassa), että ainakin siihen asti pitäisi taas jaksaa odotella.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 18.4.2018 at 20:36

  Tuo tunne millä kuvailit Colosseumia, mulle tulee Eiffel-tornista samat vibat. Niin uskomatonta, että siinä se seistä töröttää ja ihmiset kävelee ohi muina miehinä, vaikka itse haluaisi vain tuijottaa tornia niin kauan kun se on näkyvissä. Postikortteja ei tule lähetettyä nykyisin kuin äidille 🙂 Muistan vielä sen ajan, kun niitä kirjoitettiin 20-30 kpl yömyöhään. Huh, onneksi ei enää.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.4.2018 at 10:16

   Joo voin vain kuvitella, mulle tulisi varmaan samat fiilikset Eiffelillä. Mietin itse asiassa tuota juuri tuolla Colosseumilla, että näinköhän tuntuu kaikkien yhtä ikonisten nähtävyyksien äärellä? Huh, 20-30 postikorttia. Siinä on kyllä saanut kirjoittaa jo kynä sauhuten. Mullakin tulee yleensä kirjoitettua vain äidille.

 • Reply Travelloverin Annika 18.4.2018 at 21:58

  Olen ollut Roomassa pari kertaa, ja onhan se ihan kiva, mutta ei ole tehnyt minuun mitenkään erityisen suurta vaikutusta. Italia muualla miellyttää enemmän. Olen yli 20 kertaa ollut, mutta nyt edellisestä on jo kohta pari vuotta aikaa. Taidan pitää vähän lomaa tuosta yhdestä suuresta viha-rakkauskohteestani. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.4.2018 at 10:17

   Aikamoinen Italia-konkari oot Annika. 🙂 Italiassa on kyllä niin paljon kaikkia mielenkiintoisia matkakohteita, joissa olisi niin mielenkiintoista päästä käymään.

 • Reply Anne/ Matkahetket 19.4.2018 at 13:24

  En kestä noita ruokakuvia, niin herkullisen näköisiä annoksia ja tulee ikävä italialaista ruokaa. 🙂 Roomassa en ole käynyt, mutta iät kaiket uneksinut siitäkin kaupungista. Kenties jonakin päivänä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.4.2018 at 18:59

   Ruoka oli kyllä niiiin hyvää tuolla, onneksi pääsee uudestaan kesäkuussa ainakin tuonne Le Mani in Pastaan. Pakko päästä, oli niin hyvää. Mulla meni 27 vuotta unelmoidessa Roomasta ja vihdoin pääsin. Unelmista totta Anne vain! 😉

 • Reply Virpi/Hätälasku 21.4.2018 at 09:22

  Rooma on ihana, olen ollut siellä muutamia vuosia sitten ja kovasti tekisi mieli jo palata. Tuntuu että niin paljon jäi näkemättä vaikka päänähtävyydet tulikin kierreltyä. Suuri ulkoilmamuseo kuvaa kyllä Roomaa tosi osuvasti! 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti 21.4.2018 at 10:31

  Mukava kuulla, että tykkäsit Roomasta noin paljon! Ja myös siitä futismatsin tunnelmasta! Sääli ettei Roma tehnyt yhtään maalia, sillä se huutomyrsky olisi ollut kokemisen arvoinen 😀 Tiramisu on sikäli mielenkiintoinen jälkiruoka, ettei koskaan voi tietää miltä se näyttää. Astia ja asettelu voi olla sovellettu minkälaisiksi tahansa, vaikka perusmaut ovatkin tallella. Onneksi pääsette pian takaisin Roomaan 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.4.2018 at 14:26

   Rooma kyllä osui ja upposi! Eikä myöskään oikeasti ollut niin paha kokemus tuo futismatsi mitä aluksi pelkäsin. Voisin mennä uudestaankin. Me itse asiassa kuultiin parin päivän päästä tuo huutomyrsky, kun taisi olla AS Roma – Barcelona peli käynnissä – kauhea huuto ja melu tuli meidän kerrostalon monesta asunnosta, Jussikin katsoi peliä ja kerto, että juuri silloin AS Roma oli tehnyt maalin. Voin vain kuvitella mitä se olisi ollut paikan päällä. 😀

   Tiramisusta on kyllä niin monta versiota kun on myös tekijöitä – etenkin ulkoisesti. Pitää jatkaa täydellisen tiramisun etsintää kesäkuussa! 😉

 • Reply Rosa 21.4.2018 at 22:18

  Tiramisu on minunkin lempijälkkäreitä ja tilaan sen täällä Suomessakin, jos syön italialaisissa ravintoloissa. Siinä jälkkärissä on vain kaikki niin kohdillaan.

 • Leave a Reply