Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkit haussa Roomaan – mitä tehdä Roomassa? Mitä syödä Roomassa?

Pitkäaikainen unelma toteutuu ensi viikolla, sillä me lähdetään kaupunkilomalle Roomaan! Mulla on useampi klassikko kaupunkilomakohde käymättä ja tämän takia oon super innoissani meidän pian alkavasta Rooman matkasta. Suunnitelmat on vielä suhteellisen auki, joten nyt teidän upeat Rooman vinkit on enemmän kuin tervetulleita.

Me ollaan Roomassa viisi yötä ja yövytään Trasteveressa – en oikein osannut edes ajatella muita kaupunginosia meidän tukikohdaksi, sillä niin moni on aluetta suositellut. Odotan innoissani alueen ravintolatarjontaa, sillä sitä on kehuttu paljon. Italialainen keittiö – täältä tullaan pian! Okei myönnän, saatan olla myös vähän proseccon kuvat silmissä täällä.

Mikään jäätävän tiukka aikataulu meillä ei ole tälle reissulle, sillä kesäkuun alussa ollaan menossa toistamiseen Roomaan (ja Napoliin) perheeni kanssa. Tämän ansiosta voidaan säästää osa parhaimmista paloista myös kesäkuun Rooman reissulle. Ajateltiin pahimmat jonotuskohteet käydä nyt huhtikuussa, sillä toivon että huhtikuussa on edes pikkaisen pienemmät turistimassat esimerkiksi Vatikaaniin ja Colosseumille.

Parin pakollisen nähtävyyden lisäksi meillä on suunnitelmissa mennä katsomaan AS Roma – Fiorentina jalkapallopeli, koska Jussi ja hänen valmistujaismatkansa. Oon yrittänyt tsempata itteeni tämän pelin suhteen, mutta luotan siihen että se tulee olemaan mielenkiintoinen elämys vaikken jalkapallosta ymmärrä höykäsen pöläystäkään Ronaldoa ja Beckhamia lukuun ottamatta.

 

 

 

Näiden juttujen lisäksi ajattelin siis pyytää teidän vinkkejä Roomaan! Kyseiseen kaupunkiin matkustaa moni suomalainen, joten ruudun toiselle puolella on varmasti aikamoisia eksperttejä. Olisi ihanaa, jos kertoisit sun parhaimmat vinkit Roomaan. Jos siulla sattuu olemaan jotain blogipostauksia Roomaan liittyen, niin nekin on erittäin tervetulleita.

Mitä ei kannata jättää välistä Roomassa? Mikä paikka voisi yllättää? Minne kannattaa lähteä vain eksymään kaduille? Mistä löytyy sitä perinteisintä Roomaa? Mistä voisi löytää esimerkiksi paikallisten nuorten suunnittelijoiden putiikkeja, kirppareita ja vastaavia? Mitä ravintoloita suosittelet Roomassa? Missä kannattaa nautiskella italialaista olutta ja proseccoa? Taivas vain rajana – ollaan avoimia kaikelle.

Meille tulee tässä lähipäivinä myös kolme vuotta täyteen meidän ensitreffeistä, joten myös jotain romanttista vinkkiäkin voisin ottaa mielellään vastaan. Toisaalta, koko Rooma on varmasti hullun romanttinen paikka ja uskon, että pelkästään siellä olo rakkaan ihmisen kanssa jo riittää.

 

 

Ootko käynyt Roomassa? Mikä kaupungissa hurmasi sut eniten – en nimittäin usko, että Roomaa ei voisi olla rakastamatta.

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Hanneli 27.3.2018 at 21:32

  Me käytiin helmikuussa rakastumassa Roomaan, ja olen ehtinyt kirjoittaa sekä ruokajutun että meidän parhaista kokemuksista. Tässä, ole hyvä!
  https://www.rantapallo.fi/duunireissaaja/2018/02/19/hyvaa-ruokaa-roomassa-vinkit-ravintolan-valintaan/
  https://www.rantapallo.fi/duunireissaaja/2018/02/11/rooman-parhaat-palat-loytyvat-monumenttien-ulkopuolelta/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.3.2018 at 15:54

   Joo muistankin lukeneeni nuo postauksen viime kuussa. Kiitos, että muistutit näistä Hanneli – erityisesti tuosta jälkimmäisestä löytyi pari hyvää vinkkiä!

 • Reply Tomppa 28.3.2018 at 01:00

  Oma vinkki on, että jos menee Vatikaaniin juna-aseman suunnilta metrolla, niin opasteiden noudattamisen sijaan kannattaa jäädä pois Ottavianon metroasemalla. Onnistuu välttämään pahimmat ryysikset ja kaupustelijat tuolla. Itse sain vinkin boutique-hotellin vanhalta miespitäjältä ja takaspäin ”virallista” reittiä kävellessä tuli todettua epävirallisemman reitin olleen fiksumpi. Toinen vinkki on, että vettä saa kaduilla olevista hanoista (kannattaa katsella paikallisia) ja se on ihan juomakelpoista. Säästää vesipullorahat. Mulla saattoi olla myös muitakin vinkkejä blogipostauksessa, mutta nuo jääneet näin 1,5 vuotta reissun jälkeen parhaiten mieleen. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.3.2018 at 15:55

   Kiitti Tomppa! Me ollaankin itse asiassa tuolla perhematkalla kesäkuussa aivan tuon Ottavianon metroaseman lähettyvillä, löydettiin sieltä Airbnb-kämppä meille. Pitää muistaa ottaa omat vesipullot mukaan niin säästyy muovipullorumba.

 • Reply Niina 29.3.2018 at 10:11

  Mä en rakastunut Roomaan, vaikka olihan se tietenkin hieno kokemus päästä sinne 🙂 Se oli liian turistimainen paikka, liikaa ihmisiä ja kaupustelijoita 😀 Trasteveren alue on mun lempparipaikkoja Roomassa, sieltä löytyy edullista ja hyvää ruokaa 🙂 Sekä siellä saa olla rauhassa! Toinen paikka on Villa Borghesen puisto mitä suosittelen. Mekin oltiin kattomassa A.S Roman peliä, oon käynyt useammankin kerran kattomassa jalkapalloa livenä ja joskus telkkarista, kyllä se menettelee kun toinen kuiteki tulee aina mun kanssa esim. shoppailemaan tai ainakin kantaa mun ostoksia haha 😀 Yksi juttu mistä tykkäsin paljon oli Espanjalaiset portaat ja siellä oleva näköalapaikka auringonlaskun aikaa <3
  Tässä vielä postauksia mun blogista: http://www.wheretonext.fi/search/label/Rooma

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.4.2018 at 09:11

   Hei kiitos Niina vinkeistä! 🙂 Hyviä vinkkejä löytyi, kuluisi nyt nopeasti nämä pari päivää jotta pääsisi reissuun. Mäkin vähän jännitän millaiset fiilikset mulle jää Roomasta, sillä siellä tulee olemaan aivan jäätävä määrä turisteja. Katsotaan miten käy!

 • Reply Eeva / Eevagamunda.com 30.3.2018 at 21:00

  Nyt ei ole vinkkejä tarjota, sillä itsekin suuntaan juuri ensi viikolla ensimmäistä kertaa Roomaan. Jihuu. Se on yksi harvoista suurista Euroopan pääkaupungeista, jonne en ole vielä päässyt. Nämä listatut vinkit tulevat siis minullekin tarpeeseen. 🙂 Ihanaa reissua teille ikuiseen kaupunkiin! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 4.4.2018 at 22:24

  Rooma kolahti meikäläiseen vasta neljännellä kerralla. Kolme ekaa reissua meni ok-ihan-kiva fiiliksillä, mutta viimeisimmällä kerralla tapahtui jotain, mikä sai katsomaan kaupunkia uusin silmin. Saattoi johtua seurastakin, kun siskoni on intohimoinen Rooma-fani ja hän oli reissukaverina tällä jälkimmäisellä matkalla. Toivottavasti tykkäät! 🙂 Tässä linkki blogijuttuun: https://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/2017/05/14/viikonloppu-roomassa-onko-neljas-kertaa-liikaa/

 • Reply piyya 5.4.2018 at 07:17

  Levottomasta sielustani jäi pala vaeltamaan Rooman kujille ja kaduille heti ensimmäisen matkani jälkeen, Roma o Roma !
  Minusta kaikki nähtävyydet ovat näkemisen arvoisia ja niihin kannattaa pysähtyä tunnustelemaan tunnelmaa. Roomassa on niin paljon nähtävää, että helposti tulee juostua paikasta toiseen kunnolla nauttimasta paikasta ja lopputuloksena on turistiähky.
  Roomasta on minussa se ihanaa, että siellä näkee aitoa Roomalaista elämää kaikkien turistimassojen keskellä kun pysähtyy nauttimaan vaikka juuri sen prosecco lasillisen ääreen.
  Aamukahvilla näkee Roomalaisten kiiruhtavan töihin, juoden seisten espressonsa ja haukkaavansa cornettonsa vauhdissa jo ulos ovesta. Itse nautin kovasti istua Pantheonin aukiolla vaikka se on turistisoitunut ja hiukan ylihintainen. Mutta se elämä jota näkee sen ympärillä, minun sieluni nauttii !
  Ihania Rooman elämyksiä teille ! Italialainen jalkapallo on elämys vaikka ei jalkapallosta välitä. Yllätykseksesi saatat tempautua mukaan jalkapallon lumoon 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.4.2018 at 11:19

   Voi kiitos! Ihanasti olit kyllä kirjoittanut. Onneksi meillä ei ole liikaa nähtävyyksiä tälle matkalle luvassa, niin päästään nauttimaan roomalaisten elämänmenosta proseccon ja espresson äärelle. 🙂

 • Reply Sofia / Project Forever 5.4.2018 at 18:07

  Oi, ihanaa Rooman matkaa! Rooma on yksi mun lempikaupungeista ja ihanan tunnelmallinen! Parasta on vain samoilla vanhan keskustan pikkukatuja välillä gelaterioihin poiketen. Cucina del Teatrossa oon syönyt Rooman parhaat pizzapalat, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä! Pizzat siis leikataan isosta levystä ja hinta tulee painon mukaan. Viiniäkin sieltä saa 😉

 • Reply Mikko | Shangri-la.fi 6.4.2018 at 11:02

  Varatkaa hyvät kävelykengät mukaan lienee paras vinkki Rooman matkalle mitä mieleen juuri nyt juolahtaa. Kulttuuriähky saattaa iskeä jos koettaa ahtaa kaikki nähtävyydet samalle reissulle. Onneksi kahviloita ja Geleterioita löytyy joka puolelta joissa voi istahtaa ja lepuuttaa jalkoja kiertelyn lomassa. Mekin ollaan ensi viikolla menossa Roomaan pitkästä aikaa ja innolla odotan jälleen näkemistä mahtavan kaupungin kanssa. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.4.2018 at 11:21

   Parhaimmat lenkkarit jalassa tällä hetkellä, kilometrejä on aina luvassa rutkasti meidän kaupunkilomilla. Tarvii pari päivää lomaa matkan jälkeen, että palautuu takaisin töihin. :’D Meillä on onneksi seuraava reissu Roomaan tulossa kesäkuussa, joten kaikkia ”pakollisiakaan” nähtävyyksiä ei tarvii mahduttaa edes tähän lomaan. Pääsee nauttimaan ja rentoutumaan myös kahvin ja gelaton äärelle! Ihanaa ja herkullista reissua teillekin ensi viikolle. 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 7.4.2018 at 19:45

  Rooma on niin ihana paikka! <3 Uskon, että teille tulee ihan mahtava loma kaikin puolin – vinkkinä sanoisin, että kannattaa pitää sopiva suhde nähtävyyksien kiertelyn ja rennon italialaisen elämän välillä, sillä helposti sitä lähtee ahmimaan kiireellä kaikkia Rooman upeita nähtävyyksiä. Ja Trasteverde on täydellinen tukikohta! Blogistani löytyy muutamat täsmävinkit:
  http://adalminasadventures.com/rooma-viisi-vinkkia-kaupunkilomaan/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.4.2018 at 12:53

   Niinhän tuo oli! <3 Sopivasti tuli molempia, sillä lähellekään kaikkea ei tullut ahmittua tällä kertaa, vaan jätettiin muun muassa Vatikaani kesäkuun reissulle. Trastevere oli ihan paras tukikohta, oltaisiimpa myös ensi kerralla siellä! Ollaan varattu Pratista meille asunto seuraavalle kerralle.

 • Reply Jone 27.4.2019 at 19:41

  Me mennään nyt toukokuun alussa Roomaan eka kertaa. Vaikuttaa mielnkiintoiselta paikalta

 • Leave a Reply