Suomen suurin matkablogiyhteisö

Postikortti Sri Lankasta

Sri Lankan reppureissusta alkaa olla sisämaa pian taputeltu ja huomenna olisi aika siirtyä vihdoin rantsufiiliksiin. Osasin odottaa valmiiksi jo, että sisämaa on upea mutta pakko se on silti sanoa – Kandy, Ella ja Uduwalawe yllätti kyllä odotukset täysin!

Siirryttiin suoraan lentokentältä Kandyyn, koska 15 tunnin lennot eivät vielä riittäneet istumiseen meille, joten haluttiin istua kolme tuntia lisää vielä autossa. Kandy oli hyvä startti Sri Lankaan ja täältä siirryttiin legendaarisen junareitin kautta Ellaan. En kyllä pysty tarpeeksi ylistämään tuota junareittiä, varmasti yksi hienoimpia elämyksiä koko Sri Lankasta.

Meillä kävi itse asiassa hyvä tuuri junan suhteen vaikka aluksi jouduttiin vähän pettymään. Oltiin saatu vinkkejä etukäteen ettei ykkösluokassa kannata matkustaa, koska siellä on kylmä ja ikkunoita ei saa auki.

Noh, aamulla kun lähdettiin kohti juna-asemaa selvisi ettei koko junassa ole muuta kuin ykkösluokan vaunuja. Jouduttiin ottamaan liput sitten ykkösluokkaan, joka olikin hyvä asia. Kyseinen juna oli tuona päivänä startannut ensimmäistä kertaa välin Kandy-Ella ja juna oli vain ykkösluokan juna – tätä oli useat paikalliset juhlistamassa junassa musiikin, ruuan, juoman ja koristeiden kanssa. Meidät kutsuttiin juhlimaan tätä heidän kanssa ja he olisivat kovasti halunneet, että Jussi laulaa heille suomeksi jotain. 😀

 

 

 

 

Jutut ykkösluokasta on varmaan levinnyt turistien keskuudessa jonkin verran, joten tässä junassa oli paaaaljon vähemmän turisteja kuin vastaantulleissa sekajunissa. Vaikkei nyt päästy nauttimaan maisemista ikkunasta omalta paikalta, ei se ollut ongelma sillä istuttiin koko matka vaunujen välissä oven suussa ihan rauhassa sen suurempia turistitungoksia.

Ellassa vietettiin kolme ihanaa yötä ja nautittiin upeista maisemista, luonnosta sekä törkeän hyvästä ruuasta. Musta tuntuu, että srilankalainen keittiö kiilasi juuri ykkössijalle kaikista aasialaisista keittiöistä. Jos joku teistä käy koskaan Ellassa, niin suuntaa ehdottomasti Matey Hutiin – on nimittäin törkeän hyvää srilankalaista ruokaa edullisesti ja idyllisesti tarjoiltuna.

 

 

 

 

Ella oli aikamoista kävelyä meillä ja jalat on edelleen ihan hapoilla eikä yhtään hullumpaa tekisi pakarahierontakaan. Reitti Ella Rockille meidän home staysta olikin yllättävän rankka ja siihen vielä päälle tää jäätävä kuumuus mikä täällä on. Aurinko tulee suoraan ylhäältä ja sain päivän aikana muhkean vesikellon miun korvanlehden yläosaan – pitää siis muistaa laittaa aurinkorasvaa aivan kaikkialle. 😀

Nyt ollaan Uduwalawessa ja mennään tänään safarille kansallispuistoon ihastelemaan luontoa ja sen asukkaita. Luvassa on ainakin norsuja, mutta mie toivon että bongataan myös värikkäitä lintuja, buffaloita ja krokotiilejä.

Seuraavan kerran sitten biitsitunnelmia, Sri Lankan kuuluisat rannat odottaa jo ihan kulman takana.

 

 

 

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply miradreamer 6.3.2018 at 10:07

  Kuinka pitkä tuo junamatka on? ?

 • Reply miradreamer 6.3.2018 at 10:21

  Kiitti! Se ei siis varmaa mene kovin kovaa niin voi katsella matkalla maisemia ? näyttää tosi makeelt paikalta!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.3.2018 at 10:29

   Joo ei kyllä, rajoitukset näkyy radan varrella olevan 10-30km/h luokkaa, joten todellakin voi nauttia kunnolla maisemia ja uskaltaa hyvin istua ovien rappusilla. Jos tippuisi kyydistä niin saisi varmaan juosten kiinni. :’D

 • Reply miradreamer 6.3.2018 at 11:14

  Bucket list taas piteni ??

 • Reply susannette 6.3.2018 at 15:11

  Oi tuo junamatka kuullostaa mielenkiintoiselta tavalta kokea ja nähdä maata 😀 Sri lanka pääsi kyllä nyt mun bucket listille, vaikuttaa ihan mielettömältä paikalta 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.3.2018 at 03:54

   Joo toi oli kyllä ihan ykkösjuttuja, joita haluan kokea täällä. Ehdottomasti kannattaa matkustaa Kandy-Ella väli junalla, ensimmäistä kertaa ei haitannut että lyhyt matka kesti noin kauan. :’D Tää on aivan mieletön maa!

 • Reply Frida Ingrid 7.3.2018 at 10:44

  Siis Sri Lanka on ollut niin kauan omalla reissulistalla, että on suorastaan ihme, miten en ole päätynyt sinne vielä! Ihania biitsihetkiä ja niistä kuvia odotellessa! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.3.2018 at 17:36

   Jep sama homma oli täällä vielä viikko sitten! Erittäin iso suositus paikalle, ihana nähdä vähän erilaisempaa Aasiaa mihin on tottunut ja miten kiva nähdä pitkästä aikaa rauhallisia ja lähes tyhjiö rantoja kun verrataan vaikka Thaimaaseen, Indonesiaan ja vastaaviin. 🙂

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net 9.3.2018 at 13:02

  Voi vide, aina kun luen tosta Kandy – Ella junamatkasta niin alkaa harmittaa, sillä omalla Sri Lankan reissulla juna oli niin täynnä, ettei ikkunoista meinannut nähdä pihalle. Ja silloin kun vilaukselta näki, niin ulkona oli niin sumuisaa, ettei maisemasta siltikään nähnyt juuri mitään. No, onpa ainakin hyvä syy matkata joskus takas sinnekin. Sen ruoan lisäksi, se on kyllä tosiaan aivan ihanaa!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.3.2018 at 09:53

   Oi voi, säät kyllä pistää harmittamaan jos ei oo reissussa hyvät. Nuo maisemat vielä on oikeasti todella hienot! Meidän juna oli puolillaan ihmisiä, helposti olisi mahtunut ihmisiä istumaan paljonkin. Varmaan kaikki turistit kiertänyt kaukaa ton meidän junan ku se oli vaan sitä ykkösluokkaa, mutta hyvin pääsi oveen nauttimaan maisemista rauhassa. Ensi kerralla toivottavasti parempi tuuri siulla Johanna! 🙂

 • Reply Suvi / suvinmatkassa 10.3.2018 at 19:08

  Sait minussa pienen Sri Lanka kiinnostuksen kohottamaan päätään 🙂
  Jään odottelemaan sun biitsi kuvia ja tunnelmia!

 • Reply Suunnaton 11.3.2018 at 11:50

  Kiva lukea kuulumisia. Hauskaa, että törmäsitte junabileisiin 🙂 Kivaa reissun jatkoa!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 11.3.2018 at 18:41

  Voi vitsit harmittaa, että missattiin Kandy ja Ella kokonaan meidän Sri Lankan reissulla, sillä haluttiin lomalla pysytellä rannan tuntumassa. :/ Toi junamatka kuulostaa ja näyttää niin eeppiseltä jokaisessa postauksessa, missä oon siihen törmännyt!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.3.2018 at 03:37

   Toi on kyllä ehkä jos voisin sanoa, niin upein kokemus Sri Lankasta. En jättäisi väliin mistään hinnasta. Nyt sulla on Venla hyvä syy matkata Sri Lankaan uudestaan junareitin takia! 😉

 • Reply Emma 13.3.2018 at 09:10

  Alkaa kyllä kummasti kiinnostelemaan Sri Lanka.. etenkin tuo junamatka kuulostaa ihan bucket list – kamalta!

 • Reply Sofia / Project Forever 14.3.2018 at 11:53

  Voi minkä matkakuumeen tämä postaus nostattikaan! Upeita maisemia ja upeita kokemuksia, jään innolla odottelemaan tulevia juttuja. 🙂

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 16.3.2018 at 12:46

  Vitsi mikä junareissu! Siis toi on pakko päästä toteuttamaan joskus!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 16.3.2018 at 22:01

  Hauska toi teidän junamatka! Lauloiko Jussi? 😉 Sri Lanka on alkanut kiinnostamaan, kun siitä on nyt niin moni kirjoittanut juttuja. Tuntuu monipuoliselta kohteelta ja tuo junamatka varmasti ihan huikea.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.3.2018 at 07:01

   Hah, ei se jostain syystä sitten innostunut laulamaan. Yritän muutenkin saada aina sitä laulamaan miun kanssa eikä se suostu. :’DD Monipuolisesta Sri Lankasta on kyllä omaankin silmään pompsahdellut useita juttuja, kannattaa käydä Merja!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 17.3.2018 at 22:43

  Ihana Sri Lanka! <3 Ja mun matkakuume sinne takaisin vain kasvaa näiden postausten myötä! Tuo junamatka on kyllä ihan epic! 😀

 • Reply Virpi/Hätälasku 18.3.2018 at 09:50

  Mukava junamatka ja olisi nyt Jussi vaan laulanut kaikkien iloksi! 😀 Ihania kuvia muutenkin. Kiinnostus heräsi, että josko joskus tuonnekin päin maailmaa suuntaisi.

 • Reply Emilia/Matkan varrella 18.3.2018 at 18:57

  Ihania Sri Lanka -kuvia pompsahdellut fiidiin teidän matkan myötä! Vaikuttaa täydelliseltä matkakohteelta!

 • Leave a Reply