5x minne mennä kaupunkilomalle

Kaupunkilomat on kivaa vaihtelua yleisesti omiin matkoihin, jossa pääpaino on usein palmuilla, hiekkarannoilla ja turkoosilla merellä. Mun pitäis kyllä parantua kaupunkimatkalaisena, sillä maailma on pullollaan kiinnostavia kaupunkilomakohteita ja tuntuu välillä, että tavallaan kaupunkilomista saa enemmän irti – onhan ne monipuolisempia kuin rantakohteet.

Tällaisia travel bucket listejä on ihana tehdä, sillä onhan matkasta haaveilu jo puoliksi irtiottoa arjen keskellä. Melkein ainakin. Listasin tähän vain sellaisia paikkoja, jossa en ole käynyt eikä ole suunnitelmissa mennä ainakaan lähiaikoina.

Muutoin olisin lisännyt tähän listaukseen ehdottomasti myös Rooman ja Napolin, mutta noihin oon suuntaamassa melkein heti Sri Lankan reissumme jälkeen. Mie oon niin innoissani, vihdoinki pääsen Roomaan!

 

New York – kaikkien suurkaupunkien äiti

Ehkä mun himotuin kaupunkilomakohde on New York, joka nousee koko ajan kiinnostavammaksi ja kiinnostavammaksi itelleni. Erityisen kiva plussa on tullut siitä, että New Yorkiin on tullut bongattua erittäin edullisia lentoja välillä! Onhan New York muuten itsessään aika kallis matkakohde etenkin majoituksen suhteen (tällaiselle ainakin, joka on tottunut maksamaan 10-50 euroa yötä kohden), mutta varmasti sellainen joka on jokaisen dollarin arvoinen.

Nykissä on niin paljon kohteita, jossa haluaisin käydä ja tuntuu, että yksi viikon mittainen loma ei saisi New Yorkin nälkää loppumaan – kasvamaan vain. Pelkästään jo New Yorkissa kaduilla kävely olisi itselleni nähtävyys jo, sillä tuntuu että kaikki on niin isoa siellä.

Lisäksi klassikot kuten Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square, Vapaudenpatsas, Flatiron Building, Empire State Building ja Carrien rappuset haluaisin ehdottomasti nähdä. Sitten ne kaikki ostosmahdollisuudet mitä Nykillä on tarjota – eniten olisin ehkä innoissani kaikista kirppareista!

Nähtävyyksien ja ostosten lisäksi New Yorkissa kiehtoo myös ruokapuoli, joka ei varmasti jättäisi kylmäksi. Lihoisin varmaan 20 kiloa yhden Nykin reissun aikana, koska eläisin varmaan koko reissun burgereilla. 😀

Lisää New Yorkista?

 

View this post on Instagram

@flynyon #newyork #new_york #newyorker

A post shared by New York ?? (@new_york_city_photo) on

 

Lontoo – rohkelikkoja, katutaidetta ja sinisiä munia

Toinen mikä kamppailee hyvin vahvasti ykkössijasta kaupunkikohteissa, jossa haluaisin käydä on ehdottomasti Lontoo! Tähän on kaksi hyvin erilaista syytä miksi haluan Lontooseen: mua kiehtoo siellä kaikki second hand shopit, vintage, street art ja kaikki se rosoisuus, mitä mun mielikuvissa Lontoolla on tarjota.

Tämän lisäksi hyvänä vastakohtana mikäs muukaan kuin Harry Potter studio, sillä oon aivan ala-asteelta asti ollut todella kova Harry Potter fani. Muistan kun vuonna 2002 sain isomman summan rahaa äidiltäni, niin sijoitin sen heti Harry Potterin kirjoihin ja voin kertoa, että tuo kirjasarja on koluttu läpi kuudentoista vuoden aikana! :’D Itseasiassa tälläkin hetkellä mulla on luettavana Viisasten kivi. Ja kyllä, olen tänä vuonna 28-vuotias.

Okei, on mulla kolmaskin syy miksi haluan Lontooseen. Nimittäin sininen jälkkärimuna Dinner by Hestonilla. Kyllä. Luitte oikein. Pöndekengissä blogin Mira on sytyttänyt muhun aikamoisen reissunälän, sillä hän kävi Michelin-tähden ravintolassa syömässä jälkiruuaksi sinisen munan.

Sinisen valkosuklaamunan kuoren sisään kätkeytyi pannacotta, jonka halkaistua ulos valui keltaista nestettä. Ulkonäkö oli aivan kuin kananmunan, maku aivan muuta. Myös valkosulkaamunan alla oleva linnunpesä oli syötävää. Olen edelleen hämmentynyt. Pöndekengissä -matkablogi

Lisää Lontoosta?

 

 

Gdansk – jotain uutta ja kiehtovaa

Budjettimatkaajalle varmaan kaikista näistä mun vaihtoehdoista Gdansk olisi nappivalinta, sillä kaupungin hintatasoa on kehuttu erittäin ystävälliseksi rahapussille. Lisäksi mua kiehtoo Gdanskissa se, ettei se ole yhtä suosittu maailmalla kuin nämä muut mun listaamat kaupunkikohteet – tarjolla olisi jotain uutta ja kiehtovaa varmasti.

Gdansk on ainakin meidän suomalaisten keskuudessa ollut monenkin huulilla, sille tänne saa parhaimmillaan reilusti alle sadalla eurolla meno-paluut. Ei paha ollenkaan. Gdansk on hyvä haastaja siis Tallinnan viikonlopulle esimerkiksi.

Lisää Gdanskista?

 

 

Pariisi – romantiikan pääkaupunki

Pariisi on kyllä myös klassikkojen klassikko, jossa olisi ihana käydä. Ihana olisi valkata vielä sellainen majoitus, josta olisi maisemat Eiffel-torniin, eikö muka olis siistiä herätä aamulla silleen, että ensimmäinen asia mitä näet on Eiffel?

Löytäisin itseni varmaan Pariisista vain haahuilemasta sieltä täältä, sillä Pariisi vaikuttaa niiiiin kauniille kaupungille. Ehdottomasti päästävä tänne joskus ja ehkä juuri sellainen romanttinen pariskuntaloma kiehtoisi viettää Pariisissa. Harvoin sitä tulee oltua yhdessä maailman romanttisimmassa kaupungissa.

Romanttisen puolen lisäksi Pariisi kiehtoo mua historian ja kulttuurin puolesta, josta yleensä en niinkään ole kiinnostunut niin paljoa – Pariisissa nyt kuitenkin on muutamia aivan must juttuja, joissa olisi pakko käydä.

Lisää Pariisista?

 

Lissabon – seitsemän kukkulan kaupunki

Oon kerran käynyt aikaisemmin Portugalissa Portossa ja tykkäsin aivan hulluna Portosta. Tuolloin päätin, että vielä joskus käyn Portugalin pääkaupungissa eli Lissabonissa.

Upean rosoiset ja värikkäät vanhat kaupunginosat kiehtoo Lissabonissa eniten, mutta en ollenkaan pistä pahakseni aurinkoa, portugalilaista keittiötä ja ostosmahdollisuuksia mitä myös Lissabon tarjoaa hyvin. Koska oon tällainen rantareissaaja niin iso plussa myös siitä, että Lissabonin läheisyydessä pääsee myös rantaloman tuntuun.

Vaikken ookkaan mikään bilettäjä lomilla, oon kuullut niin paljon hyvää Bairro Alton vilkkaasta yöelämästä, joten se kiinnostaisi ottaa myös haltuun.

Tykkään enemmän sellaisista kaupungeista, joka ei ole täynnä toinen toistaan isompaa pilvenpiirtääjää (Dubai hyvä esimerkki tähän) vaan juuri tuollaiset kauniisti ränsistyneet kaupungit on enemmän mun mieleen.

Lisää Lissabonista?

 

 

Niinkuin huomaatte, aika monta klassikkoa on käymättä. Mistä kaupunkikohteista sie haaveilet?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), BloglovininBlogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 15.2.2018 at 14:34

  Kiva postaus – juuri sellaista matkainspiraatiota ja -kuumetta kasvattava! Näistä kohteista haaveilen kaikista, joskin valinta pitäisi tämän perusteella kohdistaa Gdanskiin, koska siellä en ole vielä käynyt. On ollut vaihtoehtona tälle keväälle. Näistä kaupungeista mulle rakkain on ehdottomasti New York ja mitä tulee siihen sun ruokamatkailuideaan, niin pysy kanavalla, multa on tulossa suomalaisen mittapuun mukaan varsin kattava postaus siitä parin viikon sisällä! Itse olen siellä käynyt muutamia kertoja ja nykyään suunnittelen reissut sinne ravintolatarjonnan mukaan – niin ruoka- kuin juoma 🙂 Siinä sivussa käyn päivittäin katsomassa 1-2 uutta paikkaa, vanhoja lemppareita sekä mahdollisissa urheilutapahtumissa. Mahtava kaupunki!

  Lontoon edellisestä reissusta on sen verta pitkä aika, että sinne tekisi mennä pian ja on koko ajan suunnitelmissa. Sielläkin ajatuksen tasolla ekana pubit ja jalkapallo 😀 Pariisi sitten tuo esiin oman taiteellisen puoleni eli siellä kiinnostaa nimen omaan arkkitehtuuri ja taide – siellä ehdoton suosikki Pompidou-keskus. Lissabonissa ratikat, kuten nostitkin esiin. Se on ollut viime aikojen isoin pettymykseni Firenzen kanssa eli annan molemmille uuden mahdollisuuden. Molemmissa ongelmana oli se, että olin samalla reissulla paljon paremmissa paikoissa.

  Toivottavasti näistä toiveista moni toteutuu pian!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.2.2018 at 15:50

   Pakko tehdä jotain tälle omalle matkakuumeelle ja kun näitä kirjoittaa ylös postauksen muodossa, se matkakuume vähän edes lievittyy. :’D Oioi, pitääpäs siinä tapauksessa pysyä kuulolla, oon tykännyt lukea sun blogista paljon juttua New Yorkiin / muihin kaupunkikohteisiin. Avopuolisokin on tykännyt, kun on mun avocadoleipien ja smoothie bowlien sijaan päästy olutpaikkoihin sun vinkkien perusteella muutamalla reissulla. Ehkä siis Nykiin kanssa jotain! 😉

 • Reply Pirkko / Meriharakka 15.2.2018 at 16:06

  Seuraavina listoilla, joko varattuna tai melkein varattuina: Cesky Krumlov (ja päivän verran Prahaa samalla), Amsterdam, Bryssel, Brugge, Peking, Ulan Bator, Moskova, Edinburgh, Belfast, Dublin … näillä päästäänkin sitten jo syksyyn ja uusiin suunnitelmiin. Tosin monet näistä sivuutamme vähän niinkuin ohimennen matkalla jonnekin muualle.

 • Reply Mari 15.2.2018 at 17:51

  New York on aina ihana, mutta Chicago myös. Jos nyt pitäisi valita, niin kallistuisin ehkä Chicagon puoleen. Lissaboniin pitäisi ehdottomasti päästä, se on pitkäaikainen haave. Lontoo on luvassa toukokuussa, musikaalimatka! Täytyy miettiä tuota ravintolavinkkiä, kiitos taas kivasta postauksesta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.2.2018 at 16:51

   Chicago kiinnostaisi kyllä täälläkin, jos ja kun pitäisi tutustua Amerikassa enemmänkin suurkaupunkeihin. Sama täällä, Lissabon on pitkään ollut haaveissa ja samaten tuo Lontoo. Musikaalimatka kuullostaa mielenkiintoiselta, varmaan hieno matkakokemus tulee. 🙂 Ehdottomasti korvan taakse tuo paikka, jos käyt siellä niin kerro millaiset fiilikset sulla jäi paikasta. Miran blogin puolelta löytyy paljon kattammin tuosta ravintolasta.

 • Reply miraorvokki 16.2.2018 at 09:24

  Mulla on tosiaan tuo ihana, toivottavasti ihana Pariisi seuraavaksi listalla! Ja siis onkin, elokuussa – jee! Toivotaan, että Pariisi ihastuttaa. Ja tuon munan takia kannattaa todellakin käydä Lontoossa! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.2.2018 at 16:53

   Oioi, en malta oottaa sun Pariisia! Oon varmaan melkein yhtä innoissani sun reissusta, ku sie itse. Ootan innolla myös sitä Helin majoituksen villiä korttia. 😀 Pitää sanoa Jussille, että nyt meidän on lähdettävä munan perässä Lontooseen. 😀

 • Reply Aulis 16.2.2018 at 09:33

  Itse asiassa kaikkien suurkaupunkien äiti (jos mietitään suuruus-äitiydessä :D) taitaa olla Tokio, jota suosittelen todella lämpimästi myös. Nycin ja Tokion välillä on vaikea valita: Nyc on niin tuttu ja nostalginen, koska TV on tehnyt tutuksi monenlaiset kadut ja ilmiöt. Tokio taas on hyppy tuntemattomaan jos ei ole Japanissa vielä ollut, ja myös siellä kokemusarvo ja vaikkapa ruokapuoli on vähintään yhtä upea kuin Nycissä. Vaikea sanoa, kumpi niistä on oma lempparini.

  Gdanskiin haluan lisätä sen, että Turusta Wizzair lentää sinne välillä 20 euron hintaan (menopaluu)! Eli jos Gdanskiin mielii niin kannattaa yhdistää keski-eurooppalainen Suomen Turkukin siihen reissuun 😉 Ja säästää jonkin verran verrattuna lentoihin Hkistä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.2.2018 at 17:09

   Joo varmasti on New Yorkia isompia kaupunkeja suuruudeltaan, mutta tässä hain takaa sitä että New York ainakin itselleni on kaikista maailman kaupungeista kaupunkikohteiden klassikko. 🙂 Mä en tiiä mikä tuossa Japanissa on, jostain syystä en syty sille tai Kiinalle ollenkaan. En osaa sanoa miksi, pitäisi varmaan joskus antaa mahdollisuus – ehkä oppisin tykkäämään.

   Joo Turkusesta on tullut bongailtua todella halpoja lentoja Gdanskiin, harvoin tosin on pistänyt 20 meno-paluu silmään. Tuntuu että ne on aina siinä 60-80 euron paikkeilla, mutta 20 euron lentojen takia jaksaisi nähdä jo sen vaivan, että lähtisi Turun kautta. 🙂

 • Reply Aino 16.2.2018 at 18:41

  Suosittelen ehdottomasti Lontoota, ihan heittämällä yks mun lempparikaupungeista! Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, parasta antia mun mielestä ei ollut ne tunnetuimmat nähtävyydet, vaan idylliset pubit ja markkinat 🙂
  ps. Se Warner Brosin studio on tosiaankin worth it! Sopii myös vähemmän fanittajille: poikaystävä ei oo koskaan ollu siitä skenestä innostunut mutta kerto, että paikka oli yks reissun kohokohtia.
  Vinkkinä vielä, että jos sieltä joku matkamuisto jää ostamatta, niin King’s Crossin asemalla on myös Harry Potter- kauppa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.2.2018 at 07:01

   Mua kanssa kiehtoo enemmän se aika muu kuin ne tunnetuimmat nähtävyydet Lontoossa. Pubit on varmaan jo itsessään tosi siisti elämys Lontoossa! Aa kappas, nyt saan myytyä omalle poikaystävälle hyvin Harry Potterin tuolla sun poikaystävän kokemuksella! :’D

 • Reply Riikka 17.2.2018 at 04:03

  Vain Gdansk on tuosta sun listalta koettu, mutta Pariisi, New York ja Lontoo kyllä kiinnostaisi kovasti. Lontoo pitkälti myös tuon Harry Potterin takia ja oon myöskin 28 vuotias. 😀 Eniten kuitenkin kiinnostaisi ehkä Singapore, Edinburgh, Boston ja Vancouver. Tätä asuinpaikkaani Soulia voisin myös suositella kaupunkikohteena.

 • Reply idahhh 17.2.2018 at 09:25

  Sun listalta koettu vain Gdansk viime vuonna ja pakko myöntää että ihastuin täysin. Kannattaa ehdottomasti mennä! 🙂 itsellä haaveissa olisi vaikka mitä ja hävettävän monta pääkaupunkia Euroopassakin näkemättä, mutta pikkuhiljaa! Eniten kiinnostaa tällä hetkellä Dublin, Krakova, Amsterdam ja Wien mutta haluaisin päästä tietenkin myös Pariisiin eikä Lontookaan olisi huono vaihtoehto! Onneksi Dublinin matka polttelee taskussa syksylle lievittämässä matkakuumetta 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.2.2018 at 10:57

   Gdanskia on kyllä moni kehunut – taas sain yhden hyvän syyn matkustaa sinne! Toivottavasti tänä vuonna pääsisi käymään. Vitsit Dubliniin, se vaikuttaa kyllä todella kivalta paikalta. Miekin haluun! :’D

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 18.2.2018 at 10:02

  Listaltasi käyty muut paitsi Lissabon ja sinnekin suunnataan kuukauden päästä. Muita tämän vuoden kaupunkeja ovat Utrecht, Porto ja Edinburgh. Pariisikin siintää silmissä, jos vaan ehdin mukaan miehen jokavuotiselle työmatkalle syyskuussa. Haaveilemme matkaavamme ensi keväänä Japaniin tai Etelä-Koreaan, jos vaan saamme nipistettyä tarpeeksi rahaa säästöön reissu varten.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.2.2018 at 16:35

   Oih, Porto on ihana! Ihastuin siihen niin paljon, joten silloin päätin että haluan käydä myös Lissabonissa. Etelä-Korea voisi olla kyllä itsellekin potentiaalinen matkakohde!

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 18.2.2018 at 11:44

  Lontoo on kyllä ihana, vaikken keskimäärin mikään suurkaupunkien ystävä olekaan. 🙂 Lissaboniinkin pääsen huhtikuussa ensimmäistä kertaa! Mua houkuttaa tällä hetkellä suuresti Barcelona, Rooma, Amsterdam ja Wien! Jännä kyllä, etten ole koskaan juurikaan haaveillut Pariisista, mutta toivottavasti sen aika koittaa silti tänä tai ensi vuonna. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.2.2018 at 16:36

   Sama täällä, mäkään en mikään suurin suurkaupunkien ystävä oo – ne kuitenkin tuo kivaa vastapainoa rantalomiin. Barcelona on kyllä huippu, iso suositus sille!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 19.2.2018 at 10:38

  En tiennytkään, että myös Lissabon on rakennettu seitsemälle kukkulalle aivan kuten Roomakin (joka puuttui kaupunkikohteistasi…) Lissabon ja Portugali ylipäätään on alkanut kummasti kiinnostaa. Seuraavaksi suuntaan mainitsemistasi paikoista Lontooseen, enää viikko minireissuun! Tällä kertaa ollaan siellä niin vähän aikaa, ettei Harry Potter -studio mahdu ohjelmaan, mutta suosittelen käyntiä siellä ihan jokaiselle. Myös vähemmän intohimoisille Potter-faneille. Lavasteiden ja tehosteiden yksityiskohdat herättivät samanlaista ihailua kuin antiikin nähtävyydet tai temppelit!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.2.2018 at 16:38

   Aika hauska yksityiskohta molemmista kaupungeista siis! Rooman olisin ehdottomasti laittanut tähän listaan, jos en olisi matkaamassa sinne huhtikuussa ja kesäkuussa. Halusin listata vain sellaisia paikkoja, jossa en ole käynyt tai minne en ole ostanut lentoja vielä. Vitsit, entistä enemmän haluaisin tuonne Lontooseen ja Harry Potter -studiolle, kuulostaa niin siistille!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 20.2.2018 at 18:43

  Mistähän kaupunkikohteesta EN tällä hetkellä haaveilisi tässä järkyttävässä matkakuumeessa! Ainakin Lissabon, Dublin, Lontoo uudestaan (kiitos muuten linkkauksesta!), Amsterdam… New Yorkissa käymisestä en varsinaisesti haaveile, mutta kyllähän siellä pitäisi edes kerran elämässä käydä, joten sekin kelpaisi nyt 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.2.2018 at 18:04

   Haha, totta kun ton noin päin muotoilee. Voisin lähteä oikeastaan minne vain. :’DD Mie siis kokonaan jotenkin unohdin Amsterdamin tätä tehdessä, se olisi kyllä kuulunut mun listaan kanssa!

 • Reply Jenna / Huge passion for life 20.2.2018 at 20:35

  Kiva inspiraatiolista! New Yorkista haaveilen itsekin, mutta Lontoo ei ole koskaan sytyttänyt. Näistä kutkuttaa eniten Lissabon! Haluaisin kyllä eniten jonnekin Aasian suurkaupunkiin <3 Tokiota on muun muassa ikävä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.2.2018 at 18:05

   Aasian suurkaupungit on kyllä ihan rakkaus mulle, erityisesti Bangkok on vienyt mun sydämen. Niin paljon kaikkea ja joka kerta löytyy aina joku uusi puoli siitä kaupungista vaikka varmaan 10-20 kertaa käynyt siellä. 🙂 Tokio varmaan aika mielenkiintoinen kanssa!

 • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja 20.2.2018 at 21:12

  Kiva postaus, New York on kyllä koukuttava – sen ja Lontoon lisäksi en ole käynyt muissa luettelemissasi mutta Pariisi on harkinnassa tälle vuotta ja Lissabon on ollut harkinnassa jo pidempään. Ja Rooma jota et ollut listannut mutta mainitsit, on myös haaveissa… Saas nähdä mihin tänä vuonna päädytään kaupunkilomailemaan, tällä hetkellä vain road trip reissuja varattuna kaksi kappaletta! Miekin ilmoittaudun, sisälläni piilee pieni Harry Potter -fani ja ehkäpä seuraavalla Lontoon reissulla suuntaan tuonne Harry Potter studioon 😀 Kirjat on koluttava tasaisin väliajoin läpi!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.2.2018 at 18:07

   Kiitti Tiina. Uskon, että New York varmaan veisi mun sydämen täysin. Oijoi, minnes päin ootte lähdössä road tripille? Ne on kyllä kivoja! Ihanaa, että täältä löytyy muitakin Harry Potter -faneja! Pitäsköhän meidän koota joku ryhmämatka tonne studiolle? :-DD

   • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja 22.2.2018 at 09:02

    No hei, tuo ryhmämatka kuulostaa hyvältä, mukana! 😀 Pääsiäisenä kierretään Saksassa ja Itävallassa ja kesä-heinäkuussa Yhdysvalloissa, Seattle – Yellowstone -Seattle, kaikki siltä väliltä on vielä vähän avoinna. Lievästi ilmaistuna, olen innoissani! Tosin jenkkilän nallekarhut vähän jänskättää mutta ehkä me selvitään 😀

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.2.2018 at 11:26

     Eli ryhmämatka pystyyn siis! 😀 Oi oi, aika upeita reissusuunnitelmia tulossa – erityisesti tuo Yhdysvaltojen road trip kuulostaa omaan makuun ihan täydelliseltä!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 21.2.2018 at 17:52

  Gdansk on listalta ainoa, missä en ole käynyt. New Yorkissa olen viettänyt vain päivän, joten sinne pitäisi kyllä päästä uudestaan. Pariisi on yksi lempikaupungeistani ja sinne olen menossa monen vuoden tauon jälkeen toukokuussa. Ihanaa! Dublin kutkuttelee myös kovasti, mutta saas nähdä miten sen kanssa käy. Parina edellisenä vuonna on aina joku muu kaupunki kiilannut ohi.

 • Reply Anne/ Matkahetket 22.2.2018 at 13:43

  Kiva postaus! New York ja Lontoo on itsellänikin haaveina – kenties jonakin päivänä niihin pääsee. Matkoista haaveilu on osa huvia ja itse tykkään ottaa selvää paikoista, se helpottaa matkakuumetta, jos tietää ettei ole mahdollista ihan heti lähteä oikeasti. Mukavaa, että pääset pian Roomaan. Odotan jo postauksiasi sieltä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.2.2018 at 17:16

   Kiitti Anne! Yhdyn kyllä niin tohon samaan sun kanssa, matkan haaveilu on jo puoli ruokaa. Taitaa tulla blogiin pieni Rooma-ähky kevään ja kesän aikan, eli niitä on varmasti luvassa. 😉

 • Reply Outi 22.2.2018 at 16:36

  Näistä nähtyjä on Gdansk ja Pariisi, mutta molempiin voisin helposti mennä uudelleenkin. Tai Pariisiin oikeastaan kolmannen kerran. New York on alkanut kiinnostaa mua yhä enemmän ja enemmän ja Lontoonkin lennot on ollut jo moneen kertaa yhden napinpainalluksen päässä varaamisesta. Sinnekin kun saa niin superhalvalla lentoja. Lissabonia kehutaan niin paljon koko ajan, että eiköhän sinnekin pidä tästä vielä lähitulevaisuudessa singahtaa. Puuh. Oikeen hengästyttää kun haluaisi olla kaikkialla yhtäaikaa ja jatkuvasti!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.2.2018 at 17:16

   Hah, sama täällä – Lontoo on ollut niin monta kertaa jo tyyliin ostoskorissa, mutta sitten oon aina päätynyt jonnekin muualla. Oon sitä mieltä Outi, että meidän pitää ottaa Lontoo haltuun! 😀

 • Reply Sandra 23.2.2018 at 10:12

  Nyt olit valinnut listalle hyvät kaupungit! Itse en ole missään noista vielä vieraillut, mutta jokainen polttelee mielessä. Pariisiin pääsen keväällä ja ehkä sitten vuoden päästä keväällä voisi olla vuorossa New York.

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 24.2.2018 at 18:50

  Mä olen haaveillut Seattlesta pitkään ja nyt viikon päästä vihdoin lähden sinne. Teen itsekseni 2 viikon reissun, jossa käyn sitten vähän muuallakin. Lontoossa olen käynyt kahdesti, mutta en ole vielä ehtinyt Harry Potter -studiolle. Nyt suunnittelen keväälle ihan lyhyttä viikonloppureissua niin, että pääsisi käymään siellä vihdoin ja viimein! Tervetuloa muuten Gdanskiin, mun blogista löytyy kaupunkiin (ja koko Tricityyn) vinkkejä, sillä asutaan täällä (no oikeastaan Gdyniassa, mutta alueella kuitenkin). 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.2.2018 at 09:40

   Mullakin on itse asiassa herännyt lähi viikkoina haaveita Seattlea kohtaan, sillä kotona on menossa Greyn Anatomia -maraton. ? Ai kappas, mulla on mennyt täysin ohi että asutte siellä suunnilla – pitää muistaa toi kun Gdanskin reissu on ajankohtainen.

 • Reply Travelloverin Annika 24.2.2018 at 18:52

  Nämä ovat minulle kaikki tuttuja kaupunkikohteita, ja ihan jokaista voin vilpittömästi suositella. Blogissa on jokaisesta myös juttuja, jos haluat fiilistellä. On totta, että kaupungeissa on enemmän nähtävää ja koettavaa kuin rannoilla, mutta toisalta eri tilanteissa kaipaa eri asioita. Olen juuri palaamassa kaupunkiviikolta Portugalista, ja oikeastaan ajattelen, että seuraavaksi voisin vain relata rannalla – mutta tulevat matkat suuntaavat ihan muualle. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.2.2018 at 09:42

   Joo kävinkin hetki sitten juuri fiilistelemässä noita – se Lissabonin viimeisin postaus on ihana! Mulla on edessä seuraavana pitkälti rantaloma, oon niin sen tarpeessa – kaupunkilomat saa täällä odottaa vielä huhtikuulle saakka. Sun Portugalin reissu on kyllä ollut todella onnistuneen oloinen, mitä oon seuraillut somessa ja blogissasi.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 25.2.2018 at 10:11

  Mä haaveilen tällä hetkellä jälleen kerran seikkailumatkoista, vaikkakin kaupunkilomat ovat ihanaa piristettä silloin tällöin. Pariisiin voisin palata koska vain takaisin, samoin Lissaboniin! Ja näiden suosikkikaupunkien joukkoon nousi nyt vimeisellä matkalla myös Rooma. <3

 • Reply Emilia/Matkan varrella 25.2.2018 at 11:20

  Hyvä lista, on tullut käytyä näissä kaikissa! New York ja Lissabon on mun suosikkikaupungit koko maailmassa (Madridin lisäks tietty!), joihin kaipaa koko ajan takaisin <3 Gdanskista sen sijaan en niinkään välittänyt, se oli jotenkin liian pieni ja tylsä matkakohde meikäläiselle.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.2.2018 at 05:47

   Ohh, oon ministi kateellinen sitten siulle! ? Joo ei varmaan sinällään Gdanskista oo haastajaa klassikoille, mutta miusta on super kiva et sekään on tullut myös pienempiä ja ei niin suosittuja kaupunkikohteita.

  Leave a Reply