Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kahvila ihastus Punavuoressa: Andante

En muista milloin olisin viimeksi ihastunut näin paljon johonkin uuteen paikkaan, mutta nyt olen! Kahvila Andante Punavuoressa oli todella, todella söpö paikka ja mikä parasta – kahvi oli todella hyvää eikä ruokapuolellakaan mitään moittimista ollut.

Tykkään jakaa täällä blogissa myös näitä ruoka -ja juomavinkkejä ihan tänne Helsinkiinkin, sillä ainakin itse usein etsin netistä vinkkejä minne mennä. Aina ei jaksa käydä niissä omissa Kallion vakkaripaikoissa, joten tehtiin pieni loikka Punavuoren puolelle.

En tajua miten en oo aikaisemmin astunut sisään, sillä oon miljoona kertaa kävellyt Fredalla Andanten ohi ja katsonut monta kertaa sisään, että nyt on kyllä houkuttelevan näköinen paikka. Andante oli yllättävän iso paikka vaikkei se ehkä siltä ulkopuolelta näytä, joten rohkeasti vain sisään jos täydeltä näyttää – eiköhän sieltä jostain löydy vapaata!

 

 

 

Tunnelma oli todella rauhallinen ja taustalla soi rennon letkeää musiikkia, joka välillä vei mukanaan. Sisustus oli myös todella kiva ja omanlainen Andantessa. Kahvilasta löytyi paljon pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia – esimerkiksi vesipöytä oli vanhan telkkarin päällä!

Viherkasveja löytyi paljon, joka toi omanlaisensa tunnelman. Andante on alunperin kukkakauppa, johon on 2014 omistajanvaihdoksen myötä tuotu myös kahvilatoimintaa. Hauska idea!

Kahvi on kuitenkin itselleni se juttu, miksi me tulimme tänne. En kyllä oikeasti muista milloin olisin saanut näin hyvää kahvia. Kahvista näki, haistoi ja maistoi sen että nyt on ammattilainen liikenteessä. Jussi tilasi itselleen käsin valmistettua kahvia Kalita Wave -suodattimella. Luoja, miten upean aromikas tuo kahvi olikaan!

 

 

 

Meidän barista vaikutti todella ammattitaitoiselta ja kertoi paljon kahvista sekä valmistuksesta. Näin jälkeenpäin mietin, että hitto olisi pitänyt jäädä katsomaan tarkemmin kahvin valmistusta. Käsin suodatettu kahvi tarjoiltiin kauniisti puutarjottimelta ja itse kahvi oli apteekin lääkepullon näköisessä putelissa. Viimeiseen pisaraan asti mietitty juttu siis!

Oon kyllä pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisi hommata kotiin myös joku suodatin – olisi niin kivaa etenkin vapaapäivinä heittää Moccamaster nurkkaan ja tehdä kahvi manuaalisesti itse. Maku on niin erilainen.

 

 

 

 

 

 

 

Andantesta löytyy myös syötävää – me päädyttiin ottamaan yogurth bowl, jossa oli banaania, mansikoita, samettista jogurttia, hunajaa, kookoshiutaleita ja itsetehtyä granolaa. Ai että, en muista milloin olisin näin hyvää jogurttia syönyt.

Lisäksi otettiin yllätys, yllätys – avokadotoastit, jossa oli pehmeän rapsakkaa leipää, oliiviöljyä, avokadoa ja seesaminsiemeniä.

Osoite on Fredrikinkatu 20. Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa, jos ei oo jo tuttu paikka – en ihmettele vaikka olisin viimeisimpiä tyyppejä, jotka on käynyt testaa tämän ihanuuden.

 

 

Oletko käynyt Andantessa? Millä perusteella sie valitset kahvilan minne mennä?

Ps. Ootko tietoinen, että blogistani voit voittaa viikonlopun Kolin kansallispuistossa? 

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), BloglovininBlogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply hetamentaries 11.2.2018 at 11:55

  Rupesin lukemaan tekstiä ja yhtäkkiä tuli fiilis, et hei, mää oon käyny täällä! Ihan huippu paikka! Ja parasta kahvia.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 11.2.2018 at 20:12

  Kiitos, hyvät kahvilavinkit ovat aina paikallaan. Lisääntyvässä ketjuravintolamaailmassa arvostan huomattavasti enemmän yksityisiä pieniä kahviloita, joissa on ihan eri tatsi tehdä asioita.

 • Reply Sandra 12.2.2018 at 16:22

  Kiitos tästä vinkistä! Aina kun tulen Helsinkiin, olen vähän epävarma, minne mennä kahville ja syömään, sillä en kaupunkia niin hyvin tunne. Jotenkin hyvin Aussihenkiset aamiaiseväät näytti olevan, kuten tuo itsetehty granola sekä avocado-toast!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.2.2018 at 19:05

   Helsingissä on kyllä nykyään tosi hyvä tarjonta kahviloissa – tuntuu että mun lista paikoista joissa pitää käydä on todella pitkä. :’D Miten kiva, että tällaisia terveellisiä vaihtoehtoja on perus pullan ja vastaavien tilalle pompsahdellut kivasti. 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 12.2.2018 at 19:58

  Kiitos vinkistä! Fredan tuo pää ei oikein osu reitille, joten en ole tähän paikkaan törmännyt. Näytti kuitenkin sen verran hyvältä, että täytyy käydä paikkaan tutustumassa. Ihan pienen mutkan tehden tuon saisi sovitettua jopa työmatkan varrelle.

 • Reply Anna-Maria K 16.2.2018 at 12:15

  Ei olekkaan tuttu paikka tämä (vielä). Kiitos siis vinkistä! Kivoja uutukaisia on hauska testailla. En asu hki:ssä mutta käyn melkein viikottain 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 16.2.2018 at 14:24

  Mä olen kyllä mun maailmanympärimatkan jälkeen pudonnut ihan kärryiltä Helsingin uusien kahviloiden ja ravintoloiden suhteen. 🙂 Pitäisi kyllä useammin suunnata testailemaan näitä paikkoja, varsinkin tämä vaikuttaa oikein lupaavalta!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 16.2.2018 at 17:17

  Onpa kivan näköinen kahvila. Pakko testata, ja pian.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 17.2.2018 at 07:44

  Viime aikoina varsinkin Instassa on tullut kuvia paljon vastaan tästä paikasta ja näyttää kyllä tosi kivalta. Kiva lukea myös vähän enemmän tunnelmia ja fiiliksiä. Tänne vois joku päivä poiketa. 🙂

 • Leave a Reply