Suomen suurin matkablogiyhteisö

KIITOS SIE – voita upea viikonloppu Kolin kansallispuistoon

*Yhteistyössä Kolin Aamuranta, Koli Activ ja Break Sokos Hotel Koli. 

Kerroin teille Tammikuun kuulumisia -postauksessani aikaisemmin, että blogissani meni rikki kävijäennätyksiä – määrä on aivan käsittämätön mielestäni edelleen ja se on ollut useana päivänä mun mielessäni. Olo on iloinen ja kiitollinen. Hassua ja hankalaa ajatella, että omasta intohimosta ja rakkaudesta eli matkailusta kirjoittaminen kiinnostaa näinkin montaa ihmistä. Kiitos siitä kuuluu juuri sinulle.

Vaikka liikutaan edelleen kaukana Suomen suosituimpien matkablogien kävijämääristä, oon todella hyvillä fiiliksillä ja olen jokaisesta teistä kiitollinen. Tämä saa jatkamaan varmasti sellaisina hetkinä, kun ei kiinnostaisi tippaakaan matkabloggaaminen. Kyllä, sellaisiakin päiviä valitettavasti on välillä kun tuntuu, että päässä ei liiku mitään fiksua annettavaa ja tekisi vain mieli yrittää nuoleskella kielellä  kyynärpäätä – kannattaa yrittää, se on muuten aika mahdotonta.

Kuitenkin kaikkina muina päivinä tämä on ihanan inspiroivaa, luovaa, rentouttavaa ja hauskaa. Lisäksi olen matkablogini kautta saanut hienoja uusia kokemuksia sekä tutustunut paljon uusiin ihmisiin – voin kertoa, että meillä on Suomessa aika huikean ammattitaitoisia ja upeita matkabloggaajia, joihin on ollut kunnia tutustua. On käsittämätöntä, että oon päässyt tapaamaan kasvotusten sellaisia henkilöitä, joita oon seuraillut ja ihaillut vuosia.

Mikä parasta, olen ehkä myös voinut auttaa juuri sua kokemaan uusia elämyksiä ja innostaa matkailemaan – kauaksi, lähellä tai keskivälille. Tai toisinpäin, sillä olen saanut aika huikeita vinkkejä myös lukijoiltani.

Tästä kaikesta oon ollut niin super fiiliksissä, joten päätin että haluan jotenkin kiittää teitä! Näyttää, että mie oikeasti arvostan hulluna noita lukemia ja sitä, että te ootte mun kanssa ja mie saan olla teidän kanssa. Oon maailman huonoin ihminen pitää asioita sisälläni, joten vihdoin saan paljastaa mitä oon puuhaillut teidän päänne menoksi kiitoksena! 

Kaikki jotka vähänkään enempää lukee Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia, tietää että mulla on juuret Pohjois-Karjalassa – olen vain junantuoma maalainen isolla kirkolla ja ylpeä siitä. Meillä on Pohjois-Karjalassa vaikka miten upeita juttuja ja päätinkin ilahduttaa yhtä teistä aikas kivalla jutulla liittyen omiin suosikkeihini mun suosikki matkakohteessa Pohjois-Karjalassa eli Kolin kansallispuistossa!

Otin muutamaan vuosien varrella itselleni tutuiksi tulleisiin Kolilla toimiviin yrityksiin yhteyttä yhteistyön merkeissä ja tiedustelin, jos heitä kiinnostaisi lähteä mukaan. Kiinnostusta löytyi, sillä mulla olisi nyt aivan huikea palkinto majoituksen, aktiviteetin ja hemmottelun merkeissä tiedossa yhdelle onnekkaalle ja mikä parasta, hän saa ottaa mukaan myös matkakaverin – kaksin aina kaunihimpi! 😉

 

 

1. Kolin Aamuranta tarjoaa viikonlopun tasokkaassa huvilassa Pielisen järven rannalla

Yksi ihanimmista tavoista kokea Kolin kansallispuisto on majoittua siellä ja palkintona oleva tasokas ja viihtyisä Aamuranta C -huvila takaa oikein mieluisat puitteet tähän keskellä kauneinta Kolia. Kaiken kaikkiaan Kolin Aamurannalla on kolme huvilaa sekä valmistumaisillaan on myös uusi Aamuniitty -paritalohuoneisto.

Kolin Aamuranta sijaitsee aivan Pielisen järven rannalla ja hyvin varusteltu huvila tarjoaa mukavan viikonlopun hyvästä seurasta ja luonnosta nauttimiseen, sillä esimerkiksi vaellus- ja hiihtoreitit alkaa aivan vierestä. Eikä myöskään Ukko-Kolin huipulle ole kuin muutama hassu kilometri – eli pääset majoittumaan aivan pelipaikoille Kolilla!

 

Tuolla alhaalla järven rannalla odottaa upea Aamurannan huvila!

Aamuranta C:n varustetaso:Keraaminen liesi, astianpesukone, jääkaappi/pakastin, mikrouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin

 • Astiat 6 hengelle
 • Pyykinpesukone, silitysrauta ja -lauta ja pölynimuri
 • Televisio, DVD-laite ja CD-soitin
 • Langaton internet
 • Sauna
 • Kota
 • Rannalta löytyy myös lentopalloverkko ja soutuvene
 • Makuupaikat jopa kuudelle hengelle

Voittaja sopii viikonlopun ajankohdan tarkemmin Kolin Aamurannan kanssa – poislukien sesongit kuten pääsiäinen, juhannus ja joulu. Palkinto käytettävä vuoden 2018 loppuun mennessä. 

 

 

2. Koli Activ Oy tarjoaa välinevuokrauksen kahdelle hengelle

Olen useita kertoja käyttänyt Koli Activin palveluita välinevuokrauksessa ja ohjelmapalveluissa niin vapaa-ajalla kuin myös matkailun restonomiopinnoissa – eikä ole tarvinnut pettyä kyllä kertaakaan. Lisäksi tutuiksi on tullut myös ravintolapalvelut Alamajassa sekä heidän kota on myös todella tunnelmallinen paikka erätunnelmiin.

Koli Activ tarjoaa erilaisia ohjelmapalveluita jokaisena vuodenaikana – omia suosikkejani on ollut ehdottomasti melontaretki Pielisellä sekä Luolaseikkailu Kolin maan uumenissa oli aika kuumottava elämys.

Henkilökunta on aivan huikea Koli Activilla – varoitan, iloinen fiilis tarttuu välittömästi myös suhun!

 

 

Palkinto oikeuttaa kahdelle hengelle välinevuokrauksen eli käytännössä siis kaikki fyysisellä voimalla kulkevat menopelit yhden vuorokauden ajaksi, joka sovitaan etukäteen Koli Activin kanssa. Palkinto käytettävä vuoden 2018 loppuun mennessä. 

Vaihtoehtoina välinevuokraukseen on esimerkiksi kesäisin maastopyörää, kanoottia, kajakkia ja SUP-lautaa ja talvisin lumikenkiä, liukulumikenkiä, maastohiihtosettejä, retkiluistimia ja potkukelkkaa. Valinnanvaraa siis on!

Pari omaa vinkkiä välinevuokraukseen: kanootilla voit tehdä kivan päiväretken lähellä oleviin pikkusaariin, jossa voit uiskennella täysin omassa rauhassa, ottaa aurinkoa ja paistaa vaikka makkaraa. Koli Activin henkilökunta opasti meitä Alamajalla saarten suhteen, kannattaa kysyä siis vinkkejä! Talvella suosittelen ehdottomasti Kolin kansallispuiston upeissa kansallismaisemissa. Maisemat ei varmasti jätä Ukko-Kolin huipulla kylmäksi.

 

3. Koli Relax Spa hemmottelee Break Sokos Hotel Kolilla

Ei ole käynyt Kolilla, jos ei ole käynyt myös Break Sokos Hotel Kolin upeassa Koli Relax Spa -maisemakylpylässä! Muutun täällä aina ihan rusinaksi, sillä voisin rentoutua täällä vaikka koko päivän. Hotelli uudisti saunaosaston muutamia vuosia taaksepäin ja tämä uusi ihana maisemakylpylä on todella, todella onnistunut kokonaisuus.

Parhaimpina asioina mainittakoon, että saat kulkea rauhassa omassa rauhassa kylpyohjelmaa (virkistävä, kaunistava, vahvistava, rentouttava tai palauttava) oman Lumenen kylpykiulun kanssa aikuisten kesken – ja mikä parasta, kaverin kiulun voi vaihtaa skumppaan, valkkariin tai punkkuun. Yhden kiulun viidestä hoitotuotteesta riittää juuri sopivasti kahdelle hengelle. Voin luvata, ettet koskaan oo nauttinut skumppaa paljussa näin upeissa maisemissa!

 

 

Koli Relax Spasta löydät erilaisia elämyssuihkuja kariabialaisesta ukkosmyrskystä kukilta tuoksuviin sademetsiin, kolme erilaista saunaa ja kuusi erilaista allasta. Jalkakylpyaltaat, kuuma-kylmäallas jaloille ja ulkopalju on omat suosikkini.

Relax-huone maisemakylpylässä on aika kiva kanssa, sillä täältä löydät lämpöpetejä ja kansallispuiston maisemat pääsee hyvin oikeuksiin myös täällä. Oon ehkä saattanut nukkua täällä vahingossa yhden elämäni parhaimmista päikkäreistä. :’D Relax-huoneessa on myös tarjolla on teetä ja hedelmiä veloituksetta.

 

 

Break Sokos Hotel Koli sijaitsee muutaman askeleen päässä Ukko-Kolin huipulta, kannattaa käydä samalla kävelemässä siellä ja ottamassa upeimmat matkakuvat talteen. 😉 Yläpihalta lähtee muutenkin useampi kiva patikointipolku, suosittelen vähintään tutustumaan Huippujen kierrokseen, joka on vain 1,4 kilometriä pitkä ja sen varrella on Ukko-Kolin lisäksi Paha-Koli ja Akka-Koli.

Tarvihetko irtiottoo, virtoo, aekoo itelles tahi perreelles? Tulukee Kolille! Myö ollaan tiällä kaanissa kansallismaisemassa ihan Kolin huippujen iärellä. Kyllä siinä silimät lepevää, kun huipulta tahi ihan vaekka hotellihuoneen akkunasta iitrailoo kuppeessa kimaltelevoo Pielisen pintoo. Eikä se taivaankansikkaa ennee mahottoman kaakana tiälä Kolilla oo. Hyvältä tunttuu jo pelekkä kahtominen!  – Break Sokos Hotel Koli

Jos nälkä yllättää, niin Break Sokos Hotel Kolilta löytyy myös todella kiva Grill It! -ravintola, jossa ruoka on aina ollut herkullista ja asiakaspalvelu on maustettu sopivasti ihanalla pohjoiskarjalaisuudella – täällä on kotoisa olo. Ravintolan henkilökuntaa ja heidän ammattitaitoaan voinkin vahvasti suositella, sillä sieltä löytyy myös useampi entinen työkaverini Joensuun ajoilta.

Lähetän voittajalle postissa kaksi sisäänpääsyä Koli Relax Spa -maisemakylpylään.

 

Näin voit voittaa viikonlopun Kolilla kahdelle hengelle

Sain koottua teille aika upean palkinnon Kolin kansallispuiston suosikeistani vai mitä – se on täysin teidän ansiota! Nyt siihen mikä kiinnostaa kaikkia kuitenkin eniten. Eli kerro miulle tähän postaukseen, miksi juuri sinä ja sinun läheisesi olisitte ansainneet upean viikonlopun Kolin kansallispuistossa? Haittaa ei ole, jos käyt samoilla lämpimillä tykkäämässä Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa Facebook-sivusta – tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

Arvonnan sijaan haluan osittain tällä kertaa valita voittajan henkilökohtaisesti, sillä mua oikeasti kiinnostaa teidän tarinat ja näin pääsen vähän tutustumaan myös teihin. Koska tarinat tulee olemaan hyviä – valitsen niistä kolme, joista sitten arvon voittajan.

Voit osallistua 15.2.2018 saakka ja ilmoitan voittajan täällä sekä otan yhteyttä sähköpostilla, joten muistathan jättää sähköpostisi myöhempää yhteydenottoa varten. 

Kiitos vielä Kolin Aamurannalle, Koli Activille ja Break Sokos Hotel Kolille – te mahdollistitte tämän kilpailun.

 

 

Onnea kaikille ja toivottavasti kaikki innostutte monipuolisesta Kolin kansallispuistosta yhtä paljon kuin mie – sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin!  KIITOS, että olette siellä. <3

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

110 Comments

 • Reply Hanna / Hannan soppa 29.1.2018 at 16:05

  Oiii, ihana arvonta! Tää olis meille ihan täydellinen – voitais heittää taaperokaksoset mummin ja ukin hoitoon mökille Heinävedelle ja suunnistaa kahden keskisen viikonlopun viettoon, niitä kun ei viimeisen kolmen vuoden aikana ole ollut… yhtäkään. Ai kauhea.

  • Reply Teijo 1.2.2018 at 10:55

   Hektisen talven , harrastusten ja niiden kuljetusten parista perhe rentoutumaan
   lähelle kotiseutumaisemia maisemakuvien syntysijoille.

 • Reply Satra 29.1.2018 at 16:15

  Wautsi, mikä palkinto! Onneksi seuraan fb-sivujasi, joten bongasin huippuarvonnan 🙂 Yli viiskymppiseksi miniperheen mamitsaksi mun on pitänyt elää käymättä ikuna Kolilla ja Pielisen rantahilla, on kyllä noloa myöntää. Pohjois-Karjalasta oon käynyt nyt jo edesmenneen koirani noutamassa n. 15v sitten, muutoin on kauniit Karjalan laulumaat valitettavasti jääneet kokematta. Siippanikaan ei mikään Koli-konkari ole, lapsemme taas on niin manselainen, että näkökulmien laajennus olisi kovasti tarpeen 😀 Hirveän vähän päästään käymään missään, joten hihkuttais ittemme tärviölle, jos tuolle palkintoreissulle päästäis kirmaamaan. Mulla on aikamoinen korkeanpaikan kammo, joten henkilökohtaisena haasteena mulla olis päästä siedättämään kyseistä fobiaani vaikkapa Ukko-Hallan huipulle(huimaa kyllä jo pelkkä ajatuskin ;)) Kolilla käynnistä oon haaveillut jo vuosia, joten yhden unelman täyttymys reissu olis. Raskaan työn vastapainoksi jotain ihan kevyttä liplatusta kaipaisin.

 • Reply Miia 29.1.2018 at 16:31

  Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että veisin äitini johonkin kylpylälomalle ja Koli kuulostaa ihanalta ja olisi sopivan lähelläkin. 🙂 Äitini sairastui viime syksynä melko vakavasti ja vietti pitkän tovin sairaalassa. Toipuminen on ollut hidasta ja raskasta niin hänelle kuin koko perheelle ja takapakkeja on tullut. Tämä olisi hyvä kannustuskeino kuntoutumiseen ja parantumiseen. Äiti rakastaa hemmotteluhoitoja ja luonnossa liikkumista, vielä ei kyllä voimat riitä sen kummempiin aktiviteetteihin, mutta toivottavasti vaikka keväämmällä jo riittäisi. Itsekin olen kylpyläfriikki, jolla on Koli relax spa vielä testaamatta. 🙂 Olisi mahtavaa, kun äidilläkin olisi jotain mitä odottaa sitten kun kunto riittäisi lähteä reissuun!

 • Reply Nea 29.1.2018 at 16:33

  Tää on kyllä ihanan erilainen arvonta ja just mun makuun! Me tykätään poikaystävän kanssa ulkoilla ja kokeilla kaikkea uutta, joten suppailu ja kanoottiretki kuulostaa todella hyvältä! Opiskelujen ohella pieni irtiotto arjesta luonnon keskelle on paras tapa saada akut oikeesti nollattua ja hankittua uutta motivaatioo opiskeluun ja muutenkin piristää yleensä aika ykstoikkosen tuntuista arkea. Kumpikaan meistä ei oo Kolilla koskaan käynyt ja haluttaisiin molemmat kovasti pieni seikkailuloma keskellä kauniita Kolin maisemia.

 • Reply Riikka 29.1.2018 at 16:42

  No kylläpäs kävi mäihä. Viime viikko oli aivan hirveä kiire töissä ja työpaikan vaihdon myötä myös kesälomat paloivat. Viikonloppuna sitten pohdin sopivia reissuja ihan viikonloppuna vaan toteutettavaksi. Ehdolle tuli juuri Koli ja Porvoo ja nyt luin juuri tämän jutun Kolista! Kuinka mukava olikaan rentoutua lukemaan postauksesi. Ehkä ensi kesänä pääsee kokemaan palan kauneinta Suomea 🙂

 • Reply Tanja 29.1.2018 at 16:56

  Meillä tulee tänä vuonna 20 vuotta täyteen ensi tapaamisesta. Kovasti on ollut mietintämyssyn alla mitä yhteistä, vain meidän kahden ( ei siis lapsia ja eläimiä),keksittäisiin. Tälläinen reissu on jo ideana mahtava!

 • Reply Tea 29.1.2018 at 17:40

  Voi ihanuus, mitä olet saanut järjestettyä! Olisi aivan ihanaa viettää marraskuinen viikonloppu tuolla! Inhoamani marraskuu muuttuisi ehkä valoisammaksi ( ainakin yhden viikonlopun ajaksi). Reissu antaisi virtaa jaksaa pimeä aika, ei tarvitsisi lähteä aina kauas lämpimään. Lumikenkäilyä, sademetsäsuihkua, paljussa köllötellyä.. vielä kodassa makkarat, sitten oman kullan kainaloon yöksi. Aivan täydellinen viikonloppu!

 • Reply Maikki 29.1.2018 at 17:43

  Ihanaa että joku meidän luokalta on oikeasti löytänyt tiensä matkailun pariin-sun blogia on ollut ilo seurata vaikka en ole kommentoinnissa juuri kunnostautunut. Nyt täytyy kuitenkin Kolin kunniaksi parit loihet lausuman! Sulla on juuret täällä Karjalassa ja monen muun paikallisen nuoren tavoin halusit täältä pois, minä taas muutin muualta tänne opiskelujen perässä ja tänne se koti sitten muodostui- ehkä se Karjalan laulukunnaiden taika sai jäämään 😉 Kiva että oot kuitenkin vielä ylpeästi ”maalainen” ja jaksat kirjoittaa koti-Suomen kohteista myös. Se antaa blogiin paljon enemmän tarttumapintaa kuin pelkät palmupuiden kuvat. Helpompi on päästä arjen keskellä vaikkapa viikonlopunviettoon Kolille kuin Kroatiaan. BSH Koli on jo hyvin tuttu, Aamurannassa en sen sijaan ole koskaan käynyt. Ja Koli Activin elämysretket kouluajoilta ei kyllä unohdu koskaan! Upea idea tällainen kilpailu, hienoa että paikalliset yritykset lähti mukaan. Kiitos kivasta blogista ja onnea kasvavien lukijamäärien johdosta 🙂

 • Reply Mari 29.1.2018 at 18:28

  Olisi kiva lisätä tämän vuoden matkasuunnitelmaan näin upea luontokohde. Luovuimme viime vuonna kesämökistä ja nyt olemme uuden edessä. Viikonloppuja ja lomia vietetään jatkossa uudella tavalla. Ihan ensin maaliskuussa pari viikkoa Vietnamissa ja sitten toivottavasti Kolilla missä en ole vielä käynytkään. Kiitos sinulle kiinnostavasta blogista!

 • Reply Riikka 29.1.2018 at 19:21

  Apua mikä palkinto!
  Minä ja ystäväni rakastamme luonnossa liikkumista ja valokuvaamistä. Koli onkin ollut yksi kohde haavelistallamme. Molemmilla on syksyn aikana ollut raskaitakin aikoja menetysten muodossa, joten pieni irtiotto tekiksi poikaa. Mikäs sen rentouttavampaa kuin liikkua luonnossa, syödä hyvin, juoda skumppaa upeissa maisemissa ja päivän päätteeksi pujahtaa pehmeään sänkyyn.

  Kiitokset sinulle inspiroivasta blogista! 🙂

 • Reply Riitta Richard 29.1.2018 at 19:28

  Aika muikean paketin olet saanut kasaan. Huikea palkinto! Minä ottaisin mukaani amerikkalaisen mieheni, sillä hän on aina halunnut päästä tutkimaan Kolin luolia. Niistä olisi hienoa hehkuttaa rapakon toiselle puolelle ja toivottavasti saisi houkuteltua kavereita kylään Suomeen. Myös Koli spa tulisi tarpeeseen kipeille lihaksille. Emme omista autoa vaan pyöräilemme työ-ja kauppamatkat. Reidet ovat kovilla talvipyöräilyn jälkeen, niin lämmin palju skumppalasin kanssa kuulostaa täydelliselle huilaushetkelle.

 • Reply Maiju 29.1.2018 at 22:28

  Ooohh mikä ihana syy lähteä iloiseen itäsuomeen ? spa, melonta, suppailu, palju, maisemat, kesällä lähes yötön yö ja seurana maailman paras aviomies.. Mikä voisi olla parempaa? Kerran olen Kolilla käynyt, pikkulikkana isän käsipuolessa ja ihan päiväseltään. Ainoa muistikuva on että korkealla oltiin, ehkä olisi aika virkistää mieltä ja muistia ?

 • Reply Lomakuumeessa 29.1.2018 at 22:43

  Iiiiks, ihan mielettömän paketin olet saanut tänne kasaan! Eihän kukaan voi olla haluamatta tuonne <3 Minä lupaan jakaa tätä ilosanomaa monelle, joten varaudu ettei valinnasta tule helppoa 😉 Pitää huolehtia haasteista.
  Mutta miksi juuri minut pitäisi valita. Syitä olisi monia: Loman tarve, pikkulapsiarki, ruuhkavuodet, läheisten vakavat sairastelut syksyllä..You name it ja täältä tod.näk löytyy täyslaidallinen kaikkea sitä.
  Mulle vielä 4 vuotta sitten itäinen suomi oli suht.tuntematonta aluetta. Sitten tulikin laitettua Saimaan rannalta mökkitontti ja se on ollut menoa. Voiko Suomessa olla jotain näin kaunista <3
  Kolia on meille kehuttu monesta suuntaa mutta koskaan emme ole ehtineet sinne asti. Tämä olisi ihan ihan mieletön mahdollisuus tutustua näin ainutlaatuiseen paikkaan. Tällä hetkellä pohdin, että miten ihanaa olisi saada kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa mutta sitten olisi upeeta ottaa mukaan ehkä muutama muukin ja tehdä tästä super siisti seikkailu..
  Ja ihana blogi Veera <3

 • Reply Susanna Holmberg 30.1.2018 at 00:59

  Olen sairastumisestani lähtien halunnut `irtiottoa` arjesta. Miesystäväni joka pahimmat päiväni kokeneena ansaitsisi tällä reissulla suurena kiitoksena siitä että on jaksanut rinnallani, ja saisimme voimaa jatkaa tätä matkaa yhdessä. Lapset lähtisi tottakai mukaan,me kaikki rakastamme ulkoilua ja eräillä. Tämä olisi niin ikimuistoinen matka meidän perheelle.

 • Reply Elina 30.1.2018 at 10:13

  En yleensä ikinä osallistu arvontoihin, mutta tämä tuntui sellaiselta johon haluan ehdottomasti osallistua. Olen oppinut arvostamaan kotimaan matkailua oikeastaan vasta parin viime vuoden aikana ja nyt se on jo muodostunut melkein siksi rakkaimmaksi matkustusmuodoksi. Suomessa on niin upea luonto ja olen oppinut itsestäni, että luonto on minulle se paikka jossa elän ja hengitän vapaimmin ja voin ladata akkuja. Viimeiset kolme vuotta on olleet tähän astisen elämäni stressaavimmat ja raskaimmat ja elämä on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Juuri nyt mikään ei tunnu niin houkuttelevalta kuin viikonloppu Kolin upean luonnon keskellä, olen haaveillut Kolin maisemista jo pitkään <3 Juuri viimeksi eilen puhuin miehelle tuosta kylpylästä! Rusinaksi muuttuminen kuulostaa niin rentouttavalta 😀

 • Reply Matkailija 30.1.2018 at 11:07

  Moikka, Oletko tutustunut miten verotusasiat menevät jos palkinto ei ole puhdas arvonta. Ainakin yrityksillä tämä on huomattavasti kinkkisempää kuin arvonnalla. En siis ole varma miten tämä bloggaajilla menee, mutta kannattaa tutustua tarkemmin ellet sitä ole jo tehnyt (: Siinä on syynsä miksi yritykset eivät voi valita voittajia vaan palkinnot annetaan arvontavoittoina.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 30.1.2018 at 12:39

   Hei Matkailija! Tiedossa ovat ja tätä palkintoa ei valitakaan juuri tietylle henkilölle vaan se tulee loppupeleissä kuitenkin arvonnan kautta eli perustuu kuitenkin sattumaan, niinkuin tuossa ylempänä lukee. 🙂 Kannattaa myös muistaa se, että en ole millään tavalla ammattibloggaaja vaan tämä on puhtaasti harrastustoimintaa (eli olen tavallinen kuluttaja) minulle enkä hyödy tästä rahallisesti (enkä kyllä itseasiassa millään tuotteilla tai palveluillakaan 😀 ) mitenkään.

   Toivottavasti on kiinnostusta myös Kolille ja kerrot, miksi haluasit kaverisi kanssa Kolille viikonlopuksi! 🙂

 • Reply Inkku 30.1.2018 at 12:29

  Oih, mikä upea palkinto! <3__<3 Olemme poikaystävän kanssa kauheita reissumaanikoita, koko ajan jossain päin maailmaa ja juuri puhuttiin, ettei ainakaan poikaystävä ole vuosikausiin viettänyt virallista lomapäivää Suomessa. Suomi on niin ihana, mutta usein pidemmän korren vetää ulkomaat, missä lähes poikkeuksetta (melkein missä tahansa) on edullisempaa reissata – muistelen, että olit itsekin tästä samaa mieltä. Tällaisen palkinnon jos voittaisi, pystyisi helposti tekemään sen avulla pidemmänkin pyrähdyksen Itä-Suomessa! 🙂 Ja bloggaajalle terveisiä, että blogisi on ihana juuri sen tietynlaisen aidon ulosannin vuoksi. Hienoa, että muutkin kuin minä tykkäävät seurata juttujasi!

 • Reply 11na 30.1.2018 at 17:23

  Ihana arvonta Veera <3 Viikonloppu Kolin upeissa maisemissa tulisi tälle hieman stressaantuneelle opiskelijalle erityiseen tarpeeseen. Olen aina katsonut häkeltyneenä, kun olen nähnyt kuvia Kolin mielettömästä luonnosta. Harmittaa, että vaikka asustelenkin Pohjois-Karjalassa en oikeastaan ole päässyt nauttimaan alueen upeasta luonnosta niin paljon kuin haluaisin. Etäsuhteessa elävänä olisi mieletöntä saada spesiaalia aikaa rakkaan kanssa luonnon keskellä rauhassa. Emme ehdi nähdä kumppanini kanssa kovinkaan paljon, sillä asumme eri paikkakunnilla ja valitettavan usein yhteinen aikamme tuppaa jäämään työ- ja opiskelukiireiden keskelle . Siksi uskon, että viikonloppu Kolilla poikaystäväni kanssa tulisi varmasti olemaan ikimuistoinen, hulvaton ja ainutlaatuinen kokemus. Olen halunnut viedä poikaystäväni Kolille jo monta kertaa, sillä uskon, että ihastuisimme maisemiin ja paikan maagisuuteen takuulla. Viime vuosien aikana olen alkanut arvostamaan entistä enemmän Suomea ja sen puhdasta ja rauhallista luontoa. Tuntuu, että sieluni maisema on Suomessa, järven rannalla, lumesta peittyneiden puiden keskellä, metsässä. Siellä hengittäminen on helppoa ja elämä tuntuu selkeämmältä. Olisi ihana päästä viettämään viikonloppua Kolille! Hihih.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 30.1.2018 at 18:05

  No nyt on kova palkinto! Hitsi miten upeeta, että nää yritykset lähti mukaan yhteistyöhön! Onhan tää nyt ihan mahtava. Mä lähtisin ihan vaan rentoilemaan ja nauttimaan luonnosta Kolille. Vauva jäis kotiin toki ja skumppakiulu tulis kovaan käyttöön 😉

 • Reply Terhi 30.1.2018 at 18:31

  Matkustan paljon, mutta aina jossain muualla kuin Suomessa. Kolista olen kuullut niin paljon hyvää, että sinne on joskus pakko päästä. Mulla on ystäväni kanssa ollut tapana matkustaa maaliskuussa Italiaan, mutta tänä vuonna se ei toteudu minun aikataulumokani vuoksi. En myöskään pääse hänen valmistujaisiinsa, joten voisin korvaukseksi antaa hänelle lahjaksi matkan kanssani Kolille.

 • Reply Päivi 30.1.2018 at 18:42

  Koli kolkuttelee mielen perukoilla – sinne pitäis päästä. Tämmönen luksusloma olis jo jotain ihan tavatonta ja vaikka ihan parisuhdelomana 21 avioliittovuoden kunniaksi. Ylä- ja alamäkiä on liitossa riittänyt joten olisko huippua viettää yhteisiä hetkiä Kolin huipulla – ihan kaksin <3

 • Reply Heinik 30.1.2018 at 19:01

  Voi kuinka ihanan kuuloisia palveluita ja hemmotteluja Kolilla onkaan tarjottavana, puhumattakaan maisemista! Poikaystäväni lähtee helmikuussa kolmeksi kuukaudeksi Etelä-Amerikkaan reissuun, eikä minulla ole valitettavasti mahdollisuuksia lähteä mukaan. Tuon kolmen kuukauden erillään olon jälkeen yhdessä vietetty aika tulee varmasti tarpeeseen ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto viettää aikaa yhdessä ja nauttia toistemme seurasta täysillä, kuin lähteä kahdestaan hemmottelemaan toisiamme ja harrastamaan aktiviteetteja yhdessä Kolille kauniisiin maisemiin. Lisäksi poikaystäväni rakastaa Suomi -matkailua, joten yllätys olisi hänelle varmasti erittäin mieluisa.

 • Reply Nea 30.1.2018 at 19:08

  Ompas ihana palkinto 🙂 Mukaan ottaisin äitini tietenkin, sillä kumpikaan ei olla ikinä käyty Kolilla ja olisi upea nähdä paikka. Sekä olisi mukava viettää yhdessä rentouttava viikonloppu. 🙂

 • Reply Annastiina 31.1.2018 at 05:05

  Me mentiin juuri kihloihin ja tämä olisi ihana tapa viettää kihlajaisjuhlaa ihan vaan kaksin keskellä luontoa ? Saisi myös äitin ja isin mukaan juhlimaan. ? Mieletön arvonta. Tällaisesta saa olla jo ihan ylpeä! ☀️ Minä ainakin oon susta.

 • Reply Sara 31.1.2018 at 12:03

  Oih, Koli.
  Meillä olis 25-vuotias hääpäivä, eikös sen voisi viettää kansallismaisemissa ja toiminnallisesti (:
  Mukana arvonnassa, oishan se hieno ylläri.

 • Reply Katri Juntunen 31.1.2018 at 12:13

  Ystävällä ja miulla ollu todella rankka vuosi, ystävä ei Kolilla ole käynyt ja itse siellä edesmenneen mieheni kanssa olen kolunnut, olisi ihana näyttää paikkoja ystävälle ja rentoutua illalla viinilasin kanssa naisten kesken maailmaa parantaen.

 • Reply Vilmariina 31.1.2018 at 12:13

  Yrittäjän arkea taivallettu melkein vuosi ja lomaa pidetty huikeat 3 päivää, joten pieni hemmottelubreikki arkeen tekisi hyvää! Vuosi sitten eronneena 2 pienen lapsen äitinä tälle reissulle mukaan ottaisin hyvän ystäväni (2 pienen lapsen äiti hänkin) , jolle myös tekisi hyvää pieni irtiotto arkeen. Rankka vuosi takana , mutta eteenpäin mennään!

 • Reply Eini Gråsten 31.1.2018 at 12:23

  Upee palkinto, upeisiin maisemiin. Ja kiva blogi 🙂

  • Reply Eini Gråsten 1.2.2018 at 12:39

   Löytyikin ne tarkemmat ohjeet osallistumiseen 😀 joten vastaukseeni hieman lisäystä. Miksikö voittaisin loman? Koska olen sen ansainnut. Olen vuosikausia ollut yksinhuoltaja kasvattaen kolmea lastani, tällä hetkellä vielä työtönkin, ja kun tuo mökki kuitenkin on kuudelle hengelle, niin lähtisin nuorisoni kanssa noihin upeisiin maisemiin nauttimaan elämän ihmeistä. Kolin kylpylä olisi ihan uusi tuttavuus ja mielelläni sen kokisin. Ja melonta pitkästä aikaa houkuttaa, vesille siis sitten on päästävä 🙂

 • Reply KiPa 31.1.2018 at 12:25

  Olisipa ihana irtiotto arjesta. Miehen kanssa yhteistä elämää useampi vuosi ylä-ja alamäkineen. mm. hedelmöityshoidot takana ja tuloksena vain enkeleitä. 🙁 Toivosta emme ole kuitenkaan luopuneet. Tällainen loma olisi tarpeen hoitamaan parisuhdettamme.

 • Reply Sari 31.1.2018 at 12:39

  Hei Veera ja terveisiä täältä Nurmijärveltä. Olen itä-Suomen tyttö. Syntyisin Lappeenrannasta ja lapsuuteni Joensuussa viettäneenä, koli tuli minulle tutuksi ja rakkaaksi paikaksi. Opiskelut ja työ veivät minut muualle suomeen asumaan. Olen useasti vuosien varrella kaivannut takaisin Kolin jylhiin maisemiin ja käynytkin muutamia kertoja. Kun omat lapseni olivat pieniä, tutustutin heidätkin koliin ja myös heille se on jäänyt lähtemättömästi mieliin. Nyt olisi juuri oikea hetki lähteä nauttimaan kahdenkeskisestä yhdessä olosta mieheni kanssa sinne lapsuuden Kolin maisemiin. Ja haluaisin todellakin kokea hänen kanssaan myös Kolin span. Yt Sari

 • Reply Eija 31.1.2018 at 12:50

  Ehdottomasti mieheni kanssa lähtisin Kolille..?. Meillä on kolme lasta. Lapsien iät ovat 7,9 ja 10-vuotta eli hulinaa riittää..?.
  Helmikuussa tulee vuosi kun minä sairastuin ms-tautiin. Kaikenlaisia tunteita on tullut koettua. Kaikesta huolimatta asiat ovat melko hyvin. Pystyn osatyökyvyttömyys eläkkeen turvin vielä käymään töissä.
  Menimme kesällä 2012 naimisiin paaterin pienessä puukirkossa..Kolille olisi ihana lähteä viettämään hääpäivää ja parisuhde aikaa yhdessä.

 • Reply Miia P. 31.1.2018 at 13:18

  Viime käynnistä Kolilla on jo aikaa, olisi kiva tulla uudestaan. Upea paikka!

 • Reply Minna 31.1.2018 at 13:30

  Koli on ollut haaveissa pitkään. Meidän perheen reissuilut oli lähes vuoden tauolla, kun viime keväänä, 38-vuotiaana, minulta löydettiin paikallisesti levinnyt rintasyöpä. Hoidot ja leikkaukset piti kotiympyröissä, nyt alan palata töihin ja arkeen ja koko perhe, varsinkin kouluikäiset lapset, odottaa yhteistä aikaa ja uusia seikkailuja?

 • Reply Suvi Pihlaja 31.1.2018 at 14:45

  Kolilla on tullut lapsuudessa asuttua vähän yli vuoden. Heinäkuussa 2016 käytiin mieheni ja neljän lapsen kanssa Kolin huipulla ja Pielisen rannalla. Lapsille kuin myös meille käynti oli elämys.
  Itsellä ainainen kaipuu Kolin maisemiin, siellä sielu lepää. Näin vanhemmiten sitä kaipaa.
  Olisi luxusta näin suurperheellisenä, päästä mieheni kanssa ihan kahdenkeskiselle lomalle. ❤️

 • Reply Sari 31.1.2018 at 14:53

  Koli on ihana!! ❤ Valitettavasti emme koskaan ole päässeet yöpymään siellä vaan aina olemme tehneet vain päiväreissuja – jotka nekin ovat olleet upeita! Koli tarjoaa niin upean luonnon ja paljon tekemistä, että haluaisin todella päästä tutustumaan alueeseen rauhassa. Kesäaikana haaveissa olisi juurikin melontaretki lähisaarien upeille hiekkarannoille. Myöskin maastopyöräily Kolin maisemissa houkuttelisi. Talvella lumoavaan luontoon olisi ihana tutustua luistellen tai lumikenkäillen.

  Mikäli voitto osuisi kohdalle, lähtisimme todennäköisesti keväällä mieheni kanssa vielä viimeiselle yhteiselle kahdenkeskiselle hemmottelulomalle – kesällä meitä olisi mukana jo kolmaskin perheenjäsen ❤

 • Reply Tarja Rahkola 31.1.2018 at 14:59

  Sielunmaisema ja hääpaikkamme

 • Reply Päivi. I 31.1.2018 at 15:12

  Ihana palkinnon oot kyllä saanut loihdittua❤mie ottasin mukaan mieheni ja 2jo aikuista tytärtä,poika ystävineen.ollaan joka vuosi joku mökkiloma vietetty, nyt vois olla kolin vuoro. Muutenkin miula on niin kova ikävä tyttöjä kun jää aina hyvin pikaiseksi tapaamiset, kaikilla omat kiireensä,menonsa.koulut ja työt yms.yms.miule on ollut aika vaikeaa sopeutuakin tähän”tyhjään”kotiin kun kumpikaan ei enää pyöri täällä vaan onkin pitänyt opetella isännän kaa ihan kahelleen eloa??mutta pietäänpä peukut jotta onni suosii ja päästään porukalla vähän rentoutumaan ja ulkoilemaan?

 • Reply idahhh 31.1.2018 at 15:45

  Voi miten upea palkinto – kiitos siä (niinkö täällä meillä päin sanotaan)! 🙂 toiveissa olisi päästä kiertämään kaikki Suomen kansallispuistot. Nyt niitä on plakkarissa vain nämä eteläisen Suomen, joten ehkä olisi aika siirtyä vaikka sinne Pohjois-Karjalaan seuraavaksi? *vinkvink 😀 Mukaan nappaisin tietysti isännän, jonka kanssa voitaisiin vaikka juhlistaa 9.-vuosipäivää yhdessä <3

 • Reply Marjukka 31.1.2018 at 15:49

  Hienoa Veera?! Olet ihana kun muistat näin upella Kolin reissun arvonnalla blogisi lukijoita! Olet koonnut melkeinpä parhaat jutut Kolista, varmastikin.
  Meikäläinen on v. 1988 lähtien ajellut Espoosta Nurmekseen. Välillä Joensuun kautta niin tulee poikettua syömässä tai kahvilla Kolin bensiksellä. Joku talvi sitten oli upea kokemus ajaa jäätietä Lieksasta Kolille.
  Oikein mukava välietappi olisi anoppila-reissulle päästä rentoutumaan Kolin upeisiin puitteisiin ehkäpä miehen kanssa voisi kokeilla kanootilla menoa.
  Kaikkea hyvää sinulle ja varsinkin hyviä matkakokemuksia taas muille luettavaksi! Kiitos vinkeistä!

 • Reply Anna 31.1.2018 at 16:02

  Ollaan miehen kanssa molemmat Itä-Suomesta kotoisin ja olisi ihana päästä viettämään kahdenkeskeistä aikaa vanhoille kotikonnuille. Opiskelujen ohessa pieni irtiotto arjesta tulisi kyllä tarpeeseen. Viime Kolin vierailusta onkin vierähtänyt jo yli 3 vuotta. Alkaakin olla jo ikävä Kolin kauniisiin maisemiin, joista lähtisin nauttimaan rakkaan mieheni kanssa. ?☺️

 • Reply Maria 31.1.2018 at 16:11

  Koska kansallispuistoissa vaeltaminen on ehkä parasta mitä tiedän enkä oo vielä koskaan päässyt käymään Kolilla 🙂 Ois aivan ihana päästä sinne yhdessä poikaystävän kanssa <3

 • Reply Nina 31.1.2018 at 16:15

  Lähtisin mieheni kanssa ja kissat tulisivat mukaan jos saavat ? Ollaan mieheni kanssa oltu yhdessä yli 4 vuotta, mutta ei vielä olla kaksistaan päästy reissuun opiskelijatuloilla. Luonnon lähelle haaveillaan, ja tämä olisi täydellinen paketti liikunnasta, hemmottelusta ja luonnonrauhasta tykkääville ?

 • Reply Sansu 31.1.2018 at 16:32

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Kirjoitat niin hienosti että voin silmät ummistamalla melkein kuvitella olevani paikalla. Olisipa mahtavaa jos pääsisin mieheni ja kahden teinin kanssa nauttimaan oikeasti tuosta upeasta luonnosta. Meillä on melkoisen rankka vuosi takana koska mieheni sai 12/17 aivoinfarktin, josta onneksi on toipunut hyvin ja tytär vielä muutti samaisena vuonna toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, joten ikävä on kova ja jatkuva. Tänä samana vuonna jouduimme myös olosuhteiden pakosta myymään mökkimme pois.. Tuli näköjään vähän itkuvirsi tästä jutusta, mutta meidän elämäähän se on, kaikkine vikoineen, paljon hyvääkin ja aihetta kiitokseen onneksi on.
  Tällainen reissu tulisi niiiin tarpeeseen, rakastamme kaikki luontoa ja sen rauhaa.

 • Reply Sofia S 31.1.2018 at 16:44

  Haluaisin lähteä ystävän kanssa rentoutumaan kolin kauniisiin maisemiin! Tekis hyvää meille molemmille saada vähän lomaa , rankkoja asioita on lähiaikoina käyty läpi.

 • Reply Sari Korpela 31.1.2018 at 16:46

  Jaa- a. Enpä ole koskaan käynyt Kolilla. Enkä hirveästi hemmotellut itseäni . Harrastuksia ei ole kuin kävely. Takana rankka vuosi ; vaihdevuosista kärsivä äiti ja teinitytär —- siinäpä yhdistelmä ? Olen työtön ja ero vireillä , tunnelma ei ole kovin hilpeä . Vois olla aika ihanaa ladata akkuja tyttären kanssa.

 • Reply Tanja 31.1.2018 at 17:04

  Kolin kalliot ovat minulle jo aika tuttuja, mutta muuten on seudun aktiviteettitarjonta jäänyt kokematta. Olisi aivan huikeaa päästä ystävän kanssa Pieliselle vaikka melontaretkelle tai veneilemään sekä nauttimaan kylpylän tunnelmasta. Tällainen rentouttaisi ja voimaannuttaisi varmasti kaiken kiireen ja kuormituksen keskellä. Lisäksi rakastan mökkeilyä, mutta kun omaa mökkiä ei ole, on mahdollisuudet tällaiseenkin nautiskeluun varsin vähäiset. Huippua olisi päästä kolin huipulle ja luontooon!

 • Reply Minna T 31.1.2018 at 17:07

  Olisi hienoa päästä nauttimaan kolin palveluista. Haaveena on ollut päästä melomaan sinne hiekkasaarijonolle mutta vielä ei ole otollista tilaisuutta tullut. Laskettelun puitteissa Koli on tuttu, mutta muutoin kolin tarjoamat elämykset on vielä kokematta. Irtiotto arjesta miehen kanssa tekisi hyvää! ?

 • Reply Eveliina 31.1.2018 at 17:19

  Käytiin Kolilla yhdessä mieheni kanssa, välipäivien aikoihin vuosi sitten. Se oli meidän ensimmäinen yhteinen reissu. Maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniit ja siellä huokui seesteisyys. Olemme sen jälkeen tehneet monia yhteisiä reissuja mutta Kolille haluamme yhteistuumin palata ehdottomasti uudestaan, ei pelkästään upeiden maisemien takia mutta myös sen takia kun siellä löytyi rakkaus ❤

 • Reply Elsi Hämäläinen 31.1.2018 at 17:44

  Sitä häikäistymisen tunnetta luonnon suuruudesta ja ihmisen pienuudesta, kiitollisuudesta, että saa olla ja kokea Kolin upeuden haluaisin jakaa kolmelle lapsenlapselleni. -97 tyttärieni kanssa viimeksi tämä koettiin, nyt olisi seuraavan sukupolven vuoro! Helsingistä ei vastaavaa löydy.

 • Reply Susanna Vennola 31.1.2018 at 18:56

  Wautsi! Olisi kyllä toden teolla tarvetta rentoutumiselle kodan lämmössä kumppanin kanssa. Olemme haaveilleet Kolille menosta, sinne vielä pääsemättä. Siellä sitä sielu lepäisi ja luonto hoitaisi <3

 • Reply Kalle 31.1.2018 at 19:14

  Emännän kanssa ollaan mietitty jo pitemmän aikaa, että johonkin reissuun pitäis päästä ja mielellään luonnon lähelle rauhoittumaan. Ei olla keretty, koska koulut ja työt painaa niin mitään pitempää reissua kauas ei olla voitu suunnitella. Tämä kuulostaisi meille juuri sopivalta ja sellaiselta jossa pääsisimme nauttimaan toisten seurasta ja ihanista maisemista. ? Kaikenlisäksi vielä sellainen paikka, että ei varmasti tultaisi pettymään.

 • Reply Suski 31.1.2018 at 19:33

  Olen halunnut Kolille aina. En osaa sitä oikein edes selittää miksi, mutta se vaan on ollut samanlainen haave kuin esimerkiksi Mauritius tai Malediivit – helpommin saavutettavissa kuitenkin. Olemme ajalla ennen lapsia ja nykyään lasten kanssa joka kesälomalla tehneet myös kotimaan matkan jonnekin päin Suomea. On tullut koluttua Hangot, Kalajoet, Yyterit, Imatrat, Savonlinnat, Kuopiot… Mutta Koli on edelleen kokematta. Viime kesänä jo katselin hintoja ja juurikin tuota spa:ta, mutta 2+2 hengeltä hinnat olivat niin kovat, että päädyimmekin sitten Naantaliin ja Turkuun.
  Tämä 2 hengen paketti olisi täydellinen meille mieheni kanssa hääpäivänä. Lapset pääsisivät mummun täysihoitolaan ja me nauttimaan skumppaa vaaroja ihaillen.

 • Reply Juha 31.1.2018 at 19:39

  Nyt on asia meininki! Armaani kanssa Kolin reissusta haaveiltu jo pidempään ja ton jos voittais ni avot. Saatais rentoutua oikein sadalla!

 • Reply Satu 31.1.2018 at 19:40

  Moi, Koli on kyllä tuttu paikka, mutta tuollaista viikonloppua ei ole ikinä ollut mahdollisuutta siellä viettää. Lähinnä tulee joskus käytyä siellä huipulla maisemia katselemassa. Miehen kanssa lähtisin, sillä yhteistä aikaa ei ole juurikaan ikinä. Tekisi parisuhteelle hyvää olla luonnossa, hemmotteluissa ja hyvän ruoan parissa!

 • Reply Tarja 31.1.2018 at 19:54

  Paljon on vettä virrannut Pielisessä kun on viimeks Kolilla käyty. Joten nyt olis aika vierailun jälleen Kolin poluille ja jyrkänteille sekä Pielisen rannalle kävelylle. Seinällä meillä koristaa taulu tuosta Kolin tutusta kuuluisasta maisemasta sen livenä haluaisimme nähdä.
  Paapparaiseni ja minä. 🙂

 • Reply Ville 31.1.2018 at 20:08

  Facebookista tuli bongattua tämä blogi ja täällähän on oikein asiallista sisältöä. Ja pistetäänpä oma ”arpalipuke” kans laatikkoon mukaan. Eli olis enemmän kun siistiä viedä tuo parempi puolisko vähän rentoutumaan kun yhteinen aika jäänyt viime aikoina hieman ahtaalle omien työ- ja harrastuskiireiden vuoksi. Asiaa ei tietenkään helpota se, että tuon vaimokkeen opiskelut opiskellaan 140km päässä kodistamme. Alueena myös täysin tuntematonta, joten kahdelle seikkailunhaluiselle pikku retki tuntemattomaan todella maistuisi 🙂

 • Reply Susanna Sinkkonen 31.1.2018 at 20:20

  Hei olisi ihana päästä nauttimaan rakkaan kanssa Kolin maisemista. Onhan rakkaalla ni jo koordinaatit tatuoituna kädessään. Niin tärkeä paikka se hänelle on. Me juhlimme ensi kesänä häitämme Kolilla ja meidät vihitään siellä. Olisi ihana päästä nauttimaan siis myös hää matkasta siellä johon meillä ei muuten ole varaa. Rakas kertoi rakastavansa minua siellä ensimmäisen kerran ja pakotti minut (korkeanpaikan kammo) nousemaan ihailee maisemia ja nyt haluaisin olla siellä aina.

 • Reply Ismo Saastamoinen 31.1.2018 at 20:38

  Lapin ja etenkin Sallan huikeat maisemat ovat tulleet tutuiksi kymmenillä ja taas kymmenillä reissuilla. Koli on vieras paikka, vaikkakin olisi kohtuu lähellä. Poika ja pojan kummisetä ainakin pääsisivät reissuun mukaan. Puolisokin ehkä, jos lupaa olla kiltisti…

 • Reply Tuovi Tommola 31.1.2018 at 20:50

  Olen lähtöisin minäkin Pohjois-Karjalasta. Elämä kuljetti minut mutkan kautta Savoon. Kolilla on tullut lapsuudessa käytyä, mutta näin aikuisiällä en ole käynyt. Olisipa hienoa päästä Kolille lomailemaan ja testaamaan hienoa kylpylää ❤ Olisi oiva 10v hääpäivälahja.

 • Reply Laura 31.1.2018 at 20:55

  Ihana arvonta! Tää tulis meille miehen kanssa tarpeeseen. Mentiin viime vuonna naimisiin kahdeksan vuoden yhdessäolon jälkeen. Ollaan reissattu ympäri maailmaa, mutta ei olla koskaan yhdessä käyty maakuntamatkailulla Suomessa! Suomen luonto ja noi akviteetit kiinnostaisi, turha mennä merta edemmäs kalaan, mihin ollaan turhan paljon sorruttu. Tää vois olla meille täydellinen hääpäivämatka!

 • Reply Hanna 31.1.2018 at 20:59

  Mulla on takana aivan hurjan raskas vuosi. Olen tehnyt elämässä vaikeita mutta oikeita päätöksiä, erosin pitkästä ja vaikeasta parisuhteesta ja asun lasten vuoksi kaupungissa missä minulla ei ole omaa tukiverkkoa lainkaan. Olen vuosia jo laittanut muiden tarpeet omieni edelle ja sen vuoksi väsähdin pari vuotta sitten. Nousin siitä jaloilleni ja olen itsevarmempi kuin koskaan! Olin vuosia perheessämme ainoa työssäkäyvä joten en ole tämmöisiä luksusjuttuja kokenut aikoihin 🙂 Olisin niin onnellinen jos tämän voittaisin ja mukaan ottaisin siskoni joka on mun paras ystävä, tuki ja turva vaikka asuukin eri puolella Suomea. Hänet veisin hemmottelulle koska ilman hänen tukeaan en seisoisi tässä vahvana ihmisenä 🙂 ps.tää blogi on ihana <3

 • Reply Henna 31.1.2018 at 21:03

  Oi oispa ihana voittaa ihana rentoutus loma näiden ruuhkavuosien keskelle! Yhteistä aikaa miehen kanssa ei liikaa ole.. Itse 3-vuorotyössä hoitoalalla ja mies kokoaikaisessa työssä myös, lisäksi kotoa löytyy 5v vauhdikas lapsi harrastuksineen. Ihana olis siis päästä hiukka pois arjen ympyröistä nauttimaan Kolin ihmeistä! <3

 • Reply Eija 31.1.2018 at 21:10

  Onpa todella upea palkinto. Vanhemmistani on valokuva Kolilta ja ko. kuvassa minä olen äitini vatsassa. Tuolta kerralta en paljoa muista ? ja sen jälkeen en ole Kolilla käynyt. Jos voittaisin, niin ottaisin mukaani äitini, joka voisi sitten palkinnosta nsuttimisen lomassa kertoa yuosta ensimmäisestä matkastanu Kolille… Niin, ja äiti olisi kyllä ansainnut hemmottelun…

 • Reply Marika 31.1.2018 at 21:27

  Oi, nyt on kiva kilpailu! Kyllä tekisi hyvää päästä mieheni kanssa kahdestaan lomalle. Arvostamme luontoa ja yhdessä oloa paljon. Lapset jäisivät mummolaan siksi aikaa. Kiva blogi sinulla. Käyn tykkäämässä Facebookin puolella?

 • Reply Sirpa 31.1.2018 at 21:49

  Kolia ei ole tullut koluttua. Puolison kanssa oli tarkoitus lähteä pohjoiseen jo puolitoista vuotta sitten kun itse en ole käynyt siellä suunnalla. Valitettavasti raskaus ja siitä johtunut iskias romutti suunnitelmat ? nyt on selkä taas kunnossa ja olisi ihana päästä puolison kera rentoutumaan ja saada kahdenkeskistä aikaa arjen keskelle.

 • Reply Viivi 31.1.2018 at 21:53

  Luonto ja kansallispuistot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Harmikseni on tunnustettava, että olen vieraillut enemmän ulkomaisissa kansallispuistoissa, vaikka kotimaassakin riittäisi upeaa luontoa ihailtavaksi. Palkinto olisi upea syntymäpäivä- ja valmistujaislahja samassa. Tänä vuonna tulee täyteen pyöreitä; täytän kolmekymmentä vuotta mikä tuntuu aivan uskomattomalta. Näihin vuosiin on mahtunut paljon sekä onnistumisia että katkeriakin vastoinkäymisiä. Tuntuu kuitenkin siltä, että nyt elän elämäni onnellisimpia aikoja ja vanheminen ei pelota niin paljon kuin nuorempana. Tulen valmistumaan kesäkuussa yliopistosta ja olo on ensimmäistä kertaa jollain tapaa aikuinen, niin hyvässä kuin pahassa. Kolin kansallispuistossa vierailu olisi mahtava irtiotto kun opiskelut on saatettu loppuun ja loistava tapa juhlia oman uran alkua ja tulevaisuuden seikkailuja!

 • Reply Lea 31.1.2018 at 23:28

  Koli on aina yhtä hieno ja mahtava paikka! 7 lapsen äidille ja isälle viikonloppu Kolilla ois enemmän kuin tarpeen.

 • Reply Katinka 1.2.2018 at 06:37

  Tapasin vajaa pari vuotta sitten uudelleen nuoruuden romanssin 28 vuoden jälkeen ja se vei vuosienkin jälkeen jalat alta ja päädyimme elämään yhteistä elämää.Päätimme heti alkumetreillä molemmat elämää kokeneina, että jos menemme naimisiin niin haluamme mennä Kolilla, koska kumpikin meistä on aina kokenut sen omaksi sielunmaisemakseen: näkymän huipulta alas Pieliselle.

  • Reply Katinka 1.2.2018 at 06:45

   Tällainen vkonloppu olisi täydellinen tapa meille lupautua toisillemme ❤️❤️

 • Reply MarMur 1.2.2018 at 08:34

  Ihana arvonta! Olisi yksi unelmien täyttymys päästä Kolille, ja nyt se tulisi niin tarpeeseen. Paras lääke suruun on luonto ja sen rauha. Ja pieni hemmottelu auttaa löytämään taas voimia arkeen. Myös oma sukuni on kotoisin sieltä suunnalta, olisi hienoa päästä tutustumaan esi-isien maisemiin.

 • Reply Niina 1.2.2018 at 10:50

  No nyt on sellainen palkinto tarjolla että oksat pois! ??Katselin tapaninpäivänä kun Ylellä tuli 4h ohjelma Suomen luonnosta. Kun Koli näytettiin totesin että tonne on päästävä ja kanootilla vesille ja vaeltamaan ja vaan nauttimaan luonnosta ja noista upeista maisemista! En ole koskaan, oikeasti koskaan käynyt Pohjois-Karjalassa enkä sitä pohjoisemmassa. Se on minun ja poikani (8v) suuri unelma, että ensi kesänä teemme sinne retken ja toteutamme nuo edellämainitut aktiviteetit. Vähän kavereita mukaan ja rennonletkeetä lomafiilistä; muuta ei tarvita. Kiitos ihan mielettömästä blogista ja arvonnasta, toivotaan onnea ja jokuhan sen ihanan palkinnon joka tapauksessa saa? Ihanaa kevään odotusta?

 • Reply Piritta 1.2.2018 at 11:55

  Vaikka suhteellisen lähellä asunkin, niin liian harvoin tulee lähdettyä tuonne Lieksan sydämmeen. Tällaisen palkinnon kautta, tulisi ainakin lähdettyä! Kyllä kelpais, hemmotteluviikonloppu luonnossa ja spassa 🙂 <3

 • Reply Minna Karvonen 1.2.2018 at 11:59

  Kaikki tuo loman kuvailu kuulostaa aivan ihanalta ja kuvat päälle 🙂 Miehen ja lasten kanssa joskus käydään mökkeilemässä Suomessa. Kolilla tai siellä päinkään ei ole käyty koskaan. Kaivattais kunnon irtiottoa ruuhkavuosien lomassa!

 • Reply Kirsi-Marja 1.2.2018 at 13:03

  Olemme ystävättäreni kanssa harrastaneet luontomatkailua kotimaassa muutamia vuosia. Tavoitteenamme olisi käydä kaikissa 40 kansallispuistossa. Minä kaaduin 1’2.2017 työmatkallani. Kädestäni murtui värttinä – ja kyynärluu sekä etuhammas jouduttiin tekemään uusi. Kuntoutuminen on edelleen vaiheessa. Ranne on osittain jäykkä ja kyynärpää virheasennossa. En pysty palaamaan työhöni joten sain irtisanomisilmoituksen työsuhteeni päättymisestä 7.3.2018. Tuo kyseinen päivä on syntymäpäiväni ? Tällä hetkellä olen väliaikaisella tapaturmaeläkkeellä ja katsotaan miten käden kuntoutus etenee. Liikunta ja luonto ovat olleet iso osa kuntoutumisprosessiani. Säryt pysyvät liikkuen aisoissa. Sanonta liike on lääke on tapauksessani toiminut. Metsä on masennuslääkkeeni. Nyt haluaisin tarjota patikointiystävälleni kiitoksena tuesta vaikeina hetkinä olosta kun en aina ole ollut se kiva tyyppi. Hän on ollut ystäväni 30-vuotta ja toivottavasti seuraavatkin tulevat vuosikymmenet. Loukkaantumisen jälkeen en ole kyennyt ajamaan pyörällä mutta tavoitteena olisi tänä vuonna päästä kokeilemaan maastopyörää, kanoottia sekä sup-lautailua. Mainitsemani syntymäpäiväni kaipaisi pientä juhlimista koska täytän 50-vuotta. Olisi upeaa nauttia skumpat ystävättäreni kanssa maisemakylpylässä. Uniongelmiini ja särkyihini olisi ehkä lämpöpatja kiva kokemus. Tällä tarinallani haluan vakuuttaa että tulisimme nauttimaan täysillä Kolin upeista palveluista ja luonnosta. Saisimme lisää virtaa virtaseen ?

 • Reply Anette 1.2.2018 at 13:13

  Pitkään olen haaveillut Kolista mutta koskaan ei ole ollut sopiva hetki. Haluaisin kokea Kolin upeat maisemat ja mystiikka koko perheeni kanssa ( mies ja 3 lasta) sillä haluan näyttää lapsille Suomen ja maamme upea luonto.
  Kuitenkin ensisijaisesti haluaisin kokea Kolin mieheni kanssa. Tarvitsemme yhteisen ajan pois kotoa jotta saisimme tutustua toisiimme uudestaan ja luoda uusia muistoja. Lasten jälkeen ja mieheni yrityksen perustamisen jälkeen kahdenkeskeinen aika on kortilla, ja kotona mieheni on aina töissä, yrittäjä kun on. Ollaan molemmat todella luonnonystäviä ja liikuimme paljon luonossa aiemmin, nykyään emme ehdi. Aina vaan puhutaan että sitten kun ja ehkä ensi vuonna. Tämä voitto takaisi sen että saisimme vihdoin jotain tehtyä yhdessä eikä vaan jossiteltaisi.

 • Reply Päivi Kilponen 1.2.2018 at 16:18

  Olis kyllä ihan huippua ja luxusta päästä lomille Kolille miehen kanssa kahdestaan? Meillä vastikään ollut ”erokriisiä”, mutta ollaan päätetty jatkaa yhteiseloamme. Onhan sitä jo liki 18 vuotta takana ja neljä yhteistä lasta. Nuorin on vasta kolmen, niin eipä sitä kahdenkeskistä aikaa juuri ole koskaan, jollei sitä itse järjestä. Nuorin on meidän ”iltatähti”, vanhemmat molemmilla meillä jo ikääntyneitä, joten kovin kummoista ”turvaverkkoa” meillä ei lastenhoidon suhteen enää ole, kuten aikoinaan toisten lastemme ollessa pieniä. Olisi uskomattoman ihanaa päästä lomalle kaksin, edellisestä kerrasta on valehtelematta useampi vuosi vierähtänyt! Voi vain toivoa ja unelmoida, että onni osuisi kohdalle?

 • Reply Jussi 1.2.2018 at 20:03

  Hei! Ensinnäkin kiitos mainiosta blogista! Inspiroi ja minut unelmoimaan. Unelmoimaan tutustumaan paremmin Koliin, joka on upea kohde mutta minulle vielä niin tuntematon. Olen päässyt tutustumaan paikkaan kuvista mutta en kunnolla paikan päällä. Tämä olisi niin mahtava paketti tukemaan tämän vuoden tavoitteita ja ajatuksia. Enemmän luontoa, enemmän elämyksiä, enemmän hemmottelua 🙂 <3

  Mainiota helmikuun jatkoa,

  t. Jussi ([email protected])

 • Reply RiinaSusanne 2.2.2018 at 06:09

  Aivan täydellinen paikka loman viettoon! Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja olisi ihana päästä lapsuudesta tuttuihin maisemiin ja näyttää omille lapsille samoja paikkoja.

 • Reply Katja 2.2.2018 at 09:22

  Ensi syksynä 10v. avioliitossa, yhteistä matkaa takana 17v. Matka on ollut rankka, mutta kaikista mäistä huolimatta yhdessä ollaan. Hektinen arki 3 lapsen kanssa, joista yksi eritystä tukea tarvitseva, ja vuorotyöt ei ole todellakaan helppo yhdistelmä. Syksyllä olisi tarkoitus lähteä miehen kanssa kahdestaan juhlistamaan näitä vuosia ensimmäiselle pidemmälle lomamatkalle ikinä! Tämä lomasetti kuulostaa joltain aivan maagiselta <3

 • Reply Sarde 2.2.2018 at 23:37

  Ruuhkavuosia ja lukuisia remontti rupeamia kahlattu läpi suht järjissään, joten pikaloma tekisi todellakin poikaa.

 • Reply Liisa 3.2.2018 at 11:31

  Voihan Koli, mikä palkinto! Ihan mahtava aktiivimatkaajan kohde tämä Koli, jonka tietenkin haluan tulla kokemaan mieheni kanssa. Lomalla meidän mottomme on tekeminen. Ehdottomasti tulisimme kesällä ja suuntaisimme melomaan Pieliselle ja sen upeille saarille. Veera, tuosta luolaseikkailusta haluaisin kuulla lisää! Kolin luola on kuuluisa ja olen lukenut siitä. Jotenkin se on puhutellut minua jo pitkään ja on toteuttamattomien toiveiden listalla. Se on haastava juttu minulle, sillä ole jotain aivan muuta kuin rohkelikko. Hiukan ahdistavat ahtaat paikat, joten epämukavuusalueelle mennään. Siksi osallistun tähän kilpailuun. Jos onni potkaisee, lupaan itselleni toteutaa samalla reissulla tuon haaveen/haasteen. Koliltahan löytyy asiantuntevia oppaita. Ja mieheni on seikkailija, joten hän varmasti lähtee innolla mukaan.

 • Reply tiia 3.2.2018 at 16:31

  rauhoitusreissu olisi todella tarpeen

 • Reply Tanja 4.2.2018 at 01:09

  Itse Joensuusta etelään muuttaneena kaipaan luontoa ja etenkin vesistöä (sitä ei täällä ole). Mieheni olen joskus luvannut viedä Kolille ja tässä 17 vuoden yhdessäoloaikana se ei vaan vielä ole ollut mahdollista, niin jospa nytten <3

 • Reply Maija 4.2.2018 at 12:09

  Tarvihettais irtiottoo, virtoo ja aekoo itellemme ❤️ Laatuaikaa kaksin ❤️ Pohjois- Karjala on vienyt sydämen, etenkin Koli. On vaikea selittää tunnetta, mikä valtaa mielen, kun seisoo Ukko- Kolilla ja katselee maisemia. Jotain rauhoittavaa ja koskettavaa. Kolissa vain on sitä jotakin ❤️ Loma kahden tulisi toki tarpeeseen, sillä mies asentajana painaa arkisin pitkiä päiviä ja sairaanhoitajana teen kolmivuorotyötä, usein myös viikonloppuisin, joten yhteinen aika on kortilla. Tämä palkinto mahdollistaisi sen, että voisin kiittää miestäni, joka on jaksanut tukea vaimoaan työ- ja opiskelu-uupumuksen keskellä, jaksanut patistaa väsynyttä ulos. Tietäen, että saan luonnosta energiaa ja virtaa ❤️ Tämä olisi siis palkinto miehelleni ❤️☺️

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 4.2.2018 at 14:33

  Ensinnäkin, me ei olla miehen kanssa kummatkaan _ikinä_ käyty Pohjois-Karjalassa! Koko Karjala on vierasta seutua. Suomimatkailu on jäänyt hävettävän pienelle huomiolle muutenkin. Toiseksi, ollaan haaveiltu kahdenkeskisestä irtiotista ja rentoutumislomasta siitä asti, kun 2-vuotias pikkuneitimme syntyi.

  Muutimme miehen työn perässä Turkuun, mikä on kaukana meidän molempien porukoista ja Pohjanmaan tukiverkostosta – kahdenkeskistä aikaa ei yksinkertaisesti ole. Kyllähän se vähän vaikuttaa parisuhteeseenkin, vaikka yhteinen tekeminen koko perheen voimin piristääkin arkea. Reissuilla on aina lapsi mukana, eikä muutamaa päivää pidemmälle matkalle viitsisi ilman lasta lähteäkään. Suomiloma olisi helppo toteuttaa miehen kanssa kahdestaan, ei tuntuisi siltä, että ollaan eri puolilla maailmaa (helpottaa äidin mieltä paljon:D).

  Mun mies on erämies henkeen ja vereen, olisi sanoinkuvaamattoman upeaa päästä yllättämään hänet yhteisellä luontomatkalla. Jos tämä voitto osuisi kohdalle, varaisin Kolin loman elokuulle – pääsisin yllättämään mieheni 7. kihlavuosipäivänä täydellisesti.
  Pakko myöntää, että tämä ei ole sellainen kohde, johon muuten olisi tullut lähdettyä. Ihastuin postauksen kuviin ja sain pienen fiksaation noista maisemista – sen tiedän, että mieheni olisi tuolla aivan onnensa kukkuloilla.

  Osui voitto kohdalle tai ei, mutta Kolin mahdollisuudet laitan korvan taakse suomiretkiä suunniteltaessa 🙂

 • Reply Säde 4.2.2018 at 17:25

  Viimeisen 15 vuoden aikana on toteutunut monta unelmaa: iso perhe ja pitkä opiskeluaika uuteen ammattiin työn ohella. Sen hinta on ollut koko tuon ajan tiukka talous hoito- ja opintovapaiden muodossa. Ja mistäs muualta sitä aina ensimmäisenä muualta säästäisi kuin omasta ajasta ja rahasta. Lähellä olevia tukiverkkoja meillä ei ole, joten ”parisuhdevuorokaudet” lasten syntymän jälkeen voi laskea yhden käden sormilla. Ja perhelomaltakin (Ruotsin risteily) jäin viime kesänä rahan takia kotiin.. Olen tästä kaikesta kuitenkin tosi kiitollinen, mutta uskon, että vanhempien omaan hyvinvointiin panostaminen kertautuisi hyvänä koko perheelle.

 • Reply Tarja 5.2.2018 at 01:25

  Eipä olla tuollapäin käyty.
  Olisi aivan ihana kokemus 11-vuotiaan tyttäreni kanssa.
  Ollaan aika kaupunki-ihmisiä ilman autoa, joten harvoin pääsee täältä asfalttiviidakosta upeaan luontoon mitä tuolla varmasti piisaa.

 • Reply Ansku BCN 5.2.2018 at 10:43

  Voi miten mahtava palkinto hienoissa maisemissa! Koli on minulta näkemättä ja kokematta. Asumme ulkomailla ja Suomenreissut menevät helposti siihen, että menemme kotiseuduille. Vaikka on tietysti ihanaa nähdä perhettä, sukua ja tuttuja lapsuusmaisemia, on toisaalta sääli, että muu Suomi jää näkemättä. Olen oikeastaan vasta matkablogeja lukiessa tajunnut, kuinka käsittämättömän hienoja kohteita Suomessa onkaan, ja todellakin haluaisin saada hyvän syyn nähdä uusia kolkkia rakkaasta kotimaasta. Tämä voitto olisi todella hyvä syy jättää lapset mummolaan ja lähteä miehen kanssa kahdestaan maisemajahtiin Kolille 🙂

 • Reply Sandra 5.2.2018 at 14:25

  On todella upea palkinto, kiitos tästä!

  En ole asunut Suomessa kolmeen vuoteen, enkä ole päässyt kunnolla nauttimaan Suomen luonnosta. Kolilla en ole koskaan käynyt, joten tämä olisi mahtava tilaisuus päästä kokemaan kauniin kotimaan uskomaton luonto. Lähes kaksi ja puoli vuotta on tullut reissattua yksin maailmalla, kaukana kotoa. En ole paljon hemmotellut itseäni, vaan tehnyt mitä erilaisimpia töitä, asunut kimppakämpissä ja hostelleissa ja kaikin tavoin rähjääntynyt reissussa.

  Nyt olen tutustunut mukavaan ihmiseen, jonka veisin mielelläni ensimmäistä kertaa Suomeen ja haluaisin näyttää jotain todella ainutlaatuista! Tämä olisi juuri sitä, joten olisin ikionnellinen, jos palkinto napsahtaisi kohdalleni!

 • Reply Sofia 5.2.2018 at 15:05

  Aivan ihana arvonta <3 Ottaisin mukaan luottoreissukaverini, jonka kanssa ollaan kyllä tehty niin ranta- kuin kaupunkilomiakin, mutta tälläistä ei olla vielä yhdessä koettu. Matkat suuntautuu aina etelään päin, mikä on kyllä sääli, koska meillä on täällä Suomessakin niin upea luonto ja hienoja paikkoja, mitkä ovat vielä täysin kokematta ja näkemättä. Itselleni tässä kolahtaa vielä lisäksi se, että innostuin viime vuonna miehestä, joka oli todella innostunut luonnosta. Sitä miestä ei enää elämässäni ole, mutta kaapin perällä kuumottelee edelleen kerran käytetyt vaelluskamat.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 5.2.2018 at 16:05

  Ihana arvonta ja onnittelut kävijälukujen harppauksesta- se todellakin saa tsemppaamaan ja jatkamaan niinä päivinä, jolloin tuntuu siltä että onko tässä puuhassa mitään järkeä!

  Koli on yksi kotimaan suosikeistani ja niissä maisemissa kiireisen sielu todellakin lepää!

  Olemme olleet Kolilla kahteen otteeseen mökkeilemässä, mutta edellisestä kerrasta on jo sen verran aikaa, että uusi visiitti olisi paikallaan. Tällä kertaa mukaan pääsisivät myös lapset tutustumaan upeaan kansallismaisemaan, sen luontoon ja historiaan, sillä matka Kolille nyt vain kuuluu jokaisen suomalaisen yleissivistykseen!

 • Reply Saija 6.2.2018 at 09:38

  Ihana arvonta, pakko osallistua siis! Rakastan matkailua ja Eurooppaa ja maailmaa on tullut kierrettyäkin, mutta vasta viime aikoine olen tajunnut Suomen ihanuuden kunnolla! Pääsin tänä talvena käymään ensi kertaa Lapissakin ja ihastuin täysin, seuraavaksi on suunnitteilla lisää kotimaan matkailua, kunhan budjetti antaa myöten. Haaveissa on juurikin kansallispuistot ja luonnonmaisemat, sekä yhtenä unelmana on lähteä kiertämään Karhunkierros muutaman vuoden sisällä. En ole vielä saanut tartutettua tätä kotimaan matkailun innostusta mieheen, mutta eiköhän se all inclusive-Kolin reissun jälkeen leviäisi jo häneenkin 🙂

 • Reply Aletta Kuoksa 6.2.2018 at 17:03

  Lähtisin enemmän kuin mielissään poikaystäväni kanssa Kolille, sillä olen käynyt ainoastaan koti-Lapin kansallispuistoissa ja haluaisin tutustua myös muun Suomen upeaan luontoon. 🙂

 • Reply Johanna 7.2.2018 at 06:38

  Oi mikä arvonta! Koliin olen tutustunut kun muutimme mieheni kanssa Itä-Suomeen opiskelemaan ja ne maisemat ovat todella upeat! Ollaan patikoitu Kolilla jonkin verran sillä ulkoilu on oikeastaan meidän ainut yhteinen harrastus. Mutta aktiviteetteja ei ole tullut kokeiltua ja noista houkuttelisi eniten kyllä suppailu tai kajakin vuokraus. Olisimme ansainneet rentoutusloman, sillä tänä vuonna budjetti ei luultavasti riitä ulkomaanmatkaan kun tarkoituksenamme on ostaa oma asunto. Kotimaan matkailua luvassa siis tänä vuonna ja Koli olisi siihen mahtava aloitus 🙂 Emme ole koskaan käyneet Kolilla kesällä, joten silloin olisi sinne suunnattava ehdottomasti.

 • Reply Sanna 7.2.2018 at 16:52

  Lapsena kotimaa jäi koluamatta, koska aina mentiin mökille. Nyt olisi kirittämisen eli itseni ja perheeni Suomi-tietoisuuden lisäämisen aika! Tämä palkinto mahdollistaisi pääsymme Kolille. Ilman urheita urheilevia poikiamme emme voi reissuun lähteä, mutta onneksi Pielisen Aamurantaan mahtuu koko perhe. Upeiden kansallismaisemien lisäksi luvassa olisi raitista ilmaa ja mieluisia aktiviteetteja kaikille! (Ehkä kylpylässä me vanhemmat saisimme viettää teinivapaatakin aikaa..) Kun kaltaisemme Hämeen hitaat lähtevät liikkeelle, niin silloin pitäisi kiertää iloista Itä-Suomea enemmänkin. Toivekohteitamme Kolin lisäksi ovat Eva Ryynäsen ateljee ja Paaterin kirkko sekä Valamon luostari. Meillä olisi siis matkasuunnitelma jo mietittynä ja siksikin ansaitsemme tämän palkinnon! P.S. Todennäköisesti tubettava kuopuksemme tekisi reissustamme videon, joten voittaessamme muutkin pääsisivät virtuaalisesti kanssamme Kolille! 

 • Reply Milla 7.2.2018 at 20:00

  Minä sekä avomieheni olisimme rentouttavan / kevyttä liikuntaa luonnon helmassa kivoissa maisemissa loman tarpeessa. Töissä menee pitkään, pää alkaa olla jumissa ja vähän kroppakin kun arkisin ei oikein ehdi liikkumaan. Lisäksi voisi käydä moikkaamassa siskoa (ja uusperhettään) jotka asuvat Pohjois-Karjalassa, kertaakaan ei ole tullut käytyä kylässä Helsingistä asti.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 7.2.2018 at 21:45

  Upean arvonnan olet järjestänyt! Olen käynyt Kolilla viimeksi pikkutyttönä. Nyt veisin mieheni Kolin jylhiin maisemiin viettämään 25-vuotishääpäivää 🙂

 • Reply Paula 8.2.2018 at 03:05

  Hieno kilpailu! Minä en ole koskaan käynyt Kolilla vaikka sinne meno on usein ollut mielessä. Muutenkin suomalaiset kansallispuistot ovat jääneet valitettavan vähälle. toivottavasti asia korjaantuu. Mukaan tietenkin tulisi amerikkalainen mieheni jolle tottakai on joskus näytettävä Suomen kansallismaisema. Hän muutenkin rakastaa Suomea mutta ei ole vielä päässyt kovin paljoa sitä näkemään.

 • Reply traveldreamer17 9.2.2018 at 15:54

  Ihan mielettömän palkinnon olet järjestänyt!
  Olen matkustanut Suomessa aika vähän, kun olen täältä etelästä kotoisin ja kaikki sukulaiset asuvat akselilla Espoo-Helsinki-Sipoo, niin ei ole varsinaisesti ollut tarvetta matkustaa kauemmas. Olisi ihan mahtavaa päästä näkemään itäistä Suomea ja olen kauan haaveillut pääseväni käymään juuri Kolilla. Kaksi ystävääni käy siellä säännöllisesti kesäisin ja talvisin ja olen ihastellut instan kautta mielettömiä Kolin maisemia. Haluaisin lähteä mieheni kanssa, joka hänkään ei ole koskaan Kolilla käynyt, mutta siitä puhunut.

 • Reply Ansku 14.2.2018 at 22:22

  Ei vierellä kulkijasta vieraannu hetkessä, väsyneet vuodet vievät kauemmaksi. Muut asiat kai tärkeämpiä ovat, vastuu ja valvotut tunnit ottavat omansa. Voisiko aavan Kolin laella, korpimetsän kainalossa, rakentaa siltaa kahdelle? Valaa unohduksiin kiukkuiset sanat, kaataa tieltä turhat seinät? Muistaa taas yhteisellä matkalla vuosien taakse kesäaamut Gardalla ja iltaruskot Islannissa. Ettei eksyisi polulta, kun tie on melkein raivattu.

  Ihana arvonta Veera. <3 Voi miten moni muukin parisuhde näyttää kommenteista päätellen tarvitsevan yhteistä aikaa, toivottavasti moni saa sitä suhteeseensa tavalla tai toisella järjestettyä.

 • Reply Hapsutus 15.2.2018 at 00:41

  Viikonloppu kolille olisi vain yksinkertaisesti upea. Koli on todella hieno paikka jokaisena eri vuodenaikana. Seisoessani Akkakolin päällä ukkosen jyristäessä ja salamoiden välkkyvän kauempana Koli on tyystin toisenlainen kuin kuumana aurinkoisena päivänä, jolloin tuntuu että koko elämä hymyilee. Puhumattakaan talvesta kun Ukkokolilta avautuvat upeat maisemat ja puut ovat mitä upeimman tykkylumen peitossa. Ei niin hienoa maisemaa voi ollakaan. Entä syysruskan aikaan kun puut ovat levittäneet keltaisen, upean verhon kuin maton vaarojen ympärille. Koli lumoaa kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen ja uudelleen, ei siihen voi koskaan kyllästyä.
  Olen itse saamassa vihdoin paperit opinnoista ja valmistumassa ammattiin juuri siltä alalta mikä on ollutkin teini-iästä lähtien unelmani. Täysin ilman tuskia opintoni ei kuitenkaan ole menneet, hieman jopa pitkittyneet. Niin monta kyyneltä ja epätoivon hetkeä on mahtanut näihin vuosiin, joita on tullut jo ihan liian monta vuotta. Kuitenkin enemmän silti on ollut intoa, mielenkiintoa ja oppimisen iloa sekä myös onnistumisia ja lupaus siitä, että valmistuu ja nyt se aika on vihdoin nurkan takana joten Kolin reissu sopisi kuin nakutettu tähän. Valmistujaislahjaksi, että minä onnistuin sittenkin saavuttamaan sen mitä halusin- en toki yksin vaan yhdessä tukijoukkoni kanssa ja yksi tukijoukostani pääsisi myös kanssani Kolille nauttimaan.

  Olen menneisyydessä ja nuoruudessa kokenut isoja vastoinkäymisiä ja ikäviä ja kurjiakin asioita. Nyt kun olen valmistumassa ammattiin voin hyvällä mielellä ja ylpeänä sanoa, että menneisyydestäni huolimatta olen saavuttanut sen mitä halusinkin vaikka toki kokemani asiat ovat vaikuttaneet kaikkeen paljon ja myös opinnoissa edistymiseenkin. Kolilla voin katsoa isojen puiden huojuntaa, Pielisen aaltoja, sitä luonnon upeaa kauneutta mikä tänne on luotu ja huutaa koko maailmalle: Minä tein sen! Minä selvisin!

 • Reply Minttu 15.2.2018 at 10:14

  Ehdinpähän vielä mukaan <3 Tämä postaus on ollut kaksi viikkoa tallennettuna suosikkeihini koneella, että tähän on ihan pakko osallistua, mutta se on aina jäänyt, kun olen ollut niin pahassa flunssassa. Onnekseni muistin, että osallistumisaika päättyy tänään, eli nyt tekstiä vaikka ei vieläkään meinaa ajatus kunnolla kulkea.

  Et ehkä voi kuvitellakaan kuinka kiitollinen olisin tästä palkinnosta, jos se sattuisi kohdalleni <3 Koli on itselleni sellainen paikka, että olen haaveillut siitä viime vuodet jatkuvasti ja edelleenkään en kuitenkaan ole päässyt käymään siellä. Usein katselen kuvia sieltä ja se koko paikka upeine maisemineen vetoaa minuun niin uskomattoman paljon. Rakastan luontoa, vaeltamista ja sitä rauhallisuutta mikä luonnon keskellä on. Viime kesänä oli jo lähellä päästä käymään Kolilla, mutta jouduttiin muuttamaan reissusuunnitelmia kesken kaiken, kun miehen työreissulle lähtö aikaistuikin ja taas haaveeni toteutus siirtyi.

  Täällä tarinoiden joukossa on varmasti monia, jotka tämän viikonlopun tarvitsisivat ja ansaitsisivat. Perustelen omaa tarvettani sillä, että tämä olisi jotain sellaista, josta juuri MINÄ haaveilen. Ei vanhempani, sisareni, mieheni tai ystäväni, vaan ihan minä itse. Reissaan yleensä mitä reissaan niin vanhempieni ja sisareni kanssa, koska he tarvitsevat apua matkoilla. Näin ollen myös paikat valitaan heidän mukaansa missä on mahdollista käydä. Liikuntavammaisena kun ei vaikkapa juurikin Kolille retkeilemään ole mitään asiaa ja kylpylät ovat myös pois suljettuja. Miehen kanssa ei olla vielä käyty kovin paljoa missään yhdessä ja kun on käyty niin se on jotain tyyliin jääkiekko-ottelu samalla reissulla.

  Perheessämme on sairastettu viime vuosina paljon ja oikeastaan jatkuvasti on pieni pelko että mitä taas sattuu. Välillä on ollut melko rankkaa ja kieltämättä pieni oma aika tekisi äärettömän hyvää. Olen sellainen, että pyrin aina ajattelemaan ensi sijaisesti muita ja yritän toteuttaa muiden toiveita ja haaveita ja siinä sivussa huomaan hyvin usein unohtavani itseni. Kuitenkin tiedostan, että jotta jaksaisi olla muiden apuna ja tukena, niin pitäisi muistaa myös huolehtia itsestään ja tehdä niitä asioita, joista itse nauttii ja joita rakastaa, muistaa myös niiden omien haaveiden ja unelmien olemassa olo ja pyrkiä myös niitä kohti. Muuten voi käydä niin, että tavallaan se oma elämä jääkin elämättä ja joskus pelkään että niin käy. Sen takia nyt otan osaa tähän kilpailuun, sillä tämän avulla minun olisi mahdollista toteuttaa yksi pitkään ollut ihana haave ja samalla pääsisin myös viettämään laatuaikaa mieheni kanssa, mikä kyllä myöskin tekisi todella hyvää <3

 • Reply Sini A 15.2.2018 at 21:13

  Tämä palkinto on niin mahtava, että olen kaksi viikkoa miettinyt miten voisin perustella sinulle miksi juuri minun pitäisi voittaa tämä upea matka Kolille!
  Olen koko talven suunnitellut matkaa minulle ja miehelleni paikkaan jossa voisin näyttää hänelle Suomea, varsinkin luontoa jota molemmat rakastamme yli kaiken. Muutimme vasta syksyllä Suomeen, kun pakon edessä jouduimme jättämään kotimme karibialla ja aloittamaan kaiken alusta. Hurrikaani vei niin kodin kuin miehen työn ja vain muutama päivä hirmumyrskyn jälkeen ehdotin hänelle muuttoa minun kotimaahani, jossa hän oli vieraillut vain muutaman viikon kesällä. Saavuimme Suomeen syyskuun lopussa ja joulukuussa menimme naimisiin. Kaikki kokemamme vahvisti suhdettamme ja päätimme että yhdessä selviämme mistä vaan!
  Mies on ollut innoissa kaikesta uudesta, kuten lumesta (jota ei ollut koskaan ennen nähnyt), mutta etelä-afrikkalaiselle sukeltajalle ei ole ollut ihan helppoa sopeutua maahan jossa ei osaa kieltä, ei tunne ketään, eikä pysty tarjoamaan minulle samoja asioita kuin ennen. Hän on kuitenkin ihanan innoissaan kaikesta uudesta ja haluaa nähdä ja kokea uutta! Minä puolestani arvostan hänen positiivisuuttaan ja asennetta todella paljon! Olemme hääpäivästä asti unelmoineet häämatkasta ja haluaisimme ehdottomasti tehdä sen Suomeen. Olen katsonut paikkoja, majoituksia, retkiä ym. mutta tällä hetkellä emme taloudellisesti pysty järjestämään mitään. Matka kolille olisi kuin lottovoitto ja unelmien täyttymys meille molemmille. Tämä olisi enemmän kuin täydellinen tapa kiittää häntä siitä, että tuli kanssani kylmään pohjoiseen avoimin mielin ja sydän täynnä rakkautta.
  Ja kiitos sinulle, arvostan myös todella paljon sitä, että olet järjestänyt näin upean kisan! En sano että me ansaitsimme matkan sen enempää kuin kukaan muukaan kisaan osallistunut, mutta laitan sormet ja varpaat ristiin että onni suosisi meitä! Xoxo <3

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.2.2018 at 15:51

  Kiitos kaikki osallistumisesta! <3 Vastauksia tuli ihan hullu määrä, joten tässä onkin mennyt yllättävän pitkään ajatuksen kanssa lukiessa. Palaan myöhemmin kertomaan voittajan, kunhan oon osannut päättää kolme finalistia joista arvon voittajan sitten.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.2.2018 at 17:11

  Voitto meni tällä kertaa Elinalle! Iiiiiiso kiitos kaikille vastaajille, teillä oli huikeita tarinoita. <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.2.2018 at 17:11

   ”En yleensä ikinä osallistu arvontoihin, mutta tämä tuntui sellaiselta johon haluan ehdottomasti osallistua. Olen oppinut arvostamaan kotimaan matkailua oikeastaan vasta parin viime vuoden aikana ja nyt se on jo muodostunut melkein siksi rakkaimmaksi matkustusmuodoksi. Suomessa on niin upea luonto ja olen oppinut itsestäni, että luonto on minulle se paikka jossa elän ja hengitän vapaimmin ja voin ladata akkuja. Viimeiset kolme vuotta on olleet tähän astisen elämäni stressaavimmat ja raskaimmat ja elämä on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Juuri nyt mikään ei tunnu niin houkuttelevalta kuin viikonloppu Kolin upean luonnon keskellä, olen haaveillut Kolin maisemista jo pitkään <3 Juuri viimeksi eilen puhuin miehelle tuosta kylpylästä! Rusinaksi muuttuminen kuulostaa niin rentouttavalta ?"

  Leave a Reply