Budjettimatkailijan viisi säästövinkkiä matkan aikana

Meidän matkat toteutetaan lähes aina jonkinlaisen budjetin raameissa ja suurempiin revittelyihin harvoin on oikeasti varaa. Toki on niitäkin kertoja, kun yksinkertaisesti ei voi vastustaa esimerkiksi jotain arvokkaampaa majoitusta, aktiviteettia tai vastaavaa. Jotta tuollaiset revittelyt olisi mahdollisia – tai matkailu ylipäätään, joudumme yleensä tekemään valintoja reissun päällä.

Olisipa hassua joskus olla sellaisella reissulla ettei oikeasti tarvitsisi miettiä yhtään mitä joku hintavampi asia maksaa tai onko tää nyt fiksu ostos. Sitä päivää odotellessa kerron teille viisi budjettimatkailijan säästövinkkiä reissun päälle!

 

1. Säästä majoituksessa

Majoitus on yleensä yksi isoimpia kulueriä matkalla ja tässä kohdassa voit säästää pirusti tai laittaa rahaa palamaan. Jokaisen oma valinta. Suosin usein edullisia hotelleja, hostelleja, guesthouseja ja homestayta – dormeihin ja kaikista pahimpiin kirppukasoihin musta ei kuitenkaan ole.

Ollaan useasti tehty Jussin kanssa myös silleen, että suurin osa reissusta majoitutaan hyvinkin vaatimattomasti ja sitten jossain kohtaa reissua hemmotellaan itseämme. Esimerkiksi tulevalla Sri Lankan reissulla ollaan todella simppeleissä ja edullisissa majoituksissa viidessä kohteessa ja viimeisessä majoituksessa hemmotellaan itseämme uima-altaallisella merenranta bungalowilla.

 

 

Balkanin road tripillä meidän matkan hintalapuksi tuli huomattavasti pienempi summa, sillä nukuttiin suurin osa meidän reissusta teltassa. Meidän reilun kahden viikon matka lentoineen, vuokra-autoineen, aktiviteetteineen ja majoituksineen maksoi vain 1600 euroa kahdelta hengeltä. Tuosta summasta vain 334 euroa meni majoitukseen, sillä yövyttiin vain kolme yötä hotellissa (jotka nostatti budjettia 135 eurolla) ja loput kaksitoista yötä teltassa.

Pakko kyllä myöntää, että välillä hajoilin sinne teltan kovalle lattialle ja haaveilin hotellin pehmeistä vuoteista ja omasta vessasta. Toisaalta en harmittele näin jälkeenpäin ollenkaan telttailuakaan, olihan se aikamoinen kokemus – ja säästö.

Katso täältä, miltä näytti meidän road trip Balkanilla. 

 

 

telttailu oli myös siitä hyvä, että meillä oli kaikki tarvittavat välineet kokkailuun mukana!

 

2. Omat eväät mukaan lentokoneeseen tai junaan

Vältetään aika usein lentokoneen ruokia – eri asia toki, jos kaukolennoilla ne kuuluu lentolipun hintaan. Omilla eväillä säästää pitkän pennin lentokoneen tai junan ravintolavaunun kalliista ruuista. Kaiken lisäksi omat eväät maistuu yleensä paljon paremmalta sekä on terveellisempiä – vai kuka on sitä mieltä, että ravintolavaunusta tai lentokoneesta saa upeita ruokaelämyksiä?

Me kannetaan aina tyhjät vesipullot lentokentälle, jotka sitten täytetään turvatarkastuksen jälkeen hanasta – toki tätä ei voi kaikissa maissa harrastaa, sillä kaikkialla hanavesi ei ole juomakelpoista.

Lisäksi autoillessa kannattaa ottaa omia eväitä mukaan, niin välttää turhat pysähdykset huoltoasemille ja vastaaville – Suomessa varsinkin kylmälaukku ja kahvitermari takapenkillä on ihan 5/5 valinta!

Kannattaa suosia muuten yöjunia, sillä niissä säästät myös samalla majoituksessa! Mä rakastan yöjunia, niissä on kyllä sitä jotain. Tältä näytti Vietnamissa meidän yöjuna Sapaan, ei valittamista.

 

 

3. Pakkaa matkatavarat ajatuksen kanssa, niin sinun ei tarvitse ostaa mitään

Kannattaa pakata kaikki tarvittava huolellisesti ja suosia matkakokoja – etenkin, jos on pelkillä käsimatkatavaroilla liikenteessä, jolloin nesteitä saa viedä rajallisen määrän. Kun kaikki tarvittava on mukana, niin matkan päällä ei tule kuluja esimerkiksi shampoosta, hammastahnasta, hiuslakasta ja vastaavista. Olen huomannut, että esimerkiksi aurinkorasvat on usein jäätävän kalliita lomakohteissa – helposti jostain perus aurinkorasvasta pyydetään 15-25 euroa.

Toisaalta, jos on isomman porukan kanssa matkalla käsimatkatavaroilla, niin silloin voi tulla järkevämmäksi ostaa kaikki hygieniatarvikkeet paikan päältä. Me tehdään näin meidän perheen tulevan Italian reissun kanssa, jolloin käsimatkatavaroihin voi pakata enemmän muuta.

Täältä löydät vinkkini pelkillä käsimatkatavaroilla matkustamiseen!

 

 

4. Kierrä turistiravintolat kaukaa – suosi paikallisten suosiossa olevia paikkoja

Kuinka moni löytää itsensä jossain vaiheessa matkojaan jostain aivan surkeasta turistiravintolasta ja kiroaa paikan alimpaan helvettiin? Myönnän, mulle on joskus käynyt näin – nälkäisenä ja väsyneenä ei vain aina jaksa. Näin meille kävi esimerkiksi Dubrovnikissa, kun oltiin aikamme pyöritty siellä ja mietittiin, minne mennä syömään. Valittiin aivan sysihuono paikka ja ketutti niin paljon sen takia, että ruoka oli huonoa ja aivan liian kallista.

Kannattaakin kävellä pikkaisen kauemmaksi suosituimmista nähtävyyksistä ja välttää kuin ruttoa sanaa ”tourist menu” – se ei voi enteillä hyvää. Yleensä otan selvää paikoista, joissa voisimme käydä syömässä ja ne ovat lähes aina olleet onnistuneita valintoja.

Hyvä sijainti mutta ylihinnoiteltu ja mauton ruoka, apaattinen palvelu ja keinotekoinen tunnelma. Niistä on surkeat turistiravintolat tehty. – Meri / Syö Matkusta Rakasta

 

 

Jos tutustut paikallisiin, niin kannattaa kysyä myös heiltä vinkkejä – yleensä paikallisten suosimat ravintolat on juuri niitä parhaita maultaan, tunnelmaltaan ja hinnaltaan.

Meriltä löytyy Syö Matkusta Rakasta -blogista hauska postaus ”Näin vältät surkeat turistiravintolat matkalla – 5 vinkkiä”, kannattaa käydä lukemassa!

Itse rakastan käydä myös erilaisilla toreilla, sieltä löytyy ihanan tuoreita ja paikallisia herkkuja. Hintataso on toreilla budjettiystävällinen, joten näistä on hyvä käydä esimerkiksi eväät piknikille. Lisäksi torit ja marketit on todella valokuvauksellisia! 😉

 

 

 

5. Julkiset, kävely ja kaupunkipyörät

Lähes aina taksit on se kallein vaihtoehto kulkea paikasta a paikkaan b, joten kannattaa suosia julkisia jos etäisyys ei ole kävelymatkan päässä. Julkiset on myös joissain kohteissa aikamoinen kulttuurikokemus – Laosissa voit saada kanan syliisi bussissa tai Sri Lankassa äiti tunkee syliisi oman vauvansa.

Itse tykkään kävellä paljon matkoilla, sillä mielestäni silloin saa parhaimman kuvan matkakohteesta ja saa tallenettua paljon kivoja kuvia kameraan, joita ei niin vain räpsästä bussin kyydistä.

Isommissa kaupungeissa, jossa pelkkä kävely ei ole ratkaisu liikkumiseen, suositaan julkista liikennettä. Kannattaa tutkailla eri vaihtoehtoja, sillä yleensä useamman päivän matkakortit tulevat edullisemmaksi kuin esimerkiksi kertaliput.

Skootterin vuokraus on ihan loistava valinta etenkin Aasiassa, sillä sillä pystyy tekemään kätevästi omia retkiä ilman että niistä pitäisi maksaa jollekin matkatoimistolle. Kartta käteen ja skootterilla seikkailemaan!

 

 

Pyörät on myös hauska vaihtoehto kokea matkakohde – me saatiin ainakin ihan erilainen kuva Hoi Anista, kun lähdettiin pyörillä vähän kauemmaksi. Okei, myönnän – me vuokrattiin pyörät, jotta päästiin illalliselle paljon kauemmaksi vanhastakaupungista, meitä odotti yksi Aasian parhain burgeri nimittäin!

Huessa asuessa me ostettiin pyörät, joilla oli todella kätevä liikkua joka puolella. Sitten kun meidän oli tarkoitus jatkaa matkaa Huesta, niin lahjoitettiin pyörät niitä tarvitseville.

Kurkkaa täältä, millainen meidän vuokrakoti Huessa oli.

 

 

+ Bonusvinkki

Kannattaa kantaa opiskelijakorttia mukana, sillä kortilla saa yllättävänkin paljon alennuksia erilaisista nähtävyyksistä – sitä vain kannattaa kysyä aina. Itsehän en ole ollut opiskelija enää moneen vuoteen, mutta mulla on edelleen 2010 vuonna hommattu opiskelijakortti matkalla aina mukana.

Kortti ei todellakaan ole voimassa enää ja olen repäissyt siitä vain lukuvuositarran 2010-2011 pois, mutta eihän sitä tiedetä missään ulkomailla. Toki kannattaa huomioida, että jotkut paikat haluavat virallisen kansainvälisen opiskelijakortin. Olen kuitenkin säästänyt useita kertoja vanhalla opiskelijakortillani, joten en valita.

Me suositaan aika usein myös kaikkea ilmaista tekemistä, joten erilaisista pääsylipuista onneksi kertyy suhteellisen vähän. Totta kai kaikki ”must see -nähtävyydet” käydään läpi, maksoi mitä maksoi. Nimimerkillä edelleen itkettää 25 euron pääsymaksu Dubrovnikin vanhankaupungin muureille. 😀

 

Vanhankaupungin muurit

 

Millaisia säästövinkkejä sulla on reissun päälle? Paljastappas ne, niin voidaan venyttää vielä enemmän pennejä matkoilla.

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply traveldreamer17 16.1.2018 at 10:44

  Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän säästän majoituksessa, mutta kaikessa muussa yritän kyllä venyttää penniä matkoilla. Oma isoin säästökohde on varmaankin se, että en shoppaile matkoilla ollessani enkä osta tuliaisia kenellekään. Mekin otamme yleensä aina omat eväät lennoille ja muihin siirtymiin. Emme myöskään syö sekä lounasta että päivällistä ravintolassa vaan toinen ateria hoituu hyvin hedelmillä, vihanneksilla, suolaisilla leivonnaisilla yms. mitä saa kaupasta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.1.2018 at 11:08

   Joo mie oon huomannut itsessäni saman, että majoituksen on pikku hiljaa parantunut vuosien aikana. Matka on ollut pitkä tähän päivään, jolloin ei kyllä edelleenkään olla lähes koskaan luksusmajoituksissa. Shoppailussa säästää kyllä pitkän pennin, siihen saa helposti kulutettua paljon rahaa. Meillä on tapana ostaa matkoilta aina joku sisustusasia kotiin, viimeksi kotiutui Albaniasta todella kaunis käsintehty värikäs matto. 🙂 Hyviä vinkkejä tuli sulta!

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net 16.1.2018 at 13:29

  Hyviä vinkkejä! Kaikki nuo on käytössä myös omilla matkoilla, koska säästäminenhän kannattaa aina 😀 Nykyään kun nettiin pääsee melkein missä vain, on myös asioiden oikea hinta usein helppo googlata etukäteen. Ainakin itseltäni on monesti (tietyissä maissa) yritetty nyhtää jotain viisinkertaista turistihintaa, mutta kun kertoo tietävänsä lipun oikean hinnan, tulee voittajafiilis ja samalla säästää jokusen euron (tai rupian)! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.1.2018 at 14:01

   Kiitti Johanna! Aivan totta, säästäminen kannattaa. 😉 Mulla on kanssa usein googlailut käynnissä, kun haluaa selvittää mahdollisia kustannuksia reissulle ja tuosta tulee niin voittajafiilis todellakin, kun saa säästettyä turistihintojen sijaan. Parasta on kyllä matkailla paikallisen seurassa, sillä silloin saa ne parhaimmat hinnat tai viettää aikaa samassa kohteessa pitkään, jotta paikalliset alkaa muistamaan sut ja antavat alennusta.

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net 16.1.2018 at 13:32

  Tarkoitin edellisessä kommentissani siis esimerkiksi bussilippujen hintoja, jonka näköjään unohdin kommentissani mainita. 😀 Mutta toki sama voi päteä melkein mihin vain.

 • Reply Anne / FinnsAway 16.1.2018 at 18:07

  Kovin oli tutun kuuloisia vinkkejä, aika lailla kaikki itselläkin jatkuvasti käytössä 🙂 Tosin tuo opiskelijakorttipuijaus ei ole tullut koskaan mieleenkään, en ehkä olisi kehdannut yrittääkään kyllä…

  Majoitukset tosiaan on se helpoin säästökohde, jos vaan on valmis tinkimään mukavuudesta. Euroopan roadtripilla teltta oli ahkerassa käytössä ja edullisia apartmenteja löytyy näin off-seasonilla Airbnb:n kautta varsinkin isommista kaupungeista. Ne on ihan ässiä myös ruokakuluissa säästämisen suhteen; kun on kunnon keittiö niin on helppo kokata itse, vaikkapa juuri torilta ostetuista aineksista.

  Näin nomadina rahanmenoa tulee laskettua tarkemmin kuin lomamatkoilla, nyt on menty kaksi edellistä kuukautta Euroopassa alle 1 000 euroa / 2 hlö, eli aletaan olla aika mestareita matkustamaan edullisesti (tai vaan tultu todella piheiksi 😀 )

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 16.1.2018 at 18:41

   Ei mullekaan aluksi tullut, mutta kerran se oli vahingossa mukana matkassa vaikken enää ollut opiskelija ja korttia kysyttiin – siitä se ajatus sitten lähti.
   Toi on kyllä totta, itse kokkaamalla säästää pitkän pennin – siitä on tosi hyvi Airbnb, ku niissä yleensä on se keittiö. Me kokkailtiin paljon myös telttaillessa trangialla, sekin oli hauskaa puuhaa.

   1000 euroa kahta henkilöä kohden on kyllä hyvä – tosin kulutus on varmaan erilaista kun parin viikon lomamatkalla. 🙂

 • Reply Susanna 16.1.2018 at 20:26

  Oon kanssa huomannut että rantakohteissa pyydetään ihan uskomattomia summia aurinkorasvoista esim. 20e Nivea, jota saa just nyt esim. Stockmannin alesta noin 5e. Niin ostan mielelläni itekin etukäteen aurinkorasvan. Lidlissä myydään pienikokoisia kosmetiikkatuotteita ja tarvittaessa käsivoide käy myös vartalovoiteeksi ja jalkavoiteeksi! Riminin seuduilla oli paljon hotelleja joihin kuului hotellihintaan myös pyörä, joten aika monet pyöräili ympäriinsä. Matkoillakin kannattaa yrittää löytää kohtuuhintainen majoitus keskeltä kaikkea, niin ei tarvitse aina maksaa juna/metrolippua ympäriinsä. Monilla lomillani on ollut kiva se että on pystynyt kävelemään ympäriinsä, poikkeuksena tosin yksi Veneton seudun takapajula joka oli autoilijoille tehty mutta nyt valikoin tarkemmin ja katson googlesta mitä on lähiseuduilla. Etenkin ruokakauppa tulee olla lähellä ja mielellään nähtävää

 • Reply Susanna 16.1.2018 at 20:29

  Niin yksi säästövinkkini vielä eli Välimeren kohteisiin kannattaa matkustaa syksyllä/talvella, silloin majoitukset ovat ylipuolet halvempia ja kesää kohti kallistuu. Joku majoitus voi maksaa esim. kahdelle 50e ja kesällä sama voi maksaa 100-200e yö. Vielä keväälläkin saattaa löytyä edullisia majoituksia. Uida ei talvella voi mutta esim. Sisiliassa merivesi lämpenee jo toukokuussa ja varmaan Kreikassakin

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.1.2018 at 05:36

   Jep totta, kesällä eli pahimpaan sesonkiin hullun kallista verrattuna muihin kuukausiin. Itse matkustin kerran huhti-toukokuussa kerran Kroatiaan ja suht kylmäähän silloin oli – ei tullut mieleenkään uiminen. Sen jälkeen Euroopan rantakohteet on käyty kalleimpaan sesonkiin läpi, sillä halun uida ja lötköttää rannalla. :’D Mutta kaikissa muissa kohteissa toimiva!

 • Reply idahhh 16.1.2018 at 21:24

  Hyviä vinkkejä ja montaa tulee itsekkin noudatettua! 🙂 itse juurikin tutustun etukäteen kohteen ravintoloihon ja merkkailen niitä google mapsiin valmiiksi ja yritän löytää vähän eri puolilta paikkaa että sitten jos meinaa tulla nälkäkiukku niin on aina jokin paikka mihin suunnistaa jos ei muuta eikä vain summa mutikassa haahuilla niihin turrerevintoloihin – näin säästää yleensä aikaa, rahaa ja turhia kiukkuja 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.1.2018 at 05:38

   Oot kyllä fiksu – pitäis itsekin enemmän ottaa selvää etukäteen ravintoloista. Otan aina muutamat kohteet selville per kohde, joten sinne väliin mahtuu myös välillä floppeja. Toisaalta, löytää myös sellaisia paikallisten suosimia paikkoja, joita ei välttämättä netistä löydy. Instagramin kautta oon löytänyt paljon kanssa uusia ravintoloita!

 • Reply Teea | Curious Feet 21.1.2018 at 10:23

  Hyviä vinkkejä! Esimerkiksi skootterin vuokraus Kaakkois-Aasiassa on useinkin järkevää jos haluaa liikkua ympäriinsä. Vuokraus ja bensa on halpaa ja skoba ei sitä juurikaan syö, että yleensä se on sekä edullinen että vaivaton liikkumisväline.

  Jännä kyllä miten omat ajatukset (budjetti)matkailusta ovat muuttuneet kokemuksen ja iän myötä. Itekki koko ajan enemmän arvostan majoituksessa laatua. Tokikaan se ei tarkoita luksushotelleja vaan jos aiemmin laatu tarkoitti dormisänkyä hostellissa (ulkona pusikossa tai teltassa nukkumisen sijaan) niin nykyään se on oma huone omalla kylppärillä :D. Mutta sitten toisinaan se luksus on vieläkin sitä, että nukkuu autossa tai teltassa luonnon keskellä <3. Airbnb on toki aivan mainio, koska se on usein sekä edullinen että laadukas vaihtoehto hotellille.

  Olen myös kävelijä! Rakastan kävellä, varsinkin uusissa paikoissa. Se on mainio tapa löytää mielenkiintoisia paikkoja. Ja tietysti se on myös kukkarolle ystävällistä :).

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.1.2018 at 16:11

   Hyviä pointteja Teea! 🙂 Toi on kyllä niin totta skootterin vuokraamisesta ja lisäksi se tuo uskomattoman vapauden liikkua omaan tahtiin. Allekirjoitan saman myös, että ajatukset ja mukavuudenhaluisuus on muuttuneet matkailusta iän myötä. Oma huone, omalla suihkulla on totaalista luksusta todellakin ja samaan aikaan luksusta on myös telttailu luonnon keskellä (tosin kohtuudella, kaksi viikkoa putkeen on yliannostus).

 • Reply Saana | Live now – dream later 21.1.2018 at 16:39

  Monessa maassa voi hyödyntää myös alennuksia julkisilla liikkumiseen, esim. Saksassa (ainakin vielä muutama vuosi sitten) pääsi iltaisin ja viikonloppuisin matkustamaan kaverilipulla kaksi yhden hinnalla ja Belgiassakin junaliput sai viikonloppuisin puoleen hintaan. Monessa maassa toimii myös kimppakyytisivustot tosi hyvin, Saksassa asuessa tuli hyödynnettyä niitäkin. Suomessa ei sellaista sovellusta/sivustoa taida edes olla (tai ainakaan en ole sellaiseen törmännyt). Monessa kaupunkikohteessa järjestetään tiettyinä päivinä myös ilmaisia opastettuja kierroksia, jotka kannattaa selvittää etukäteen ja hyödyntää. Myös joihinkin nähtävyyksiin saattaa olla yhtenä tiettynä viikonpäivänä ilmainen sisäänpääsy. Kirjastosta saa myös lainattua road tripille mukaan laminoituja karttoja, eli niihinkään ei ole välttämätöntä pistää omia pennosiaan. Vaikka Google Mapsiinkin saa ladattua offline-kartat, itse suosin edelleen perinteistä paperikarttaa. Siitä ei ainakaan lopu akku kesken matkan! 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.1.2018 at 16:55

   Ai kappas! Vähän hyvä etu jos kaksi pääsee yhden hinnalla, onkohan noi mennyt multa ihan ohi. :’DD Mä käytän usein Facebookissa Kimppakyydit Joensuu -sivua ja oon melkein joka kerta saanut kyydin kun oon tarvinnut. Voisikin pohtia, että miksen ole aikaisemmin kokeillut samaa ulkomailla? Hyvä vinkki toi Saana ja ylipäätään kirjoitit monta hyvää vinkkiä meille budjettimatkaajille. 🙂

   • Reply Saana | Live now – dream later 23.1.2018 at 07:31

    Saksassa (ja varmaan monessa muussakin maassa) on tosiaan pätevä sivusto ja mobiilisovellus näitä kimppakyytejä varten, ei pelkkiä FB-ryhmiä. Olen itsekin yrittänyt noita Facebookin kimppakyytiryhmiä Suomessa, mutta mua ei ole koskaan, ei siis koskaan, tärpännyt. Ilmeisesti tarvitsen kyytiä aina ihan väärään aikaan! 😀 Ja nämä tiedot Saksan ja Belgian junalipputarjouksista on tosiaan vuodelta 2014, eli voi olla ettei niitä enää ole olemassakaan, mutta pointtina olikin se, että aina kannattaa tarkistaa onko kohdemaassa tällaisia spessuhintoja käytössä. Esim. itse sain Saksassa tosi usein ihan tuntemattomalta ilmaisen junamatkan. Ei tarvinnut kun näyttää hämmentyneeltä lippuautomaatin vieressä, kun joku ystävällinen sielu tuli jo repimään hihasta ja sanoi, että voin olla sen ”kaveri” kaverilipulla matkustaessa.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.1.2018 at 14:28

     Aa okei, pitääpäs laittaa korvan taakse sivustot ja sovellukset! Aika kiva kyllä toi kaverilippu juttu, ilahduttaa varmasti. 🙂

     • Katja 24.1.2018 at 08:10

      Moikka, kyllä on saksassa voimassa tällainen edelleen. Samoin kimppalippu, jolla matkaa neljä henkilöä. On myös erikoishalpa viikonloppulippu. Olen saanut muutamat ”kyydit” ollessani ostamassa lippua ja lähellä seisova pariskunta on adoptoinut mut niiden kimppaan 🙂 Rakastan saksan junameininkiä, koska se toimii ja on tällaisia matkailua tukevia innovaatiotita. Tsekkaa http://www.db.de lisää.

     • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.1.2018 at 17:42

      Okei, kätevää! 🙂

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 21.1.2018 at 22:30

  Kuinka hyvin olit koonnut yhteen kaikki vinkit miten saada reissubudjettia laskemaan. Mulla on noista myös monet käytössä. Ainoa ero meillä on tuo majoitus. Jos reissataan Iiron kanssa, hän haluaa aina johonkin viiden tähden boutique hotelliin, kun minä olisin valmis laittamaan ne rahat mielummin joihinkin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. Usein meidän kahden keskiset lomat ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, että Iiron mieliksi otetaan sitten ne vähän paremmat pedit. Yksin reppureissulla nukuin aina dormeissa, koska niissä oli niin helppo tutustua muihin reissaajiin ja saada seuraa päiviksi. 🙂 Yöbussit ja lennot ovat kyllä ihan loistavia, varsinkin jos on unenlahjat kunnossa.

  Harmi kun ei törmätty messuilla, taidettiin olla eri päivinä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.1.2018 at 17:41

   En tavallaan kyllä valittaisi, jos Jussi haluaisi viiden tähden boutique hotelliin! 😉 Rahapussi tosin itkisi varmaan. Mä en jostain syystä syty noihin dormeihin, en oo niin sosiaalinen ihminen. Pitäis kyllä joskus antaa uudestaan mahdollisuus.

   Totta, olis kiva ollut törmillä messuilla! 🙂

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 23.1.2018 at 07:50

  Tosi hyviä vinkkejä olit koonnut, kiitos näistä! Meiltä on kentälle noin 1,5 tunnin matka, joten eväät alkumatkasta matkalle, lentokentälle ja koneeseen tuo melkoisen säästön. Vesipullon hinta turvatarkastuksen jälkeen Suomessa on käsittämätön, mutta olen sen nöyrtynyt ostamaan – tuo tyhjän pullon täyttö oli ihan uusi vinkki mulle! Mukavuudenhalu ei enää taivu telttailuun tai dormeihin, mutta yritän etsiä majoitusta edullisemmasta päästä. Tosin siinä nopeasti budjetti nousee, kun oishan se uima-allas kiva jne…Lentoja kyttään myös tarjouskampanjoista, mutta joskus valmis tarjouspakettimatka saattaa tulla perheelle edulisemmaksi kuin omatoimimatka. Paikan päällä pyydän ravintolasta rohkeasti loppueväät mukaan. Jos käytössä on jääkaappi, niin siinä on seuraavan päivän lounas. Varsinkin kun lapsilta jää usein esim. puoli pizzaa syömättä. Suosin kävelyä ja julkisia, vain edullisissa tai pakollisissa paikoissa taksiin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.1.2018 at 14:31

   Nonni, ensi kerralla Anita säästät kolme euroa kentällä kun täytät vesipullon! 😀 Ärsytti kerran hirveästi, kun Helsinki-Vantaalla unohdin vesipullon kotiin. Myös monissa maissa esimerkiksi Aasiassa ja Euroopassa on vesihanoja, josta saa juomavettä – ne on käteviä. Toi on kyllä totta, helposti pakettimatka saattaa tulla perheelliselle edullisemmaksi kuin omatoimi. Kätevästi saa iltapalat lasten ruuista sitten hotellilla! 😉

 • Reply Katja 24.1.2018 at 08:13

  Samoilla linjoilla ollaan, tosin tämä nelipymppinen ei kehtaa enää ooiskelijakorttia näyttää. Ja samoin myös vanhemmiten pääsen helpommalla jos majapaikan sänky on kunnossa, silloin seuraavana päivänä pääsen jopa sieltä ylös. Julkinen liikenne on se, mitä kannatan ja hyvin monissa reissublogeissa olen pettynyt siihen, että harvat sitä käyttävät tai siitä mainitsevat…se on myös mielestäni ympäristöteko.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.1.2018 at 17:43

   Tuo on kyllä hyvä pointti Katja, että julkiset on myös ympäristöteko. Mä käytän tosi harvoin takseja, yleensä silloin kun julkiset ei ole saatavilla / se on todella hankalaa. 🙂 Plus näkee paikallisten menoa kivasti paikallisbussista!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 25.1.2018 at 04:11

  Aika monta tuttua vinkkiä, toisaalta ihan budjettimatkailijoita meistä ei enää saa. Nyt kun ollaan tavallaan koko ajan reissun päällä, reissubudjettia on pakko ollut pienentää. Yleensä ollaan useimmiten esim. aina lentokentältä suosiolla hurautettu majapaikkaan taksilla tai Uberillä. Nyt ollaan majoituksen tasostakin ruvettu karsimaan, ja se jos mikä on vaikeaa, kun on tiettyyn tasoon tottunut : ) Noita eväitä meillä on ollut koneessa silloin tällöin, tosin jotkut lentoyhtiöt kieltää ne tiukasti.
  Oma ykkössäästövinkkini on se, että lähtee sinne, minne halvalla pääsee! Sen sijaan, että itsepäisesti haluaa tiettyyn kohteeseen, odottelee vaan halpoja lentotarjouksia. Lennot on usein kuitenkin se suurin kuluerä. En kyllä itse tätä juurikaan noudata, kun haluan usein juuri sinne, minne halvalla ei juuri silloin pääse 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.1.2018 at 17:47

   Mä oon ehkä sellainen luksus budjettimatkaajan ja normaalin budjettimatkaajan välimuoto. :’D Meillä on Uber totaalisessa kiellossa, sillä Jussin läheinen on taksiyrittäjä ja sen takia meidänkin pitää boikotoida – piru vie, helpottaisi joskus matkaa kun julkiset ei ole kätevästi saatavilla. Toi on totta, varmaan alkuun etenkin aikamoista totuttelua kun tippuu pari askelta alaspäin majoituksen tason suhteen. Toisaalta miettii, että miten upeita kokemuksia saatte, kun vähän pihistätte majoituksessa. Varmasti sen arvoista Anna!

   Tunnistan itseni tuosta myös, välillä tulee bookattua lennot jonnekin joka ei olekaan niin ystävällinen rahapussille vaikka yleensä etsin halpoja matkakohteita / lentoja. Yleisesti siis hyvä neuvo! 😀

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 25.1.2018 at 22:11

  Pelkäsin otsikon kohdalla jo, että nyt joudun taas häpeilemään omia tuhlailujani. Vaan kuinkas kävikään, olinkin yllättäen samalla aaltopituudella, siis heti tuon majoituskohdan jälkeen. Mukavuudenhalu on iän myötä kasvanut sen verran, että telttaan en taivu. Muutenkin majapaikkojen suhteen olen todella kranttu. Herkkäunisena luen Tripadvisoria tarkasti ennen kuin teen majoitusvalinnan. Yleensä edullisimmat paikat rajautuvat pois pelistä heti. Silti hatunnosto tuosta Balkanin matkasta, ei onnistuisi minulta tuolla budjetilla.

  Tuon opiskelijakortin osalta ansaitset kyllä tarjoushaukan kunniamaininnan. Ei varmaan menisi enää läpi, jos minä yrittäisin. Muutenkin naamastani näkisi heti, että nyt hippi yrittää kusettaa. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.1.2018 at 05:37

   Telttailu oli aikamoinen kokemus kyllä, saa nähdä onko ihan heti tarvetta säästää nii paljon. Lisäksi valittiin telttailu myös kokemuksen takia, sillä se on todella suosittua Balkanilla. Pitäisi kyllä lukea välillä enemmän arvosteluja, sillä pariin otteeseen oon päätynyt todella meluisaan sijaintiin, esimerkiksi Balilla suoraan yökerhon viereen. Voin sanoa, ettei ollut sen säästön arvoinen. :’D Saa nähdä miten itsellä käy tuon opiskelijakortin kanssa, sillä avopuoliso ei oo enää kuukauteen ollut opiskelija ja oon yleensä näyttänyt omaa korttiani siinä ohella. Saa nähdä, pitääkö luopua tarjoushaukan kunniamaininnasta. 😉

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 26.1.2018 at 11:55

  Aloitin lukemaan hieman ”jaa- onkohan tässä mitään mulle”-fiiliksellä, mutta huomasin, että aivan samoja asioita teemme.

  Kauunkipyörä on käytössä aina kun sen vain kaupungista saa.
  Autossa on aina omat eväät mukana. Aina!
  Vaikka välillä revittelemme hyvissä hotelleissa, suosimme etenkin Euroopassa autoreissuilla perussiistejä edullisia hotelleja, joita on pilvin pimein. Hyvin usein yövymme kaupungin ulkopuolella, koska sielä hintataso vielä halvempi.
  Käymme melko vähän loppujen lopuksi ravintoloissa. Ostamme paljon ruokaa ja kaikki alkoholit ihan paikallisista supermarketeista tai syömme edullisen ”kansan”lounaan, jolla pärjää loppu päivän.
  Valitettavasti opiskelijakorttia emme enää saa 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.1.2018 at 16:21

   Kiva kuulla, että sieltä löytyi teillekin tuttuja juttuja. Moni mieltää budjettimatkailun sellaiseksi, että ollaan vain jossain kirppudormeissa ja ollaan tyyliin kahden euron päiväbudjetilla. Itse en kuulu sellaisiin budjettimatkailijoihin, mutta pienillä valinnoilla mahdollistaa hyvin säästöä reissun aikana.

   Kaupunkipyörät on kyllä niin kivoja, niillä näkee niin kätevästi kaupungin sekä on ekologinen vaihtoehto myös vaikka julkisetkin on hyvä valinta. Toi on muuten hyvä pointti, että majoittuu kaupungin ulkopuolella. Silloin varmasti hinnat tippuu kivasti. 🙂

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 26.1.2018 at 14:59

  Nykyään kun matkustetaan taaperon kanssa, on reissuja paljon harvemmin, mutta ne on kymmenen kertaa laadukkaampia. Aiemmin tituleerasin itsenikin budjettimatkaajaksi, vaikka toki vieläkin raha määrittää matkustamisen määrän ja matkakohteet. Oon kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen, että en ole ikinä elämässäni yöpynyt hostellissa tai useamman hengen dormissa. Aina on tullut bookattua hotelli tai oma asunto. Allekirjoitan muut listalla olevat asiat omallakin kohdallani täysin! Esim. takseja ei käytetä juuri koskaan ja kierretään pahimmat turistiravintolat kaukaa. Pitää itsekin aktivoitua opiskelijakortin kanssa, meinaan aina unohtaa sen vaikka opiskelen tälläkin hetkellä 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.1.2018 at 16:22

   Perheellisenä varmaan pitää katsoa matkailuakin pikkaisen eri kulmasta, ei lasta voi varmaan ihan minne tahansa viedä. :’D Mäkin suosin usein hotellia, mutta niitä kaikista edullisempia – hostellit on kanssa kivoja, jos löytyy siistejä vaihtoehtoja.

   Opiskelijakortti ilman muuta käyttöön Jenna! 😉

 • Reply Merja / Merjan matkassa 27.1.2018 at 11:15

  Mulla oli samanlaiset ajatukset kuin Annalla, mutta löysin ihan tuttuja vinkkejä. Majoituksesta en halua nykyisin tinkiä, paitsi jos etukäteen tiedossa ettei hotellissa muuta kuin pyörähdetä, niin sitten en siihen panosta niin paljon. Vaelluksilla voin nukkua teltassa, koska se kuuluu siihen juttuun, mutta en tiedä lähtisinkö muuten enää telttailemaan, ainakaan kaupunkiolosuhteissa. Sitäkin tullut joskus harrastettua. Lounas yleensä skipataan reissuilla ja korvataan se hedelmillä tms. ”pienellä”. Kun syö kunnollisen aamiaisen, sillä pärjää pitkälle. Julkisia suosin myös. Istanbulissa tosin tuli ajeltua paljon taksilla, mutta siellä se on todella edullista. Yöjunasta kokemusta vain Intiasta ja se olikin sitten.. noh, kokemus sinänsä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.1.2018 at 15:45

   Mukava kuulla Merja. 🙂 Tuo telttailu varmasti jakaa mielipiteitä, se oli hauska kokemus. Ennemmin itsekin kuitenkin sängyssä nukun yöni, luonnon keskellä olevat telttailut oli meidän reissun kohokohtia, kaupungissa se ei ollut niin mielekästä. Intian yöjuna on varmaan ollut värikäs kokemus!

 • Reply Sonja Evita / Shining Journey 27.1.2018 at 18:19

  Tuttuja säästövinkkejä myös itselle! 🙂 Varsinkin nuorempana säästin vielä paljon nykyistä enemmän majoituskustannuksissa. Ei ollut juuri väliä, minne pääni kallistin. Nukuin muun muassa Tukholmassa kirkon pihassa penkillä, bussi- ja juna-asemilla, lentokentillä, Kroatiassa kaupan takapihan lastauskorokkeella, Slovakiassa pyöräkatoksen alla, New Yorkissa kadulla ja Central Parkissa jne. Nyt kun aloin näitä oikein ajatella, näistä saisi varmaan ihan oman postauksenkin aikaiseksi. Nykyään vaadin majoitukselta parempaa laatua kuin silloin, mutta monesti yövyn yksin reissatessa paikallisten luona esim. sohvasurffaten. Välillä se voi olla jopa oikein luksusta ja kaupan päälle saa uusia ystäviä. Säästää voi myös niin, että ottaa hieman selvää edullisista aktiviteeteista. Aina ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi uusista elämyksistä, vaan myös ilmaiseksi tai edullisesti voi kokea ihan mahtavia elämyksiä. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.1.2018 at 06:51

   Huhhuh, sulla on kyllä aikamoisia yöpaikkoja ollut! Lentokentillä ja juna-asemilla on tullut myös vietettyä öitä, mutta pyöräkatokset Slovakiassa, New Yorkin kadut ja kaupan lastauslaiturit Kroatiassa on aika extremeä! :’D Varmasti ikimuistoisia hetkiä. Paikallisten luona yöpyminen on kyllä edullinen tapa ja lisäksi saa kohteesta niin paljon enemmän irti kuin hotellista vaikka. Pääsee kurkistamaan pintaa syvemmälle! 😉 Pitäisi kyllä harrastaa enemmän tota sohvasurffausta, tää oli taas hyvä muistutus itselle.

  Leave a Reply