Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintola Tallinnassa: Rataskaevu 16 – klassikkojen klassikko

Rataskaevu 16 on Tallinnassa sellainen ravintola, jossa tuntuu että kaikki on käynyt. Kun kysyt suosituksia minne mennä Tallinnassa syömään, vastaus on monelta Rataskaevu 16. Me ei oltukaan käyty vielä aikaisemmin täällä, joten oli korkea aika testata viime reissulla kaikkien ylistämä Rataskaevu 16, joka on klassikkojen klassikko suomalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Kannattaa ehdottomasti tehdä Rataskaevuun pöytävaraus, sillä sinne voi olla hyvin hankalaa päästä muuten – vaikka ravintolalla onkin ihan kivasti kokoa. Me yritettiin aluksi saada sunnuntai-illalle varausta, mutta eihän se onnnistunut ja jouduttiin ”tyytymään” maanantain lounasaikaan.

Kun saavuttiin ravintolaan, meillä oli pientä häikkää meidän varauksen suhteen – sitä ei löytynyt aluksi. Ilmeisesti Rataskaevulla on joku toinen erillinen tila lähellä, jonne he laittavat osan varauksistaan ja soittivat eri paikkaan kysyäkseen, jos meillä on varaus sinne. Älkää kysykö, ei oltu ihan varmoja mitä he meinasivat tällä.

Onneksi asiasta ei tullut ongelmaa ja he järkkäsivät meille kuitenkin pöydän – itseasiassa todella kivan pöydän ikkunan vierestä. Myöhemmin selvisi, että meidän varaus oli ollut heillä, mutta se oli ollut erillisellä lapulla eikä varauskalenterissa.

 

 

 

Pienen alkuhässäkän jälkeen päästiin asiaan eli ruokalistaan. Taas pieni ärsytys siitä, että meidän eteen kannettiin suomenkieliset listat. En ymmärrä, miksi se ärsyttää Tallinnassa mua. Mielestäni kun ollaan ulkomailla (vaikkei nyt kaukana ollakaan), niin kyllä jokainen voisi sen verran englantia osata. Toki tämä on hyvä niille, joiden englanninkieli on olematon.

Tutkailin ruokalistaa – sieltä löytyi kaikkea hyvää enkä jälleen kerran osannut päättää. Tykkään kysellä aina henkilökunnan suosituksia, sillä kyllähän he tuntevat annokset paremmin kuin minä ja osaavat kertoa tarkempia yksityiskohtia menusta.

Ruokalista oli juuri sopivan kokoinen – ei mitään ylimääräistä, juuri sopiva määrä erilaisia vaihtoehtoja. Jos olisimme olleet aikeissa tilata alkuruokia, olisin ehdottomasti ottanut kurpitsakeittoa. Meillä oli tarkoitus ehtiä syödä vielä toinen ruoka ennen laivan lähtöä takaisin Suomeen, joten päätettiin ottaa vain pää- ja jälkiruoka.

Ihan hyvä tavallaan ettei otettu alkuruokia, sillä niinkuin Pegasusissa niin myös täälläkin kannetaan alkuun taivaallista leipää. Leipä oli uskomattoman pehmeää, mutta silti kuori oli ihanan rapsakka. Olisin voinut syödä pelkästään tätä kurpitsaleipää. Leivän kyljessä oli lisäksi pienet kokin terveiset ja suupalanen oli oikein maistuva myös.

 

 

 

 

Pegasus on ilmeisesti Rataskaevun sisarravintola, jonne he neuvoi meitä illalliselle, kun tiedusteltiin alunperin pöytävarausta illalle. Voit lukea meidän Pegasusin käynnistä täältä. 

Oltiin alunperin aikeissa tilata ihan eri annokset, mutta tarjoilija kehui paljon paistettua valkoista kalaa kokin valinnalla. Syön todella harvoin ravintolassa valkoista kalaa, paitsi lohi nyt menee aina. Olin siis aivan hulluttevalla päällä, kun päädyin valkoiseen kalaan.

 

 

 

 

Kuha oli oivallinen valinta, se oli niin hyvää. Oon suuri papujen ja linssien rakastaja, joten annoksesta löytyneet linssit oli nappivalinta. Lautaseltani löytyi marinoitua kyssäkaalia, porkkanalastuja ja sitruuna-voikastiketta. Tämäkin annos oli sellainen, jota en edes harkinnut ennen suosituksia. Kannattaakin kysellä henkilökunnan suosituksia, sillä ne voi yllättää kivasti.

Jälkiruuaksi meille valikoitui – yllätys, yllätys lämmintä suklaakakkua! Oon aina vähän heikko suklaisten jälkiruokien edessä, silloin en osaa edes ajatella mitään muuta vaihtoehtoa. Ja hyväähän se oli, ne harvoin pettää! Tilattiin lisäksi kahvit samaan aikaan jälkiruokien kanssa, mutta ne tulivatkin sitten reilusti myöhemmin. Tarjoilija onneksi pahoitteli tätä.

 

 

 

Henkilökunnasta vielä sananen tähän loppuun. Ravintolassa työskennelleet henkilöt oli todella iloisia, sydämellisiä ja ammattitaitoisia. Meitä tarjoillut rastapäinen mies oli tosi hauska ja rento. Ylipäätään Rataskaevussa oli todella rento ilmapiiri, toivottavasti tämä säilyy aina – henkilökunta mielestäni antaa ison osan siihen, millainen ravintolakäynti on.

Kauniisti sisustettu Rataskaevu 16 on siis kaikkien suosituksien arvoinen, tykkäsin. Ei ehkä se Tallinnan paras ravintola omaan makuuni, sillä tykkäsin enemmän esimerkiksi Pegasusista. En keksi mitään pahaa sanottavaa paikasta, älkää siis käsittäkö väärin – tänne kannattaa tulla.

Se mikä Rataskaevu 16:ssa on erinomaista, on se että se on erittäin edullinen siihen nähden, miten laadukkaita annoksia heiltä saa.  Ehdottomasti kaiken sen 52 euron arvoinen, jolla sai herkulliset pääruuat, viinit, jälkiruuat ja kahvit – kahdelle. Hinta-laatusuhde on siis todellakin kunnossa!

 

 

Oletko sinä käynyt jo Rataskaevu 16:ssa? Millaisia kokemuksia?

Rataskaevu 16 löytyy vanhastakaupungista osoitteesta Rataskaevu 16  – yllätys, yllätys.

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Rosa 14.1.2018 at 11:34

  Olen ilmeisesti niitä harvoja suomalaisia, joka ei vielä tätä ravintolaa ole kokeillut. Todella kohtuullinen hinta ja kauniit annokset. Ilmeisesti päytävaraus täytyy tehdä todella hyvissä ajoin, jos haluaa illalliselle. Todella kauniit kuvat!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.1.2018 at 13:08

   Hei ei mitään hätää Rosa, hyvin ehtii! Mäkin kävin vasta viime kuussa ensimmäisen kerran. :’D Kannattaa kyllä tehdä varaus, me soitettiin viikko etukäteen eikä saatu enää viikonlopulle pöytää.

   • Reply Rosa 20.1.2018 at 20:47

    Kiitos vielä täsmennyksestä varausajankohdan suhteen eli ravintolavaraus kannattaa tehdä ennen laivalippujen ostamista 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 14.1.2018 at 12:03

  Me käytiin joskus aika monta vuotta sitten jo tuolla ja tykättiin kyllä. Nykyään kun ollaan kasvissyöjiä, ei varmaan enää mentäisi (en tiedä, onko heillä listalla esim. vegaanista annosta), mutta sekasyöjille ehdottomasti Tallinnan parhaita ravintoloita! Tallinnassa on kyllä niin paljon kivoja ravintoloita 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.1.2018 at 13:10

   Vegeruokia ainakin oli, mutten oo varma oliko ne vegaanisia. Onneks vegaanit on nykyään huomioitu paljon paremmin ravintoloissa. Mun vegaani kaveri on kehunut Rataskaevu 16 vieressä olevaan V Vegan ravintolaa (tai joku sinne päin) – onko tuttu? 3)

 • Reply Martina 14.1.2018 at 20:47

  Rataskaevu on kiva! Kävin siellä viime keväänä tyttökavereiden kanssa ja söin siellä tavoistani poiketen kasvispääruoan. Se oli herkullista, samoin alkuruoat ja tuo leipä! Nam! Viinikin osui ihan nappiin, joten ei ole todellakaan mitään valittamista. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.1.2018 at 05:44

   Mä mietin kanssa pitkään vegeruokaa, tilaan yllättävän usein ei-lihaa ravintolassa. Tarjoilijan suosituksesta päädyin vaihtamaan kalaan. Toi leipä oli kyllä jotain niin taivaallista. <3

 • Reply Reason for Season 14.1.2018 at 21:56

  Mä en ole edelleenkään käynyt tässä raflassa. Pitäisi kyllä sivistää itseään ja mennä käymään, vaikka seuraavalla Tallinnan reissulla (joka toivon mukaan on joskus lähiviikkoina) . Näyttää kyllä hyvältä :).

 • Reply Outi 21.1.2018 at 17:44

  Mä olen käynyt useampaan kertaan Rataskaevussa ja mua oikein ärsyttää, että ekan kerran jälkeen en ole enää tykännyt siitä. Ruoka on ollut musta vähän mautonta, vaikka paperilla ruoka kuulostaa ihanalta. Söin muuten viimeksi tuon saman kala-annoksen ja siitä nimenomaan jäi huono fiilis! Mutta nää on kyllä niin makuasioita. https://www.rantapallo.fi/maaquzuu/2017/07/01/rataskaevu-16-hitista-hudiksi/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.1.2018 at 14:26

   Voi ei, onpas ikävää! Mulla tai meillä molemmilla oli todella hyvin maustettu kuha, ei mitään valittamista. Joko sulle käynyt huono tuuri tai meille hyvä tuuri. 🙂

  Leave a Reply