Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sri Lanka – unelmista tulee totta

Sri Lankan matka on aivan pian meillä edessä ja oon niin innoisssani! Sri Lanka on jo pidemmän aikaa kuulunut mun matkahaaveisiin, en tosin uskonut matkustavani sinne jo tänä vuonna. Meillä oli ajatus Jussin kanssa siitä, että pidettäisiin hetki taukoa Aasian maista ja matkusteltaisiin muualla. Minkäs teet, Aasia nyt on vain vienyt meidän molempien sydämen ja sinne ollaan taas suuntaamassa.

Käytiin eilen meidän kavereiden luona istumassa iltaa ja kuuntelemassa uusimmat Sri Lankan vinkit, sillä he palasivat pari päivää sitten omalta Sri Lankan reissultaan. Voin kertoa, että matkakuume senkun nousi ja nousi vain. Saatiin paljon hyviä vinkkejä matkan suunnitteluun ja paikan päälle.

Ajattelinkin vähän jakaa teille meidän matkasuunnitelmia, jotka on osittain kyllä aivan auki. Jotenkin nyt vasta tajusin, että hei mehän ollaan lähdössä ensi kuussa jo – pitäisi varmaan alkaa suunnittelemaan reittiä sekä tekemään muutamia varauksia etukäteen.

Sri Lanka on ollut monien huulilla lähivuosina ja hyvin moni tuttu onkin matkustanut sinne jo. Uskon ja tiedän, että varmasti ruudun silläkin puolella on sellaisia, jotka on jo käyneet Sri Lankassa – olisi ihanaa, jos voisit paljastaa mulle vinkkejä Sri Lankaan! Parhaimmat biitsit, upeimmat maisemat, upeimmat elämykset – mitä näitä nyt on, you know. 😉

Me varattiin lennot Qatarilta ja saatiin meno-paluu mielestäni hyvinkin kohtuullisen hintaan, sillä meidän lennot maksoi 540 euroa sisältäen 30kg matkatavarat per naama. En kyllä tiedä mitä kiviä mun pitäisi rinkkaan viskoa, että saisin noin paljon kiloja – aika luksusta, kun kerrankin ei tarvitse miettiä miten paljon rinkka painaa. Meillä on yksi välilasku Dohassa, mutta lentojen kokonaisaika on about 12 tuntia – ei ollenkaan huono siis.

 

Kuva: Pixabay / RMac8

 

Kuva: Pixabay / Roman Bader

 

Mitä suunnitelmia meillä on kahden viikon Sri Lankan matkalle

Meillä on hyvin harvoin (jos koskaan) tapana levyttää vain yhdessä kohteessa paria viikkoa, joten tästäkin reissusta on tulossa tuttuun tapaan kunnon Sri Lanka tour! Oon aina ollut sellainen matkailija, että haluan nähdä mahdollisimman paljon mitä kohteella on tarjota sekä tutustua myös paikalliseen kulttuuriin.

Oon vähän tässä hahmotellut meidän reittiä suurin piirtein, johon kyllä varmasti tulee vielä muuttujia. Tein teille (ja Jussille, koska en oo vielä ehdottanut tätä reittiä meille) Google Mapsissa kartan tänne:

 

 

Jussi juuri eilen naureskeli, että mun kanssa lomaillessa tarvitsisi vielä yhden ekstra viikon lomaa pelkkään pötköttämiseen. Meidän lomilla herätään usein hyvin aikaisin ja välillä päivät on hyvinkin täynnä paljon ohjelmaa. Toki väliin mahtuu sellaisiakin päiviä, kun vain ollaan ja hengaillaan ilman sen suurempia numeroita.

Kyyneleen muotoinen Sri Lanka vaikuttaa niin monipuoliselle, etten oikein osaa päättää mitä kaikkea haluaisin meidän kahden viikon matkalta – se on niin rikas maa mitä tulee kulttuuriin ja luontoon. Onneksi Sri Lanka ei ole kauhean iso maa, niin meidän on helppo sisällyttää useampi erilainen kohde reitille.

 

Kuva: Pixabay / Roman Bader

 

Tässä muutamia kohteita, jotka haluaisin sisällyttää matkareitin varrelle:

1. Kandy, jonne suuntaamme varmaan suoraan Colombon lentokentältä. Kandysta käsin mietin, jos tekisi ehkä jonkin sortin päiväretken Sigiriyaan, joka on Sri Lankan suosituimpia luonnonihmeitä. Poikkeaa vähän reitiltä, joten tää on varmaan ensimmäisiä paikkoja, joista tulee tingittyä.

Matkan varrella Kandyyn olisi myös Pinnawalassa norsujen orpokoti. Pitää tutkailla tosin tarkemmin heidän toimintaansa, että orpokoti on varmasti eettisesti oikein toimiva – epäilen nimittäin, että saattaa olla pelkkää turistien rahastusta eläinten kustannuksella. Ootteko käyneet tai tiedättekö kenenkään käyneen? Vai pitäisikö säästää norsut suoraan vain safarille.

2. Ella ja sinne matkustus ehdottomasti junalla upeiden maisemien takia – tältä reitiltä on lähes kaikki ne ihanimmat Instagram-kuvat, joita näkyy junan kyydistä. Paikat kuulemma kannattaa varata hyvissä ajoin, että pääsee pelipaikoille ihastelemaan Sri Lankan teeviljelmiä ja muita upeita maisemia.

3. Nuwara Eliyan teeviljelmät on maan suosituimmat ja vaikka teeviljelmiä näkeekin junasta käsin, niin haluan tehdä jonkinlaisen retken teeviljelmille. Nuwara Eliya voisi olla siihen hyvä, jos sen toteuttaisi Ellasta käsin tai sitten yöpyisi täällä, saa nähdä. Tiesittekö muuten, että maailman suosituin teemerkki Lipton on peräisin juuri Sri Lankasta?

 

Kuva: Pixabay / Greg Montani

 

Lähellä on myös Horton Plains National Park, jossa voisi käydä jonkinlaisella eräjormailuretkellä päiväsaikaan. Lisäksi myös Adam’s Peak sijaitsee näillä suunnilla, jonne tehdään myös pyhiinvaellusmatkoja. Adam’s Peak vaikuttaa jo ihan kiitettävän fyysiseltä, sillä sinne kiipeämiseen vaaditaan 5200 rappusta. Vuori on 2200 metrin korkeudessa ja täältä olisi varmaan aika upeat maisemat katsoa auringonnousu. Pitää varmaan alkaa ottamaan kuntokuuria kotona, jotta jaksaisin kiivetä nuo – Kotorissa oli jo suhteelliseen kuumat oltavat 1350 rappuessa, joten voin kuvitella miten rankka tämä olisi.

4. Yalan tai Udawalawen kansallispuisto – tai joku muu, mutta haluan safarille bongaamaan eläimiä. En oo koskaan ennen ollut tällaisella, joten tää on ihan must juttu mulle. Pitää vain muistaa tutkailla eettiset matkanjärjestäjät safaria varten ja tutkailla vähän reittiä, periaatteessa tuo Udawalawe voisi sijainnin kannalta olla parempi vaihtoehto meille.

Yala kiehtoisi enemmän, mutta jos halutaan sinne – reittiin tulee about 150 kilometria lisää. Ilman Yalaa reissun pituudeksi tulisi noin 780 kilometriä.

 

Kuva: Pixabay / Nuzree

 

5. Tangalle voisi olla meidän ensimmäinen biitsietappi. Pahimmat turistibiitsit yritetään kiertää kaukaa, joten Tangalle kuulostaa juuri sopivalta meille.

6. Gallesta tulee itselleni mieleen vähän Vietnamin Hoi An, joka oli mun mielestä maan kaunein kaupunki. Olisikohan Galle Vietnamin Hoi An? Täältä käsin voisi tutustua myös Unawatunan biitsiin, harmi kun Jussin olkapääleikkaus estää surffauksen – oisin voinut muuten vihdoinkin kokeilla surffausta ensimmäisen kerran. Unawatunasta tulee mieleen vähän Balin Kuta, joten saa nähdä käydäänkö täällä ollenkaan.

7. Bentota voisi olla hyvä loman lopetus, sillä täältä voisi ottaa astetta kivemman majoituksen rannalta uima-altaineen ja sitten suunnata Colomboon lentokentälle. Veikkaan, että ei käydä meidän reissun aikana Colombossa ollenkaan. Meidän kaverit kehui Bentotaa eniten rantojen suhteen, sillä täällä oli mukavan rauhallista.

.. Oon niin täpinöissäni Sri Lankasta, näen niin meidät palmun alla nauttimassa merestä sekä ihailemassa junassa teeviljelmiä. Sri Lanka on niin monipuolinen maa, joten oli todella vaikea karsia osa kiinnostavista asioista pois. Toisaalta, on ainakin hyvä syy palata takaisin Sri Lankaan. 😉

 

Kuva: Pixabay / Maxos Dim

 

Unelmoitko vasta Sri Lankasta minun tavoin vai ootko käynyt jo maassa? Mitä pidit?

 Ootko huomannut jo Matka 2018 -arvonnan blogistani? 

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Sini Tienhaara 9.1.2018 at 20:10

  Olemme juuri samankaltaisella reissulla. Tässä omat kommenttini. 1. Ilmeisesti Kandysta Sigiryaan on matkaa jonkin verran. Me ei ehditty sinne. Ensi kerralla sitten. Täällä kaikki matkat mitataan minuuteissa, kilometrit ei kerro paljoa.
  Itse jätimme norsujen orpokodin väliin juurikin eettisistä syistä. Netistä löytyy infoa aiheesta.
  2. Teimme tuon junamatkan pari päivää sitten. Menkää aamujunalla. Klo 15 junasta ei nähnyt kunnolla kun laaksot olivat sumun peitossa. Paras on 2 luokan ennakkoon varatut istumapaikat. 1-luokassa on kylmä ilmastoinnin vuoksi ja 3-luokassa on hurjan täyttä. Normaalissa 2-luokassa moni joutuu seisomaan. Lippuja on vaikea saada. Meidän opas ei saanut kumpaankaan aamujunaan. Netistä voisi saada ostettua etukäteen? Teeviljelmät oli upeita. Kannattaa käydä jossain kolmesta teetehtaasta ilmaisella kierroksella.
  3. Horton Plains oli meidän toistaiseksi kohokohta. Me lähdimme sinne Nuwara Eliyasta. Kannattaa olla paikalla klo 6.30 kun lipunmyynti alkaa. Lämpötila oli tuolloin +1. Eli lämmintä päälle. Auringon noustua tulee tosi kuuma, vaikka lämpötila varjossa on vain reilu 10 astetta. Me kävelimme loppumatkan shortseissa ja t-paidassa. Joten shortsit housujen alle. Myöhemmin päivällä tulee utua ja sumua ja liian kuuma kävellä, joten sen vuoksi kannattaa mennä aamusta.
  4. Olimme Yalassa tai tarkemmin Tissassa kaksi yötä. Sieltä kävimme kono päivän safarilla Yalassa. Se oli enemmän leopardin metsästysretki kameroiden kanssa. Meille vähän pettymys, mutta juuri ja juuri näimme leopardin ja paljon norsuja jne.
  5. Olimme tänään Tangallessa. Se oli kyllä aika turistiranta. Hotelleja vieri vieressä ja kaunis ranta. Mutta ei mikään bilepaikka eikä poppi soinut täysillä missään.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.1.2018 at 08:28

   Kiitos vinkeistä Sri Lankasta! 🙂 Sigirya onkin ensimmäisenä meillä tiputuksen alla jos/kun pitää tuota reittiä muuttaa, koska sinne kuitenkin on ihan kivasti matkaa Kandysta. Niinkuin jo kirjoitinkin aikaisemmin, että epäilen vähän tota orpokodin eettisyyttä, niin luin teidän kommetteja ja sitten monia blogipostauksia tms., niin sanomatta selvää on että väliin jää orpokodit meilläkin. Älytöntä rahastusta!

   Toi Horton Plain olisi kyllä kiva, pitää tutkailla sitä lisää ja antakaa aikataulut periksi. Mikä siitä teki teille tähän mennessä reissunne kohokohdan?

 • Reply Iina 9.1.2018 at 20:32

  Oman kokemuksen mukaan Unawatuna oli kaikkein vähiten turistien kansoittama ainakin 2016, se oli itseasiassa aika unelias surffikylä(paljon paikallisia käsityö-ja korukauppoja jne)verrattuna esim: mirissaan ja hikkaduwaan. Ranta ei itsessään oo mikään maailman kaunein koska tsunami teki tuhojaan. Lankalla turismi räjähdysmäisesti lisääntynyt parissa vuodessa kun tosi monet sinne matkustaa ja syystäkin. Kiva lukea sun reissublogia sitten, ootan innolla. Itse taidan huidella rinkka selässä indoissa ja thaimaassa silloin

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.1.2018 at 08:40

   Vitsit miten ristiriitaisia fiiliksiä mulla on ton Unawatunan suhteen, mulle on hyvin moni taas sanonut että se on ihan turistipaikka. Sen takia en oo laittanut sitä tuohon omaan reittisuunnitelmaan, kun juuri siellä olleet kaverit oli sitä mieltä ettei sinne kannata mennä. Rantakohteilta haluaisin pitkälti sellaista suhteellisen rauhallista paikkaa, jossa ei hirveästi olisi mitään sen erikoisempaa kuin se ranta. Mirissa ja Hikkaduwa meillä on ehdoton no go, mutta tutkailen tota Unawatunaa ehkä vielä, kun niin moni täälläkin sitä kehui. Kiitti Iina! <3

 • Reply Sini Tienhaara 9.1.2018 at 20:44

  Me ollaan nyt Mataran Black beachillä. Täällä on paljon surffareita ja rento meininki. Joitain hottelleita ja ravintoloita. Mutta myös paljon paikallista elämää. Meidän hotelli on tosi jees, The Seascape Matara

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 9.1.2018 at 21:02

  Onpas ollut hyvän hintaiset lennot noin lyhyeksi matka-ajaksi! Mitä me tutkittiin norsujen orpokotia, vaikutti se lähinnä rahastukselta ja ei kovinkaan eettiseltä, joten jätettiin se välistä. Gallen vanhan kaupungin kiertää tunnissa-parissa, eikä me ainakaan Gallesta muuta nähtävää löydetty, joten kannattaa vain piipahtaa siellä ja jatkaa matkaa. Unawatunaan sen sijaan kannattaa varata pari päivää ihan vaan siellä hengailuun ja löhöilyyn, sillä ranta on ihana ja paikka muutenkin symppis! Mun blogista löytyy lisää vinkkejä ja kokemuksia esim. Yalan safarilta ja Unawatunasta. http://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/search/label/Sri%20Lanka?m=0

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.1.2018 at 08:50

   Eikö! Aika moni lento oli samanhintainen, mutta lennot oli vaihtoineen noin 15-20h suuntaansa. Vaihdettiin vähän alkuperäisiä reissupäiviä juuri tuon takia, kun saatiin lyhyemmät lennot. Ei hirveästi houkuttanut istua 7h Dohan lentokentällä. :’D Joo mäkin tutkailin vähän lisää sitä orpokotia teidän kommenttien perusteella, niin päätin ehdottomasti jättää sen välistä. Luin alunperin siitä toisesta suomalaisesta matkablogista, jossa käyntikokemus oli ollut hyvä – tosin käynnistä oli useampi vuosi jo, niin sillä alunperin innostuin asiasta. Nyt varmaan asiat muuttuneet Sri Lankan suosion myötä.

   Oioi, miten paljon sulla on Sri Lankasta juttuja! Piti tallentaa ihan mun Sri Lanka-kansioon, varmasti saan monta hyvää vinkkiä sun postauksista, kiitos Venla! <3 Pitää pohtia tota Unawatunaa uusiksi, useampi on sitä nyt suositellut. Meidän kaverit kertoi, ettei sinne kannattaisi mennä niin vähän sillä jätettiin se pois laskuista. Tutkailen uudestaan, jos antaisi sille mahdollisuuden. 🙂

 • Reply Susanna 9.1.2018 at 21:23

  Kivalta kuulostaa! minäkin haluan joskus jonnekin safarille

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 9.1.2018 at 22:17

  Hieman samanlainen kierros meillä luvassa, kun ylihuomenna starttaamme kohti Sri Lankaa. Me tosin edetään hyvin rauhalliseen tahtiin, koska liikkuminen ei ole kovin helppoa. Sen verran olen aiheeseen tutustunut, että Pinnawale on kai kaukana eettisestä paikasta. Itse ajattelin siis kiertää sen kaukaa. Meilläkin vielä etelän rantakohde haussa: olen yrittänyt huudella uintiystävällisen rannan perään, kun olisi kiva heittää lapset mereen ilman monen metrin aaltoja. Saa nähdä, mihin päädytään. Meitähän onkin siellä sitten taas useampi bloggaaja samaan aikaan, joten Reissupostauksia saattaa tulvia kohta aihetta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.1.2018 at 08:54

   Jei, en malta oottaa sun reissutarinoita siinä tapauksessa! Uunituoreet kokemukset on aina ihan parhaita. 🙂 Mäkin tutkailin teidän kommenttien perusteella lisää tota Pinnawalee, niin jää kyllä meiltäkin pois se. Luin siitä alunperin yhdestä suomalaisesta matkablogista, niin sillä innostuin siitä aluksi. Käynnistä oli kyllä useampi vuosi, joten olisikohan Pinnawalen toiminta muuttunut Sri Lankan suosion myötä? Uintiystävällinen ranta saattaa olla kyllä suhteellisen haasteellista, ainakin tuntuu että kaikki rannat on niin aallokkoisia. Mä nimittäin etsin aluksi myös sellaista, sillä oon maailman nössöin vesipeto jos on vähänkään turhan aallokkoista. :’D

 • Reply Asko Leppilampi 13.1.2018 at 19:21

  Suuret kiitokset suunnitelmastasi ja teille muille kokemuksistanne. Matkasin juuri Katjan perheen kanssa samassa koneessa Dohasta. Yksi yö takana täällä Arie Lagoon -hotellissa 20 km lentokentästä. Tänään kovasti selvittänyt ja miettinyt toisen viikon ohjelmaa (1. menee tässä RCI-paikassa. Lukemisen jälkeen Sigirya alkaa nousta must-paikaksi. Sen verran olen selvitellyt, että menen Colombosta junalla Kandyyn. Sieltä pääsee bussilla Siroltaan, mutta jos joku tietää Kandysta tehtävistä päivämatkoista olen pelkkänä silmänä. Sitten junalla Ellan kautta rannikolle tms. En tiedä vielä, mutta kirjoittelen sitten mihin päädyin ja mitä koin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.1.2018 at 06:52

   Kuulostaa hyvälle Asko! 🙂 Meillä varmaan jää tuo Sigiriya välistä, poikkeaa niin paljon reitiltä. Jääpähän jotain seuraavan Sri Lankan matkaan! Kivaa matkaa teille.

 • Reply Asko Leppilampi 13.1.2018 at 19:23

  Ja tämä hemmetin ennakoiva muuttaa joka sanan ja Sirigyakin muuttui aivan joksikin muuksi ?

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 14.1.2018 at 20:51

  Sri Lanka on kohdallani todellinen huonon onnen kohde. Joskus 90-luvulla oli liput olemassa, mutta tuli jotain häslinkiä ja kaikki lennot peruttiin. Sama toistui 2000-luvulla. Liput oli, mutta taas ne rupesi tappelemaan. Kolmatta kertaa en ole lippuja saanut ostettua, vaikka maa onkin jonkinlaisella ”menejoshalvallasaat”-listalla. Mielenkiintoista lukea sinun ja Askon kokemuksia maasta.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 14.1.2018 at 22:26

  Vähän aikaa sitten laitoin miehelleni viestin, että tiedän missä ollaan joulu; sri Lankassa. Tää juttu tuli kuin tilauksesta!

 • Reply Sofia / Project Forever 15.1.2018 at 12:26

  Oi, Sri Lanka on varmasti ihana paikka! Se on minunkin haavelistalla, mutta harmillisesti vielä tänä(kään) vuonna se ei toteudu. Haluaisin kanssa kokea tuon eeppisen junamatkan, joten innolla odottelen kuvia ja kertomuksia! 🙂

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 15.1.2018 at 14:49

  Mulla ei valitettavasti ole Sri Lanka vinkkejä, mutta täytyy sanoa, että itse oon ihan samanlainen matkanjärjestelijä 😀 Meidän viime viikkoisella New Yorkin reissulla ei keretty edes kahvia juoda rauhassa kun oli niin kiire nähdä lyhyessä ajassa mahdollisimman paljon… Eihän se mikään rentoiluloma ollut, mutta olisi harmittanut jälkikäteen jos ei olisi nähnyt ja kokenut sitä kaikkea mitä kerettiin! Turhaa lähteä Nykiin asti istumaan kahvilaan.. :p Mutta seuraavaksi on kyllä pakko bookata kunnon lögöilyloma jossain palmuresortissa.

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen 19.1.2018 at 02:06

  Oli pitkä aika, ettei Sri Lanka kuulunut omalle reissuplääni listalle, mutta nyt viimesen vuoden aikana on lukenut niin paljon ihania juttuja ja blogeja maasta, että innostus Sri Lankaa kohtana on kasvanut koko ajan. Muistan, kun mummoni kävi 80 -luvun alussa silloisella Ceylonilla ja toi kaikkia eksoottisia tuliaisia ja batiikkivaatteita, tuntui todella jännältä ja kaukaiselta paikalta silloin. Taitaa muuten olla joku ihan uusi Sri Lanka buumi nyt meneillään. Kiva lukea sitten teidän kokemuksista 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.1.2018 at 08:33

   Joo tuntuu kyllä siltä, että Sri Lanka on nyt erittäin in! Useampikin matkabloggaaja tällä hetkellä siellä, innolla lukenut heidän juttujaan. 🙂 Voin kuvitella miten erilaista Sri Lankassa on ollut 80-luvulla munmosi matkalla!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 20.1.2018 at 03:04

  Sri Lanka on ihana! Lähtisin uudestaankin. Me siirryttiin Sri Lankaan Intiasta, joten se ehkä hiukan laimensi kokemusta, kaikki tuntui Sri Lankassa laimeammalta Intian ääripäiden jälkeen. Ruokakaan ei ollut yhtä hyvää, vaikka ihan hyvää onkin. Syökää hopperseja! 🙂

  Ehdottomasti skipatkaa se norsujen ”orpokoti”. Me käytiin, mutta nyt nolottaa, ettei otettu toiminnasta tarkemmin selvää. Miusta on ihan kammottavaa, miten paljon somessa edelleen isojen vaikuttajien toimesta hehkutetaan sitä paikkaa, vaikka norsut on kahleissa, eikä se taida enää mikään orpokoti olla, vaan norsuja pidetään siellä vaan turistirahastuksen takia. Sri Lankasta löytyy myös paljon kaiken maailman kilpikonna ”sanctuaryjä” yms joiden toiminta on usein myös hyvin kyseenalaista.

  Me käytiin Yalan kansallipuistossa ja nähtiin villinorsuja. Sigiriya oli upea. Kandyssä oltiin päivä, siitä jäi vähän mitäänsanomaton kuva, mutta toisaalta ei oltu kovin kauaa. Yksi kohokohdista oli ehdottomasti Adam’s Peakin kiipeäminen pyhiinvaeltajien kanssa auringonnousussa.

  Miulla on blogissa paljon Sri Lankasta juttuja jos haluat fiilistellä, vaikka ei sieltä varmaan kauheasti vinkkejä löydy, kuulostaa siltä että teillä on jo aika hyvin suunnitelmat hallussa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.1.2018 at 08:39

   Joo mä itseasiassa kolusinkin moneen otteeseen sun Sri Lankan postaukset, toi Adam’s Peak on sellainen mikä kiinnostaisi tosi paljon lisätä tohon meidän reittiin. Tällä hetkellä se on vielä kysymysmerkkillä.

   Tultiin siihen päätökseen, kun otettiin selvää paikasta ettei mennä sinne Pinnawalaan. Luin siitä tunnetusta matkablogista, joten aluksi ei mielessä käynytkään että se olisi epäeettinen paikka – toisaalta, kaikkihan me tehdään virheitä välillä eikä oteta selvää tarpeeksi ja onhan toiminta voinut muuttua vuosien varrella suosion myötä. Itsellä on kanssa pistänyt silmään instassa, että miten niin tunnettuja vaikuttajia lisää kuvia sieltä.

 • Reply Emilia 20.1.2018 at 12:31

  Teille tulee varmasti UPEA reissu! Just hyvä vaan, että näkee mahdollisimman paljon kerralla, ei sitten tarvitse ainakaan heti haikailla kohteeseen takaisin. Mä en myöskään osaa vaan maata paikallani useampaa päivää, vaan tungen ennemmin aina reissuun vähän liiankin monta kohdetta. Mutta hei nuorena jaksaa! ;–)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 20.1.2018 at 14:21

  Sri Lanka on tosiaan nyt IN. Pari tuttua on siellä just parhaillaan ja Facebookiin / Instaan tulee ihania kuvia teeviljelmiltä. Mulla se on vielä bucketlistalla. Kivaa reissua teille 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 21.1.2018 at 09:57

  Ihana Sri Lanka! <3 Ja mahtava reissu teille on kyllä tulossa! Ihan jo odottelen juttuja sieltä, ja poden varmasti samalla ihan järkyttävää reissukuumetta sinne takaisin. 😀
  Sanoisin, ettei Yala todellakaan ole must-juttu, jos käytte safarilla jossakin muussa luonnonpuistossa ja haluatte vähän säästää tuossa reitissä. Fantteja niissä muissakin näkee varmasti. 🙂 Ja rannalla suuntaisin Gallen sijaan esim. Mirissan pienille surffirannoille, supersympaattinen pikkupaikka reggae-baareineen. Sieltä voi myös tehdä esim. valaiden ja delfiinien bongaus -retken.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.1.2018 at 16:07

   Siltä kyllä alkaa tuntua tässä, että on upea loma tulossa. Mä siis itseasiassa haluaisin mielummin toiseen kansallispuistoon, mutta Jussi haluaa tuonne Yalaan niiden leopardien takia. Pitää toivoa, että nähdään edes vilahdukselta yksi. Luinkin sun blogista juttua noista Sri Lankan kansallispuistoista ja mä halukskn ennemmin siihen mikä oli muistaakseni Adam’s Peakin ja Ellan välissä. Pohdittiin pitkään noita rantakohteita ja meidän tarpeisiin kuulosti sopivilta tuo Tangalle ja Bentota – Galle houkutteli lähinnä sillä vanhallakaupungillaan, josta tuli Hoi An Vietnamista mieleen. Mirissaa ja Unawatunaa moni oli suositellut, mutta ne ei jostain syystä kuullostanut meidän lomakohteilta, niin päätettiin skipata ne. 🙂 Kiitos vinkeistä Anna-Katri!

 • Reply Harri Anttonen 22.1.2018 at 13:52

  hei ja Kiitos kaikille hyvistä matkavinkeistä.Olen itse lähdössä Sri Lanka 2 viikon päästä ja odotan jo kovasti reissuun pääsyä.Mulla on hotelli lähellä Colomboa mutta lähden kyllä kieretelemään ympäri paikkaa.Onko siellä moottoripyörän vuokraus helppoa ja vaivatonta esim kuin Thaimaassa..Mutta kiitos muista vinkeistä Harri

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.1.2018 at 14:27

   Kiva jos oot saanut multa / meiltä matkavinkkejä Harri! En osaa kyllä yhtään sanoa tuosta moottoripyörän vuokraamisesta, uskoisin että on vaivatonta. 🙂

  Leave a Reply