Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinna – suomalaisten suosituimpia lähimatkakohteita

Tehtiin hetki sitten yhden yön matka Tallinnaan, sillä bongasin meille kahden euron risteilytarjoukset – ei ollenkaan huono hinta meno-paluusta Tallinnaan. Tallinna on ihan täydellinen yhden tai kahden yön matkakohde. Etenkin jos sattuu vielä asumaan pääkaupunkiseudulla, sillä matkustusaika on niin lyhyt ja vastassa odottaa todella kiinnostava kaupunkilomakohde.

Tallinnaan pääsee risteillen helposti reilussa parissa tunnissa esimerkiksi Eckelö Linella tai Viking Linellä – itse olen lähes aina suosinut ensimmäistä vaihtoehtoa, sillä edullisemmat hinnat/tarjoukset on lähes aina löytyneet Eckeröltä. Kuka nyt voisi hei sanoa ei kahden euron risteilylle? Tämän lisäksi Eckerö on itseasiassa ainoa, joka risteilee Suomen lipun alla Helsinki-Tallinna välillä.

Joskus olisi kiva napata auto (heh, tosin se auto puuttuu – ehkä joku vois lainaa? 😀 ) kyytiin laivaan ja lähteä autolla tutustumaan ympäri Viroa, sillä jo ihan Tallinnan lähettyvillä on mielenkiintoisia kohteita.

Tallinna on siitä hyvä matkakohde, että se on niin lähellä meitä ja samalla kuitenkin kivasti erilainen kuin vaikka Helsinki. Nopea vaihtelu arjen keskelle. Matala hintataso verrattuna Suomeen on ehdottomasti yksi Tallinnan plussia, sillä esimerkiksi hotellit on edullisempia ja ravintoloissa käyminen on naurettavan halpaa. Kaiken lisäksi se ruoka on todella hyvää ja innovatiivista monissa paikoissa!

 

 

 

Tallinna on yksi meidän suomalaisten suosituimpia matkakohteita ja sen kyllä näkee paikan päällä – usein et voi istua ravintolassa ilman, että lähettyviltä kuuluisi suomenkieltä sekä hyvin usein naaman eteen tyrkätään suomenkielinen lista suoraan. On myös hyvin harvinaista, että kadulla ei tulisi vastaan yhtään suomituristia.

Yleensä tämä ei siis haittaa, sillä onhan Tallinna ihana, mutta välillä kyllä pistää hävettämään humalaisten suomijunttien puolesta. Nimimerkillä viime kerralla joku mies makasi maassa laulaen suomalaista iskelmää. Kyllä jotkut osaa sitten antaa hyvän kuvan meistä suomalaisista maailmalla.

 

 

Nähtävyydet Tallinnassa

Tallinna on kivan kompakti kaupunki, joten tärkeimmät nähtävyydet saa helposti koluttua läpi lyhyelläkin reissulla. Tallinnan vanhakaupunki itsessään lienee Tallinnan tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Unesco otti maailmanperintöluetteloonsa Tallinnan historiaa huokuvan vanhankaupungin vuonna 1997. Joka kerta Tallinnassa käydessä haikailen sen perään, että miksei meilläkin voisi Helsingissä olla vanhaakaupunkia.

Vanhastakaupungista löydät muun muassa Raatihuoneentorin, jossa on usein erilaisia tapahtua ja marketteja. Joulumarketit etenkin on todella tunnelmalliset, kävin joulumarketeilla ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna ja voin kyllä lämpimästi suositella käymään ensi jouluna

 

 

 

Vanhastakaupungista löytyy myös erilaisia kirkkoja, luostareita, museoita ja kaupungintalo. Kyseinen Tallinnan kaupungintalo on muuten Pohjois-Euroopan vanhin kaupungintalo, sillä se on rakennettu vuonna 1404.

Vanhankaupungin muureille pääsee myös pientä pääsymaksua vastaan, tosin se on hyvin nopeasti koluttu läpi – mielenkiintoinen silti. Täältä saa vähän erilaisen näkökulman Tallinnaan.

Tallinnassa on useampi näköalapaikka, joista näkee esimerkiksi todella kivasti vanhaankaupunkiin. Varmasti hyvät instakuvat on siis taattuja – omat suosikkini Tallinnan näköalapaikoista on Kohtuotsa ja Patkuli vaateplats. Hyvät näköalat löytyy myös 175 metriä korkeasta Tallinnan Teletornista, jota muuten pidetään Viron itsenäisyyden symbolina.

Lue lisää vinkkejä Tallinan näköalapaikkoihin Syö Matkusta Rakasta -matkablogista.

 

 

 

 

Toompeassa eli Tallinnan yläkaupungissa on kiva kävellä mukulakivillä, joka on käytännössä vanhassakaupungissa / sen takana. Täältä löydät ison kasan erilaisia nähtävyyksiä, suurlähetystöjä, museoita, eduskuntatalo ja Bastionin tunnelit. Näyttävin paikka omasta mielestäni on ehdottomasti Aleksanteri Nevskin tuomiokirkko, kannattaa käydä!

Hauskan eron on kyllä tässä vuosien aikana huomannut, miten myös Tallinnaan on löytänyt aasialaiset turistit. Viime kerralla vanhakaupunki ja Toompea oli täynnä kiinalaisia turistiryhmiä. Vielä parisen vuotta sitten aasialaisia turisteja ei niinkään näkynyt kaduilla. Tämä on myös huomattu esimerkiksi Eckerö Linellä, sillä heillä on nykyisin myös kiinaksi (vai japaniksi, apua – en muista) kuulutukset laivalla.

 

 

Ostokset Tallinnassa

En ehkä varsinaisesti lähtisi ostosmatkalle Tallinnaan, sillä kyllähän nyt Helsingissä on sata kertaa paremmat ostosmahdollisuudet. Kuitenkin Rotermannin korttelissa tulee käytyä joka kerta, sillä sieltä löytyy parit sellaiset liikkeet joita meillä ei ole Suomessa – Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear.

Rotermannista löytyy useampi kiva ravintola / kahvila, joten tänne kannattaa tulla myös nälän yllättäessä!

 

 

Rocca al Mare-ostoskeskus on myös hyvä vaihtoehto, sillä sieltä löytyy paljon kansainvälisiä liikkeitä. Kyseinen ostoskeskus on Viron suurin.

Oma suosikkini on kuitenkin Kalamajasta löytyvä Telliskivi, joka on boheemi, luova taiteilijaystävällinen kokonaisuus / yrityskylä, joka on yksi Tallinnan suosituimmista ostos- ja ravintolakeskittymistä. Täältä löytyy paljon esimerkiksi virolaisten suunnittelijoiden luomuksia.

Kalamajan aluetta on asuttanut alunperin kalakauppiaat, kalastajat ja veneenrakentajat 1300-luvulta lähtien ja se onkin yksi Tallinnan vanhimmista asuinalueista. Tilanne muuttui merkittävästi vuonna 1870, jolloin valmistui Tallinnan ja Pietarin välinen junarata.

 

 

 

Kalamajasta löytyy nykypäivänä iso kasa tehtaita, joista osa on harmi kyllä rapistunut todella huonoon kuntoon. Kalamaja päästettiin erityisesti 40-luvulla rapistumaan, mutta tässä reilun kymmenen vuoden sisällä paikkaa on alettu kunnostamaan. Musta onkin ilo ollut huomata, miten hyvin osa tehdasrakennuksista on hyödynnetty ja niistä on saatu aikaa todella kivoja designputiikkeja, kirppareita, olutpanimoita, ravintoloita ja kahviloita.

Matkalla Telliskiveen kannattaa pysähtyä Balta Jaama Turgiin, jossa on laaja kattaus street foodia, tuoreita tilatuotteita, luomuruokaa, antiikkia, käsitöitä ja paikallista desginia.

Lue lisää Kalamajasta täältä! 

 

Ruoka ja juoma Tallinnassa

Itselleni ehkä suurin syy lähteä Tallinnaan on sen hyvä ja laadukas ravintolatarjonta, joka on oikeasti erittäin edullista verrattuna Suomeen. Toki rahaakin saa palamaan helposti erityisesti fine dining -ravintoloissa.

Myös iltaelämä näyttää olevan suosittu ajanviete meille suomalaisille Tallinnassa, mutta siitä en osaa sen enempää kertoa kuin että Manna La Roosasta saa todella ihania drinkkejä. Kyseinen paikka on ihan suosikki Tallinnassa drinksuille, sillä paikka on todella mielenkiintoisesti sisustettu sekä drinkit on laadukkaasti valmistettuja. Ehdottomasti kannattaa käydä täällä!

 

 

Mun omia suosikkeja Tallinnasta ravintoloiden suhteen on muun muassa Pegasus, Rataskaevu 16, Clayhill’s ja Toa. Suomalaisten suosikkiravintola F-hoone oli meillä testissä ekaa kertaa viime reissulla ja odotukset olivat kovat. Voin kyllä kertoa, että me petyttiin pahemman kerran ravintolaan ruuan sekä ”palvelun” suhteen, joten sai olla ainoa kerta kun käymme siellä.

Kannattaa pistäytyä kahvilla Tallinnan vanhimmassa kahvilassa, joka on ollut pystyssä vuodesta 1864. Sisustus on ollut täällä kuulemma lähes samanalainen viimeiset sata vuotta. Kyseinen kahvila Maismokk löytyy vanhastakaupungista.

 

Rataskaevu 16

 

 

Ajattelin vinkata teille muutamat aikas hyvät postaukset parilta Tallinna ekspertiltä, joilta löytyy tosi hyvin vinkkejä Tallinnan ravintoloihin:

 

Toa

Majoitus Tallinnassa

Jos ruuat on edullisia Tallinnassa, niin on muuten myös majoituskin edullisempaa kuin Suomessa. Edullisimmillaan ihan kivan hotellihuoneen voi löytää tyyliin 30-40 eurolla ja tosi, tosi kivan huoneen saa satasen molemmin puolin.

Hotellien lisäksi Airbnb:llä on kiva valikoima huoneita ja asuntoja, jotka voisi olla erityisesti vaikka kaveriporukalle tai perheelle hyvä vaihtoehto.

 

Merchant’s House Hotel

 

Itse olen suosinut useita kertoja Nordic Hotel Forumia, joka on Sokos Hotel Virun ja Rotermannin välissä. Ihan suosikki hotelli Tallinnasta ollut aina!

Viime kerralla päätettiin rikkoa vähän perinteitä ja päädyttiin keskelle vanhaakaupunkia Merchant’s House hotelliin, joka oli kyllä kivaa vaihtelua normaaliin. Ei mitään pahaa sanottavaa kyseisestä hotellista.

Lue täältä mun arvostelu Merchant’s House hotellista.

 

Manna la Roosan vessasta löytyi hauskat nuotit. Estonia: like Finland, but awesome.

Mitkä on sun mielestä parhaita juttuja Tallinnassa? Kerro omat vinkkisi!

 Ootko huomannut jo Matka 2018 -arvonnan blogistani? 

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sari | SariKoo.fi 7.1.2018 at 11:08

  Tallinna on kyllä ihanan lähellä ja sinne on helppo lähteä parantamaan kroonista matkakuumetta! Mä kävin F-Hoonessa ekaa kertaa kai kaksi kesää sitten ja tykkäsin ihan hulluna. Nyt joka kerta siellä käydessä tuntuu taso laskeneen, niin ruuan kuin palvelun. Tosi harmi, koska siellä oli mahtava hinta-laatusuhde aiemmin. Onneks siinä vieressä on esim. KuKeKe -bistro, jossa oli aivan ihana lounastunnelma ja suussa sulavat ruuat!

  Ps. Nyt vasta tajusin sun blogin nimen, vaikka oon tätä käynyt lueskelemassa epäsäännöllisen säännöllisesti 😀 Todella nokkela!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.1.2018 at 12:58

   Jep totta – sieltä saa hyvin lievitystä matkakuumeeseen, jos ei juuri sillä hetkellä voi lähteä kauemmaksi. Moni on sanonut tota samaa F-Hoonesta, liekö suosio noussut sitten hattuun? Pistetään korvan taakse toi KuKeKe!

   Hehhe, piti vähän leikitellä blogin nimellä silloin kun pähkäilin nimeä tälle. Mut ei hätää Sari, et oo ainoa joka tajuaa sen paljon myöhemmin (jos ollenkaan) :’D

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 7.1.2018 at 15:45

  Tallinna on tosi kiva ja olisi vielä kivempi jos tosiaan asuisi pääkaupunkiseudulla, mutta näiltä leveyksiltä missä asun ei Tallinnassakaan pistäydytä ihan noin vain. Itsellä kuitenkin suunnitelmissa jos vaikka kevään aikana lähtisi pistäytymään. Ruoka on tosiaan hyvää ja halpaa ja nuo hotellien hinnat kyllä hivelee kukkaroa. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.1.2018 at 16:45

   Se on kyllä totta, vähänkään etäämmältä on ehkä jo vähän ei-niin-kätevää käydä piipahtamassa Tallinnassa. Toisaalta, laatu korvaa määrän esimerkiksi teidän kevään reissulla! 😉

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 9.1.2018 at 15:40

  Tallinna on kyllä ihana lähimatkohde! Hyvä idea myös lähteä joskus autolla Tallinnasta eteenpäin. Tartto on esimerkiksi nätti kaupunki. Mä oon kerran reissannut Baltian maissa bussilla ja se toimi myös, toki auto on aina kätevämpi. ?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.1.2018 at 18:09

   Siis tiiäkkö, mulla ei oo käyny mielessäkään julkiset. Pitää muistaa noi kyllä kun mietin ensi kerran tuotan Tallinnan ulkopuolelle menoa! Kyllä sitä joskus on putkiaivoinen. :’D

 • Reply Katariina / Lomaluumu 9.1.2018 at 23:02

  Tallinna on yksi suosikeistani! Niin kaunis, kompakti ja edullinen. Kävin muuten pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa F-Hoonessa. Ruokaan ja hintaan olin todella tyytyväinen, mutta palveluun olisi kyllä voinut laittaa lisäpaukkuja, oli hätäistä ja eleetöntä.

  Aiempaan kommenttiin viitaten: Olen kuullut, että Virossa on kerrassaan loistava julkinen liikenne. Busseista olen kuullut käytettävän termiä ”luksusbussi” ja on kuulemma halpaa. Lisäksi ihan Tallinnassa on helppoa ja edullista liikkua julkisilla. Julkisen liikenteen kortti maksaa 2e ja siihen sitten esim. 24h-lippu 3 eurolla päälle. 🙂

 • Reply Laura Laakso 11.1.2018 at 08:59

  Sain mieheltä lahjaksi viikonloppureissun Tallinnaan keväälle ja tästä sain hyviä vinkkejä reissuun. Siitä on luvattoman monta vuotta, kun olen käynyt viimeksi Virossa. Taitaa kyllä olla niin, että matkaohjelma pysyy salassa viime metreille asti enkä voi siihen itse paljon vaikuttaa. Onneksi meillä on miehen kanssa sama maku ruokien ja nähtävyyksien suhteen. Jännittävää!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.1.2018 at 08:22

   Uu, kyllä ne miehet tietää! Viikonloppureissu Tallinnaan on paljon kivempi kuin vaikka koru lahjaksi – ainakin omasta mielestäni. 🙂 Mä jään jännää sun puolesta Tallinnan matkaohjelmaa!

  Leave a Reply