Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuvuosi 2017 – minne kaikkialle matkustin

Tänään on aika tarkastella mennyttä reissuvuotta, sillä Instagram Travel Thursdayssa on tässä kuussa aiheena ”reissuvuosi 2017” ja oon säästellyt yhteenvetoa mun viime vuodesta tähän postaukseen. Vuosi 2017 oli hyvinkin merkityksellinen monella eri tapaa mulle ja pääsin kivasti toteuttamaan omia matkaunelmiani.

Oon innoissani lukenut monien matkablogien yhteenvetoa vuodesta 2017 ja yksi toisen jälkeen olen ihastellut muiden reissuvuotta. Vuosi 2016 on ollut mulle ehkä The Reissuvuosi irtisanoutumisen ja Kaakkois-Aasian reppureissun myötä, joten vuodella 2017 oli erittäin isot saappaat täytettävänä.

Muistan ajatelleeni alkuvuodesta, että mitähän yhtä hienoa ja jännää voin keksiä tällä vuodelle. Pelkäsin, että mun tulevasta vuodesta tulee tylsä ja mitäänsanomaton. Pakko myöntää, samanlaista suurta seikkailua ei jäänyt käteen, mutta olen silti erittäin tyytyväinen reissuvuoteeni.

Kokeilin tänä vuonna montaa sellaista asiaa, jotka oli täysin uusia minulle. Matkustin useaan maahan ja kaupunkiin, joissa en ollut aikaisemmin käynyt. En kiellä, etteikö enempääkin olisi voinut matkustaa – raha ja aika nyt kuitenkin tuli vastaan yksinkertaisesti. Lisäksi jos totta puhutaan, on ihan kiva nauttia Helsingistäkin välillä.

 

Miltä mun reissuvuosi 2017 näyttikään? Lähdetään kelaamaan taaksepäin kuukausi kuudaudelta

Uusi vuosi vaihtui Bangkokin sykkeessä ja tammikuun alussa palattiin Kaakkois-Aasian reppureissusta takaisin Suomeen. Fiilikset tuolloin oli tosi sekavat: samaan aikaan olin todella haikein mielin palaamassa Suomeen, sillä tuntui että meidän seikkailut jäi ihan kesken. Toisaalta, rakasta perhettäni ja ystäviäni alkoi olla todella kova ikävä, joten oli ihana päästä heidän luokse.

Katso täältä vinkkejä Kaakkois-Aasian reppureissulle!

 

 

Ensimmäiset kuukaudet meni täysin uuden työpaikan metsästyksessä, sillä olin irtisanoutunut vanhasta ennen Kaakkois-Aasiaa. Oli ilo huomata, miten monta työpaikkaa olisin saanut ja sieltä sitten valikoitui itselle erittäin mieluinen paikka.

Uusiin töihin oppiminen esti aika hyvin isommat matkat ja lähinnä reissuja tuli tehtyä Pohjois-Karjalan suunnille oman perheen luokse sekä totta kai ihanaa oli nauttia Helsingissä normaalista arjesta.

 

 

 

Maalis-huhtikuussa päätettiin tehdä stoppi pelkälle kotimaalle ja lähdettiin kaupunkilomalle Prahaan. Meillä oli suhteellisen kurjat säät, joten meidän matkasta kuoriutui aikaimoinen ruoka- ja juomamatka. Pitihän sitä tutustua kunnolla tsekkiläiseen ruokaan ja juomaan.

Katso täältä ravintolavinkit Prahaan!

Praha oli kyllä todella ihana kaupunki, tykkäsin todella paljon. Olin monta vuotta halunnut matkustaa Prahaan, mutta aina joka kerta joku muu kaupunki vei voiton. Tänä vuonna päätettiin, että nyt on Prahan vuoro ilman kaksintaistelua muun kaupunkikohteen kanssa.

 

 

Suurin piirtein kerran kuukauteen – ihan maksimissaan kahden kuukauden välein tulee aina sellainen fiilis, että on pakko päästä Joensuuhun. Kotimaan matkailu onkin lähinnä painottunut mulla Pohjois-Karjalan suuntaan ja lupasinkin itselleni, että vuonna 2018 yritän matkustaa edes hitusen enemmän Suomessa.

Kesä on parasta aikaa Joensuussa, joten kesällä tuli tehtyä useampi reissu Joensuuhun. Näitä ei kyllä koskaan voi olla liikaa. Mulla on pikkuisen hullunkurinen ajatus tämän vuoden kesälomalle: entä jos viettäisin koko loman vain Joensuussa?

 

 

Kesällä miulla oli tiedossa rakkaan ystävän häät sekä ihana mökkiviikonloppu polttarihengessä, jossa sain kunnian toimia kaason roolissa.

Jatkettiin tätä mökkiviikonloppua vielä avopuolison perheen voimin, joten sain olla kokonaisen viikon mökillä Pohjois-Karjalassa. Tätä olin todellakin kaivannut, sillä hyvin harvoin on sellaisia lomia tiedossa, jossa saa vain olla ja levätä. Olisiko siihen parempaa paikkaa kuin aurinkoinen järvimaisema Suomessa?

 

 

Elo-syyskuussa meillä oli kesän grande finale – voisi kyllä sanoa oikeastaan, että koko 2017 vuoden grande finale, sillä pääsin vihdoin ja viimein kurkistamaan Kroatiaa enemmän Balkanille! Meillä oli kahden-kolmen viikon road trippi edessä Balkanilla ja meidän matkareitille kuului Kroatia, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Albania.

Voit katsoa täältä tarkemmin miltä näytti meidän Balkanin road trip kuvina. 

Ei oltu aikaisemmin vuokrattu autoa pidemmäksi aikaa, joten pelkästään tämä oli jo uutta meille – saati sitten ajella maasta toiseen. Kirsikkana kakun päälle, ettei tämä reissu olisi yhtään mitään sellaista mihin ollaan totuttu: majoituttiin lähes joka yö teltassa.

 

 

Kaikki meidän matkakohteet, jotka oltiin suunniteltu reitin varrelle oli todella onnistuneet. Odotin eniten Albanian osuutta, joka osoittautui juuri niin kiehtovaksi ja miellyttäväksi matkakohteeksi, kuin olin osannut toivoa. Albaniassa kaikki oli vähän lapsen kengissä verrattuna naapurimaihin ja se teki mun mielestä juuri niin kiehtovan Albaniasta.

Lisäksi albanialaiset oli todella ystävällistä porukkaa eikä yhtään hullumpia ollut Albanian rannatkaan. Albaniaa onkin hehkutettu paljon ja veikkaan, että siellä hyvin moni suomalainen matkailee tänä vuonna.

Lue täältä vinkkejä Albaniaan!

 

 

Albanian ja se rantojen lisäksi Balkanin toinen kohokohta oli Montenegro, jonka luonto oli uskomattoman käsittämättömän kaunista ja henkeäsalpaavaa! En oikeasti osaa sanoin kuvailla, miten upeissa maisemissa seikkailtiin meidän pikkuruisen Renault Clion kanssa! Jos vain mahdollista, niin suosittelen lämpimästi vuokraamaan auton Balkanilla – tällöin voit kulkea omaan tahtiin. Voin nimittäin kertoa, että pysähtyä piti miljoona kertaa ihastelemaan maisemia.

Montenegrosta omiksi suosikeiksi nousi heittämällä Durmitorin kansallispuisto, joka on kyllä sellainen mitä ei kannata jättää väliin Montenegron matkalla. Ainoa pieni miinus, että siellä oli ihan pirun kylmä nukkua öisin teltassa – oltiin sen verran korkealla, joten lämpötilat laski aika reilusti öisin.

Täältä voit lukea lisää Montenegrosta!

 

 

Syksy ja tämä ”talvi” onkin ollut aikamoista kaupunkilomailua pienellä budjetilla, sillä kävin ensimmäistä kertaa Tukholmassa – kyllä, ensimmäistä kertaa.

Tukholman lisäksi nautittiin Jussin kanssa myös hetki sitten ihanan rentouttava ja romanttinen pikavisiitti Tallinnassa.  Tallinna on kyllä ihan täydellinen yhden-kahden yön kaupunkilomakohde täältä käsin, sillä sinne pääsee niin kätevästi ja edullisesti. Meille osui vielä nappivalinta hotellin suhteen ihan Tallinnan vanhankaupungin ytimestä aivan kivenheiton päästä herkullisten ravintoloiden vierestä.

Kyllä jos mun pitää noista kahdesta valita, niin ennemmin mie Tallinnaan matkustan. Oli Tukholmakin kiva, mutta Tallinnaan pääsee vielä nopeammin, hintataso on edullisempi eikä Tallinna ole yhtä siloiteltu ja siisti kuin Tukholma.

Kummasta te tykkäätte enemmän – Tallinna vai Tukholma?

 

 

Kuten kaikkiin muihinkin vuodenaikoihin, edelleen Pohjois-Karjala ja Joensuu kuuluu ohjelmaan. 2017 kesänä ei tullut kertaakaan käytyä Kolilla, joten se korjattiin tuosta alkutalvesta. Kolin kansallispuisto on heittämällä mun suosikkeja Suomesta, sillä noi maisemat on jotain niin upeaa Ukko-Kolin huipulta.

Lisää vinkkejä Kolille löytyy täältä!

Loppuvuosi meni myös Joensuussa, sillä pitihän sitä päästä jouluksi kotiin. Aikaisempi joulu meni meillä Myanmarissa, joten oli niin ihanaa olla oman perheen kanssa. Ei joulu tunnu joululta miun mielestä, jos ei ole kotona Suomessa.

 

 

Reissuvuoden 2017 ehdoton kohokohta oli mulle tuo Balkanin reissu, heittämällä. Se oli jotain niin erilaista ja uutta verrattuna aikaisempiin matkoihin. Pakko myöntää kyllä, ettei miulle välttämättä tulevaisuudessa tule ikävä usean viikon telttaretkiä. Hauska kokemus se oli pitkälti, mutta ehkä vastaisuudessa ennemmin majoitun paikassa, jossa on oikea sänky.

Päätettiin ottaa pienimuotoinen välivuosi matkailun suhteen, sillä jokainen ylimääräinen euro pitäisi laittaa säästöön vuoden 2019 matkaprojektia varten. Ei hätää, matkailu ei silti ole täysin pannassa – pelkkä ajatuskin siitä saa hikipisaroita otsalle.

Saa nähdä millainen tästä 2018 reissuvuodesta tulee, sillä Sri Lankan matka on yllättävänkin pian täällä sekä lisäksi meillä on kaksi matkaa Roomaan tiedossa, joissa toisessa käydään myös Napolissa. Miten se meni äsken, kun sanoin että jokainen euro pitäisi säästää? 😀

Loppukevennykseksi tähän vielä vähän erilainen muistelo reissuvuodesta 2017, sillä tämän linkin kautta aukeaa ”onnistuneimmat” lomakuvat minusta. Voin kertoa, että aikamoinen kaunotar on sinua vastassa kohta! 😉 

 

 

Mitkä oli sun 2017 reissuvuoden kohokohtia?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

 

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Susanna 4.1.2018 at 18:48

  Upea tuo Burman auringonlasku! Albaniassa oli varmaan myös ravintoloissa halvempaa? Kreikka on yleisesti mainostettu edullisena kohteena mutta esim. Mykonoksella näytti olevan ravintoloissa kallista/samat hinnat kuin Pohjois-Italiassa ja Suomessa. Omat matkasuosikkini viime vuodelta olivat Bratislava ja kesä Italiassa 🙂 oli hyvä kun aurinko paistoi

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.1.2018 at 09:28

   Eikö ookkin, siellä kyllä näki muutaman maailman kauneimman auringonlaskun! Joo todellakin oli ravintolat Albaniassa halvoilla, parhaimmillaan tyyliin 5-6 euroa maksoi meidän molempien ruuat + juomat yhteensä. Ei todellakaan paha. Toki jos vähän turistisempiin paikkoihin meni, niin saattoi maksaa kymmenisen euroakin, mutta ei sekään paha ole. Kesä Italiassa kuulostaa sellaiselta, joka kelpaisi lämpimästi tännekin! 🙂

 • Reply ananas2go 4.1.2018 at 23:37

  Praha on mun listalla! Toivottavasti saan päätetyksi. Viime vuosi toi kolme uutta maata, joista päivän IGTT-kirjoitus, ja niitä tuttuja. Vaikea valita Tallinnan ja Tukholman välillä; jos matka-aikaa on, niin viihdyn hyvin Ruotsin puolella, mutta Tallinna on aina ihana ja näppärämmin käsillä, jos laivailee. Tukholmassa haluaisin viettää muutaman päivän pätkän sen sijaan että aina kiiruhdan alkuillasta laivaan.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.1.2018 at 08:51

   Praha on kyllä huikea, se oli niin kaunis kaupunki ja riitti puuhaa. Molemmissa on puolensa, Tallinna on kyllä näppärästi saatavilla. Ei tosin Tukholmaankaan hankala ole mennä, etenkin lentäen pääsee nopeasti – samalla kyllä reissun hintalappukin nousee kivasti. Mä en oo koskaan käynyt laivalla Tukholmassa, eiks se kestä suhteellisen kauan vai onko mulla jotenkin ihan vääristynyt mielikuva? :’D

 • Reply Anni | Rajatapaukset 5.1.2018 at 12:41

  Sulla on jotenkin niin sympaattisia kuvia, tykkään! 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 5.1.2018 at 13:51

  Mun mielestä jokaisen reissuvuoden ei edes pidä yrittää nokittaa edellistä. Eihän sillä tavalla enää tyytyisi mihinkään vaan kohta suunnittelisi jotain reissua avaruuteen 😀 Mulle 2016 oli toistaiseksi huimin reissuvuosi koskaan, 2017 taas oli säästövuosi. Viime vuoteen ei ehkä mahtunut hurjia ja suuria reissuja, mutta silti paljon pieniä kivoja tutkimusmatkoja Eurooppaan. Mikä oli varsin hyvää balanssia 🙂

  Multa lähtee ehdottomasti ääni Tukholmalle, vaikka Tallinnakin on kiva. Mutta Tukholma vaan on vielä paljon ihanampi!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.1.2018 at 15:31

   Toi on kyllä hyvä pointti, jotenkin aina tuntuu että nälkää kasvaa syödessä. Vaikka ihan hyvä on pysyä samalla tai alhaisemmallakin reissutasolla. 🙂 Täällä alkoi kanssa säästövuosi, onko mitään hyviä vinkkejä säästövuoteen? Olihan se Tukholma ihan kiva ja ihana, mutta mie en tiedä mikä siellä oli, että ei välttis oo tarvetta hetkeen mennä sinne uudestaan. Söder on kyllä kiva siellä! 🙂

 • Reply Niina 5.1.2018 at 21:59

  Sulla on kyllä niin upeita kuvia Instassa, vau!<3 En ookkaan sua siellä aikaisemmin seurannut, mutta aloin heti tämän postauksen luettuani seuraamaan 🙂 Sulla on ollut mukava reissuvuosi, täynnä kaikkia ihania kohteita 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 7.1.2018 at 16:06

  Ei ollenkaan huono reissuvuosi teillä! Ja oot kyllä onnekas, kun sulla on syy mennä idemmäs ja pohjoisemmas Suomessa, omat reissut Suomessa ei juuri koskaan mene Sastamalaa (anoppila) pidemmälle. 😀 Ja en kyllä malta odottaa, mikä teidän reissupläni vm. 2019 oikein on!!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.1.2018 at 16:47

   Totta, pitäis vaan osata hyödyntää enemmän – etenkin tuota pohjoista! Idässä kyllä tulee käytyä välillä liikaakin, mut voisi kyllä lähteä Lappiin sukuloimaan. Onhan Sastamalakin aika pohjoisessa! ;)) En minäkään malta, en halua vaan liikaa huudella vielä täällä / lyödä asioita lukkoon, kun on niin monta muuttujaa, jotka pitäis hoitaa pois alta. 😀

 • Reply Travelloverin Annika 8.1.2018 at 18:11

  Olin viime kesänä kahteen kertaan sen pari viikkoa Vietnamissa, minkä voi ilman viisumia olla, ja kerran ennenkin ollut, eli maasta alkaa olla jo aika kattava kuva, mutta jäi vielä vähän tuo Sapa kaivelemaan, että pitäisikö ensi kesänä kuitenkin… Nimenomaan sinun postauksesi ovat siitä innostaneet. Ja kysymykseen Tallinna vai Tukholma, ainakin helsinkiläiselle Tallinna, onhan se niin helppokin!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.1.2018 at 16:55

   Seurailinkin sun matkoja Vietnamissa innolla, se on niin ihana maa. <3 Sapa ja se trekkaus siellä on ainakin itselläni kaikkien elämäni reissujen hienoin kokemus, suosittelen! Tallinna on kyllä ihanan helppo kun asuu täällä, silloin kun asuin vielä Joensuussa niin hyvä kun kerran viidessä vuodessa jos silloinkaan kävi Tallinnassa.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 8.1.2018 at 19:39

  Mekin oltiin kesällä lähestulkoon samoilla mailla Kroatia, Bosnia, Montenegro, Albania ja Kreikka. Ksamil rantalomakohteena yllätti. Mutta mistä on tuo ensimmäinen rantakuva Albaniasta? Ei ainakaan Durres? Vai onko?

 • Reply Emilia/Matkan varrella 12.1.2018 at 16:57

  Vitsi mimmi miten ruskee sä oot ollu teiän Aasian reissulla!! Älytön bruna ? Balkanin setti vaikuttaa niin kivalta, mun kohteet rajoittuu Kroatiaan niillä suunnilla. Telttailu olis kyllä ehkä vähän liian extreme meikäläiselle.. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.1.2018 at 22:52

   Joo nyt valkoisena lakanana katselen ikävöiden tuota väriä. :’DD Rusketun kyllä aina reissussa hullun hyvin, tuolloin vielä ekstra ruskea ku pidemmän aikaa oli liikenteessä. Oli tuo telttailu välillä aika extreme itsellekin. 😀

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 13.1.2018 at 06:20

  No oletpas taas moneen paikkaan ehtinyt vuoden aikana. Itselläni taisi juuri olla tuo välivuosi (josta mainitsit) vauvan syntymän vuoksi mutta nyt käynnistellään taas moottoreita. Ihania kuvia!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.1.2018 at 07:05

   Kiitti Paula. <3 Välivuosi tekee varmaan hyvää ainakin meidän rahapussille, jotta saa säästettyä unelmia varten. Vauvan syntymä laittaa varmasti kaiken aika uusiksi. Onneksi saatte taas moottorin päälle ja reissuun! 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 13.1.2018 at 08:28

  Sulla on kyllä ollut monipuolisesti erilaisia matkakohteita viime vuonna. Ja kieltämättä noiden alkuvuoden kuvien maisemissa olisi ihana olla tällä hetkellä… 😀

 • Reply Terhi | VAGABONDA 15.1.2018 at 22:20

  Huikea reissuvuosi! Ja hatunnosto sille, että yövyitte Balkanin-reissulla enimmäkseen teltassa! Me mietittiin sitä vaihtoehtoa omalla Euroopan-turneella, mutta se ajatus sitten jotenkin ”unohtui”…. Ollaan aivan liian mukavuudenhaluisia edes testaamaan telttamajoitusta 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30.1.2018 at 23:13

  Olipas huikea reissuvuosi sulla 🙂 Durmitormin kansallispuisto olisi kohteena, jos kuvan perusteella pitäisi valita seuraava kohde – upea kuva! Paljon sinun juttujasi on tullut luettuakin ja kivoissa kohteissa on todellakin käyty. Loistavia reissuja myös tulevalle vuodelle!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.2.2018 at 13:13

   Kiitti Rami! Tuo Balkanin reissu erityisesti oli omaan mieleeni viime vuodelta. Durmitorin kansallispuistoa voin todellakin lämmöllä suositella. Jos yksi paikka pitäisi tuolta reissulta nostaa ylitse muiden, niin se olisi nimenomaan Durmitor. Mahtavia reissuja myös sinne! 🙂

  Leave a Reply