Suomen suurin matkablogiyhteisö

Katse tulevaan – minne haluaisin matkustaa vuonna 2018?

Niin se vaan vuosi on vaihtumaisillaan, joka yleensä meinaa monelle erilaisia lupauksia tulevalle vuodelle. Henkilökohtaisesti en niinkään välitä uudenvuodenlupauksista, mutta tulevalle vuodelle on kiva tehdä pientä haaveilua 2018 vuoden matkakohteista.

Oon itseasiassa tällä hetkellä niinkin erikoisessa tilanteessa, että meillä on kolme matkaa varattuna jo ensi vuoden puolelle. Tää on hyvin epänormaali asia mulle, sillä yleensä eletään yksi reissu kerrallaan. On hassua olla samaan aikaan innoissaan kolmesta niin erilaisesta matkasta.

Varattiin eilen lennot Sri Lankaan! Mua kyllä naurattaa vähän, sillä oon niin uhonnut mun kavereille, että nyt hetkeen ei Aasiaan lähdetä seikkailemaan rinkkojemme kanssa – on aika valloittaa uusia alueita. Kuinkas siinä sitten kävikään, kyllähän me aluksi katseltiin lentoja ties minne päin maailmaa. Sri Lanka vei voiton ja nyt olenkin aivan täpinöissäni meidän kahden viikon lomasta Sri Lankassa helmi-maaliskuussa, jossa on tarkoitus pyöriskellä vähän siellä sun täällä.

Jos sulla on jotain super vinkkejä Sri Lankaan, niin ne ovat tervetulleita. <3

 

 

Mangia bene, ridi spesso, ama molto. Kyllä, me lähdetään Italiaan! Jos tarkkoja ollaan niin itseasiassa kaksi kertaa ihan suhteellisen lyhyen ajan välillä. Ostin Jussille valmistujaismatkan Roomaan keväälle ja pelkkä ajatuskin upeasta Roomasta saa sukat ihan makkaralle. Ei olla koskaan käyty Roomassa ja onhan Rooma nyt sellainen matkakohteiden klassikko, jossa jokaisen pitäisi käydä ainakin kerran.

Nostatin vähän mun tyttöystäväpisteitä ja ostan meille futispeliin liput. Jussi on ihan älytön fani sekä harrastaa jalkapalloa, joten voisiko nyt parempaa valmistujaislahjaa keksiä? Saattoihan mulla vähän olla oma kettu kainalossa, kun varailin lomaa Roomaan. Järkytyin tosin eilen, kun kuulin että peliin pitää varata useita tunteja, sillä pelejä tulee katomaan kymmeniä, kymmeniä tuhansia ihmisiä. Mihinköhän mä olen lupautunut, sillä olen elämässäni käynyt yhden kerran vain jossain urheilutapahtumassa.

 

 

Lisäksi mun veli varailee ihan näinä päivinä (ellei ole jo varannut) meidän perheelle matkan – yllätys, yllätys Roomaan! Kyllä, meidän on tarkoitus matkustaa kesällä Roomaan uudestaan. Alunperin jättäydyttiin tästä suunnitelmasta ulos, mutta kun kuulin jopa oman äitini lähtevän mukaan – oli pakko osallistua matkaan. Kuten huomaatte, meille on tulossa hyvinkin pitsan ja pastan täytteiden alkuvuosi.

Äiti ei ole siis koskaan käynyt Viroa, Ruotsia ja Venäjää kauempana, joten haluan ehdottomasti olla tällä matkalla mukana. Ne jotkat yhtään tuntee mun äitiä, niin tietävät että meillä on aikamoinen loma tulossa.

Meidän perheessä ei koskaan olla käyty missään yhteisillä lomamatkoilla, tämä on ensimmäinen laatuaan. Meitä on kymmenkunta liikenteessä, joten voi olla aikamoinen sirkus käynnissä.

Koska meidän lomaseurue päätyi valitsemaan Rooman kohteekseen, niin sain onneksi puhutettua meidät pariksi päiväksi myös Napoliin, jota on todella paljon kehuttu lähiaikoina.

Euroopasta tekee harvoin Napolin kaltaisia löytöjä. Italian toiseksi suurin kaupunki on jäänyt rosoisen maineensa vuoksi turistivirtojen ulkopuolelle. Tunnelma on ihanan aito: rapistuneilla kujilla roikkuu pyykkiä ja mammat tervehtivät ohi kävellessään. Nähtävää ja koettavaa riittää. Tarjolla on maailman parasta pitsaa, komeita arkeologisia kohteita sekä Italian hienoimpia taideaarteita. Maisemat aukeavat Välimerelle ja Vesuviuksen kuuluisalle tulivuorelle. Mondon valinnat 2017

Sri Lankan lisäksi myös Rooman ja Napolin vinkit ja kokemukset on enemmän kuin tervetulleita. Jos sulla sattuu lisäksi olemaan jotain blogipostauksiakin aiheesta, niin olisin kovin iloinen myös niistä! Oon kyllä ahkerasti lueskellut jo Napolista ja Roomasta, mutta koskaan ei voi inspiroitua liikaa.

 

Sanremo italia

 

Loppuvuosi pitäisi periaatteessa olla matkailukiellossa

Siinä on nyt valmiiksi päätetyt matkat vuodelle 2018. Mitä muita suunnitelmia meillä on? Itseasiassa loppuvuosi pitäisi yrittää mennä mahdollisimman pienellä budjetilla, sillä me ollaan alettu hetki sitten säästämään hitusen isompaa matkaprojektia varten vuodelle 2019. Meillä pitäisi olla (reilusti) viisinumeroinen luku säästössä 2019 vuonna, joten toivottakaa onnea. Kaikki jotka yhtään tietää mua, tietää että oon maailman surkein säästäjä. Onneksi Jussi on hyvä tsemppaamaan mua.

Periaatteessa me ei edes saataisi osallistua noihin mitä ollaan jo varattu, mutta minkäs teet – ihminen on heikko, kun seikkailee lentoyhtiöiden nettisivuilla.

Me laitetaan palkoista aika isokin siivu säästöön tällä hetkellä, joten jokainen matkaeuro vuodelta 2018 on pois tulevasta. Luvassa on varmasti siis budjettiratkaisua matkailun suhteen loppuvuodeksi ja vyön kiristystä. Onneksi edullisestikin voi matkailla.

Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri nostatti mulle aikoinaan Balkan kuumeen ja nyt on mun Gdansk kuume on noussut Merin postausten myötä. Ei mun mielestä kuulosta niin pahalta rikokselta hommata 45 euron lentoja vaikka olisikin vähän matkustuskiellossa?

Oon varma, että Tallinnassa tulee aivan varmasti myös käytyä ja haluankin erityisesti ensi kesänä Tallinnaan. Usein tulee käytyä Tallinnassa kaikkina muina vuodenaikoina, joten tänä kesänä me Tallinna ollaan sinun!

 

 

Lupasin jo viime vuonna itselleni, että 2017 vuonna olen parempi kotimaan matkailija. Noh, ei siinä ihan kovin hyvin käynyt. Edelleen reissuja tuli tehtyä vain tässä 100 kilometrin säteellä Helsingistä sekä toki Pohjois-Karjalaan matkasin miljoona kertaa. Terkut täältä Joensuusta tälläkin hetkellä. 😀

Erityisesti haluaisin Ahvenanmaalle, Hossan kansallispuistoon, Saariston rengastielle, Hotelli Punkaharjulle ja Lappiin tulevana vuonna. Sellainen mini road trip Suomessa olisi kyllä aika siistiä.

Niinkuin näette, erityisesti loppuvuosi on suhteellisen vaatimaton matkatoiveiden suhteen. Lopussa kiitos seisoo – 2019 vuoden matkojen matka on maalissa, sen vuoksi jaksaa odottaa ja vähän kituuttaa.

 

 

Millaisia budjettikohteita sulle tulisi mieleen vuodelle 2018? Suosituksia? <3

PS. Ootko huomannut jo Matka 2018 -arvonnan blogistani? 

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Susanna 26.12.2017 at 19:10

  Napolista kannattaa mennä lautalla myös Amalfilla tai Caprilla käymään! kävin Napolin satamasta Caprilla se maksoi 20e ja toiset 20e takaisin tulosta. Napoli on jokseenkin rosoinen kaupunki, mutta sen lähellä on erittäin upeita ja näkemisen arvoisia saaria. Budjettikohteisiin liittyen Kreikka voisi olla hyvä, se kiehtoo minua ja siellä olisi todella paljon useita eri saaria joissa on vielä edullisia majoituksia. Silloin kun Italiassa majoitukset kallistuu niin Kreikasta voi vielä löytää

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.12.2017 at 20:16

   Kiitti vinkeistä Susanna! Pitää tutkailla noita saaria tarkemmin. Mua itseasiassa juuri kiehtoo Napolissa juuri tuo rosoisuus, oon niin innoissani kaupungista. 🙂 Kreikan saaret on kyllä hyvä idea budjettikohteeksi!

 • Reply Outi 26.12.2017 at 22:43

  Roomaan voi varmasti mennä kahteen otteeseen! Mäkin kävin kerran, en syttynyt, mutta haluan uudelleen, koska en voi uskoa etten tykännyt Roomasta! Kolmas kerta toden sanoo, eli jos ei toisellakkaan kertaa nappaa, niin vähintään kolme kertaa on pakko kokeilla. 😀 Onnea Sri Lankasta! Se on varmasti huikea, ja vaikka varmaan syökin paljon rahaa, niin eikös sielläkin aika edullisesti pysty reissaamaan?
  Mä niin tunnistan itseni tuosta Suomi-matkailusta! Mä olen joka vuosi vannonut, että musta tulee ensi vuonna kunnon Suomi-reissaaja ja -retkeilijä, todellinen ekspertti. Ei ole vielä tullut, mutta ehkä ensi vuonna sitten 😀 Haha! Voidaan kenties tsempata toisiamme tällä saralla 😛

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.12.2017 at 09:19

   Onpa kumma, en kyllä varmaan kenenkään ole kuullut ei-pitävän Roomasta. Voiko niin käydä edes? 😀 Ehdottomasti uudet mahdollisuudet kehiin Outi! Mulla kävi sama Splitin kanssa, ekalla kerralla en tykännyt yhtään. Sitten pari vuotta myöhemmin uusi yritys ja hei, sehän oli ihan jees kaupunki.

   Joo Sri Lanka valikoitui loppujen lopuksi juuri edullisuuden takia, sillä suurimmat kilpailijat oli Kuuba ja Malediivit, johon olisi varmasti mennyt enemmän rahaa kuin Sri Lankaan. Budjettihostellit ja rinkat selässä ei tuota mitään ongelmaa, suorastaan odotan sitä, niin sillä säästää jo pitkän pennin.

   Miusta on niin lohduttava kuulla, kun minunlaisia Suomi-reissaajia ilmoittautuu aina kun avaudun tästä – en ookkaan ainoa. Tsempataan ehdottomasti Outi! Kesään mennessä kummankin on pitänyt käydä jossain Suomen matkakohteessa ja sitten muistutellaan toisiamme!

   • Reply Outi 4.1.2018 at 16:42

    Todella, näin tehdään! 😀

 • Reply Sofia 26.12.2017 at 23:31

  Tosi kivalta kuulostaa tuleva reissuvuosi, ja innolla jään odottelemaan lisätietoa teidän pidemmästä reissusta! Rooma on kyllä ihana, etenkin jos onnistuu fiilistelemään tunnelmaa eikä suorittamaan liiaksi, nähtävyyksiä siellä kun riittää useammaksikin kerraksi.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.12.2017 at 09:22

   Kiitti Sofia! 🙂 Mäkin innolla odotan, että pääsen kertomaan siitä tarkemmin. En halua vain vielä sen tarkemmin kertoa tästä, kun oikein kukaan ei vielä tiedä siitä ja kaikki ei ole ihan satavarmaa, niin en halua hehkuttaa liikaa sellaista missä on pari seikkaa vielä lyömättä lukkoon, jotka saattaa peruuttaa kaiken jos ei onnistukaan.

   Meillä onneks helpottaa toi, että käydään kaksi kertaa niin lyhyen ajan välissä, jotta voidaan jättää hyvillä mielin nähtävyyksiä toiseen reissuun. Colosseum on varmaan ainoa varma, jossa tulee käytyä ekalla kerralla. Muutoin mulle on aivan se ja sama, jääkö kaikki ekan reissun nähtävyydet tuohon. :’D

 • Reply Sisko 28.12.2017 at 13:15

  Budjettimatkoihin sanoisin että nyt on keväälle 66e menopaluu Bukarestiin, Saksaan pääsee suunnilleen samalla rahalla, sekä kohta Lappeenrannasta Milanoon. Myös Helsinki-Tallinna-Riika-Tallinna-Helsinki onnistuu alta 50e. 😉
  Tuo Puola halpoine lentoineen houkuttelisi pikavisiitille myös minua.

  Tsemppiä säästämiseen! Mitäs teillä on mielessä tulevaa varten? Itsellä muutama hitusen isomman budjetin suunnitelma myös mielessä, mutta meillä mies ei ole ihan yhtä innostunut sijoittamaan/säästämään matkoihin kuin minä..

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.12.2017 at 05:35

   66 euroa Bukarestiin ei kuullosta ollenkaan hullummalta, pitää laittaa korvan taakse edulliset lennot. Eikä haittaa tee ollenkaan, että itse kohdekin on edullinen. Kiitos paljon tsemppauksesta, totuttelua on kun niin osa siivu palkasta lähtee säästöön. Meillä taas avopuoliso on se, joka on sijoittaja ja säästäjä. 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 31.12.2017 at 22:22

  Niin tuttua tuo ajatus, että matkailis kotimaassa enemmän…Mulla on tässä parin tunnin säteelläkin ihan nolon monta kohdetta, jonne en vaan ole saanut mentyä aiemmin, mutta ompahan nyt sitä lähimatkailua jemmassa niille päiville ku muuhun ei oo mahdollisuutta, mutta jonnekki pitää päästä 😀 ihanan erilaisia reissuja teillä tiedossa, Mulle taas oli järkytys, että olin onnistunut varaamaan Hollannin-reissuni niin, ettei futismatsiin mitenkää järkevästi oikein pääse 😀 😀 Ootan sun Rooman juttuja kyllä, sinne en ole vielä päätynyt kertaakaan 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.1.2018 at 10:26

   Aivan sama juttu Heidi, nolon lähellä on täälläkin sellaisia paikkoja joissa mun olisi pitänyt varmaan käydä jo! :’D Kieltämättä on kyllä kolme hyvin erilaista reissua tiedossa jo, en oikein osaa edes päättää mitä matkaa odottaa eniten. Hauska, toinen toivoo että pääsee jalkapalloon ja toinen antaisi melkein mitä vaan, ettei tarviis mennä. Onko vinkkejä peliin miten saisin siitä itselle mieluisamman?

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 1.1.2018 at 14:17

  Mahtavaa, että olette päättäneet lähteä toteuttamaan matkaunelmaa vuonna 2019! Ja vaikka ne ponnistelut ennen matkaa saattaa tuntua raskailta, voin sanoa että lopulta on ollut kaiken sen vaivan arvoista kun vihdoin reissuun pääsee lähtemään! Ihanaa reissuvuotta ja matkasuunnitelmia niin juuri alkaneelle kuin sitä seuraavallekin vuodelle. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.1.2018 at 10:28

   Juuri näin! Oonkin itseasiassa lukenu sun blogista kaikkia sun suureen matkaan liittyviä postauksia ihan urakalla ja ne on inspiroinut mua siinä, että jaksan venyttää penniä. Lopussa kiitos seisoo. Kuin myös Anna-Katri siullekkin ihanaa reissuvuotta!

 • Reply traveldreamer17 1.1.2018 at 14:27

  Kivalta kuullostaa tulevat suunnitelmat. Roomaan olen minäkin menossa keväällä, tosin neljättä kertaa. Jos teillä in yhtään aikaa, niin käykää Rooman ulkopuolella Braccianossa tai Anguillarassa. Niihin pääsee junalla ta/tai bussilla Roomasta alle tunnissa. Ihania keskiaikaisia pikkukaupunkeja vulkaanojärven rannalla.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.1.2018 at 10:29

   Hei kiitos vinkeistä Roomaan, vaikutti lupaavilta! Just tällaisia vinkkejä on niin kiva saada, kun ei sitä tajua lukea kaikesta mahdollisesta. Noi vois toimii etenkin Rooman kakkosreissulla äidille. 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 1.1.2018 at 18:59

  Jos lähtee Napoliin kiin kannattaa ehdottomasti käydä myös Vesuviuksella ja Pompeijissa. Pompeiji kuuluu minun mielestäni yleissivistyksen sarjaan. Mielenkiintoista, että sinä haluaisit Rengastielle ja Ahvenanmaalle. Minä käyn siellä joka kesä mutta Joensuu ympäristöineen olisi jotain uutta ja hienoa

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.1.2018 at 10:31

   Joo suunnitelmissa itseasiassa olikin, meillä on autot alla niin helpottaa kulkemista kivasti ja näppärästi pääsee oman aikataulun mukaan liikkuu. Pitäisköhän meidän Terhi tehdä kotimaan matkailun vaihdot? Mie lähden Ahvenanmaalle ja Rengastielle ja sie lähdet Joensuuhun/Pohjois-Karjalaan. :’D

 • Reply Mika / Lähtöportti 3.1.2018 at 12:59

  Kaksi Rooman-matkaahan kuulostaa mahtavalta! Ja hei, uskon että lopulta nautit siitä pelistä 😀 Italialainen jalkapallo-ottelu on jo tunnelmansa vuoksi kokemus. Jos peli ei kiinnosta, niin voit seurata ihmisiä katsomossa, se tunteiden palo ja eläytyminen on jo oma näytelmänsä. Saatat oppia samalla kätevästi monta italialaista kirosanaa 😀 Mun vaimo ei seuraa jalkapalloa, mutta katsomokokemukset esim. Brasiliassa ja Barcelonassa on kuulemma silti olleet hyviä. Kumman joukkueen peliin menette, Roman vai Lazion?

  Kun nyt kysyit, niin mun Rooma-vinkit löytyy postauksesta https://www.rantapallo.fi/lahtoportti/2017/01/13/rooma-matkaopas/. Napoliin vain yksi vinkki: syökää paljon pizzaa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 4.1.2018 at 13:00

   Toivotaan Mika parasta, enköhän mä jotain viihdykettä keksi siellä pelissä itselleni. Jos ei muuta, niin näen ainakin toisen onnellisena ja nauttivana. 🙂 Osaan itseasiassa valmiiksi muutamat kiroukset italiaksi, joten voisin käyttää niitä siellä – ilman että mistään mitään edes tajuan. Jos en nyt ihan väärin muista niin Romanin peli oli se juttu siellä. Kiitos Mika vinkeistä, pitää tutkailla kyllä urakalla Rooma vinkkejä ja ottaa talteen, oon useasti saanut siulta hyviä vinkkejä erityisesti aviopuolisolle. 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 4.1.2018 at 19:02

  Sri Lanka on kyllä mielenkiintoinen ja silloin kun siellä matkattiin, se jakoi fiilikset lähes päivittäin 😀 Taisinkin jo heitttää meidän vinkkejä sulle ^_^

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.1.2018 at 09:57

   En malta odottaa, kaikki niin kehuu sitä! Odotan innolla, kun mun kaveri on tällä viikolla juuri palaamassa Sri Lankasta, niin saan ihan uunituoreita fiiliksiä ja vinkkejä sinne. Joo vinkkasitkin niistä, monta hyvää ideaa sain sulta – kiitos niistä Sandra! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 6.1.2018 at 21:19

  Mukavia reissukohteita tiedossa ja jalkapallopeli Roomassa on varmasti huikea kokemus – varmasti myös sinulle 🙂 Tallinna tosiaan toimii ympäri vuoden ja onhan se tietty kesällä kauneimmillaan. Turisteja on silloin vain niin paljon enemmän, että tykkään jopa enemmän talviaikaan siellä käyneistä. Viimeksi tällä viikolla tuli nautittua Tallinnan illasta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.1.2018 at 11:47

   Toivotaan, että on! 🙂 Veikkaa , että enemmän tulee oltua onnellinen toisen puolesta, joka on jäätävä jalkapallofani. Toi on kyllä totta, Tallinna on kesällä kauneimmillaan. Ei kyllä yhtään hullumpaa ollut joulunkaan alla.

 • Reply Veera Bianca 7.1.2018 at 09:55

  Oi Sri Lanka, en ole itsekään vielä koskaan käynyt mutta jostain syystä se on ihan top of the list haaveissa! 🙂 Odotan innolla juttuja kohteesta!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.1.2018 at 12:53

   Sama täällä, pidemmän aikaan haaveissa ollut ja vihdoin päästään toteuttaa matka sinne. Vannoin viime vuonna, että nyt tulee hetkeksi tauko Aasiaan ja kuinkas tässä nyt sit kävikään taas. :’D Varmasti läjäpäin riittää kirjoitettavaa Sri Lankasta!

  Leave a Reply