Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suomi on paras tukikohta maailmalle

Suomen eilinen 100-vuotis juhlapäivä sai mut mietiskelemään Suomea, suomalaisuutta ja sitä miten kiva täällä on oikeasti olla. Aina sitä tulee pohdittua ja mietittyä, että miksi mä en ole syntynyt rapakon toiselle puolen jonnekin lämpimään palmuparatiisiin. Täältä on aina niin ihana lähteä maailmalle, mutta samaan aika on ihanaa palata kotiin. Vaikka mieli halajaa maailmalle oikeastaan koko ajan, on Suomi silti paras mahdollinen tukikohta omiin seikkailuihini.

Vaikka sanotaan, että aidan toisella puolella on vihreämpää, niin väitän että aidan tällä puolen on silti vihreämpää. On onni olla suomalainen ja asua näin hienossa maassa, jossa asiat on oikeasti hyvin. Tai ainakin lähes hyvin. Kaikkialla maailmassa se ei oo aina niin yksinkertaista ja sen oon henkilökohtaisesti joutunut todistamaan muutamissa maailman köyhimmissä maissa, joissa edes ihmisen perustarpeet eivät välttämättä ole itsestäänselvyys.

Meidän pitää osata arvostaa sitä, mitä meidän nenän alla on.

Musta on ollut ilo huomata reissatessa, että Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista ollaan kiinnostuneita. Muun muassa tapasin Durmitorin kansallispuistossa myös kaksi italialaista miestä, jotka kertoivat että me ollaan yksi hulluin kansa maailmassa ja he halusivat tietää paljon meidän kulttuurista. Rivien välistä luin, että tämä hulluus oli siis positiivinen kommentti. Ja tämä esimerkki on vain yksi sadasta, joihin olen matkoilla törmännyt.

Tavallaan allekirjoitan tuon, sillä tuskin monessa maassa yritetään naku-uinnin maailmanennätystä, uidaan jäisessä avannossa, kilpaillaan eukonkannosta tai muusta jostain yhtä hyvin fiksun kuuloisesta. Kyllähän me vähän hulluja ollaan – hyvällä tavalla.

 

 

 

Hulluttelun lisäksi tykkään meidän arvoista, luonnosta, neljästä vuodenajasta, vapaudesta, kulttuurista ja ruuasta. Tykkään myös siitä, että meillä on sääntöjä (okei, välillä sääntö-Suomi menee yli) ja siitä, että jos jotain sovitaan niin se myös tarkoittaa sitä. Tykkään siitä, että meillä on turvallista. Tykkään siitä, että meillä on ilmainen koulutus, joka mahdollistaa kaikille samat mahdollisuudet onnistua elämässä.

 

View this post on Instagram

???

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Tykkään siitä, että täällä on helppo toteuttaa omia unelmia ja siitä, että meidän on oikeasti mahdollista lähteä maailmalle – ei joka maassa noin vain rahallisesti lähetä ulkomaille. Tai edes matkailla kotimaassa. Tykkään siitä, että meillä on vehreää, puhdasta ja ilma on sellaista, jota voit helposti hengittää.

Edelleen, nämä kaikki ei ole itsestäänselvyyksiä maailmalla vaikka siltä ne omaan korvaan kuulostaa.

 

View this post on Instagram

Kaislikossa suhisee ??? @jussigals

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Nämä kaikki on mulle sellaisia ajatuksia, joita en välttämättä muutamia vuosia sitten osannut arvostaa lähellekään yhtä paljoa kuin nyt. Miksi? Kliseinen vastaus, mutta matkailu avartaa. Ihan oikeasti. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että kaikkien kannattaa ainakin sen kerran elämässään lähteä jonnekin Tallinnaa kauemmaksi nähdäkseen lähelle. Ei siitä pakko ole tapaa ottaa, mutta lupaan sen, että saatat ruveta katsomaan maailmaa eri tavalla. Varoitan, siihen saattaa silti jäädä pahasti koukkuun.

 

 

Niin ainakin minulle kävi, sillä vielä vuoteen 2011 mennessä oikeastaan Suomi ja ihan nämä meidän naapurimaat olivat ne, joihin olin tutustunut. Uskalsin levittää siipiäni ja sitten se onkin ollut menoa, matkakärpänen on puraissut. Meni useampi vuosi tässä välissä, kun vähättelin Suomea.

Nyt oon kuitenkin sen tajunnut, että on onni pitää tukikohtana sellaista maata, jossa on vapaus olla juuri sitä mitä haluaa ja miten haluaa. Täältä on ihana lähteä sinne rapakon toiselle puolelle palmun alle, mutta silti aina yhtä ihanaa palata pimeyteen, räntään ja kylmään.

 

 

Ajattelin lopettaa mun suosikki maisemiin Suomesta, Kolin kansallispuistosta löytyy mun rakkaimmat ja kauneimmat maisemat. Kannattaa katsoa sieltä tämä kyseinen video, ihan pirun upea. Oon kyllä onnellinen, että juuri Suomi on minun seikkailujen tukikohta.

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin, Blogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Travelloverin Annika 8.12.2017 at 21:29

  Itsenäisyyspäivä sai minut samoihin aatoksiin: Suomi on hyvä paikka, mutta täältä pitää päästä uudelleen ja uudelleen seikkailuihin. Ja niiden jälkeen on taas hyvä palata. En minä pysyvästi muualle haluaisi asettua. Ei tietenkään voi sanoa, ettei koskaan, ehkä sitten eläkkeellä vaikka Espanjaan. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.12.2017 at 21:46

   Pieni pala musta haaveilee asettumisesta jonnekin muualle, mutta toistaiseksi on ihana nauttia Suomesta tukikohtana. Espanja ja eläkepäivät ei kuulosta yhtään hullummalta Annika!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 9.12.2017 at 22:53

  On se Suomi hieno maa! 🙂 Vaikkakin se on jo vuosia ollut minulle vain parin vuosittaisen viikonloppuloman viettopaikka, olen ylpeä juuristani ja synnyinmaastani – ja jopa siitä, että meitä pidetään maailmalla vähän hulluina 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.12.2017 at 08:14

   Heh totta, aina on hyvä olla sopivasti hullu suomalainen. 😉 Ootko koskaan Terhi miettinyt asettumista Suomeen vai vetääkö veri loppuelämän muualle? 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 10.12.2017 at 11:09

  Kaunis kirjoitus kotimaastamme! Minäkin arvostan paljon asioita Suomesta – mutta valitettavasti pidän paljon etujamme myös itsestäänselvinä. Siksi onkin hyvä välillä tomuttaa omia ajatuksia eripuolilla maailmaa.

  Tähän vuodenaikaan on haastavaa rakastaa kotimaata, kun työmatka-päiväkoti-kuravaaterumba on ihan helkkarin väsyttävää. Joka ikinen päivä kaipaan jonnekin aurinkoon, lämpöön! Mutta sitten taas… meillä on hyvä elintaso, raanasta tulee puhdasta vettä, saadaan käydä lämpimässä suihkussa joka päivä eikä ötökät piinaa kuin kesäisin – eikä ne levitä denguekuumetta tai malariaa! Puhumattakaan ihmisoikeuksista.

  Ja toisaalta, kyllähän minä ihan tavallisesta arjestakin tykkään. Kaikesta huolimatta myös vuodenaikavaihtelusta! Tämä pimeä kausi ja talvi vaan saisivat olla hieman lyhyemmät. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.12.2017 at 19:04

   Yhdyn kyllä sun sanoihin – paitsi kuravaatteista ei oo täällä kokemusta. 😀 Tavallinen arki on kivaa ja varsinkin kun sitä muistaa piristää pienillä kivoilta jutuilla – etenkin tähän synkimpään aikaan. Voisko tää kausi kestää pari kuukautta ja muuten olisi ikuinen kesä?

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 10.12.2017 at 13:42

  Samaa mieltä monesta asiasta. Suomessa on hyvä asua ja olla. Ja on mahtavaa olla vähän hullu, outo ja vetäytyvä suomalainen. Mitä enemmän matkustaa, sitä enemmän Suomea, sen täsmällisyyttä ja toimivuutta osaa arvostaa. Mutta jos maata ajatellaan ihan pelkästään tukikohtana ja paikkana josta startata reissunsa, niin Suomi ei kyllä ole kaikkein käytännöllisin. Ruotsista melkein kaikki (kauko)lennot näyttävät olevan edullisempia kuin Helsingistä. Täältä pääsee harvoin junalla tunnissa-parissa vaikka kuinka moneen uuteen maahan jne. Jos ihan matkailun käytännön asiat sanelisivat, asuisin varmasti Keski-Euroopassa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.12.2017 at 19:07

   Toi on kyllä niin totta! Arvostan niiiiiiiiin paljon meidän toimivuutta ja täsmällisyyttä. Jos jotain pitäisi tapahtua johonkin aikaan, niin se myös tarkoittaa sitä. Tuo asia turhauttaa niin paljon esimerkiksi Aasiassa, toisaalta siihenkin on tottunut hyvin jo. No tuo on totta kyllä, jos mietitään Suomea tukikohtana tuolta kannalta pelkästään, silloin ei olla vahvoilla. Onneksi Tukholma ei ole kaukana, muutaman kerran oon ottanut sieltä vasta kaukolennot. 😀

 • Reply Mika / Lähtöportti 10.12.2017 at 16:12

  Tekee hyvää muistutella välillä mieleen, ettei kaikki Suomessa itsestäänselvinä pidetyt asiat ole ollenkaan selviä monessa muussa maassa. Matkailu avartaa ja ulkomailla asuminen saattaisi avartaa sitäkin enemmän, mutta pysyvästi en lähtisi täältä pois. Suomi ja varsinkin Pohjois-Karjala on upea 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.12.2017 at 19:12

   Todellakin, sitä osaa Suomea ruveta arvostamaan niin eri tavalla kun vähän käy muualla. Nimimerkillä juuri tulossa takaisin Tallinasta Helsinkiin ja täällä jo huomattiin pieni ero: Helsingin merituuli on paljon miellytävämpi (onko se edes mahdollista?) kuin Tallinnassa. Naureskeltiin, että harvoin sitä innolla palaa takaisin Suomeen.

   Pohjois-Karjala kerää multakin pisteet, pitäähän sitä Karjalan likkana kehua kotikulmia! 😉

 • Reply Kaisa 10.12.2017 at 18:13

  Voin yhtyä näihin ajatuksiin. Juuri tänään viestittelin Delhissä asuvan kaverini kanssa joka oli saanut 24/7 kiskasta ostetusta hodarista pahan taudin. Viime kesänä Suomessa käydessään hän osti laukun täyteen ruokaa mukaansa, koska tiesi että ruoka Suomessa on turvallista ja hyvälaatuista. Intiassa täytyy olla tarkkana mitä ostaa ja tietää paikat joissa ruoka on kunnollista. Suomessa voi onneksi olla todella luottavaisin mielin ja syödä kaikkea mitä kaupoista ja kiskoista löytyy. Sääntö-Suomi välillä turhauttaa, mutta on siitä hyviäkin puolia 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.12.2017 at 19:16

   Joo Intiaa ja Suomea kun vertaillaan niin eroja on kyllä varmasti – paljon. Hyvä pointti tuo turvallinen ja laadukas ruoka Kaisa, sitäkin pitää niin itsestäänselvyytenä kotioloissa. Vietnam on kyllä myös paha koettelemus Intian rinnalla ruuan turvallisuuden suhteen, silti kyllä hyvää. :’D

 • Reply Jenna / Huge passion for life 10.12.2017 at 21:14

  Suomi on hyvä maa asua ja toteuttaa omia haaveita ja unelmia. Suomi on turvallinen, tasa-arvoinen ja sanavapaa maa. jossa on myös ilmainen koulutus ja terveydenhuolto ym. En ikinä muuttaisi pysyvästi pois Suomesta, mutta on totta, että on hyvä käydä muualla toteamassa, että kotiin on kiva palata 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.12.2017 at 15:37

   Toden totta, yhdyn jokaiseen sanaan Jenna sun kanssa meidän ihanasta Suomesta. Mua pikkaisen kutkuttaisi lähteä maailmalle muodostamaan uusi koti, mutta pakko myöntää – oikeaan kotiin Suomeen tulisi varppina ikävä. 🙂

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 11.12.2017 at 00:18

  Samaistun täysin tuohon sinun sanomaasi siitä, että Suomi on paras paikka asua ja lähteä maailmalle. Suomessa on kaikki oikeasti hyvin, ja me olemme todella etuoikeutetussa asemassa monessa mielessä. Täällä Itä-Saksassa hunajanmyyjänä olen saanut taas olla ylpeästi suomalainen, koska monet täälläkin tuntuvat arvostavan muun muassa suomalaista koulutusjärjestelmää. Kun kerroin Suomen itsenäisyyspäivästä, tiesi moni Suomen olleen aiemmin osa Venäjää. Lisäksi moni tietää yhteyden suomen kielen ja unkarin kielen välillä. Välillä saa toki naureskella saksalaisten mielikuville Suomesta. Toisinaan heidän mukaan Suomessa on ikuinen jääkausi, eikä esimerkiksi kukkasia tai mehiläisiä voi olla ollenkaan. Suomi myöskin mielletään joksikin erittäin kaukaiseksi paikaksi, vaikka lento Helsingistä Berliiniin on sen reilun tunnin. 😀 Monet myöskin ovat sitä mieltä, että kaikki ovat meillä päin ovat sinisilmäisiä blondeja, niinkuin minä. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.12.2017 at 15:42

   Oi kuulostaapa ihanalta Eveliina – Saksassa hunajamyyjänä, mielenkiintoista! 🙂 Miten oot päätynyt sinne päin maailmaa hunajamyyjäksi? Hauska varmasti kuulla paikallisten mielipiteitä meistä suomalaisista ja Suomesta ylipäätään. Joskus ihmisillä on niin hassuja mielikuvia – esimerkiksi juuri jääkausi, kukkaset ja mehiläiset. Sano heille, että heidän pitää tulla katsomaan paikan päälle miten kaukana ollaan ja miten meillä kadut vain kuhisee sinisilmäisiä blondeja. 😀

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 11.12.2017 at 11:19

  Samanlaisia ajatuksia paljonkin. Suomi on monessa mielessä hyvä ja turvallinen maa asua. Vapaus lähteä sinne minne mieli halajaa, Suomen passi on maailmalla arvossa! Meillä on maailman paras maa elää ja asua! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.12.2017 at 15:43

   Tuo on kyllä totta, meidän passi on hyvässä arvossa maailmalla. Oltiinkos me kolmannella tai neljännellä sijalla tyyliin maailman parhmaimmissa passeissa, nyt en kyllä ulkoa muista. 🙂

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 14.12.2017 at 20:49

  Minä arvostan kovasti ilmaista ja laadukasta koulutusta vaikka esim. ammatti koulutusta ollaan ikävästi supistamassa valtiovallan toimesta. Minustakin on mukavaa palata reissulta kotiin, vaikka Suomi joskus tuntuukin olevan jossainlumisessa periferiassa.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.12.2017 at 16:23

   Ilmainen ja maailman parhaimpiin lukeutuva koulutus on kyllä aivan mahti juttu Suomessa, jälleen yksi tällainen mikä ei välttämättä ole niin itsestäänselvyys ulkomailla.

 • Reply Johanna / Fin Nomads 16.12.2017 at 13:27

  Tähän ei ole kyllä mitään lisättävää. On todellakin lottovoitto syntyä Suomeen, kun kaikki asiat on niin hyvin. Monia perusasioita oppii arvostamaan koko ajan enemmän kun matkustelee maailmalla. Muualla maailmassa ollaan aina tosi ihmeissään suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja luonnon ihmeistä, ja kyllä niistä sopiikin olla ylpeä 🙂

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen 17.12.2017 at 01:49

  Paljon hyviä pointteja jotka helppo allekirjoittaa 🙂 Juuri tuo että pidetään mitä sovitaan (ja kaikenlainen rehellisyys) on asia minkä arvo korostuu usein täällä maailmalla, samoin kuin just raitis ilma jota hengittää ja tasainen lämpö sisätiloissa on itelle nyt pinnalla olevat Suomiarvot, vaikka todennäköisesti aikaa tulenkin viettämään yhä enempi täällä maailmalla 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 18.12.2017 at 18:05

   Se on kyllä totta, erityisesti reissun päällä turhautuu niin usein, kun sovitut asiat ei tapahdu silloin kuin pitäisi. Onneksi siihenkin on joten kuten tottunut jo. 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami 17.12.2017 at 21:18

  Komeat postilaatikot ja tietysti Koli, missä kävin itsekin kevättalvella kaksi kertaa. Pielistä en nähnyt vielä jäistä vapaana, joten tarvitsee ottaa ohjelmaan uusiksi ensi keväänä/kesällä.

  P.S. Tykkäsin kovasti myös Lammassaaren kuvasta!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 18.12.2017 at 18:06

   Eikö, kyllä se Koli on vain upea! Etkös siekin ollut lähtöisin Pohjois-Karjalan suunnilta – muistanki ihan päin mäntyjä? Saa nähdä, onko Pielinen jäässä ensi viikolla, pitäähän sitä joulun lomilla käydä samalla Kolilla.

   Lammassaari on kyllä ihana, niin kaunis paikka keskellä Helsinkiä. <3

  Leave a Reply