Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reppureissu Kaakkois-Aasiassa on unohtumaton – vinkit talteen!

Reppureissuni Kaakkois-Aasiassa ovat olleet unohtumattomia kokemuksia itselleni ja heittämällä samalla myös parhaimpia matkojani. Kaakkois-Aasia nauttii rakkauttani ja on matkakohteissa ehdottomasti sijalla yksi. Palmuparatiiseja, söpöjä bungaloweja hyttysverkkoineen, hikipisaroita selässä, taivaallista ruokaa, paikallisten elämäntapoihin tutustuminen, riippumatossa lukemista, uusia tuttavuuksia ja rinkan raahaamista ympäriinsä. Siitä on täydellinen reppureissu tehty.

Matkustin ensimmäisen kerran Kaakkois-Aasiaan vuonna 2012, jolloin olin vaihdossa Malesiassa Kuala Lumpurissa. Tämän reissun jälkeen olin aivan myyty, rakastuin. Meidän kaukosuhde on kestänyt hyvin, sillä käyn tervehtimässä rakasta Kaakkois-Aasiaani keskimäärin kerran-pari vuodessa.

Irtisanouduin viime syksynä mun edellisestä työpaikasta ja lähdin avopuolisoni perään Kaakkois-Aasiaan. Oli muuten yksi parhaimmista päätöksistäni, lisää siitä voit lukea täältä.  Aluksi ajatus tästä pelotti aivan hulluna, että mitä sitten kun tulen takaisin Suomeen? Entä jos en saa töitä? Kyllä töitä löytää aina, joten rohkaisen sua toteuttamaan myös unelmiasi. Töitä ehdit tehdä myöhemmin.

Salaa haaveilen siitä, että muuttaisin pysyvämmin Kaakkois-Aasiaan ja rakentaisin elantoni sinne. Esimerkiksi mua kiehtoisi paljon oman majatalon tai vastaavan perustaminen jonnekin palmun alle valkoiselle hiekkarannalle. Siellä voisin tehdä sitten vieraideni oleskelusta mahdollisimman mukavan ja viihtyisän. Viime vuonna Myanmarissa Ngapali Beachilla majoituttiin Kipling’s Bay Gueshousessa, jota piti suomalainen nainen. Koko paikka oli jotain niin ihanaa ja pystyin niin helposti kuvittelemaan itseni samanlaiseen tilanteeseen.

 

 

En osaa sanoa tarkalleen mikä siellä Kaakkois-Aasiassa on niin vienyt mut mennessään – varmaan kaikki.  Ystävälliset ihmiset. Kulttuuri. Lämpö. Aurinko. Monipuolisuus. Rannat. Tunnelma. Helppous. Turvallisuus. Hintataso. Erilaisuus. Siinä ehkä ensimmäisiä ajatuksia. Oon kirjoittanut aikaisemmin tänne blogiin myös Kaakkois-Aasian matkailun hyvät ja huonot puolet, kannattaa tutustua siihen tarkemmin täältä.

Tykkään myös sadekaudella matkustamisesta, sillä rankkasateet on jotain niin uskomattoman rauhoittavaa ja rakastan sitä trooppista raikkautta mikä on sateen jälkeen. Sadekaudella matkustaminen ei estä mitenkään matkailua Kaakkois-Aasian maissa yleisesti, sillä lähes aina on tyyliin kerran päivässä kunnon rankkasade ja tämän jälkeen kaikki on taas ennallaan. Toki välillä on huono tuuri ja vettä saattaa sataa vaikka koko päivän. Ensimmäinen vaihtoehto on yleisempi kuitenkin.

 

 

Kaakkois-Aasian maat

Kaakkois-Aasia pähkinänkuoressa on jaettu kahteen maantieteelliseen alueeseen, jotka on Indokiinan ja Malakan niemimaat käsittävä mannerosa (Kambodza, Malesia, Myanmar, Thaimaa, Laos ja Vietnam) sekä Malaijien saaristo (Filippiinit, Itä-Timor, Borneo, Indonesia, Brunei ja Singapore). Vuonna 2013 Kaakkois-Aasian väkiluku on ollut 690 miljoonaa ja en jotenkin jaksa uskoa, että alaspäin oltaisiin väkiluvussa.

Kaakkois-Aasia on mannerlaattojen rajakohdassa, jonka takia alueella on suhteellisen paljon maanjäristyksiä ja tulivuoritoimintaa. Jännällä odotan, että miten esimerkiksi Balin ja Agung-tulivuoren käy.

Mulla on neljä maata käymättä vielä Kaakkois-Aasiasta: Itä-Timor, Singapore, Brunei ja Filippiinit. Viimeisimpään saattaa tulla korjaus piakkoin, sillä ihan tässä lähiviikkoina ostan lennot näillä näkymin joko Sri Lankaan tai Filippiineille.

Pääuskonto Kaakkois-Aasiassa on buddhalaisuus ja islam. Lisäksi myös kristinusko on erityisen suuri Filippiineillä ja vain Balilla (<3) on hindulaisuus pääuskontona.

 

 

 

Tässä on muutamia tärppejä, joita kannattaa pohtia osaksi omaa Kaakkois-Aasian reppureissua:

Tekisi mieli listata tähän kaikkia Kaakkois-Aasian matkakohteet, mutta nostan tähän sellaiset kohdat, jotka ovat erityisesti olleet itselleni mieleen Kaakkois-Aasian reppureissuilla.

Tästä listauksesta ei tule löytymään pahemmin mitään reppureissaajan bilehile-vinkkejä, sillä oon matkoilla ihan mummo ja jos oon kymmenen maissa illalla vielä pystyssä niin wow. Tykkään ennemmin herätä aikaisin ja nauttia valoisasta ajasta.

Kambodza
 • Angkor Watin temppelit Siem Reapin tuntumassa on varmaan koko Kaakkois-Aasian tunnetuin nähtävyys ja mielestäni sellainen, jossa jokaisen pitäisi joskus käydä – erityisesti auringonnousut on suosittua aikaa temppeleillä. Varoitus, tämän jälkeen mikään temppeli ei oikein tunnu enää miltään ja vertaat kaikkia Angkor Watiin. Ainakin minulle kävi niin.
 • Phomh Penh on maan pääkaupunki ja tultiin tänne pitkälti Killing Fieldsien ja Toul Slengin vankilamuseon takia, joka on kyllä yksi elämäni surullisimpia näkyjä. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet liittyy juuri punakhremerien aikana tehtyihin julmuuksiin. Kannattaa katsoa Netflixistä Angelina Jolien ohjaama Ensin he tappoivat isäni -elokuva, joka käsittelee maassa tapahtuneita julmuuksia.
 • Kambodzan rannat on multa täysin kokematta ja niihin haluaisin seuraavaksi tutustua tässä maassa. Lue täältä lisää Kambodzan matkakohteista! 

 

 

Malesia
 • Malesiassa mut hurmasi erityisesti paratiisisaaret – etenkin Perhentian saaret (<3) ja Tioman. Molemmat ovat ehdottomasti sellaisia rantakohteita Kaakkois-Aasiassa, joita oon lämpimästi suositellut eteenpäin. Lisää omia kokemuksia Malesian saarista voit lukea täältä. 
 • Kuala Lumpur oli ensimmäinen suurkaupunki, jossa olen käynyt. Me asuttiin puolisen vuotta Kuala Lumpurissa ja kaupunki oli todella monipuolinen. Tarjolla on monipuolista kulttuuria, herkullista ruokaa katukojuista hienoihin ravintoloihin ja ihan mahtavat ostosmahdollisuudet! Erityisesti Chinatown on jäänyt itselleni mieleen sekä kuuluisat Petronas Twin Towersit. Minun Kuala Lumpurin kohdevinkkeihin voit tutustua täältä. 
 • Olen harmitellut jälkeenpäin tai itseasiassa jo vaihdon aikana, etten käynyt Cameron Highlandeilla – älä sie tee tätä virhettä! Lue lisää Cameron Highlandeista Travellover -matkablogista. 
 • Melaka ja George Town sopii hyvin kulttuurista ja historiasta pitäville, hyvä vastakohta suurkaupunkien sykkeelle tai palmun alla löhöämiselle. Melaka ja George Town on molemmat todella kauniita paikkoja, joihin kannattaa myös tutustua Malesiassa.

 

 

 

Myanmar
 • Voihan Myanmar, maassa on tällä hetkellä pirun epämiellyttävät olot osalla maan asukkaista ja pelkästään sen takia tällä hetkellä laittaisin Myanmarin boikottiin. Toivottavasti asia saadaan korjattua ja kunnioitettua ihmisoikeuksia. Sitä ei kuitenkaan voi kieltää etteikö Myanmar olisi upea ja kiehtovaa maa.
 • Yangon on Myanmarin entinen pääkaupunki ja se on myös maan suurin kaupunki. Yangonissa on maan kattavin lentotarjonta, joten Myanmariin saapuessa ja poistuttaessa yleensä matkailijat viettävät täällä yön tai kaksi. Kaupungissa riittää hyvin tekemistä helposti pariksi päiväksi, mutta henkilökohtaisesti yhtään enempää aikaa kaupungissa ei tarvitse viettää mun mielestä. Myanmar on täynnä muitakin ihania kohteita, jotka todellakin ovat ennemmin useamman päivän tutustumisen arvoisia. Yangoniin voit tutustua enemmän täältä. 
 • Bagan on Myanmarin temppelitaivas, joka kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun Myanmarin matkalla. Hyvin moni matkailija pitää tukikohtana Baganissa Nyaung U nimistä kylää, joka käytännössä on Bagania. Lähimmät temppelit on ihan muutamien minuuttien pyörämatkan päässä. Temppelit onkin se syy miksi Baganiin tullaan. Temppelien rakentaminen alkoi jo 1000-luvun alussa ja temppeleitä, monumentteja ja stupia nousi kaiken kaikkiaan noin 10 000 alueelle. Rakennustyyli on ollut niin kestävää, jotta siitä on säilynyt 2000-4000 temppeliä / rauniota meidänkin silmille. Jos pätäkkää löytyy tarpeeksi, niin kuumailmapallo auringonnousussa ei voi olla huono idea! Lisää Baganista voit lukea täältä.

 

 

 

 • Ngapali Beach on yksi ihanimpia rantapaikkoja, joissa oon ollut Kaakkois-Aasiassa – erityisen ihanan siitä teki Päivin Kipling’s Bay Guestohouse, tämä postaus majatalosta on itseasiassa yksi blogini luetuimmista enkä ihmettele yhtään. Kipling’s Bay on ihana. Vaikka me oltiin kovimpaan sesonkiin Ngapali Beachilla, siellä oli silti hyvinkin rauhallista verrattuna vaikka Thaimaan suosittuihin rantakohteisiin. Ngapali Beachin valttikortti on ehdottomasti valkoiset hiekkarannat palmuineen ja täällä hemmotellaan seafoodin rakastajia. Mikään maailman paras budjetti reppureissun matkakohde Ngapali ei ole, sillä majoitus on täällä hyvinkin hinnakasta.
 • Inle-järvi on kuin Aasian oma Venetsia, siellä oli todella kaunista. Inle-järvi on tullut tunnetuksi sen kelluvista taloista järven päällä, kalastajista ja erityisesti heidän erikoisesta kalastus- ja soututyylistään. Lisää meidän Inle-järven reissusta löytyy täältä. 

 

 

 

Thaimaa
 • En tiedä mistä edes aloittaa, Thaimaassa on niin paljon kaikkea ja olenkin reissannut useampaan otteeseen täällä. Thaimaa on mun mielestä hyvä paikka aloittaa reppureissu, sillä lähes aina ostan lennot Bangkokiin, josta sitten jatkan matkaa milloin minnekin. Thaimaa muutenkin on sellainen hyvä ensimmäinen kohde Kaakkois-Aasiaan – matkailu on niin läsnä Thaimaassa, joten täällä on oikeasti helppo olla. Tavallaan se on myös Thaimaan varjopuoli mun mielestä, koska siellä on niin edistynyttä.
 • Bangkok, suurkaupunkien suurkaupunki. Ihan täyttä rakkautta. Oon ollut Bangkokissa niin monta kertaa, etten pysy laskuissa enää. Silti joka kerta saan jotain uutta irti kaupungista ja ihastun siihen uudestaan ja uudestaan. Loistava (katu)ruoka ja ostokset on mun suosikkijuttuja Bangkokissa, mutta se on paljon muutakin – lue lisää Bangkokista täältä. 
 • Thaimaassa on miljoona ihanaa saarta, josta löytyy jokaiselle varmasti jotakin. Omia suosikkejani on Koh Phangan (ei fullmoon-partyjen aikaan), Koh Tao ja Koh Kood. Erityisesti tuo Koh Kood on jotain käsittämätöntä, paratiisien paratiisi.
 • Minnethaimaassa.com on ihan loistava, täältä löytyy todella kattavasti ideoita ja vinkkejä Thaimaan matkakohteisiin. Ehdottomasti tutustu tähän sivuun!

 

 

Laos
 • Laos on vajaan seitsemän miljoonan asukkaan maa Kaakkois-Aasiassa ja onkin yksi Aasian harvaanasutuimmista maista. Maa on hyvin köydä ja hintataso on tämän takia hyvin alhainen, lisäksi Laos kuuluu vähiten kehittyneiden maiden joukkoon. Laos on sisämaavaltio, joten merenrantalomista ei voi noin vain haaveilla. Se onkin tavallaan juuri parasta Laosissa, voi oikeasti keskittyä muuhun kuin rannalla pötköttämiseen.
 • Luang Prapang on ehdottomasti oma suosikkini Laosissa, siellä oli feng shuit kohdillaan. Luang Prapang on yksi Unescon maailmanperintökaupungeista ranskalaisvaikutteisen siirtomaa-arkkitehtuurinsa sekä wat’iensa eli buddhalaisten temppeliensä ansiosta. Nämä asiat vaikuttaa siihen, miksi kaupunki on myös yksi Laosin The Matkakohteita. Keskusta-alue on täynnä mitä söpöimpiä taloja ja pikkukujia, joita voisi ihastella useita tunteja.
 • Vang Viengistä mulla on tavallaan ristiriitaiset mielipiteet tästä reppureissaajien perinteisestä kohteesta enkä vieläkään osaa päättää haluanko tänne paljon vai haluanko jättää välistä. Mielikuvat luo mulle pelkkiä juhlia, biletystä ja joessa lillumista traktorinrenkaissa kalja kädessä vaikka kaupunki on varmasti paljon muutakin. Ymmärtääkseni tämä ”tubingi” on kiellettyä nykyisin juuri hukkumieskuolemien takia – toki tätä harjoitetaan vielä, mutta pienemmässä ja siistimmässä mittakaavassa.
 • Laosilainen keittiö on törkeän hyvää, kannattaa tutustua laosilaiseen ruokaan – nam!

 

 

 

Indonesia
 • Haluaisin tutustua Indonesiaan paaaljon laajemmin mitä oon tähän mennessä. Tutuksi on tullut lähinnä Bali, Gilit ja Jakarta. Indonesialaiset on älyttömän ystävällisiä ihmisiä, jotka tekevät Indonesiasta niin ihanan.
 • Bali on yksi ikisuosikkini ja syystäkin: uniikkia kulttuuria, ystävällisiä ihmisiä, rentoa tunnelmaa, edullinen hintataso, aurinkoa, lämpöä ja lisäksi se on oikein mainio kohde tällaiselle minunlaiselle rantalomailijalle. Jos lomiltaan kaipaa surffausta ja juhlintaa, tätä löytyy myös Balilta. Saari on ehdottomasti pieni pala paratiisia, varsinkin kun osaa etsiä oikeat paikat. Tulivuorilla maustettu Bali on Indonesian suosituin saari, mutta silti sieltä pystyy löytämään oikeaa balilaista kulttuuria. Pääuskonto Balilla on hindulaisuus toisin kuin muualla Indonesiassa. Hindulaisuus näkyy selkeästi saaren kulttuurissa ja paikallisten joka päiväisessä elämässä. Tutustu Balin kohdeoppaaseen täältä!
 • Koska Balin rannat eivät ole kuitenkaan maailman kauneimmat, niin sitä varten on naapurissa sijaitsevat Gilin saaret eli Gili Meno, Gili Air ja Gili Trawangan. Saaret on siitä hyviä, että jokainen on tavallaan mun mielestä hyvin erilainen, joten jokaiselle matkailijalle varmasti löytyy oma suosikkisaari. On mahdotonta sanoa, mikä on paras saari – onhan meitä matkailijoitakin hyvin erityyppisiä ja jokaisella saari on hyvin erilainen. Sen verran voin tässä paljastaa, että mun suosikki on Gili Air, joka on sopiva välimuoto Gili Menosta ja Gili Trawanganista. Gilin saarista voit fiilistellä lisää täältä. 

 

 

Vietnam
 • Säästin rakkaimman viimeiseksi, Vietnam on ehkä paras paikka Kaakkois-Aasiassa. Vietnam on nostanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa lähivuosina enkä ihmettele, Vietnam on kiehtova ja monipuolinen matkakohde. Vietnamissa asukkaita on yli 90 miljoonaa, mutta kooltaan se on kuitenkin lähes Suomen kokoinen. Aikamoinen kuhina siis käy maassa verrattuna meidän Suomeen – Vietnamissa onkin maailman 14. eniten väestöä.
 • Hanoi on Vietnamin pääkaupunki, jossa riittää puuhaa useammallekin päivälle. Oon itse ollut vain pari päivää täällä ja harmitti kovasti, ettei meillä ollut enempää aikaa. Kaupungissa näkyy hyvin Vietnamille tyypillinen kaaottinen liikenne, paikallinen kulttuuri, historia, nähtävyyksien kirjo ja se tärkein: katuruoka.
 • Trekkausretki Pohjois-Vietnamin vuoristomaisemiin kannattaa! Yksi elämäni hienoimpia kokemuksia ja Sapaan on helppo matkustaa esimerkiksi Hanoista käsin. Ehdottomasti kannattaa palkata oma opas, joka kuljettaa sua turvallisesti ympäri vuoristoja ja sen kyliä. Me ei yövytty ollenkaan Sapassa, se oli meidän makuun liian turisti ja rakennustyömaan alla. Sen sijaan majoittua voi pikkukylissä home stay-majoituksissa paikallisten kanssa. Me trekkailtiin tälläinen reitti: Sapa – Sa Seng – Hau Tao –  Ciang Ta Chai – Su Pan – Ban Ho – Sapa. Vaihtoehtoja on kyllä useita ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä matkatoimistoa. Lisää tästä unohtumattomasta trekkausretkestä voit lukea täältä. 

 

 

 • Pohjois-Vietmamissa matkustaessa olisi suuri rikos jättää tulematta Halong Baylle. Sillä se on yksi maailman luonnonihmeistä ja on ylivoimaisesti yksi Vietnamin suosituimpia nähtävyyksiä, joka koostuu noin 1 600 jyrkästä karstisaaresta. Alue kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin ja syystäkin – on se sen verran henkeäsalpaava paikka, joka pitää säilyttää. Lisää Halong Baysta löydät täältä.
 • Jos uskallusta ja jaksamista on, niin kannattaa ehdottomasti vuokrata/ostaa moottoripyörä Vietnamissa ja ajaa halki Vietnamin! Tätä et tule katumaan, sillä Vietnamin maisemat ovat todella upeat ja maisemat ovat hyvin erilaisia pohjoisessa, etelässä ja keskellä Vietnamia. Me esimerkiksi vuokrattiin moottoripyörä, jolla lähdettiin Huesta Da Nangiin viikonloppureissulle juuri Hai Van Passin takia. Matkan varrella oli yleisestikin upeita maisemia, mutta erityisesti Hai Van Passin vuoren ylitys oli sellanen superwow. Vuori sijaitsee aivan Etelä-Kiinan meren kyljessä ja maisemat huipulta ovat upeat, meillä menomatkalla oli tosin niin paha sumu, ettei nähty kahta metriä kauemmaksi. Onneksi paluumatkalla oli lähes kirkas taivas!
 • Hoi An on heittämällä Vietnamin kaunein kaupunki. Hoi Anin vanhakaupunki on todella kaunis ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhakaupunki on täynnä mitä kauniimpia vanhoja kivi,- ja puutaloja, jotka yksinkertaisesti hurmaa kulkijan. Kaupungissa pääsee myös rantaloman tuntuun, sillä biitsi on lyhyehkön pyörämatkan päässä.  Hoi Anista voit lukea lisää täältä. 

 

 

 • Saigon eli HCMC on Etelä-Vietnamin suurin ja tärkein kaupunki sekä samalla se on liike-elämän keskus Vietnamissa. Hanoihin verrattuna kaupunki on paljon enemmän saanut länsimaalaisia vaikutteita, jonka huomaa muun muassa arkkitehtuurissa sekä ilmapiirissä, joka Saigonissa on hyvinkin avoin. Tähän on vaikuttanut esimerkiksi Vietnamin sota, jolloin kaupunki oli erittäin länsimaalaisvaikutteinen.
 • Mui Nen rantakaupunki itsessään oli vähän pettymys meille, sillä se toi mieleen vain venäläisten lomaparatiisin meille mieleen: ruokalistat, kyltit ja vastaavat olivat venäjäksi joka puolella. Vähän sama juttu on Nha Trangin kanssa. Jotain erittäin positiivista Mui Nesta kuitenkin löytyy, sillä hiekkadyynit ovat kerrassaan upeat täällä! Jos vain Mui Ne osuu matkan varrelle, kannattaa ehdottomasti ainakin päivä viettää täällä.
 • Yli 4000 kilometriä pitkä Mekong-joki virtaa seitsemässä maassa Aasiassa – Tiibetissä, Kiinassa, Myanmarissa, Thaimaassa, Laosissa, Kambodzassa ja Vietnamissa. Vietnam on maailman suurin riisin viljelijä ja yli puolet maan riiseistä tuotetaan juuri Mekong Deltan alueella. Mekong Deltan suurimmassa kaupungissa Can Thossa järjestetään myös floating marketit, jotka ovat suosittuja meidän turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

Niinkuin huomasitte, matkakohteita reppureissua varten Kaakkois-Aasiassa löytyy. Ja tässäkin oli vain murto-osa. Sen voin luvata, että sieltä varmasti löytyy jokaiseen makuun jotakin.

 

 

Onko sulla suunnitteilla vasta ensimmäinen reppureissu Kaakkois-Aasiaan? Vai ootko jo konkari Kaakkois-Aasian suhteen, paljasta omat suosikkisi siinä tapauksessa!

 

Veera


 AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)BloglovininBlogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Tatti 30.11.2017 at 14:05

  Sä oot osannu rakentaa tosi pätevän blogin! Onnittelut siitä! Ja terveiset Thaimaasta – viime viikolla tulin pois. EI ENÄÄ KOSKAAN AO NANGIIN! Karmee turistirysä, en muista oletko kirjoittanut siitä. Hieronnat hyvät. Hotellini henkilökunta täysin perseestä, juuri mikään ei toiminut mitä oli sovittu. Muka 4 tähteä, Pakasai Resort. Mm. uima-allasbaarin 4-5 tarjoilijapoikaa olivat kiinnostuneempia puhelimistaan kuin siitä, että asiakas (nainen) tuli baarille ostaakseen jotain juomaa. Joutui huutelemaan että haloo. Sitten joku vähän liikahti viimein, se joka ei uskaltanut enempää syventyä puhelimeensa. Kerran pyysin tiskin toisessa päässä juomalistaa. Kundi viittilöi että tule tänne hakemaan. En tullut. Sanoin että tuo se tänne minulle. Se siis oli todellakin liikuteltavaa sorttia. Nämä nyt vain pintaraapaisuna. AInakin tuossa kohteessa Ao Nangissa siis, ihmiset olivat veteliä ja löylynlyömiä, eivätkä olleet kiinnostuneita palvelusta eikä sitä hymyäkään näkynyt kuin tullessa. Jatkoin vielä KOh Lantalle ja Krabi Towniin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 30.11.2017 at 22:55

   Kiitos paljon! Ao Nangilla oon käynyt, ihan ookoo kokemukset paikasta itsellä, vaikka turistien täyttämähän se kieltämättä on. Harmi, ettei majoitus ole vastannut odotuksiasi.

 • Reply Janni / Lentopelko 1.12.2017 at 09:59

  Tää postaus lähtee kyllä heti kirjanmerkkeihin kevään reissua varten! Kivoja vinkkejä, näistä voisi muutamia kokeillakin. 🙂

 • Reply SE Asia 1.12.2017 at 22:13

  Mitä sä suosittelisit kaakkois-Aasiasta, jos ei pidä lämmöstä, rantalomista tai kaupungeista?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.12.2017 at 08:40

   Hmm, tarkoitatko sellaisia suurkaupunkeja? Mieleen tulee esimerkiksi Luang Prapang, Cameron Highlands, Sapa ja sen lähikylät, Chiang Mai (ja Ubud) Nää on ainakin vähän rauhallisempia tai pienempiä paikkoja, jonne itse suuntaisin.

   • Reply SE Asia 11.12.2017 at 20:11

    Ei, vaan en pidä oikeastaan minkäänlaisista kaupungeista. Oon kyllä reissannut myös kaakkois-Aasiassa, mutta kiinnostaa kuulla, onko jollain sinne suunnalle jotain uusia vinkkejä.

 • Reply Laura 1.12.2017 at 22:57

  Hannoita päivää, täällä kans Kaakkois-Aasiaan sielultaan jämähtänyt yksilö! Kaipuu takaisin on vahva, jopa tuo sadekolttu herättää lämpimiä muistoja. Eteenki Vietnamille oon ihan myyty, kun tuli siellä oltua vaihdossa puoli vuotta. Jäi vielä bucket listalle tuo maan halki mopolla ajo. Älyttömän kattava lista tämä, kiitos siitä 🙂 Osittain samoja reittejä ollaan kulettu, mutta paljon myös uusia vinkkejä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 4.12.2017 at 21:26

   Vietnamille täälläkin erityisesti sydän sykkii, hyvä maa ollaan valittu! 🙂 Missäpäin Vietnamia olit vaihdossa? Mulle tuli Hue eritysesti tutuksi Vietnamissa, kun avopuoliso oli siellä vaihdossa ja itse lähdin vaihtovaimoksi mukaan. 😀

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 3.12.2017 at 14:48

  Itsellä on talvella Vietnamin loma tiedossa ja Hoi Anista on paljon hyvää tullut luettua, joten sinne siis suunta 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 3.12.2017 at 18:39

  Tosi hyvä kooste! Olen tässä viimeiset pari vuotta yrittänyt aivopestä miestäni Aasian rundille. Tässä hyvin kerroit myös sen, että maat ovat turvallisia matkustaa! Tämän tulen laittamaan muistiin, kun matkan aika tulee!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.12.2017 at 20:00

   Kiitti Sari. <3 Jatka vain miehen aivopesua, toivottavasti se kantaa hedelmää! Siis todellakin on turvallisia, totta kai tervettä järkeä pitää olla mukana, mutta yleisesti mulla on kyllä lähes yhtä turvallinen olo Aasiassa kuin vaikkapa Suomessa. Ei ainakaan sen takia kannata jättää lähtemättä Aasiaan.

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 3.12.2017 at 21:06

  Tää oli oikein näppärä tiivistelmä Aasiasta! <3 Mun suosikit on ehdottomasti Port Barton Filippiineillä, Hoi An Vietnamissa ja Pai Pohjois-Thaimaassa. Myöskin Penang oli Malesiassa sympaattinen saari. Harmittaa, etten käynyt tuolla Halong Bay:ssa! Ai niin ja Siem Reap Angor Watteineen ihan mahtava. Laosin Kuang Si -waterfall on ihan must. Aasia on kyl kokonaisuudessaan varsin ihana. Mahdoton sanoa vain paria suosikkia! 🙂 Mulla on ainakin vielä Indonesia, Sri Lanka ja Myanmar käymättä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.12.2017 at 20:02

   Hoi An on kyllä ihan lemppareja kanssa Vietnamista, se oli törkeän kaunis kaupunki ja niin tunnelmallinen. Mä niin haluaisin tuonne Filipppiineillä, ehkäpä sinne pääsee jo ensi vuoden alussa. Saa nyt nähdä minne ne kaukoloman lennot tulee ostettu, Filippiinit on vahvoilla.

   Hehe, tuo on kyllä niin totta. Mahdotonta valita pari suosikkia, voisko laittaa koko Kaakkois-Aasian yhtenä isona suosikkina? 😀

 • Reply Reason for Season 3.12.2017 at 23:44

  Mahtava kooste mahtavasta Kaakkois-Aasiasta <3. Matkakuume sen kun nousee, kun tällaista lueskelee. Haaveilen siitä, että saisi taas viettää pidemmän aikaa kerralla noissa maisemissa. Ehkä ensi vuonna 8).

 • Reply Sofia 5.12.2017 at 11:44

  Matkakuume vain kasvaa tätä lukiessa! Kuten jo ehkä aiemmin joskus mainitsin, olen lähdössä ensi syksynä reppureissulle maailman ympäri, ja suurin osa ajasta tulee vietettyä juurikin kaakkois-Aasiassa. Ainakin Indonesia, Singapore, Malesia, Vietnam, Kambodza ja Thaimaa osuu meidän reitille. Reissuun on aikaa vielä yli puoli vuotta, mutta tätä lukiessa tuli jo hirveä hinku reissuun!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.12.2017 at 20:07

   Oi että, teillä on ihan mahtavia matkakohteita luvassa siis! 🙂 Maailmanympärimatka kuuluu kyllä mun bucket listiin – onko pitkä reissu tulossa? Oi että, oon niin innoissani kaikkien teidän kanssa jotka lähdette maailmanympärimatkalle. Ihanaa!

 • Reply Outi 5.12.2017 at 15:41

  Kaakkois-Aasia on kyllä ihan munkin lemppareita, vaikka paljon sieltä onkin näkemättä. Laos ja Indot on olleet ihan parhautta. Malesiasta nostaisin Pulau Kapas saaren, joka on lähellä Perhentianeja, mutta paljon vähemmän turistoitunut ja pienempi saari. Siellä oli minun paratiisini! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.12.2017 at 20:09

   Aa kappas, pitää pistää tuo Pulau Kapas korvan taakse. Näytti kyllä todella lupaavalle, kun katoin #pulaukapas Instasta. Vähemmästäkin täyttää paratiisin kriteerit. <3

 • Reply Emilia/Matkan varrella 7.12.2017 at 15:12

  Ihan huikea postaus ja kasvatti matkakuumetta +100 %! Ollaan lähdössä ekaa kertaa Kaakkois-Aasian reppureissulle kolmen viikon päästä, can’t wait! Sun blogista on muuten löytynyt tosi paljon hyödyllisiä vinkkejä noille suunnille, kiitos niistä! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.12.2017 at 20:11

   Hei ihan mahtavaa, jos ootte edes pienen hyppysellisen verran saaneet jotain irti täältä. Lämmittää mieltä – tuo on juuri yksi niistä syistä miksi halusin aloittaa tämän blogin ylläpitämisen, vinkkien jakamisen muille reissun nälkäisille seikkailijoille. <3

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 8.12.2017 at 13:46

  Olipa upea, kattava postaus. Olen lähdössä parin viikon päästä Singaporeen ja sieltä olisi tarkoitus jatkaa sitten Indonesiaan Lombokille. Joka päivä kauhulla vaan seuraan Agungin tilannetta. Olen ruvenut jo vähän miettimään varasunnitelmaa, jos Lombokin kenttä taas suljetaan. Koska Malesia olisi siinä niin Singaporen kyljessä niin mietin näitä mainitsemiasi Cameron Highlandia ja esimerkiksi Perhentian saaria vaihtoehdoksi. Saas nähdä, miten reissun käy. Pitääkin seuraavaksi kurkata sinun postaus Malesin saarista.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.12.2017 at 08:13

   Oi Singapore kiehtoisi, en oo koskaan käynyt siellä. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta! Indonesia on kyllä ihana, erityisesti rakastan niin ihanan ystävällisiä paikallisia siellä. <3 Saa nähdä miten käy Agungin suhteen, mielenkiinnolla seuraan täällä. Perhentian saaret on kyllä todella kauniit, suosittelen hyväksi vaihtoehdoksi jos käy hassusti.

 • Reply Suunnaton 9.12.2017 at 10:42

  Vautsi, miten kattava paketti! Tää laitetaan ehdottomasti talteen.
  Kaakkois-Aasiassa oon tähän mennessä ollut vain Laosissa ja Thaimaassa. Laos on ihan parhautta, ja oonkin haaveillut pääseväni näkemään sen naapurimaat, jos ne vaikka olisivat yhtä ihania. Harmittaa Myanmarin tilanne, kun sinne matkustamista ei voi nyt harkitakaan.
  Kaakkois-Aasiassa kiinnostaisi nyt eniten Kambodza, Vietnam ja Borneo. Pohdin niitä jo ihan vakavissani ensi vuodelle, mutta taitavat sittenkin saada odottaa vuoroaan vielä jonkin aikaa.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.12.2017 at 08:07

   Kiitos! 🙂 Vietnamille sykkii mun sydän eniten noista, Myanmar oli kieltämättä todella kiehtova. Mutta. Tilanne on tällä hetkellä mikä on, niin sinne ei ehkä rahojaan toinna viedä. Mä haluaisin erityisesti tutustua lisää Kambodzaan, mulla oli niin pikainen tutustuminen maahan – alle viikko.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 9.12.2017 at 21:09

  Kaakkois-Aasiaan on kyllä niin helppo ihastua ja kaiken lisäksi siellä reissaaminen on niin helppoa ja edullista! Juuri tässä itsekin olen huomannut haaveilevani paluusta sinne, olisi ihana kiertää vanhoja tuttuja paikkoja mutta silti päästä näkemään jotain uuttakin.

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 11.12.2017 at 11:58

  Olipa hyvä kooste! Täytyy laittaa kirjanmerkkeihin ylös, niin ei huku bittiavaruuteen niin helposti.

  Mulla alkaa ylihuomenna (!) elämäni ensimmäinen (reppu) reissu Kaakkois-Aasiaan ja odotan matkalta juuri noita asioita, joihin itse olet ihastunut siellä päin maailmaa. Tällä kertaa suuntana on ainoastaan Indonesia Jakartan ja Balin muodossa, mutta uskoisin, ettei reissu jää viimeiseksi Aasian suuntaan. Sitä silmällä pitäen selasin tämänkin kirjoituksen tarkasti.

 • Leave a Reply