Suomen suurin matkablogiyhteisö

Local Bistro – ravintola joka ei petä koskaan Joensuussa

Jaan teille epäsatunnaisen satunnaisesti ravintola- ja kahvilavinkkejä ja harvoin tapahtuu sellaista, että ne vinkit osuu Joensuuhun. Oon itseasiassa kerran aikaisemmin vinkannut teille Local Bistrosta, mutta nyt ruokalista oli muuttunut taas, joten on päivityksen aika!

Local Bistron ruuan peruspilarina on karjalainen ruoka, johon on kuitenkin otettu moderni ote. Annoksien mausta ja ulkonäöstä huomaa kilometrien päähän, että raaka-aineet on tuoreita ja laadukkaita sekä rakastan sitä, miten annoksien ulkonäköön on panostettu – jopa lounaalla!

Annokset on niin kauniita täällä, että mulla menee hetki ihasteluun. Joka kerta kun saan annoksen nenäni eteen, mietin miten paljon siihen on nähty vaivaa. Annokset on niin pientä piperrystä ja täynnä pieniä yksityiskohtia – mä olisin varmaan niin surkea kokki täällä, sillä en jaksaisi nähdä vaivaa niin paljon. Onneksi en olekaan kokki, vaan saan olla herkuttelijan roolissa.

 

 

Local Bistro on itseasiassa siitäkin tosi kiva paikka, että siellä vaihdetaan ruokalistaa tasaiseen tahtiin eikä samat annokset roiku listalla vuodesta toiseen – niinkuin esimerkiksi jossain isommissa ketjupaikoissa helposti käy. Ei ehdi ainakaan kyllästyä annoksiin, kun tulee käytyä suurin piirtein joka toisella Joensuun visiitillä täällä. Viime kerralla meinasi päästä itku, kun mun lemppari jälkiruoka (mustaherukanoksakakkua, maitosuklaamoussea, mustikkajäätelöä, punaherukkavaahtoa) oli saanut kenkää. Toisaalta, tilalle oli tullut aika maukkaita kilpailijoita.

Ruokalista on suhteellisen suppea, mutta silti mulla on aina kauheat vaikeudet päättää mitä syön. Kysynkin aina tarjoilijoiden suosituksia ja lemppareita. Listalta löytyy muutamat alkuruuat, street foodia (jotka menee kyllä pääruoka-annoksista helposti – vaikka nimi vähän hämääkin), pääruokia ja sitten vielä löytyy totta kai niitä herkullisia jälkkäreitä.

Iso plussa siitä, että kun annokset tuodaan pöytään, niin suurin osa tarjoilijoista esittelee annokset tosi tarkkaan ja kertoo pieniä yksityiskohtia esimerkiksi valmistuksesta. Tämä tuo kivasti lisäarvoa ravintolakäynnille.

Viime kerralla tilasin itselleni sienivohvelia ja maa-artisokkaa kolmella tapaa. Mä oon jotenkin aivan rakastunut Local Bistron vegeruokiin, vaikka lihaa syönkin. Kannattaa kokeilla vegeruokia täällä! Täällä ne on vaan jotain niin taivaallista. Pöytäseurueeni tilasi soijatacoja ja rotukarjan burgerin – nekin oli törkeän hyvän makuisia.

 

 

 

Jälkiruuat on ehdottomasti kokeilemisen arvoisia Local Bistrossa. Oikea grande finale. Mainitsinkin aikaisemmin, että mun suosikki oli tippunut listalta pois – onneksi uudet jälkkärit olivat yhtä hyviä ja taisin löytää uuden lempparin. Valittiinkin kimpassa jaettavaksi suklaata, kahvia ja vadelmaa sekä omenaa, pihlajaa ja piimää.

Pieni miinus, että erikoiskahvit tulee Nespresson koneesta (ainakin siltä maistui, en mee ihan vannomaan) eikä niitä valmisteta ihan alusta asti itse. Eikä sinänsä sillä Nespresson koneella mitään vikaa oo, se on todella hyvä ”automaatti” kahvikoneeksi ja varmaan nopeuttaa toimintaa ravintolassa. Kyllä perus kahvakoneesta silti enemmän makua saisi irti.

 

 

 

Ravintolassa ei pelkästään itselleni ole tärkeintä ruoka ja juoma vaan myös palvelu ja miljöö. Minut on ihan hurmannut Local Bistron henksu, sillä oon aina saanut todella, todella hyvää asiakaspalvelua. Ero on kuin yöllä ja päivällä esimerkiksi Helsinkiin. Täällä saan joka kerta lämmintä, aitoa ja asiantuntevaa palvelua, jota on sopivasti maustettu pilke silmäkulmassa. Erityisen tykästynyt oon tummatukkaiseen miestarjoilijaan, joka on aina niin ihanan ystävällinen ja kertoo paljon yksityiskohtia ruokalistasta.

Uskottava se kyllä on pikku hiljaa, Joensuussa tarvitsee tehdä pöytävaraus ravintolaan – oli viikonpäivä mikä tahansa. Ollaan pari kertaa tehty varaus ja muuten menty vain hetken päähänpiston seurauksena, jolloin on ollut suhteellisen hankalaa saada pöytä ja välillä on käynyt niinkin, että ollaan jouduttu tyytymään johonkin muuhun vaihtoehtoon. Eli vinkki: varaa pöytä Local Bistroon, niin varmistat paikkasi Joensuun parhaimpaan ravintolaan, torin kupeeseen.

 

Mikä on sun ravintola suositus omalta synnyinseudultasi?

 

Veera


 AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)BloglovininBlogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martina 26.11.2017 at 19:47

  Tämä paikka täytyykin muistaa jos suuntaamme kotimaan reissuillamme Joensuuhun. Postauksen perusteella sinne kannattaisi mennä jo pelkästään tämän ravintolan takia. Kauniit lounasannokset ovat harvinaisia ja suppea ruokalista on aina hyvä merkki. Hmm, nyt tuli nälkä. 😀

 • Reply Kaisa 30.11.2017 at 19:15

  Kuulostaa ihan paikalta, josta itekin tykkäisin! Plussaa hyvästä kasvisruoasta. Laitan korvan taakse jos tulee Joensuussa käytyä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 30.11.2017 at 23:00

   Vegeruoka tuolla on törkeän hyvää, tuli vesi melkein kielelle kun aloin taas miettimään viimeisintä artisokka-annostani. Pistähhän korvan taakse Kaisa, niin tiedät minne mennä jos Joensuuhun eksyt. 🙂

 • Reply Anne-Kristiina Turunen 15.1.2018 at 19:31

  Harmi kun paikan ilmapiirin luoja, ja rautaisen ammattitaidon omaava päällikkö lähti uusiin töihin.

 • Leave a Reply