Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkakuvaa ja tarinat niiden takaa

Ei varmaan pitäisi selailla vanhoja matkakuvia, jos ei halua nostattaa entisestään lisää matkakuumetta. Uhmasin itseäni, tein sen kuitenkin. Matkakuume alkaa olla kohta ihan maksimissaan ja kaukokaipuu on jäätävä. Törmäsin Lentopelko -blogissa kuvahaasteeseen, jossa selailtiin omia vanhoja matkakuvia ja kerrottiin tarinat niiden takaa.

Tässäpä tulisi mun kymmenen kuvaa ja tarinat niiden takaa – lähtekää mukaan tähän haasteeseen. Lievittää matkakuumetta vähäsen edes. Tai sitten vain pahentaa sitä. 😉

 

1. Kuva lentokoneen siivestä

Ensimmäinen suora lentoni Kaakkois-Aasiaan ja voin sanoa, että useamman vaihdon lennot Aasian lämpöön ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Kaiken lisäksi tämä oli käytännössä ensimmäinen kerta, kun matkustin yksin jonnekin kauas.

Kameran toisella puolen on tämän kuvanottohetkellä juuri hetki sitten itsensä irtisanonut Veera, joka ei voisi olla yhtään onnellisempi: reppureissu Kaakkois-Aasiassa on juuri alkanut. Kaiken lisäksi vastassa Bangkokin lentokentällä on rakas poikaystävä, joka on ollut jo hetken vaihdossa Vietnamissa.

 

 

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Vietnamissa mut kutsuttiin Jussin harjoittelupaikkaan tai yhteen osaan niistä, sillä Jussin vaihto/harjoittelu Huessa on hitusen monimutkaisesti selitettävissä. Vietettiin kahden lapsen synttärikemuja kehitysvammaisten lasten koulussa, joka oli kyllä ikimuistoinen kokemus. En oo koskaan nähnyt tällaisia sokerihiirten synttärijuhlia.

Synttärisankareina oli vähän vanhempi poika, joka oli aivan liekeissä synttäreistään ja sitten tämä pikku herra, joka ei ollut niinkään iloinen omista syntymäpäivistään. Tässä kuvassa lauletaan hänelle synttärionnitteluja ja hän itkee. Otin vahingossa kuvan tästä hetkestä ja mun mielestä tää on jotenkin hyvin hellyyttävä kuva – vaikka synttärisankari sattuukin itkemään.

Lue lisää Huesta täältä!

 

Toisella synttärisankarilla oli vähän eri fiilikset

 

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Tää on ehkä hirveimpiä kuvia musta ja Jussista yhdessä ja mä repeän joka kerta kun näen tämän kuvan. Parasta on ehkä tuo Jussin Vietnam-lomahattu. 😀

Oltiin Halong Baylla Vietnamissa parin päivän veneretkellä ja pysähdyttiin jonnekin saarelle ihastelemaan maisemia ja pitihän siellä perus turrekuva ottaa matkamuistoksi ja ollaankin juuri sellaisia perusturren näköisiä tässä että.  Samaisella tasanteella oli muuten meidän lisäksi varmaan puolet Kiinan väestöstä – kuvakulmilla saa ihmeitä aikaan.

Lue lisää Halong Baysta täältä!

 

 

4. Luontokuva

Pohjois-Vietnamissa trekkailussa erityisesti maisemat veti tämän tytön miljoona kertaa sanattomaksi. Kyseinen reissu on heittämällä paras maksettu retki ja olisin katunut erittäin paljon jälkikäteen, jos tämä reissu olisi jäänyt tekemättä.

Meillä oli oma neljän hengen porukka plus opas, jonka kanssa liikuttiin noissa upeissa maisemissa kolme päivää ja nukuttiin matkan varrella kaksi yötä paikallisten kotona. En varmaan koskaan oo missään nukkunut niin makoisia yöunia, sillä majapaikat oli todella, todella kylmiä tuolla korkeuksissa. Onneksi oli todella raskaat ja lämpimät peitot lämmittämässä, niihin oli ihana kietoutua. Jos jonnekin haluaisin palata uudestaan Vietnamissa, niin tuonne. Ai että, mitä muistoja tuli. <3

Lue lisää fiiliksiä ja vinkkejä täältä!

 

 

5. Kuva yläilmoista

Tunnistan mun kasvoilta tässä kuvassa samaan aikaan haikeutta ja iloa. Istutaan Finskin koneessa paluumatkalla takaisin Suomeen meidän Kaakkois-Aasian reppureissulta. Oon haikeilla mielin sen takia, kun seikkailut oli seikkailtu tältä osaa ja pitäisi etsiä työpaikka. Samaan aikaan olin kuitenkin olin hyppiä ilosta, sillä olin matkalla kotiin läheisteni luokse, joita olin ikävöinyt kuukausien mittaan useampaan otteeseen.

Mitä mieltä ootte muuten mun silmälapuista? Oon harmitellut monta kertaa, kun ei ostettu Bangkokista molemmille omia. Olisihan sitä pitänyt karhulle vaikka possu saada kaveriksi. Nuo aiheuttaa aivan vähän hilpeyttä, kun pistää päähän. Mistähän johtuu? 😉

 

 

6. Postikorttimaisema

Kotorissa aloitettiin Jussin kanssa aamu aikaisin kipuamalla näihin maisemiin – 1350 askelta ja vähintään yhtä monta hikipisaraa se vei. Luulin pari kertaa kuolevani tuonne kiivetessä, mutta noi maisemat oli kaiken sen arvoiset.

Olisin voinut jäädä ihastelemaan noita maisemia vaikka kokonaiseksi päiväksi, en osaa oikeasti sanoin kuvailla miten upeaa tuolla huipulla oli pönöttää.

Lisää Kotorista löytyy täältä!

 

 

7. Kuva matkaseurasta

Viime kesän paras viikonloppu, uskaltaisin väittää. <3 Tässä kuvassa yhdistyy kaikki mitä täydellinen viikonloppu sisältää: kesä-ilta mökillä, Suomen upea luonto ja ihanien ystävien kanssa hulluttelu. Tirautin varmaan miljoona kertaa tänä iltana onnen kyyneleitä.

Vietettiin ystävien kesken ihana mökkiviikonloppu Pohjois-Karjalassa polttaritunnelmissa. Hullua ajatella, että miten meistä pikkuisista yläasteikäisistä räkänokista on kasvanut aikuisia naisia ja niin vain osa meistä on jo naimisissa ja perheellisiä. Ihaninta on se, että ollaan edelleen näin pitkän ajan jälkeen edelleen ystäviä eikä vuodet ole erottaneet meitä.

 

 

8. Fiilistelykuva palmun alla

Keksitkö äkkiseltään parempaa paikkaa nauttia kirjasta kuin makoisa sänky, joka on viidakkomaisessa puutarhassa? Minä en ainakaan. Tuo oli ihan täydellinen iltapäivä, olin juuri parantunut pikku hiljaa ja voimat oli sen verran kasvanut, että jaksoin raahautua meidän guesthousen alakertaan Myanmarissa.

Tuossa samaisessa sängyssä sai myös oikein makoisia päikkäreitä.

Jos sattuu kiinnostamaan maailman ihanin lomaparatiisi, niin se löytyy täältä. Palaisin milloin vain uudestaan tuonne. 

 

 

9. Hyvää huomenta -kuva

Viime jouluaaton aamupala samaisessa guestohousessa Ngapali Beachilla. Rakastin noita Päivin tarjoamia aamiaisia Kipling’s Bay Guesthousessa, ne oli todella herkullisia.

Olin saanut tuon joulupukin aikaisemmin samalta reissulta marraskuusa Hoi Anista, kun käytiin teellä kuurojen kahvilassa. Laskun välillä oli tuollainen itsetehty joulupukki ja halusin säästää sen meille jouluksi, jotta päästäisiin edes vähän joulutunnelmiin Aasiassa.

 

 

10. Lempikaupunkini

Tää oli kyllä paha. Piti miettiä oikeasti tovi. Enkä vieläkään osaa päättää, onko tämä kaupunki oikea valinta lemppariksi. Arvoin jokusen tovin muutaman välillä ja päädyin Bangkokiin. Tai Berliiniin. Apua, Bangkok. Ei voi oikeasti nimetä yhtä kaupunkia, mutta sanotaan nyt se Bangkok.

Rakastan sitä kuumuutta ja hiostavaa ilmaa siellä sekä sitä kaikkea hulinaa ja hälinää mitä on joka puolella. Sitä fiilistä, että  tämä kaupunki ei nuku koskaan. Tästä kaupungista oppii joka kerta jotain uutta ja kiehtovaa.

Viime kerralla Bangkokissa jotenkin oikeasti tajusin sen tuolle kattoterassille seistessä, että Bangkok on jäätävän iso kaupunki. Oon käynyt Bangkokissa niin monta kertaa, etten pysy enää laskuissa mukana – kuitenkin joka kerta siellä näkee ja kokee jotain ihan uutta.

Bangkokista kiinnostuneet – klikkaa tästä!

 

bangkok

 

Selaile siekin omia reissumuistoja ja osallistu tähän haasteeseen! Tässä olisi vielä aiheet:

1. Kuva lentokoneen siivestä
2. Paras vahingossa onnistunut otos
3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
4. Luontokuva
5. Kuva yläilmoista
6. Postikorttimaisema
7. Kuva matkaseurasta
8. Fiilistelykuva palmun alla
9. Hyvää huomenta -kuva
10. Lempikaupunkini

 

 

Minne sä podet eniten matkakuumetta? Mulla Vietnam ja Bali aiheuttaa tasaiseen tahtiin aika korkeaa matkakuumetta.

 

Veera


 AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)BloglovininBlogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Jenni 17.11.2017 at 08:35

  Nuo silmälaput ♥ Ihania kuvia!

 • Reply Niina 17.11.2017 at 10:51

  Olipa ihania kuvia! <3 Itsekkin tein tän haasteen ja tähän oli kyllä kiva valita kuvia! Tuo postikorttimaisema on kyllä upea kuva 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.11.2017 at 11:51

   Voi kiitos Niina! <3 Joo näitä oli kyllä yllättävän kiva tutkailla ja valita. Näitä samantyylisiä voisi useamminkin tehdä, pitääps käyä kurkkimassa sun matkatarinat kuvien takaa myös.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 19.11.2017 at 11:44

  Olipas hienoja kuvia! Erityisesti oli kiva nähdä Vietnamin maisemia. Kohde on ollut paljon esillä, kun eräs työkaveri on siellä parhaillaan ja omaa ensivierailuani maahan olen samalla vähän suunnitellut. Nuo silmälaput no muuten tosi makeat! 🙂

  Olen itsekin miettinyt tähän haasteeseen osallistumista, mutta en ole vielä uskaltautunut kuvia penkomaan. Reissukuvien katselu on kyllä tuttua, niitä kun pyörii töissä tietokoneen ruudulla taustakuvina. 🙂 Materiaalia on vain aivan tolkuttoman paljon ja vain kymmenen pitäisi valita. Erityisesti tuo postikorttimaisema on paha valittava. Tykkään nimenomaan maisemakuvista ja siitä johtuen niitä on vuosien varrella kertynyt valtavasti.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.11.2017 at 13:48

   Kiitti Aron! 🙂 Vietnam on kyllä kasvattanut parin vuoden sisällä suosiota kivasti, moni munkin tuttava on reissannut paljon siellä. Lämpimät suosittelut Vietnamille, kantsii käyä! Sama valinnanvaikeus oli täälläkin tuon postikorttimaiseman suhteen – niin paljon oli hyviä vaihtoehtoja. Eikun vaan haasteeseen mukaan. 😉

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 20.11.2017 at 23:39

  Ihania reissutarinoita! Erityisesti Kaakkois-Aasian juttuja oli kiva lukea kun ollaan taas kohta sinne suuntaan lähdössä. Kai se on käytävä tsekkaamassa tuo Ngapali, vaikka en oikein tiedä miten suhtautua siihen että samoilla alueilla on kansanmurha käynnissä… 🙁

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.11.2017 at 05:37

   Joo nehän on siinä vieressä, ei tosin näkynyt ainakaan vuosi sitten mitenkään katukuvassa. Jos nyt meette sinne suunnille, ni ottakaa majoitus Kipling’s Bay Guesthousesta – sitä pitää suomalainen nainen ja ihan huikea paikka. Löytyy myös oma postaus paikasta täältä blogista. 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 21.11.2017 at 07:24

  Tuo kuva matkaseurasta on kyllä jotenkin hieno… järvi on ihan tyyni muuten paitsi siitä minne hyppäätte. Näitä haastepostauksia on kiva lukea ja katsella miten erilaisia ne kaikilla on. Ja hauskinta oli kaivella omia vanhoja kuvia, sellaisia joita ei muistanut edes olevankaan. Tässä omani jos innostut lukemaan http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/10-matkakuvaa-vuosien-varrelta-2

 • Reply Janni / Lentopelko 21.11.2017 at 09:38

  Ihana tuo fiilistelykuva palmun alla! Ja Bangkokiin käy tie keväällä, nää kehut nostaa matkakuumetta kummasti. Kiitos linkittämisestä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.11.2017 at 05:42

   Kiitti Janni! <3 Oon kyllä itse kiintynyt kyseiseen kuvaan jotenkin, rakastan tota vehreyttä ja sitä voittajafiilistä, mikä tuona päivänä oli, kun sain ekaa kertaa itseni vatsataudin syövereistä ulos. 😀

 • Reply Travelloverin Annika 21.11.2017 at 11:16

  Hauskaa, että tämä haaste on herännyt henkiin uudelleen. Osallistuin siihen 2,5 vuotta sitten tällaisella: http://www.travelloverblogi.fi/blogihaaste-10-matkakuvaa/ Minusta on hauska nähdä tällaisia random-kuvia, jotka eivät liity vain yhteen kohteeseen, vaan jossa pääsee ihan erilaisten tarinoiden äärelle. Kuinka erilaisia valintoja kaikilla onkaan!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 22.11.2017 at 21:58

  Tämä oli kiva haaste, osallistuin siihen itsekin viime viikolla. Silmälaput oli tosi södet 🙂 Halong Bay on paikka, jonne haluaisin joskus mennä. Vietnamista olen muuten kuullut aika ristiriitaista mielipidettä, mutta siitä huolimatta se pitää päästä itse näkemään ja kokemaan.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 23.11.2017 at 12:21

   Niin oli kyllä! 🙂 Pitää käyä ajatuksen kanssa lukemassa sun matkatarinat kuvien kera. Halong Bay oli kyllä jees, ei ehkä paras paikka Vietnamissa, mutta todellakin käymisen arvoinen. Oon ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa lähteä itse näkemään ja kokemaan Vietnam!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 24.11.2017 at 00:18

  Ihania kuvia! Totisesti kasvattaa matkakuumetta, mutta onneksi parin viikon päästä pääsen minäkin vihdoin ja viimein tutustumaan Kaakkois-Aasiaan!

 • Reply Veera Bianca 26.11.2017 at 09:52

  Vitsit tää on hauska haaste, olen itsekin joskus tehnyt blogiin! 🙂 Näitä on kiva tehdä ja myös kiva lukea! Ps. Olenko vähän kateellinen sun eye maskista, mahtava! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.11.2017 at 05:31

   Jep eikö! Hauskaa, kun niin moni on lähtenyt mukaan tähän. Kiva lukea kaikkien matkatarinoita kuvien takaa, tulee kauhea matkakuume. Ens kerralla Bangkokissa sunkin pitää kotiuttaa tuollaiset silmälaput! 😉

  Leave a Reply