Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi matkakohdetta Suomessa, jonne haluaisin matkustaa

Kotimaan matkailu on ollut sellainen aihe, josta mun on toivottu kirjoittavan useampaankin otteeseen. Mun on pakko tehdä tunnustus teille: oon valitettavasti suhteellisen huono kotimaan matkailija. Mun matkailu kotimaassa painottuu pitkälti pääkaupunkiseudun läheisyyteen ja Pohjois-Karjalaan, joihin olenkin jo jakanut matkavinkkejä teille. Näinpä ajattelinkin kertoa teille viisi matkakohdetta Suomessa, jonne haluaisin matkustaa ja jotka ovat muualla kuin pääkaupunkiseudulla tai Pohjois-Karjalassa. Samalla lupaan ottaa niskasta kiinni itseäni: lupaan teille matkustaa enemmän kotimaassa.

Kotimaan matkailu on kyllä vähän aliarvostettua ja harmittaa todeta, että myös minä olen yksi niistä ”syntisistä”, jotka suuntaa usein Suomen rajojen ulkopuolelle, kun on pidempi aika lomailuun. Tai jos on, niin silloin tulee automaattisesti suunnattua kotikulmille Pohjois-Karjalaan perheen ja ystävien luokse.

Tein viime viikolla postauksen liittyen Suomen matkailun tämän hetkiseen tilanteeseen ja voinkin todeta, että Suomi matkakohteena on aika in tällä hetkellä. Kannattaa lukea kyseinen postaus täältä, musta oli ainakin todella mielenkiintoista löytää noita faktoja tuohon postaukseen. Lupasinkin itselleni alkuvuodesta, että teen parannuksen kotimaan matkailuuni. Kohti tavoitetta mennään edelleen, sillä paikkoja on iso kasa näkemättä vielä.

Kumpaa kastia itse olet – lähdetkö ennemmin Suomen rajojen ulkopuolelle vai annatko äänesi kotimaan matkailulle?

 

Listasin viisi matkakohdetta Suomessa, jonne erityisesti haluaisin:

1. Hotelli Punkaharju on mulle muodostunut pikkuiseksi pakkomielteeksi, jonne haluaisin lähteä rauhoittumaan viikonlopuksi. Saimaalla sijaitseva  Hotelli Punkaharjusta tulee niin sellaisen symppis-fiilis, joka oikein kutsuu viettämään elämyksellistä viikonloppua.

Lue täältä Tickle Your Fancyn juttu Hotellipunkaharjusta ja matkakuume on viimeistään nyt taattu ! 

 

 

 

2. Hossan kansallispuisto on ollut koko vuoden kuuma peruna kotimaan matkailun suhteen, sillä se on meidän uusin kansallispuisto ja pirun upean näköinen paikka. Oon törmännyt kyseiseen kansallispuistoon joka puolella muun muassa sosiaalisessa mediassa ja muissa matkablogeissa. Patikointi ja melonta olisi erityisesti omaan mieleen täällä.

Pakko suunnata tänä vuonna Kainuuseen! Pohdin jo aluksi, että olisiko pitänyt yhdistää Hossa meidän ensi viikon Pohjois-Karjalan reissuun, mutta Joensuusta tulisi matkaa Hossaan 360 kilometriä suuntaansa.

 

3. Ahvenanmaa ja sen yli 6700 saarta on ollut ehkä mun pitkäaikaisin Suomi-pakkomielle. Tehtiin matkailun restonomien opinnoissa (tästä tuntuu oikeasti olevan ainakin sata vuotta) ryhmätöinä esitelmät Suomen eri alueista ja meidän ryhmätyön aiheena oli tuolloin Ahvenanmaa.

Ahvenanmaa vaikuttaa todella kauniilta seudulta ja rakastan sitä, että siellä on meri läsnä koko ajan. Yleensä mun kaikki suosikki matkakohteet ovat meren rannalla, joten Ahvenanmaa sopisi kuin nenä päähän mulle.  Erityisesti mua kiehtoisi täällä matka oman pyörän ja teltan kanssa.

 

4. Lappi – nyt on laaja käsite, sillä en oikeasti osaisi päättää minne mennä Lapissa. Mun lapsuusvuosista on vietetty iso osa Muoniossa, sillä mun äidin puolen suku on kotoisin sieltä. En ole oman mummoni kuoleman jälkeen käynyt kertaakaan Lapissa, joten nyt alkaisi olla korkea aika.

Sellainen road trippi ruskan aikaan voisi olla aika hieno kokemus. Haluaisin ehdottomasti käydä ainakin Muoniossa sukuloimassa ja rapsuttelemassa poroja ja Kilpisjärvellä patikoimassa. Lisäksi talvella haluaisin viettää yön pari Levin Iglussa ja ihastella revontulia. Enkä kyllä panisi pahakseni laskettelulomaa Levillä tai Rukalla. Niin monta vaihtoehtoa, jonne haluaisin Lapissa.

 

 

5. Saariston rengastie on itseasiassa Mondon valinta 2017 (kuin myös Lappikin) parhaana kotimaankohteena ja tämän kautta viimeistään mun pakkomielle oli syntynyt. Tämäkin  kohde voisi olla todella kiva mennä pyörällä, sillä matka ei ole kuin ”vaivaiset” 200 kilometriä. Sen ajaisi helposti pyörällä tai miksei jopa autollakin, mutta pyörällä saisi enemmän reitistä irti.

Saariston Rengastie on kotimaan matkailun klassikko, joka jokaisen kannattaisi kokea kerran elämässä. – Mondo-lehti.

 

 

Mikä on sun suosikki kotimaan matkakohde? Entäs mikä on sellainen kohde, jossa et ole käynyt vielä ja haluaisit sinne?

 

Veera


 AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)BloglovininBlogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Erika 6.11.2017 at 13:15

  Mulla on kaikki samat kohteet kuin sulla Lappia lukuun ottamatta! 😀 Tai kyllä voin Lappiinkin lähteä, mutta mieluummin kesällä… Näistä kohteista olen käynyt Ahvenanmaalla, mutta siitä on niin paljon aikaa, että siellä voisi käydä uudelleen.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.11.2017 at 11:06

   Mua kauhistuttaa ajatus hirvikärpäsistä ja vastaavista kesällä Lapissa, ainakin lapsuudessa ne oli ihan tuskaisia. 😀 Tai sitten aika kultaa muistoja. Oi Ahvenanmaa, olisi niin huippua päästä sinne!

 • Reply Piia 6.11.2017 at 15:44

  Kainuu, Ahvenanmaa ja Saariston rengastie ovat minulla myöskin kokematta, ja ovat Suomi-reissujen listallani. Lappi ja Punkaharju ovat ihania, lämmin suositus 🙂 Ja Hanko! Siellä kannattaa ehdottomasti käydä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.11.2017 at 11:08

   Hanko on kyllä ihan suosikkeja Suomesta, kuuluisi ehdottomasti tähän listaani kanssa jos en olisi niin useasti lähivuosina käynyt siellä – tällä kertaa hain sellaisia paikkoja, jossa en ole käynyt ollenkaan tai piiiiitkään aikaan.:) Toi Punkaharju vaikuttaa niin kivalle, moni on kehunut sitä!

 • Reply Martina 12.11.2017 at 20:24

  Me innostuttiin tänä kesänä ihan uudella tavalla kotimaan matkailusta ja vaikka reissasimmekin monessa kotimaan kohteessa, jäi paljon vielä paikkoja koluttavaksi. Ensi kesänä jatkamme varmasti taas. Kotimaan matkailu on niin helppoa pienten lasten kanssa, joten osaksi siitäkin syystä olemme katselleet viime aikoina kaukokohteiden sijaan ihan tähän lähelle. Listani näyttää muuten hyvin samankaltaiselta sinun listasi kanssa. Saariston rengastie, Lappi, Ahvenanmaa.. Hotelli Punkaharjukin on välähdellyt keskusteluissamme. 🙂 Viime kesänä ihastuin etenkin Hankoon.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.11.2017 at 16:28

   Oi Hanko on kyllä ihana, ihan suosikkeja. Mun vanhemmat on asuneet siellä aikoinaan vuonna kivi ja keppi ennen mun syntymää ja lapsuudessa vietettiin paljon kesälomia siellä. Kiva oli pitkästä aikaa monen vuoden tauon jälkeen käydä taas Hangossa parisen vuotta sitten.

   Lasten kanssa matkailu on varmasti helpompaa Suomessa ja varmasti miellyttävämpää lapsille (ja varmaan myös vanhemmillekin) ilman pitkiä lentoja ja vastaavia. 🙂

 • Reply Stacy Siivonen 12.11.2017 at 20:31

  Nuo ovat hyviä kohteita, itsellänikin Lappi ja Ahvenanmaa ovat suosikkeja, joista on vaikea päättää, kummasta pitää enemmän. Olen käynyt Suomessa lähes kaikkialla joskus, joten minulla kotimaa ei suinkaan ole aliarvostettu matkakohdevalintana. Kun ulkomaat ovat menettäneet eksoottista hohdettaan, niin kannattaa tutustua maahan, jossa on viettänyt suuren osan elämästään ja jossa on sukua. Minä olen vähän kateellinen siitä, että sinulla on sukua Lapissa.

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 13.11.2017 at 17:36

  Tuolla Punkaharjulla haluaisin käydä, olen kyllä joskus käynyt, mutta siitä on aikaa. Ja nuo iglut ovat aivan ihanat, en ole sniitä nähnyt vaikka olen kahdesti ollut Levillä, taitavat olla uusia.
  Kotimaassa pitäisi kyllä matkailla enemmän sisämaassa, minun matkani kun suuntautuvat melkein aina merelle ja satamakaupunkeihin.
  Ai niin se suosikkini; ehdottomasti Ahvenanmaa, siellä käyn ainakin kerran kesässä, useasti kierrämme koko saaren.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.11.2017 at 16:34

   Levin Iglut vaikuttaa aivan ihanilta, sellaisilta jonne on pakko päästä joskus. Itseasiassa jos en aivan väärin muista, niin Levin Iglut on perustettu ”jo” vuonna 2008, mutta se on vähän syrjemmässä niin jokainen ei noin vain eksy sinne. About 5-10 kilometrin päässä muista matkailujutuista Levillä. Tuolla saisi nauttia varmaan ihanasti omasta rauhasta.

   Oi, oon vähän kateellinen kun oot useasti päässyt Ahvenanmaalle – pakko päästä ensi kesänä!

 • Reply Outi 13.11.2017 at 21:51

  Saariston rengasreitti on ollut useamman vuoden suunnittelulistalla. Olin lähdössä pyöräilemään tuon reitin, mutta elämän muuttuvat tekijät pistivät stopin näille suunnitelmille, joten tämä haave siirtyy hieman kauemmas. Lappireissua tässä kovasti suunnitellaan keväälle ja johonkin kansallispuistoon täytyy ensi kesänä lähteä pikkuvauvan kanssa patikoimaan. Suomi on täynnä siistejä paikkoja!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.11.2017 at 16:40

   Voi vitsit, olis kyllä niin huikeeta pääsee pyörällä tuo Saariston rengastie. Pitäis kyllä lainaa jostain pyörää, sillä itsehän omistan muutaman kaupunkipyörän vain, jolla ei millekään retkille lähdetä. Kerran lähdettiin junalla Hankoon ja otettiin pyörät mukaan, sillä aiottiin pyöräillä neljä päivää siellä täällä ja kaduin syvästi, että lähdin matkaan mun vaihteettoman mummopyörän kanssa. :’D Ei jatkoon.

   Toi on kyllä totta, Suomi on täynnä siistejä paikkoja. Pitää ruveta Suomen valloitukselle.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 14.11.2017 at 21:50

  Punkaharjulle ja lasiIgluun yöpymään lappiin ehdottomasti. Sitten yksi ehdoton haave yö Kemin lumilinnassa.

 • Reply jonnahah 17.11.2017 at 22:05

  Täällä toinen syntinen ilmoittautuu, jotenkin kohteeksi valikoituu aina muu kuin Suomi viimeistään siinä vaiheessa kun alkaa verrata hintoja ja toteaa, että samalla sitä lähtee kauemmaksi. Mun lista näyttäisi kotimaan osalta aika samalta, olisihan iglut hieno kokea!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 18.11.2017 at 07:01

  Hyvän kuuloisia kohteita. Itsekin haluaisin käydä pian Ahvenanmaalla ja tuolla Punkaharjun hotellissa. Olen myös ollut todella laiska kotimaan matkaaja kunnes menin naimisiin amerikkalaisen miehen kanssa. Hän haluaa nähdä kaikki paikat Suomessa.

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 18.11.2017 at 11:47

  Lapissa kävin ekaa kertaa vasta pari vuotta sitten ja Saariston rengastiellä käytiin viime kesänä. Rengastie oli tosi mielenkiintoinen paikka, mutta meidän viikonloppureissua varjosti hirveä sää. 🙁 Ahvenanmaa on kai vähän sellainen samanlainen must-kohde, kuin Lappi, kyllähän siellä nyt pitäisi käydä.. mutta ei vaan ole tullut mentyä.

  Lappia suosittelen kyllä myös kesällä. Me käytiin Äkäslompolossa ja se oli tämmöiselle etelän kasvatille aikamoinen kokemus. Jotenkin en ollut koskaan nähnyt sellaista luontoa ja maisemia, kuin siellä. Tarkoitus oli mennä ihan Nuorgamiin asti, mutta aika loppui kesken. Joku toinen kerta täytyy kyllä vielä lähteä Lappiin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.11.2017 at 08:20

   Voi kurjuus tuo sää, sellainen pistää kyllä mielen matalaksi vähän jos on sellaisessa kohteessa, jossa pitäisi olla ulkona. Voihan Äkäslompola, oon lapsuudessa viettänyt monia kertoja siellä. Laitoin tarhaikäisenä oman ennustuskioskin pystyyn sinne: Aku Ankka pelikorteilla ennustin turisteille 10 markan kolikkoa vastaan – neljän tuulen hattu päässä totta kai. 😀 Lappi on kyllä sellainen must juttu mulle, jonne pitää kyllä ihan tässä lähiaikoina päästä!

 • Reply Emilia 18.11.2017 at 17:51

  Mä oon kanssa surkea kotimaanmatkailija! Jotenkaan ei koskaan tule lähdettyä kiinnostaviin Suomi-kohteisiin, vaikka niitä löytyisi roppakaupalla, kuten just nää sunkin listaamat kohteet. Mäkin olen kaivannut Lappiin nyt useamman vuoden, mutta jostain syystä se matka jää aina toteuttamatta. Olisi ihana mennä joko kesällä Juhannuksen aikaan tai sitten talvella laskureissulle. Myös toi Saariston rengastie kiinnostelisi, ollaan Turun saaristossa veneilty jonkun verran, mutta fiilis olisi varmasti erilainen jos matkaa taittaisi esimerkiksi pyörällä. Jos pitäisi vaan yksi kotimaan suosikkikohde sanoa, se olisi ehdottomasti Hanko. Niin ihana kesäkohde, jonne on pakko päästä joka vuosi! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.11.2017 at 08:25

   Meitähän on ilmoittautunut yllättävän moni! Turun saaristossa veneily ei voi kuulostaa miltään muulta kuin upealta. Miekin haluun! Veneily on kyllä niin siistiä puuhaa. Hanko on kanssa omia suosikkejani Suomesta, ihan täydellinen kesäkohde ja kätevän matkan päässä täältä Helsingistä.

  Leave a Reply