Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minne matkustaisin uudelleen?

Usein tulevaa matkakohdetta pohtiessa mietin, että haluaisin kokea jotain uutta ja käydä mieluiten sellaisessa maassa tai ainakin kaupungissa, jossa en ole aikaisemmin ollut. Maailmassa on melkein kaksisataa maata ja niistä on käytynä vasta noin kolmekymmentä – eli matkaa maailmanvalloitukseen on vielä. Pohdin ajankuluksi matkakohteitani, jonne haluaisin kernaasti palata uudestaan ja osaan olenkin palannut uudelleen ja joihinkin vielä uudelleen.
1. Kaupungin hulinaa ja hälinää

Kamppailen kahden kaupunkikohteen välillä: Bangkokin ja Berliinin. En osaa päättää, kumpi on itselleni mieluisampi. Bangkok on samalla lupaus rantalomasta, sillä Bangkokista matka on aina jatkunut palmun alle. Rakastan Bangkokin kaaottisuutta ja sitä, ettei kaupunki nuku sekuntiakaan. Koko ajan jossain tapahtuu. Tai vain jossain vaan kaikkialla.

Berliini taas hurmasi mut rosoisella puolellaan sekä loistavalla ruoka- ja juomatarjonnallaan! Siinä missä Bangkok on täysin kotikulmien vastakohta, Berliini tarjoilee vuorostaan sellaista ”tuttua ja turvallista fiilistä”.

Molemmat kaupungit ovat minunlaiseni shoppailijan paratiisi. Ehkä jos juuri nyt saisin päättää, niin ottaisin kaupunkiloman Berliiniin, siellä olen käynyt vain kerran aikaisemmin. Bangkok on tullut tutuksi niin monta kertaa, että olen tippunut jo laskuista.

Lue lisää omia kokemuksia ja vinkkejä Bangkokista ja Berliinistä!

 

 

2. Kulttuuria ja historiaa

Teen tunnustuksen: historialla ja kulttuurilla on suhteellisen pieni painoarvo matkakohdetta valittaessa. Kuitenkin kulttuuria ja historiaa sisältävät matkakohteet kiinnostaa jossain määrin, se on varma. Yleensä se ei kuitenkaan ole mulle se juttu, minkä takia matkustaisin juuri tiettyyn paikkaan. Enemmän mua kutsuu luokseen valkoiset hiekkarannat palmuineen.

Kambodzan Siem Reapiin matkustasin uudelleen, sillä läheisen Angkor Watin temppelin haluaisin nähdä uudestaan.

Kurkkaa Muuttolintu -matkablogin Annan matkakuumetta nostattava postaus Angkor Watista!

 

Kuva: Pixabay

 

3. Euroopan rantalomakohde

Tää on kyllä paha. Ai että. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ensisijaisesti haluaisin palata Maltalle. Se edustaa mulle maata, josta mun matkakuume alkoi vuonna 2011 – lue siitä lisää täältä. Malta oli ensimmäinen oikea ulkomaanmatka ja olin siellä kesän töissä. Tai no paremminkin ehkä ”töissä” kuvaa tätä paremmin, sillä pitkälti vietin aikani rannoilla ja Pacevillen yöelämässä.

Olisi kiva palata joku kaunis päivä Maltalle uudestaan ja tunnustella siellä herääviä fiiliksiä. Nimenomaan haluaisin palata Maltalle Stiinan kanssa, jonka kanssa lähdettiin matkailun restonomi opintojen kautta työharjoitteluun Grand Hotel Excelsioriin. Olisi hauskaa käydä yhdessä paikoissa, joissa ollaan seikkailtu kuusi vuotta sitten.

Huomasin hauskan jutun samalla, kun rupesin googlettamaan teitä varten hotellin nettisivuja: nimittäin Aurinkomatkat majoittaa asiakkaitaan täällä nykyisin. Voin siis lämpimästi suositella hotellia!

Rannoista omat suosikkini löytyi Cominon Blue Lagoonilta, Mellieha Baylta ja Gozosta. Täydellisiä kesäpäivä koettu noissa. Lisäksi mua kiinnostaisi käydä katsomassa paikan päällä, miltä Maltan upein luonnonihme Sininen Ikkuna näyttää nykyisin – se valitettavasti tuhoutui alkuvuodesta.

Lue lisää Sinisen Ikkunan sortumisesta täältä!

 

Maltan Blue Lagoon on täydellinen paikka lämpimään kesäpäivään!

 

4. Aktiivilomaa ja seikkailuja

Mun suuri seikkailu oli kyllä Pohjois-Vietnamin trekkausretkellä, jota oon ainakin kaksi miljoonaa kertaa hehkuttanut täälläkin. Bookattiin retki Hanoista Ethnic Travellisilta ja räätälöitiin meille oma retkipaketti, jossa yhdistyi Halong Bay ja Pohjois-Vietnamissa trekkailu Sapan tienoolla.

Ja mikä parasta, puolessa välin reissua meidän matkaan liittyi ystävämme Suomesta ja hänet toimitettiin erikseen suoraan lentokentältä meidän omaan laivaan Halong Baylle. Ei oikeasti kuviteltu sekuntiakaan, että oltaisiin saatu meidän kaveri samana päivänä lentokentältä laivaan, mutta sieltä se pikkuruinen moottorivene vain navigoi illan hämärässä meidän luokse keskelle Halong Bayta. Todella hyvä matkatoimisto, SUOSITTELEN.

Nähtiin pari viikkoa sitten Jussin paria kaveria, jotka ovat lähdössä pidemmälle reppureissulle ja he kyseli meiltä vinkkejä Vietnamiin ja oon sitä mieltä, että tää on mun paras vinkki Vietnamiin! Pelkkää lovea, jonne haluaisin ehdottomasti uudestaan – tällä kertaa mielellään silleen, että riisipeltojen satoa ei olisi juuri poimittu.

Lisää fiiliksiä trekkausretkeltä löytyy täältä!

 

 

5. Kaukomaan rantalomakohde

Gili Meno ja Gili Air. Viime kerrasta on muutama vuosi jo ja tuntuu, että Gilin saaret ovat tällä hetkellä suositumpia kuin koskaan.

Tavallaan mua pelottaisi mennä takaisin Gileille, sillä pelkään vähän että näiden kahden pienemmän saaren meininki on ”pilalla” ja muistuttaa Gili Trawangania. Oon vähän kuullut sellaista huhua. Eikä Gili Trawanganissa varsinaisesti mikään vika ole, mutta mulle se edustaa lähinnä sellaista bilesaarta – en kaipaa henkilökohtaisesti sellaista paratiisisaarelta.

Gilin saarista löytyy oma postaus täältä, paratiisikuume on taattu!

 

 

6. Kotimaan matkailua

Minä lähden Pohjois-Karjalaaaaaaaan! Sanomattakin selvää, että Kolin kansallispuisto on se paikka Suomessa, jonne voisin palata uudestaan ja uudestaan. Niin upea ja monipuolinen.

Pelkästään jo kansallispuistoissa eräjormailu on nastaa, mutta olin myyty etenkin kun Break Sokos Hotel Koli päivitti entiset saunatilansa Koli Relax Spaksi. Ei oo täydellisempää tapaa rentoutua luontopäivän jälkeen kuin ihanat rentouttavat saunat, aromaattiset suihkut, kansallispuistomaisemissa paljuilu, jalkakylvyt ja poreamme. Todella onnistunut kokonaisuus, jonne kyllä pitää taas lähiaikoina suunnata.

 

 

Mitkä on sulle sellaisia paikkoja, jonne matkustaisit mielellään uudelleen?

 

Veera


 AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)BloglovininBlogipolun, Blogjunglen tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Reply Emilia 28.10.2017 at 22:03

  Mielenkiintoista lukea tällaisesta! 🙂 Itselleni ainakin Uusi-Seelanti olisi sellainen, johon olisi kiva joskus palata ja nähdä vielä lisää. Ja tietenkin ihanat kotimaan järvimaisemat, joihin on pakko palata mahdollisimman usein! <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.10.2017 at 22:20

   Kiva kuulla Emilia. Oo, Uusi-Seelanti kyllä kelpais! Eikä näissä meidän Suomen ihanissa järvimaisemissa mitään haukkumisen aihetta oo, Suomi on kyllä parhaimmillaan kesällä. <3

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 29.10.2017 at 09:02

  Niiin monta paikkaa, mihin haluan takaisin! Intia on semmoinen, mihin tuun palaamaan vielä monta kertaa. Haluaisin takaisin myös ainakin Malediiveille, Havaijille, Uuteen-Kaledoniaan ja Fijille. Kaikki palmuparatiiseja, ylläri. En itse myöskään kulttuuri tai historia edellä matkakohteita valitse. Poikkeukset on tietysti tuollaiset maailman ihmeet niin kuin Angkor Wat tai joku Macchu Picchu, ne on nähtävä! Itsellä alkoi reissukuume aikoinaan myös ekasta ulkomaanmatkasta ilman vanhempia Maltalla, joten sinne haluaisin myös joskus palata. Kolin kansallispuistoa oon viime aikoina nähnyt hehkutettavan monessa paikassa, täytyy miettiä matkaa sinne ensi kesänä jos Suomeen tullaan! Kiitos linkistä <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.10.2017 at 09:18

   Heh, onpas hauska sattuma, että meillä on samaisessa maassa puraissut reissukärpänen. Nyt kun rupesin miettimään, niin olisikohan tästä ollut ehkä meillä puhe jo aikaisemmin? Saatan muistaa ihan väärin kyllä.

   Sä oot kyllä niin mun matkaidoli, kun valloitat aina noita palmuparatiiseja! Jos pitäisi päättää yksi matkakohdetyyppi, niin se olisi kyllä valkohiekkaiset palmuparatiisit. Jotain sellaista, mitä Suomesta ei todellakaan löydä. Täysi vastakohta.

   Joo Koli on kyllä ihana, mulla on vielä erityinen tunneside sinne kun ihan vierestä oon lähtöisin. Koli kuuluu joka vuosi useampaankin otteeseen ohjelmaan, varmaan seuraavan kerran parin viikon päästä sinne. Jei. Kannattaa käydä, jos tuutte kesällä Suomeen! Miten muuten, käytkö/käyttekö usein Suomessa?

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 29.10.2017 at 10:31

  Hyviä valintoja!! Itsestä tuntuu että on kiva mennä uusiin paikkkoihin, vaikka toki hyviä muistoja on matkan varrella. Kaupunkeja on maailma täynnä, joten kaupunkilomalle en samaan paikkaan oikeastaan kaipaa rantakohteet sitten houkuttelee enemmän. Ainakin Malediivit ja Dubai on itsellä sellaisia, joihin menisi mielellään uudelleen ??

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.10.2017 at 15:45

   Kiitti Jaakko! Joo itellä sama, 99 prosenttisesti suosin uusia matkakohteita, mutta sitten on niitä joitakin paikkoja missä haluais käydä toisen kerran esim toi Berliini tai sitten sellaisia paikkoja, jonne väistämättäkin ”joutuu” uudestaan ja uudestaan. Bangkokiin tulee lähes aina ostettua lennot Kaakkois-Aasiassa ja siitä on hyvä jatkaa sitten eteenpäin.

   Oo Malediivit! Oon niin kauan halunnut sinne, se olis varmaan mun paratiisien paratiisi. Jostain syystä Dubai ei kyllä sytyttänyt mua ja uskon, että se yksi kerta pari vuotta sitten oli riittävä.

 • Reply Martina 29.10.2017 at 11:50

  Tämä onkin hauska aihe, sillä itse reissaan aina mieluiten uuteen paikkaan, jossa en ole ennen vieraillut. Toisaalta on myös paikkoja, joihin en koskaan kyllästy ja tärkein niistä on ehdottomasti Rooma. Roomaan voisin matkustaa aina uudelleen.

  Toinen paikka, jonne haluan aina uudestaan on St Martinin saari Karibialla ja oikeastaan myös St Thomas siinä vieressä. Niihin en kyllästy. Toivon kovasti että St Martin toipuu nopeasti hurrikaanista. Olisi kurjaa jos lempirantani Maho Beach ei olisi enää koskaan ennallaan.

  Nyt ihan viime aikoina olen alkanut haaveilla myös paluusta Prahaan ja muutamaan muuhunkin Euroopan kaupunkikohteeseen ja aina uutta reissua varatessa onkin ongelma, kun yritän päättää haluanko käydä taas uudessa paikassa vai mennä jonnekin jo hyväksi havaittuun ja tuttuun kohteeseen. Molemmissa on puolensa, mutta ensisijaisesti valitsen aina uuden paikan.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:02

   Samoilla linjoilla yleensä, mielellään tulee matkustettua uusiin kohteisiin. Jotkut paikat on kuitenkin sellaisia, jonne vaan haluaisin palata uudestaan ja uudestaan. Joudun välillä kamppailemaan kovastikin, etten varaa lentoja johonkin kohteeseen, jossa olen saattanut käydä kerrain tai enemmänkin. Bali on mulle tällainen kamppailu aina.

   Oo Karibia, ei kuulosta ollenkaan huonolta!

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 30.10.2017 at 00:18

  Ensisijaisesti haluan käydä uusissa paikoissa ihan vain sen takia, että odotan niiltä niin paljon. Joskus tulee täysosuma, joskus ei. On kyllä maita joihin palaan aina uudestaan niinkuin Italia, Balkanin maat, Venäjä, Tukholman saaristo.
  Sen sijaan Kolilla en ole koskaan käynyt. Ehkä pitäisi. Saat sen kuulostamaan upealta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:03

   Balkan kyllä kiehtoi. Oltiin road tripillä kesällä Balkanilla ja Bosnia-Hertsegovina oli sellainen maa, jonne haluaisin uudestaan. Venäjäkin kiehtoisi, oon käynyt vaan Petroskoissa ja Pietarissa. Siellä on niin paljon mielenkiintoisen oloisia paikkoja, jossa olisi tosi kiva käydä.

   Kolille pisteet – kannattaa Terhi käydä ehdottomasti!

 • Reply Anne / Matkahetket 30.10.2017 at 11:07

  Kiva välillä miettiä lempipaikkoja, mukava postaus! Itselleni Italia, Islanti, Norja, Kreikka ja Itävalta ovat erityisen rakkaita, niihin haluaa aina vaan uudelleen! Suomessa Kilpisjärvi on upea, se ilman raikkaus mikä siellä on. <3

 • Reply Sofia 30.10.2017 at 20:46

  Tosi hyviä valintoja sun listauksessa! Omia suosikkikohteita jonne palaan aina uudelleen on New York, Lontoo ja Italia. Juuri nyt loskan keskellä haaveilen kuitenkin paluusta Balille ja Havaijille, eli toisin sanoen palmun alle tai rannalle ja hyvän ruoan äärelle 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:06

   Balille paluusta haaveillaan täälläkin! Palmu, ranta ja hyvä ruoka olisi ihan paras piriste tähän ankeaan marraskuuhun. <3

   New York ja Lontoo on sellaisia paikkoja, jonne haluan ehdottomasti matkustaa tässä lähivuosina.

 • Reply Terhi | VAGABONDA 30.10.2017 at 23:47

  Thaimaan Koh Chang, Bali ja Melbourne ovat ainakin sellaisia, joihin haluan takaisin. Euroopassakin on monta paikkaa, joihin toivon matkustavani uudestaan, mutta ensimmäisenä tulivat nuo kaukokohteet mieleen. Suomen kohteita ei sitten tullut mieleen yhtäkään! Apua… Ehkä mä vaan en ole matkustanut kovin upeissa kotimaan kohteissa… 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:08

   Sama täällä, Bali. <3 Koh Chang on mulle käymätön, sitä on moni kehunut ja kuuluukin mun Thaimaan listalle, jossa pitää käydä joskus vielä.

   Hahah, hauskasti sanottu. Ootko käynyt Kolilla, sinne kannattaa mennä jos kaipaa upeita kotimaan kohteita. Mä haluaisin vuosien, vuosien tauon jälkeen tutustumaan Lappiin tarkemmin.

 • Reply hennamari_maailmalla 31.10.2017 at 07:25

  Juuri samasta aiheesta keskusteltu kämppiksen kanssa, kun ollaan Torontossa vaihdossa ja viime viikon ”lukulomalla” tehtiin reissu Las Vegasiin, Grand Canyonille ja Los Angelesiin. Molemmat ollaan ennenkin reissattu sekä yksin että erinäisillä kokoonpanoilla, mutta näissä kohteissa molemmat kävi nyt ekaa kertaa. Mä voisin mieluusti palata Australian itärannikolle, etenkin Bayron Bayhin surffaamaan ja Whitsunday Islandsille purjehtimaan. Kämppis taas on viihtynyt Puerto Ricossa.
  Viime viikon reissun Las Vegasin osuus lähti liikkelle vitsistä, kun tarkoituksena oli mennä vain Los Angelesiin ja tehdä sieltä reissu Grand Canyonille, kunnes tajuttiin, että Vegashan on matkan varrella! Kalifornia oli ollut molempien bucket listillä pitkään ja odotukset olivat korkealla. Vegasin suhteen ei ollut mitään odotuksia, mutta kohde yllätti täydellisesti ja oltais valmiita lähtemään vaikka heti takaisin! Los Angeles taas oli suuri pettymys vähään, ja todettiin jo ekana iltana siellä, että tänne ei ainakaan koskaan enää tarvitse palata! Jos kiinnostaa nähdä kuvia, niin instasta löytyy tolla mun nimellä. Siellä tosin varsin siloiteltu kuva varsinkin Los Angelesista 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:11

   Pitää tutkailla! 🙂 Mäkin haluun tuollaiselle ”lukulomalle” noille kulmille! Grand Canyon oli varmaan ihan todella huikea kokemus. Ja siis apua Kanada, aika huikea paikka vaihto-opiskelulle.

   Mun kaveri on ollut kohta pari vuotta Australiassa, taitaapi juurikin olla tuolla itärannikolla. Ne kuvat on jotain niin upeaa sieltä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 31.10.2017 at 10:37

  Maabongarina mahdollisuudet palata jonnekin ovat ehkä vielä keskivertomatkailijaa pienemmät, sillä teemme kuitenkin matkoja vaan rajallisen määrän vuodessa ja uudet kohteet tuntuvat aina niin houkuttelevilta … välipaloina olemme kuitenkin kehittäneet itsellemme myös Euroopan kaupunkien kertauslistan, eli kun kaipaamme lyhyttä ja helppoa matkaa, niin tsekkaamme, että missä kaupungissa ei ole pitkään aikaan oltu ja lähdemme sitten sinne.
  Tein kesällä itsekin tällaisen kertausjutun, mutta sinne päätyi kyllä lähinnä kivoja saaria, johtuikohan kesästä …
  http://meriharakka.net/2017/07/28/5-kohdetta-jonne-matkustaisin-uudelleen/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:14

   Mussakin on pieni sisäinen maabongari, mutta silti jotkut paikat on sellaisia jotka vaan houkuttelee palaamaan. Hauska idea tuo kertauslista!

   Hauska oli tuo sun postauksesta löytyvä lomakäyttäytyminen. Mun silmään tuo 44 alkoholiannosta kahden viikon lomalla tuntui tosi isolta määrältä. Huh. Itse en siis paljoa yhtään käytä reissussa alkoholia, johtunee varmaan siitä.

 • Reply Stacy Siivonen 31.10.2017 at 16:01

  Minä olen kauhean subjektiivinen, mutta kyllä minä pidän Hangosta. Itse asiassa, Suomessa on paljon paikkoja, joista pidän ja useimmat sijaitsevat joko rannikolla tai Lapissa. Suurkaupungeista tykkään eniten Pietarista ja auringosta nauttisin mieluiten jossain Liman rannikolla. Aivan häikäiseviä kokemuksia on myös Lofooteista.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 31.10.2017 at 21:30

  Berliini on munkin suosikki mutta kaupungeista Lontoo taitaisi viedä voiton. Uudelleen palaisin Italiaan Comolle, Kreikkaan Kreetalle tai Korfulle tai Meteoraan, Kolille ja Porvooseen ehdottomasti Suomessa, Ja Thaimaaseen ehdottomasti Khao Lakin rauhaan, kiitos! Niin ja, niin ja ei saa unohtaa Kroatiaa eikä Montenegroa. Niin ja kai New Yorkiinkin voisi palata sekä Pietariin. Sinulla on kyllä paluupaikkoina paljon sellaisia paikkoja, joista vasta haaveilen!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:17

   Joo mäkin veikkaan, että Lontoosta olisi aikamoinen haastaja Berliinille. Ne on varmaan tavallaan hyvin samantyylisiä ja löytäisin sieltä samoja juttuja, joihin rakastuin Berliinissä.
   Kääk, maailmassa on niin paljon paikkoja! Noi sunkin paikat Sari kuulostaa ihan huikeilta.

  Leave a Reply