Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aamiainen Kalliossa: Early Bird on pala aamupalataivasta

Kalliossa Kolmannella linjalla sijaitsee aamiaista tarjoileva Early Bird ja se on jostain kumman syystä mennyt multa täysin ohi – miten tämä voi olla mahdollista, sillä asuin ennen jopa tämän paikan vastapäätä. Enkä nytkään asu mitenkään kaukana – 300 metriä kauempana saman kadun varrella. Uskomatonta.

Early Bird on avattu viime vuonna niihin aikoihin, kun olin pidemmällä reppureissulla Aasiassa (jonka alkamisesta muuten tulee tällä viikolla kuluneeksi vuosi kääk!) – en voi syyttää mitä muuta tästä, sillä mulla on mennyt paikan aukaisu ja sen olemassaolo ihan ohi silmien.

Normaalisti oon hyvinkin kartalla etenkin siitä, mitä paikkoja täällä Kalliossa on. Onneksi kuitenkin on keksitty Instagram ja bongasin sitä kautta vanhan työkaverini kuvan aamupalasta Early Birdissä ja olin myyty – tuonne on pakko päästä. Ja pian.

Meillä oli tällä viikolla Jussin kanssa yhteinen vapaapäivä, joten mikä olisikaan loistavampi tapa aloittaa yhdessä vapaapäivä kuin herkullinen aamiainen? Suunnattiin aamusta tänne ja saatiin sopivasti ihana ikkunapöytä, jossa oli ihana nauttia ikkunoista tulvivaa valoa – ja no totta kai sitä aamupalaakin.

 

 

 

 

Early Bird tarjoilee koko päivän aamiaista tiistaista sunnuntaihin Kalliossa. Valinnanvaraa aamiaiseen on kivasti, sillä voit valita joko kolmesta valmiista aamiaissetistä (pieni, iso ja vegaani) tai sitten koota yksittäisistä annoksista mieluisat. Yksittäiset annokset ovat kuulemma isompia, joten varmaan 2-4 sellaista olisi ihan välttävä määrä. Tai voisin ottaa vaikka koko listan yhdessä jaettavaksi, ei sekään olisi hullumpi idea!

Me päädyttiin ottamaan molemmat iso aamiainen, sillä halusin ehdottomasti maistaa tattaripuuroa ja ”munakokkelia”. Vegaani houkutteli myös, mutta oon tällä hetkellä jonkinlaisessa herkkulakossa ja vegaani aamiaiseen kuului raakakakku – nam! Rakastan raakakakkuja, ne on ihan törkeän hyviä.

 

 

 

 

Aamiainen oli todella hyvä ja juuri sopivan kokoinen. Ehdottomasti parasta annoksessa oli ”munakokkeli”, jos sitä sellaiseksi voi sanoa – ennemmin se oli sellaista kevyttä vaahtomaista velliä. En oikeasti osaa kuvata tarkalleen millaista se oli, mutta törkeän hyvää se oli! Munakokkeli oli ihanan samettista ja todella herkullista dipattuna leipään.

Early Birdin työntekijä kertoikin meille, että he halusivat kehittää erilaisen munakokkelin perinteisen sijaan. Tämä munakokkeli keitetään vesihauteessa 72 asteiseksi, jonka jälkeen se laitetaan kermasifoniin.

 

 

 

 

Tarjolla on myös erilaisia yksittäin myytäviä makeita: pullaa, croissanteja, raakakakkuja ja bongasinkin GreenBaken rikollisen hyviä mantelicroissanteja! Ne on ihan laittoman hyviä, kokeilkaa jos ette oo vielä. En oo varma, mutta myös aamiaisella ollut leipä maistui GreenBaken leipomuksille, mutta tästä en mene takuuseen.

 

Kahvin ympärille rakentuu aamiainen

Aamiaisiin ei kuulunut kahvia, joka oli tavallaan vähän hassua. Kahvi on mun mielestä se juttu, jonka ympärille aamiainen rakennetaan. Kahville oli kuitenkin mielestäni tosi hyvä diili, sillä eurolla sait juoda niin paljon suodatinkahvia kuin vaan halusit ja sama juttu oli erikoiskahveissa 2,5 euron hintaan.

ROST & Co suodatinkahvit oli tarjolla Early Birdissä, joka on pienpaahtimo Lauttasaaresta. Suodatinkahvi oli todella hyvää, tummapaahtoista 100% arabicakahvisekoitusta eikä luojalle kiitos maistunut ollenkaan siltä, että se olisi nähnyt parhaat päivänsä. Valitettavan usein suodatinkahvi annetaan olla liian pitkään pannussa, jolloin sen maku muuttuu ihan hirveäksi. Suodatinkahvi on yhtä tärkeä asia kuin erikoiskahvitkin ja Early Birdissä sen maistoi.

 

 

Asiakaspalvelu oli todella rentoa ja ammattitaitoista, tykkäsin kovasti. Muutenkin yleinen fiilis Early Birdissä oli todella leppoisa, juuri sellainen mitä aamiaishetkeltä kaipaakin. Lisäksi iso plussa musiikista – siitä tuli myös hyvä fiilis!

Kannattaa ehdottomasti suunnata aamiaiselle Kallion Early Birdiin, uskaltaisin väittää että täältä saa heittämällä Kallion parhaan aamiaisen – täällä on hyvä aloittaa uusi päivä.

 

Mun entinen koti näkyy tuossa taustalla ja meidän ikkunoista näkyi suoraan tänne, jostain syystä en koskaan tajunnut Early Birdia. Onneksi asia on korjattu!

 

 

Mistä löytyy sun suosikki aamiaispaikka?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sini 26.10.2017 at 15:42

  Kiitti vinkistä. En ole tuosta paikasta kuullutkaan ja asun kuitenkin aika lähellä 🙂

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 29.10.2017 at 10:56

  Ihanan näköinen paikka ja mikä hurmaava retro-sisustus! Tulen Suomeen parin viikon päästä, ehkä tarjoan ystävälleni aamiaisen tuolla kiitokseksi majapaikasta. Ja hyvä, kun tuli ilmi sekin, miksi ”munakokkeli” on menussa lainausmerkeissä. Meni kielipoliisilla jo herne nenään 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:19

   Sama täällä Heli, sisustus hurmasi mut täällä. Hyvä idea, tänne ehdottomasti ystävän kanssa. Tuo ”munakokkeli” oli taivaallista – maistuu varmasti kielipoliisillekin. 😉

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 29.10.2017 at 12:50

  Oioi! Täytyykin pitää mielessä. Helsinki on täynnä hyviä aamiaispaikkoja, mutta sitten kun yrittää keksiä hyvää paikkaa, ei yhtään tule mieleen. Tämä täytyy käydä testaamassa!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.11.2017 at 08:20

   Helsingissä on kyllä niin monta paikkaa, jossa haluaisi käydä aamiaisella. Mä katson yleensä ideoita Brunssikeijosta, jos sattuu ettei itsellä lähde mitään ideoita aamiaiseen / brunssiin. Kantsii käyä Early Birdissä!

 • Reply Anne / Matkahetket 30.10.2017 at 11:10

  Ihanan näköisiä annoksia! Pidettävä tämä mielessä, jos Helsingissä on käymässä. Piristää aina arkea hurjasti, kun löytää kivan uuden paikan, jossa saa hyvää ruokaa.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 3.11.2017 at 11:23

  Näyttää ihanan leppoisalta paikalta! Kalliossa on kyllä kaikkea kivaa tällaista vähän erikoisempaa. Mä käyn useimmiten aamiaisella Töölöntorin klassikossa Tin Tin Tangossa. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 3.11.2017 at 11:33

   Oli kyllä, vaikutti sellaiselta kivalta paikalta jonne voisi mennä vaikka yksinkin joskus aamiaiselle. Oh, Tin Tin Tango on kyllä kanssa kova ja plussaa siitä, että sinne on ikärajat. 🙂

 • Reply Mirka/ Reason for Season 5.11.2017 at 14:37

  Oho! Onpas hämmentävää, asun Kalliossa, enkä ole koskaan kuullut koko paikasta :D. Hyvä vinkki tämä siis, pitääkin laittaa testiin heti lähiaikoina.

 • Leave a Reply