Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisumi Vietnamiin – piece of cake!

Vietnamiin me suomalaiset ei tarvita viisumia, jos matkan kesto on viisitoista päivää sekä edellyttäen ettet käy rajojen ulkopuolella ja palaa takaisin. Kannattaa antaa Vietnamille aikaa enemmän, jos vain on mahdollista. Vietnam on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen matkakohde, joten siellä saa helposti kulutettua enemmän kuin viisitoista päivää – silloin Vietnamiin täytyy hankkia viisumi.

Multa on useampaan otteeseen kysytty Vietnamin viisumista ja viime viikolla jälleen kerran ihmeteltiin Vietnamin suurlähetystön sähköpostia ”onko se oikeasti tuo @gmail.com loppuinen?”. Kyllä on. Tässäpä tulisi nyt ohjeet Vietnamin viisumin hankkimiseen Vietnamin suurlähetystön kautta Kulosaaresta.

Viisumin voi hakea muutakin kautta – esimerkiksi viisumiagenttien tai lentokentän kautta, mutta kerron teille omat kokemukseni viisumin hankkimisesta Suomesta. Viisumin pystyy helposti hankkimaan itse suoraan Vietnamin suurlähetystöstä Helsingin Kulosaaresta.

Vietnamin suurlähetystön sivuilta löytyy viisumihakemus, jonka he lähettivät lisäksi minulle myös sähköpostilla. Viisumihakemuksen yhteydessä tarvitsee lisäksi sinun tulee antaa suurlähetystöön värillinen valokuva (4cmx6cm) sekä passi. Huomioi, että passisi on voimassa 6 kuukautta maahantulopäivästä. Viisumin käsittely kestää noin yhden viikon, mutta ei kannata jättää sitä silti viime tippaan.

Voit joko lähettää postitse hakemuksen tai tuoda sen Kulosaareen – itse halusin toimittaa sen Kulosaareen henkilökohtaisesti. Vietnamin suurlähetystöön pääsee kätevästi metrolla, josta on vielä lyhyt kävelymatka. Vietnamin suurlähetystö noudattaa samanlaisia lounastaukoja kuin Vietnamissa eli lähetystö on auki arkisin 9-12 ja 14-17.

 

 

Vuonna 2015 on tullut voimaan uusi sääntö: jos viisumivapaan jakson aikana poistuu maasta – palata voi Vietnamiin vasta kun maasta poistumisesta on kulunut vähintään 30 päivää. Kannattaa huomioida tämä siis esimerkiksi, jos olet hommannut lennot Vietnamiin, sinun on tarkoitus sieltä käsin reissailla muissakin Kaakkois-Aasian maissa ja palata takaisin Vietnamiin. Viisumityyppejä on siis kaksi: single entry tai multiple entries.

Lisäksi säädöksen myötä sinun tulisi esittää Vietnamin viranomaisille voimassaoleva paluulippu, josta näkyy maasta poistuminen. Mun piti toimittaa Kulosaaren suurlähetystöön siis lentoliputkin, mutta itse Vietnamissa multa ei kertaakaan niitä tiedusteltu.

En löytänyt mitään viisumihinnastoa (paitsi Vietnamiksi) silloin, kun hommasin omaa viisumiani sillä kotisivut olivat erilaiset kuin nykyisin ja olen edelleenkin vähän hämilläni hinnoittelusta. Esimerkiksi minun viisumi Vietnamiin oli multiple entries ja kesto oli parisen kuukautta. Jussilla oli sama multiple entries passi, mutta aika oli pidempi. Kuitenkin minun viisumini tuli maksamaan hitusen enemmän.

Jussin vaihtokaverit maksoivat samaisesta viisumista vähiten, joille viisumi oli kaiken lisäksi postitettu Turkuun. Eli ota nyt selvää tuosta hinnoittelu politiikasta. En muista enää tarkkoja euromääräisiä hintoja, mutta ne pyöri 50-100 euron välillä. Ihmettelin tuolloin tätä hinnoittelupolitiikkaa monta kertaa ja taisin löytää vastauksen vuodelta 2015. Tässä olisi muutamia lainauksia kyseisestä artikkelista:

Yhdistyksen julkaiseman vetoomuksen mukaan suurlähetystö hyväksikäyttää asemaansa ja perii maksuja Vietnamin ulkoministeriön määrittämän palveluhinnaston vastaisesti.

 

Yhdistyksen mukaan suurlähetystön kotisivuilla on hinnastosta ainoastaan vietnaminkielinen versio, joka on ollut nähtävissä vain ajoittain. Lähetystöä kritisoidaan myös maksujen vaatimisesta käteisellä sekä nihkeydestä kuittien antamisen suhteen.

 

Asiakkailta kerrotaan esimerkiksi perityn jopa 150 euron hintaa normaalisti 37 euron hintaisesta turistiviisumista. Yhdistyksen mukaan ylihinnoittelu on koskenut myös viisumia hakeneita suomalaisturisteja ja esimerkiksi passin uusiminen on saattanut maksaa jopa 400 euroa. Palveluhinnaston mukainen hinta on noin 60 euroa.

 

 

Nykyisin löytyy hinnasto Vietnamin viisumiin. Hinnaston mukaan lähtöhinta on 25 euroa, riippuen toki minkä pituinen matka on luvassa sekä aiotko poistua maasta jonnekin viisumin voimassaolon aikana.

Jos susta tuntuu, että viisumin hommaaminen omatoimisesti on hankalaa, niin voit hakea sitä myös esimeriksi Travellerin kautta. Huomioi kuitenkin, että tätä kautta tulee muun muassa 35 euron palvelumaksu per passi ja 15 euron toimituskulut. Helppoa ja halvempaa se on kuitenkin omatoimisesti.

Lisäksi myös pakettimatkoille lähtiessä viisumi tulee hankkia ja esimerkiksi Aurinkomatkojen yhteistyökumppanin kautta viisumille tulee hintaa helposti 170 euroa. Eli omatoimisuus todellakin kannattaa taloudellisesti!

 

Vietnamin suurlähetystö

Kulosaarentie 12

00570 Helsinki

+358 9 6229900

 

 

Täältä löydät kohdeoppaan Vietnamiin sekä kymmenen syytä rakastua Vietnamiin.

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply jampe 6.12.2017 at 22:10

  Vietnamin hallituksen oma uusi (03.2017) webinettiviisumi, 30 pvää/single entry:
  https://www.immigration.gov.vn/

  25$ ja 3 päivää pitäis kestää toimitus samalle webbisivulle josta sen voi itse tulostaa, ja ei siis ole mikään VOA vaan tällä suoraan immigration deskille. Tämän hommaamista testataan vielä tällä viikolla.

  • Reply Aki 6.3.2020 at 16:00

   Miten toimi?

 • Reply Matti 7.8.2018 at 22:50

  Vietnamin suurlähetystö jatkaa yhä korruptoitunutta meininkiä ja pyytää mielivaltaisia summia viisumista. Hain muutama kuukausi sitten 30 päivän single entry turistiviisumia. 25 euron leimausmaksun lisäksi perittiin 20 euroa käsittelymaksua. Viisumimaksu voitiin suorittaa ainoastaan tilisiirtona Nordean tilille ja kuva maksukuitista piti lähettää tuohon outoon Gmail-sähköpostiin. Eriteltyä kuittia ei siis vieläkään saanut.
  Viisumin hankinta oli sinänsä helppoa ja jälkikäteen maksun suuruuden epäselvyys lähinnä naurattaa. Ainakin pääsi turistihuijausten makuun jo ennen matkaa 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.8.2018 at 10:16

   Mie sain maksaa silloin paikan päälle käteisellä, kuittia tosin en ikinä saanut vaikka sanoivat laittavansa sähköpostiin. Tuntuu, että nuo epämääräiset hinnat on enemmän sääntö kuin poikkeus – kaikilla eri hintaiset. :’D

 • Reply Soili 19.2.2019 at 20:21

  Varmistan vielä sultakin, että olemme maassa 15 päivää.Niin emmehän tarvitse viisumia? Lähtöpäivä on se 15. Päivä, lasketaanko sitä mukaan. Ja jos lento jostain syystä myöhästyisi, niin voiko viisumin hommata esim kentältä vai miten toimitaan jos tulee ylimääräisiä päiviä? Otin jo yhteyttä suurlähetystöön, mutta sieltä tuli ympäripyöreitä vastauksia. Kiitos vastauksesta:)

 • Leave a Reply