Suomen suurin matkablogiyhteisö

Katsaus kesän parhaimpiin reissuhetkiini

Harmaa taivas, vesisadetta, kylmyyttä ja puiden vihreys on kääntynyt ruskan puolelle. Kyllä se taitaa olla sellainen homma kuulkaas, että kesä on ohi. Tai no on ollut kyllä jo hetken aikaa, itse käsitin sen kunnolla vasta pari päivää sitten. Mihin ne kesät joka vuosi menee – nanosekunti ja kesä on jo ohi jälleen. Taas on vierähtänyt yksi kuukausi ja tänään kuukauden ensimmäisenä torstaina on taas Instagram Travel Thursdayn vuoro. Ajattelin ottaa katsauksen menneeseen kesään ja haudata sen menneisiin muistoihin tämän postauksen myötä. Voi kesä, vielä olisi ainakin sen kahdeksan-yhdeksän kuukautta odotettavaa seuraavaan Suomen lämpöön.

Toisaalta, onneksi jokaisesta vuodenajasta löytyy omat hyvät puolensa. Mun mielestä luonto on kauneimmillaan (ainakin heti sen kesän jälkeen) syksyllä, kun kaikki on oranssia ja ruskeaa. Voidaanko skipata talvi ja kevät?

 

Montenegron vuoristoiset maisemat jätti sanattomaksi monta kertaa

Montenegro oli meidän Balkanin road tripiltä maa, jota kohtaan mulla ei varsinaisesti ollut minkäänlaisia odotuksia. Maa ylitti itsensä reilusti, sillä se oli a) erittäin monipuolinen b) Durmitorin kansallispuisto oli ehkä parasta ikinä c) Tara-kanjonissa koskenlasku oli siisti kokemus d) ruoka oli todella, todella hyvää e) meillä oli vuokra-auto alla koko ajan, joten tutustuttiin paljon Montenegron vaihtelevaan maastoon ja vuoristoreitit olivat todella hitaita, mutta samaan aikaan reissun upeimmat maisemat nautittiin juuri täällä.

Löydettiin Barin läheltä todella kiva vain telttailijoille suunnattu leirintäalue, jota piti slovakialainen mies. Nukuttiin yö oliivipuiden alla, täällä oli ehdottomasti parhaimmat telttailupuitteet koko reissun aikana.

Lue lisää Durmitorin kansallispuistosta täältä! 

 

 

 

Kaupunkijuhannus Joensuussa

En nyt tiedä voiko Joensuuta kunnolla laskea parhaimpiin reissuhetkiini, kun siellä tulee niin usein ravattua. Kuitenkin olin ihan täpinöissäni juhannuksesta Joensuussa. Parhaimpia kesäviikonloppuja tältä vuodelta.

Joensuuhun suuntaaville vinkit löytyy täältä!

 

 

 

 

Bosnia-Hertsegovina oli maa, jonne on pakko vielä palata

Tykästyttiin molemmat hulluna Bosnia-Hertsegovinaan. Siellä oli uskomattoman kaunista, hintataso oli hyvinkin edukas ja kohteet joissa me käytiin, olivat todella kiinnostavia.

Käytiin Kravicen vesiputouksilla, Bunassa, Mostarissa ja Sarajevossa. Janoan lisää matkakokemusta Bosnia-Hertsegovinasta! Erityisesti mulle jäi mieleen herkulliset leipomot, uskomattoman turkoosit ja kirkkaat joet sekä Sarajevon auringonlasku.

Mostarista löytyy oma uunituore postaus täältä!

 

 

 

 

Pohjois-Karjalassa mökkiviikko

Vietin ikimuistoisen viikonlopun ystävieni kanssa vuokramökillä ja vietettiin rakkaan ystäväni polttareita kokonaisen viikonlopun verran. Mökki oli aivan hulppean iso, aivan järven rannalla ja ihanaa oli päästä viettämään kauan toivottu tyttöjen mökkiviikonloppu. Voisko parempaa toivoa?

Tämän jälkeen vielä avopuolisoni perheineen tuli jatkamaan kanssani samalla mökillä lomailua. Oi kunpa olisi se oma mökki!

 

 

 

Albania yllätti – positiivisesti

Mulla oli vähän ennakkoluuloja Albaniaa kohtaan, sillä hyvin moni meidän lähipiiristä kummasteli sitä, että oltiin päätetty lähteä Albaniaan reissuun ja vielä vuokra-auton kanssa. ”Varokaa, ettei teitä ryöstetä”, ”pitäkää ovet aina lukittuina ja älkää pysähtykö liikennevaloihin, muuten teidät ryöstetään”, ”varatkaa rajalla käteistä mukaan – poliiseja ja tullin työntekijöitä tulee lahjoa”, ”kukaan ei osaa englantia, miten pärjäätte”, ”ajokulttuuri ja tiet ovat hullun huonossa kunnossa, tulkaa elävinä takaisin”. Öö – mikään ei pitänyt paikkaansa, joten Albania todellakin yllätti meidät.

Lähdettiin kyllä reissuun vähän ristiriitaisin fiiliksin, sillä ei jotenkin voitu uskoa noita juttuja todeksi. Toki Albaniassa oli monta juttua, jotka kummastutti ja huvitti. Voisiko sanoa, että omien kokemuksien perusteella Albania oli vain jäänyt vähän jälkeen Euroopan kehittymisestä paikka paikoin.

Albaniasta löydettiin uusia tuttavuuksia, upeita rantoja, lämpöä ja henkeäsalpaavia maisemia. Meille tuli tutuiksi muun muassa Vlore, Sarande, Gjirokastra, Ksamil, Skutarijärvi, Jale ja Durres. Suosittelen!

Skutarijärvelle suuri suositus – lue täältä lisää!

 

 

 

 

 

 

 

 

Päiväretki ihanaan Porvooseen

Porvoo on kyllä kesäklasikko. Kesäkaupunkien kesäkaupunki. Vanha Porvoo on kyllä niin tunnelmallinen ja täynnä mitä ihanimpia kahviloita ja ravintoloita. Ja ne vanhat puutalot! Ai että.

Tänä kesänä Porvoon retki oli erityisen kiva, sillä nappasin kainaloon äidin ja veljentyttäreni ja vietettiin kunnon kesäpäivää kolmen sukupolven naisten kesken.

Lue lisää Porvoon fiiliksistä ja vinkeistä (muun muassa mistä saa Suomen parasta pizzaa) täältä!

 

 

 

Split yllätti tällä kertaa positiivisesti

Kroatiassa tutustuin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Dubrovnikiin ja Makarskaan. Tämän lisäksi oltiin yhden yön verran Splitissä, joka ei aikaisemmalla kerralla oikein auennut mulle. Tällä kertaa Split olikin ihan jees matkakohde vaikkei mulla nyt edellenkään mitään suurta hinkua olisi sinne uudestaan päästä.

Dubrovnikin ja sen vanhankaupungin innoittamana aloitin katsomaan Game of Thronesia, josta iso osa on kuvattu nimen omaan Dubrovnikissa. Onpa muuten koukuttava sarja – ainoa huono puoli siinä on se, että näen nykyisin todella raakoja unia sekä yhtenä yönä Jussi heräsi siihen kun taistelin unissani. 😀

Dubrovnikin postauksen löydät täältä ja Makarskan täältä!

 

 

 

Mitkä on sun kesän ikimuistoisimpia reissuhetkiä?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 8.10.2017 at 19:44

  Mäkään en ole oikein käsittänyt, että kesä on jo ohi. Tämä johtunee siitä, että edelleen odotan kesää 2017 😀 No, pakko kai tässä vaiheessa on jo myöntää, että se oli mitä oli, eikä intiaanikesää ole tiedossa… Vitsi noi Montenegron vuoret on upeita, sinne pitää joskus päästä! Mä olen käynyt Bosniassa vain päiväretken verran Mostarissa. Mutta se ei ollut läheskään tarpeeksi. Edes kaupungille, ja musta tuntuu että myös maassa olisi vielä todella paljon nähtävää. Voi kun maailma on liian täynnä kaikkea kivaa!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.10.2017 at 15:12

   Hah tuo oli hyvin sanottu! Mäkin varmaan alitajunnassa odotan sitä kesää, jota ei näköjään ikinä tullutkaan kunnolla. Montenegro kyllä jotenki yllätti mut, tiesin kyllä etukäteen että siellä on vuoria – mun mielestä paikan päällä tuntui kuitenkin siltä, että Montenegro on yhtä vuoristoa koko maa. Äläpä muuta sano Noora, täällä maapallolla on niiiiiiiin paljon kaikkea kivaa!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 9.10.2017 at 00:27

  Ahh, Game of Thrones ON hyvä sarja! Hirveän raaka kyllä, poikaystävä lopetti sen vuoksi katsomisen ensimmäisen kauden aikana, mutta minä olen katsonut kaikki jaksot viimeistä tuotantokautta lukuun ottamatta. Ja juurikin Dubrovnikista innostunena, sillä aloin kiinnostua sarjasta vasta Kroatiassa käytyäni ja nähtyäni sarjan kuvauksia Dubrovnikissa kesällä 2014 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 9.10.2017 at 15:13

   Joo mä oon kanssa pari kertaa miettinyt samaa, että en kohta kestä sitä raakuutta. Tuntuu, että koko ajan tapellaan. Ja jos ei tapella, niin harrastetaan seksiä. Jommin kummin 😀 Oo vähän kivaa, oot päässy näkee kuvauksia!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 9.10.2017 at 23:29

  Kiehtovia kuvia Albaniasta! Se kiinnostaa nyt oikeastaan kaikista eniten Balkanin maista (siis kaikki kiinnostaa, mutta aikaa on vain kaksi viikkoa). Kovasti yritetään niille kulmille ensi kesänä, suunnittelut on jo kovassa vauhdissa. Saas nähdä missä muodossa meidän matka on kun päästään lähemmäksi ajankohtaa, niin monta kertaa suunnitelmat muuttuneet jo nyt! Kiva lueskella blogeista Balkan-juttuja, siellä on ollut tänä kesänä paljon matkabloggaajia. Hyvä niin!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 10.10.2017 at 09:42

   Albania oli kyllä kiehtova! Yllätti erittäin positiivisesti meidät. Huomasin saman, että tänä kesänä hyvinkin moni matkabloggaaja suuntasi Balkanille – enkä ihmetteli, onhan se upeaa seutua. Sinne vaan sieki Kati! 🙂

 • Reply Travelloverin Annika 1.11.2017 at 21:38

  Koko Itä-Eurooppa on minusta kiehtova. Kuvista päätellen olette löytäneet sieltä juuri sitä upeutta, jonka vuoksi itää ei voi kuin hehkuttaa. Oma kesäni oli yhtä ilotulitusta. En oikein vieläkään käsitä, että olin melkein neljä kuukautta reissussa ympäri Aasiaa. Jotenkin tämä syksy löi päälle sen jälkeen liian voimalla.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.11.2017 at 12:44

   Sitä ei voi kyllä olla hehkuttamatta tarpeeksi, upeaa aluetta. Aasiassa reissailu menisi itsellekin, erityisen kivaa oli lukea sun kokemuksia Vietnamista ja Myanmarista!

  Leave a Reply