Suomen suurin matkablogiyhteisö

365 päivää eli ensimmäinen vuosi takana – osallistu arvontaan!

Kääk! Siis en kestä miten nopeasti vuosi on mennyt, muistan kuin eilisen kun 365 päivää sitten pähkäilin miljoona kertaa mielessäni, että kehtaanko ja voinko perustaa tämän blogin. Tuo ajatus tuntuu nyt aivan naurettavalta, sillä ihan en ole katunut hetkeäkään perustamista ja voi vitsit, miten kivaa mulla on ollut teidän kanssa. Ensimmäinen vuosi on nyt sitten virallisesti taputeltu, joten sen kunniaksi ajattelin pistää pystyyn pienen arvonnan ikäänkuin synttärilahjana teille kun ootte niin ihanasti olleet mukana mun matkoilla. Ihan oikeasti tätä blogia lukee joku muukin kuin mun äiti tai avopuolisoni.

Yksi vuosi on kyllä mennyt hullun nopeasti ja musta on ihana huomata, miten ihanan oman vauvan on saanut tästä blogista, miten kiinnostaviin uusiin ihmisiin oon tutustunut sekä oon saanut antaa ideoita, inspiraatiota ja apua muille maailman nälkäisille! Ajattelin ennen sinne synttärilahjaan menoa käydä läpi ensimmäiseltä vuodelta kaksitoista eniten luettua postausta sekä myös kaksitoista sellaista, joita ovat ilmeisesti lukeneet äitini ja Jussi.

 

AURINKORASVAA JA ALOE VEERAN VUODEN LUETUIMMAT

 

12. Koh Kood – Thaimaan pikkuparatiisi

Mä oon jotenkin niin iloinen, että tämä postaus on täällä luetuimpien joukossa. Koh Kood tulee aina olemaan mulle sellainen erityinen paikka, sillä sen jälkeen kun irtisanoin itseni töistä ja lähdin Jussin perään maailmalle – Koh Kood oli se paikka, jossa vietettiin ensimmäinen viikko yhdessä kaukosuhteemme päätyttyä. Kaiken lisäksi Koh Kood on heittämällä kaunein paikka, jossa oon ikinä käynyt Thaimaassa.

Lisää Koh Koodista täältä ja täältä lisää meidän majoituksesta saarella.

 

 

11. Matkavinkit Prahaan

Tämä ei yllätä kyllä yhtään, sillä Praha on todella suosittu kaupunkilomakohde meille suomalaisille. Tää reissu on oli meille ehkä kaikista matkoista eniten sellainen hyvää ruokaa -painotteinen, sillä sää oli vähän kökkö niin meillä oli kunnolla aikaa istuksia kahviloissa, pubeissa ja ravintoloissa.

Ravintolavinkkejä Prahaan löydät täältä ja elämäni mielenkiintoisimmasta museosta lisää täältä.

 

 

10. Kroatian tunnelmallinen Trogir

Kroatia on pitkään ollut kovassa nosteessa ja entistä enemmän suomalaisia matkaa Kroatiaan, joten myös jutut Kroatian matkakohteista kerää huomiota. Iso suositus Trogirille, kivan pikkuruinen paikka.

 

 

9. Gorges du Verdon – Euroopan Grand Canyon

Mä tusin oloni nyt vähän huijatuksi, sillä silloin kun olin täällä niin mulle kerrottiin että paikka on Euroopan suurin kanjoni. En tarkastanut asiaa sen tarkemmin ennen kuin kävin Durmitorin kansallispuistossa viime kuussa ja siellä oli maailman toiseksi suurin kanjoni eli siis Tara-kanjoni, joka on 1300 metriä syvä. Suurin on siis Gran Canyon 1600 metrillään ja Gorges du Verdon on 700 metriä. Molemmat on Euroopassa mielestäni, joten nyt kiroan sen ranskalaisen tyypin joka kehtasi pröystäillä liikaa kanjoneillaan.

Mitä opimme tästä? Kyseenalaista aina lähteesi ja tarkasta faktat. Mutta siis kiva paikka toi oli, kannattaa mennä!

Samalla reissulla tutustuttiin myös Ranskan Rivieraan, Monacoon ja Italiaan. Noi kaks postausta on muuten ihan ensimmäisiä, joita oon tehnyt tänne. Sen myös huomaa.

 

Viime kesän Gorges du Verdonin kanjonit

 

8. Gili-saaret, mikä paratiisisaari sopii sinulle parhaiten?

Tässä on postaus, jossa mun mielestä kaikkien rantaparatiisien metsästäjien tulisi käydä. Tätä menoa varmaan käykin, joten ole nopea. Gili-saaret on muuttuneet paljon kaikilla kerroilla kun oon siellä käynyt. Voisikin taas kolmen vuoden tauon jälkeen käydä katsomassa miten suosio on taas noussut.

 

 

7. 2017 tervetuloa! Minne haluaisin tänä vuonna matkustaa?

Tämän vuoden ensimmäinen postaus, jossa tein reissuhaaveita tälle vuodelle. Olen haaveillut vuoden alussa seitsemästä eri matkakohteesta vain yhdessä niistä olen käynyt ja toiseen menen ensi viikolla. Vielä olisi kirittävää, jos nuo kaikki meinaan käydä tänä vuonna. Veikkaan, että maksimissaan Lontoo on ohjelmassa tuosta listauksesta ja nyt onkin mielessä jo ihan muut matkakohteet – niistä tulevaisuudessa lisää. 😉

Mitkä matkakohteet on ollut teillä tämän vuoden suunnitelmissa?

 

 

6. Vinkit Berliiniin – suosikki kaupunkilomakohteeni

Berliini oli kyllä niin kaupukiloma mun makuun että oksat pois! Ihania kahviloita, katuruokaa ja baareja. Katutaidetta, urbaania kaupunkilaiselämää sekä mikä ostosparatiisi! Ehkä sellainen matkakohde, jossa budjetti on paukkunut eniten suunnitellusta, koska tuolla oli jokaisen kulman takana toinen toistaan söpömpi putiikki.

Täältä voit tutustua East Side Galleryyn, joka on Berliinin muurin pisin jäljellä oleva pätkä.

 

 

5. Elämäni paras päätös – irtisanoudu ja lähde maailmalle

Jep, olen samaa mieltä edelleen. Ei muuta lisättävää. Paitsi, että uskalsimpas!

 

Tästä alkoi unelmien loppuvuosi 2016!

 

4. Upea lomaparatiisi Kipling’s Bay Guesthouse, Ngapali Beach

Tämä Päivin paikka on kyllä saanut mulle takaraivoon uuden tulevaisuuden haaveen siitä lähtien, kun lähdettiin täältä: eikö me voitais Jussin kanssa perustaa oma guesthouse jonnekin palmun alle? ÄÄNESTÄN ”KYLLÄ”! Mun mielestä ei todellakaan tarvitse olla satojen eurojen luksusresortti – täällä oli kaikki juuri niin hyvin kuin minunlaisella ihmisellä voi koskaan ikinä olla. Tää paikka ansaitsi olla melkein sijalla yksi näissä luetuimmissa.

Lisää Ngapali Beachista täältä sekä siitä millainen oli meidän joulu Myanmarissa.

 

 

3. Mitä maksoi kahden kuukauden reppureissu Kaakkois-Aasiassa?

Jep, lukuja. Paljon lukuja. Jokainen euro oli tuon sijoituksen arvoinen. Varmasti sellainen aihe, joka kiinnostaa hyvin montaa reppureissaajaa, sillä hyvin usein silloin liikutaan pienehköllä budjetilla.

 

 

2. Balin kohdeopas Indonesia paratiisisaarelle

Siis voihan Bali, mulla on ollut monta kuukautta kauhea ikävä Balille ja sanoinkin Jussille, että entäpä jos matkattaisiin tänne vuoden vaihteessa taas. Kauheaa sisäistä kamppailua käyn itseni kanssa, sillä päätettiin että seuraavaksi lähdetään valloittamaan jotain muuta kuin Aasiaa.

 

 

1. Kokemuksia Kroatiasta – Split jätti kylmäksi ja Braciin ihastuin

En oikein osaa sanoa mitä mieltä oon tästä, mun mielestä tässä ykkösenä pitäisi olla ihan jotain muuta, mutta tehän sen onneksi päätätte. 😀 Teillä on parempi maku kuin mulla. Kroatia on suosittu matkakohde, joten teitä kiinnostaa lukea Kroatiasta. Pitää päivittää ajatukset Splitistä piakkoin teille tänne blogiin, sillä ensimmäisellä kerralla lähestulkoon vihasin Splitiä ja nyt elokuussa se olikin ihan jees.

 

 

AURINKORASVAA JA ALOE VEERAN VUODEN POSTAUKSET, JOTKA EIVÄT ILMEISESTI KIINNOSTA KETÄÄN – EI TYYLIIN EDES ÄITIÄNI

 

12. Kahden viikon Balkanin road trip kuvina

Tiedättekö, kun teette jotain täydellä sydämellä ja ajan kanssa? Tämä postaus on yksi sellainen. Mun on nyt pakko yrittää selitellä tätä sillä, että tää postaus on julkaistu pari viikkoa sitten ja 62 ihmistä on löytänyt kyseisen postauksen. Kyllähän noihin vanhempiin postauksiin helpommin eksyy enemmän lukijoita, kun julkaisun ajankohta on kauempana. Täähän saattaa siis olla ihan vain selitys itselleni vai mitä?

Toisaalta, mulle on ihan sama lukeeko näitä juttuja miljoona ihmistä vai vaikka vain yksi. Mulle on tärkeintä, että voin edes sitä yhtä ihmistä innoittaa omilla matkatarinoillani. Oli se sitten vaikka oma äiti.

 

 

11. Mitä tehdä jos bloggaaminen tuntuu välillä ”pakkopullalta”?

Keväällä tuntui siltä, että päässä ei liikkunut mitään järkevää tai edes mitään ei-niin-järkevää. Mua alkoi ahdistaa, kun mieleen ei tullut mitään järkevää sanottavaa tänne.

Onneksi tää aikakausi ei kestänyt kuin alle kuukauden ja sain paljon tsemppauksia muilta bloggaajilta, lukijoilta ja läheisiltäni. Lisäksi ymmärsin sen, että mitään mitä en halua tai pysty tekemään ei ole pakko. Kyllä ne ajatukset alkaa taas rullaamaan ja niinhän ne alkoikin.

 

 

10. Hotelliarvostelu: Longlife Riverside Hoi An, Vietnam

Se ainoa kerta kun oon ollut ulkomailla sviitissä ja se ei kiinnosta paljoa ketään. Edelleen muistelen rakkaudella tuota ihanaa poreammetta. Voisin aloittaa jokaisen aamuni sellaisen kanssa.

 

 

9. Herkullinen linssikeitto

Tilastot osoittaa selkeästi, ettei mun reseptit kiinnosta ketään. Toisaalta – etsisin itsekin reseptit ruokablogeista, en matkablogeista. Onneksi mun kahvila- ja ravintolavinkit kelpaa lukijoilleni. <3

Käy lukemassa täältä vinkit Helsinkiin!

 

 

8. Viikonlopun makumatka Intiaan

Intia on sellainen maa, jonne haluaisin kovasti joten yhtenä viikonloppuna tein makumatkan Intiaan Kalliosta käsin. Suosittelen kokeilemaan kotona samaa.

 

 

7. Hotelliarvostelu: Grand Sunrise 2, Da Nang – Vietnam

Yksi Vietnamin miellyttävimpiä majoituksiamme, hotellin aamiasta ei kyllä ole jäänyt silti ikävä.

Da Nangiin seitsemän matkatärppiä täältä!

 

 

6. Baganin parhaat temppelit auringonnousuihin ja -laskuihin

Okei, ei ehkä kiinnostavin aihe myönnän sen. Mua kuitenkin harmittaa vietävästi, sillä tää postaus ei ansaitse paikkaansa täällä. Ennemmin Myanmarin thanakasta ja petelistä kertova postaus voisi olla tällä sijalla.

Bagan oli meidän tämän Kaakkois-Aasian ikimuistoisimpia paikkoja ja aamuyön pikkutunneilla temppelille navigointi sähköskootterilla, temppelin katolle kiipeäminen ja upean auringonnousun seuraaminen oli jotain niin ikimuistoista ja romanttista.

 

Bagan

 

5. Neitsytmatka Tukholmaan!

Ensi viikolla matkustan ensimmäistä kertaa Ruotsiin – uskokaa tai älkää!

 

 

4. East Side Gallery – murretun Berliinin muurin pisin pätkä 

Ehdottomasti mun suosikkipaikkoja Berliinissä, joka kannattaa käydä katsastamassa. Hauskaa, että blogini luetuimpia postauksia on kuitenkin vinkit samaiseen kaupunkiin, josta East Side Gallery löytyy.

 

 

3. Glampingia Albanian skutarijärvellä

Asia, jota odotin tyyliin eniten Albaniasta oli tämä paikka. Toivottavasti te jotka ootte lukeneet tämän postauksen äitini lisäksi, innostutte yhtä paljon paikasta kuin minäkin innostuin ensimmäisiä kertoja kuullessani.

 

 

2. Kalamiehenä Myanmarissa ja Islannissa – kumpaan sinä lähtisit?

HAHAH. Repesin täysin, en lukisi itsekään tätä. Tämä oli juuri niitä hetkiä, kun ei oikein päässä liikkunut mitään ja silti oli ”pakko” kirjoittaa jotain. Ja aika sontaahan tuo koko postaus on. 😀

Molemmat kalaretket oli kyllä ikimuistoisia, siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri. En oikein näe itseäni jakamassa mitään uskottavia kalastusvinkkejä, kun en edes uskalla itsellä kiinnittää matoa tai irroittaa saalistani. Pitää tulevilla kalareissuilla keskittyä johonkin muuhun.

En muuten oo varma oonko ees kertonut täällä, että Halong Baylla ongin merestä ihan itse yön pimeydessä MUSTEKALAN! Olin ainoa meidän seurueesta, joka sellaisen sai napattua.

 

 

1. Profiilikuvahaaste matkailuteemalla – osallistu sinäkin 

Nojjoo, ei lähtenyt profiilikuvahaasteet teidän mielestä. Näitä haasteita on vaan niin kiva tehdä!

 

 

Mitä opimme näistä ”huonoimmista” postauksista: ei haasteita, ei kalatarinoita eikä reseptejä. Onneksi en pidä ruokablogia – jätetään ne niille, jotka oikeasti osaa. 

 

AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA BLOGIN SYNTTÄRILAHJA-ARVONTA!

 

Nyt siihen luvattuun kilpailuun tai pitäisikö sanoa arvontaan pikemminkin. Eli kommentoimalla tähän postaukseen osallistut yhdellä arvalla – olisi kiva, jos kertoisit mistä aiheista haluaisit tulevaisuudessa lukea blogistani. Mutta eipä tässä kaikki vielä, voit osallistua arvontaan kahdella lisäarvalla ottamalla seurantaan Instagramini sekä tykkäämällä Aurinkorasvaa ja aloe Veeran Facebook-tilistä. Eli sulla on mahdollisuus osallistua kaiken kaikkiaan kolmella arvalla, voit siis triplata mahdollisuutesi voittoon!

Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoite sekä kerro mulle kuinka monella arvalla osallistuit. Voit osallistua tähän 30.9.2017 asti ja arvon palkinnon 1.10.2017! Ilmoitan voittajan blogissa sekä otan synttärivoittajaan yhteyttä sähköpostilla.

 

 

Kaikkia varmaan kiinnostaa, mitä on palkintona? Mä oon ihan täpinöissäni tästä, sillä joku teistä onnekkaista saa Bold Tuesdayn Colour World-sisustusjulisteen, jossa saat värittää maailmanvalloituksesi! Koska synttäreihin kuuluu myös synttärikakku, niin voittaja saa tulla herkuttelemaan GreenStreetin raakakakkupalalla (tai jollain muulla herkulla, muita kakkuja valitettavasti ei ole tarjolla ainakaan tällä hetkellä) SIS. Deli+Cafeen

Oon ollut koko ajan niin lähellä ottaa tämän omalle seinälle ja pakko ehkä käydä kotiuttaa itsellekin tämä juliste. Mulla oli kerran samainen juliste, mutta päätin vaihtaa värikynät eri väreihin kuin alunperin olin värittänyt ja pilasin julisteen, kun rupesin kumittamaan sitä. Musta osa julisteesta ei oikein tykännyt tällaisesta raivopäisestä kumittajasta, jolta vähän lipsui yli ääriviivojen. Vinkki: valitse siis värit huolella. 😀

Onnea arvontaan ihanat – ilman teitä näitä olisi PUS.

https://www.instagram.com/p/BI2TDtABdhj/?tagged=boldtuesday

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply Salli 17.9.2017 at 09:19

  Yhdellä arvalla mukaan.ja kiinnostavia matkajuttuja ovat.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 17.9.2017 at 10:16

  Mukana myös arvonnassa! Olisi kiva lukea miten blogikirjoitukset syntyvät ja miten bloggaaminen näkyy matkalla tai vaikuttaa niihin. Bucket listat on myös aina kiinnostavia. 🙂

 • Reply MARJA-LIISA 17.9.2017 at 10:28

  Isosti onnea! Kolmella arvalla mukana! Mua kiinnostaa kuulla, miten paljon ja millä tavalla tutustut paikallisiin ihmisiin reissussa, ja tuntuuko se yleensäkään merkitykselliseltä.
  [email protected]

 • Reply SannaMi 17.9.2017 at 15:48

  Mukana kahdella arvalla 🙂 Tämä oli mun mielestä tosi kiinnostava postaus!

 • Reply Maija 17.9.2017 at 16:34

  Mukana! Matkavinkit parhaita – kotimaahankin tervetulleita!

 • Reply Suvi / suvinmatkassa 17.9.2017 at 17:58

  Mukana kahdella arvalla:)
  Ja onnea onnea 1-vuotiaan blogin johdosta!!

 • Reply pimassou 17.9.2017 at 18:18

  Lämpimät onnittelut! 🙂 Jatka samaan malliin vaan.
  Osallistun kaikilla 3 arvalla.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.9.2017 at 20:11

  Oi, mä niin muistan ton Koh Kood -jutun ja olen sen siitä lähtien pitänyt mielessäni Thaimaan reissuista haaveillessa… 🙂 Onnea blogille ja totta kai olen mukana arvonnassa, kävin juuri tykkäämässä FB-sivusta kun en ollut sitä aikaisemmin näemmä jostain syystä tehnyt. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17.9.2017 at 20:39

   Kiitos Meri <3 Mäkin itseasissa muistan, että ollaan jotain puhuttu Koh Koodista ja oot sanonu, et haluut sinne. Kiva kuulla, että Koh Kood on ruvennut kiinnostaa ton postauksen jälkeen. 🙂

 • Reply NannaS 18.9.2017 at 00:34

  Onnea blogille! 🙂 Kun ei itse pääse matkustelemaan, on tosi kiva katsella ja lukea muiden lomajuttuja 🙂

 • Reply Elise H. 18.9.2017 at 01:16

  Paljon onnea blogille! Kaikilla kolmella arvalla mukana,
  Matkavinkit kotimaahan, Ruotsiin ja Tanskaan kiinnostavat 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.9.2017 at 09:20

   Kiitti Elise! Ruotsin vinkkejä pääseekin ihan pian lukemaan, sillä lähden huomenna Tukholmaan. Varmasti tulee vinkkejä ja postauksia sinne liittyen lähiaikoina.

 • Reply Janette 18.9.2017 at 07:47

  Onnea blogille!<3 minua kiinnostaa kaikenlaiset aiheet matkailuun liittyen:) kotimaan matkailusta olisi hauska lukea!:)
  Yhdellä arvalla mukana!

 • Reply klaara 18.9.2017 at 07:59

  Paljon Onnea!! Ihana lukea postauksiasi eri matkoista ja paikoista, joissa itse en ole käynyt. Mukana kahdella arvalla.

 • Reply Suunnaton-matkablogi 18.9.2017 at 09:30

  Toi on niin harmi, miten omasta mielestä mahtavat paikat eivät kuitenkaan pääse kärkisijoille lukijamäärässä. Tavallisimmat matkakohteet tuntuvat kiinnostavan suurta yleisöä, minkä takia tuntemattomammat jäävät helposti jalkoihin. Mä kuitenkin tykkään lukea myös niistä eksoottisemmistakin kohteista, joten jatka niidenkin juttujen kirjoittamista 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.9.2017 at 09:22

   Jep totta, näinhän se menee aina. 🙂 Sama täällä, tykkään itse kanssa lukea eksoottisemmistakin paikoista sillä silloin löytää uudenlaisia ja erilaisempia matkakohteita, joissa välttämättä ei oo niin suuria turistimassoja.

 • Reply Emilia 18.9.2017 at 12:57

  Isosti onnea 1 weelle! Satavuotisen Suomen kunniaksi olisi kiva kuulla reissujuttuja kotimaasta, jos sellaisiin tietty on itse kiinnostusta! Itse olen ainakin huomannut, että into liikkua kotimaan luonnossa on kasvanut vuosien myötä. Aasia-tägin alla olevia juttuja onkin tullut täällä luettua paljon, joten nekin kiinnostelee!

  Kahdella arvalla messissä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.9.2017 at 09:24

   Kiitti! Siis apua, tässähän pitää alkaa kunnostau kotimaan matkailun postauksien kanssa. Näitähän toivotaan ihan hulluna täällä! Ihanaa, että mun Aasia-jutut on löytäneet paikkansa sun lukulistoilta. 🙂

 • Reply Marketta 18.9.2017 at 13:10

  Yhdellä mukaan ja matkailujutut.

 • Reply Henriikka 19.9.2017 at 06:33

  Mukana arvonnassa! Kotimaan matkailusta tai budjettimatkailusta olis kiva lukea 🙂

 • Reply Katariina 19.9.2017 at 10:29

  Onnea merkkipäivästä! 🙂 Aina on mukava kuulla enemmän ravintolavinkkejä, sillä vilkkaissa turistikohteissa päätyy helposti huonoon ravintolaan.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 20.9.2017 at 09:15

   Katariina, kiitos paljon! Sama täällä, helposti tulee päädyttyä kehnoihin ravintoloihin jos ei ole jaksanut etukäteen ottaa selvää hyvistä ravintoloista.

 • Reply Sirkkuli 19.9.2017 at 23:02

  Onnea! 🙂 Ravintolavinkeistä tykkään!

 • Reply Hanna 20.9.2017 at 09:24

  Yhdellä mukana. Haluaisin lukea siitä kuinka matkustaa edullisesti. 🙂

 • Reply mirkkumol 20.9.2017 at 18:31

  kolmella mukana. 🙂 kaikista ihanista paratiiseista haluan kuulla. 🙂

 • Reply Tanja 21.9.2017 at 09:59

  Vähän uudenlaista näkökulmaa kuvien ja paikallisten kautta. Myös eksoottiset ruuat kiinostavat. Kun ei itse pääse kovin usein reissuun, sitä etsii blogeista pientä arjen luksusta. Sinun blogisi on juuri sellainen.
  Mukana kolmella arvalla.

 • Reply anna s. 22.9.2017 at 12:16

  Mukana kahdella arvalla. Seuraan instagramissa, olen haaveillut tuollaisesta julisteesta jo iät ja ajat. Toivottavasti tärppää 🙂

 • Reply hilkka 22.9.2017 at 20:21

  Paljon onnea blogillesi 🙂 Mukana ihanassa arvonnassa 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.10.2017 at 16:57

  Arpaonni suosi Maijaa! Otan suhun yhteyttä spostin kautta tarkempia tietoja varten. 🙂

 • Leave a Reply