Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä pakata Balkanin road tripille, jossa telttaillaan

Sieltä se kovaa vauhtia lähestyy, nimittäin mun LOMA! Ennen sitä tanssitaan vielä rakkaiden ystävien häät, jossa saan kunnian olla kaasona ja tästä suoraan suunnataan nokka kohti Kroatiaa, Montenegroa, Bosnia-Hertsegovinaa ja Albaniaa. Tein viime vuonna postauksen kymmenestä matkakohteesta, jonne haluan ehdottomasti vielä joskus. Road trippi Itä-Eurooppaan löytyy sieltä ja sellaiselle me ollaan ihan juuri lähdössä. Tiedättekö sanonnan, että unelmista on tehtävä totta?

 

Vaikka itse pakkaaminen ei juuri nyt ole vielä ajankohtaista, on tämän postauksen tarkoituksena olla itselleni ikäänkuin muistilista, auttaa muita sekä saada teiltä vinkkejä omaan pakkaamiseen. Oon ensimmäistä kertaa oikealla kunnon road tripillä sekä oon ensimmäistä kertaa kunnon telttaretkellä (ellei nyt lasketa satunnaisia öitä luonnossa, mökin rannassa tai yläasteen vaellusta, josta on kulunut jo yksi vuosisata). Eli voisin sanoa, että oon erittäin keltanokkana liikenteessä!

En kuitenkaan oo avuton eikä sormi mene suuhun helposti, joten uskon että selvitään oikein mainiosti tästä reissusta. Hauskaa tästä tulee! Eniten mua ehkä mietityttää se, että jos autolle käy jotain. Kaikki vakuutukset ja vastaavat pitäisi olla kunnossa, mutta voin vain niin kuvitella mitä kaikkea lisävakuutusta ja vastaavaa meille yritetään pakkomyydä Splitin lentokentällä.

Autona meillä on 15 päivän ajan pikkuruinen Opel Corsa, joka vuokrattiin Enterprisen kautta. Hintaa lisämaksuineen tälle tuli 500 euroa. Ei mielestäni paha? Auto on kuitenkin sen verran rajallisen kokoinen, että jos telttailu ei kiinnostakaan jonain yönä ja majapaikkaa ei löydy jostain syystä – korkeintaan minä mahdun sinne hätämajoitukseen. Jussi on jo sen verran pitkä, että sillä saattaa olla hankaluuksia ahtaa itsensä tuollaiseen. Onneksi lähtökohtana onkin majoittua siellä teltassa!

 

 

Nyt siihen Balkanin autoretken pakkaajan muistilistaan:


Telttailuun:

 • teltta – meillä on itseasaissa kaksi telttaa tällä hetkellä, toinen on mun lapsuudesta asti rakas ihana teltta. Ainoana miinuksena on, että sen sadesuoja on hävinnyt tässä parin vuoden aikana jonnekin. Ostettiin viime viikolla Citymarketista tarjouksessa ollut viiden euron (!!) teltta, jos sattuu niin ettei löydetä uutta sadesuojaa tuohon vanhaan telttaan.
 • makuualustat
 • makuupussit
 • pikkuiset tyynyt
 • viltti – mun Myanmarin marketeilta ostetuille vilteille tulee vihdoinkin käyttöä!
 • retkikeitin voisi olla kätevä, pitää vähän selvitellä jos jostain saisi tällaisen lainaan
 • .. jos meillä on retkikeitin mukana, niin voisi ottaa meidän Vietnamista ostetut ”kahvinkeittimet”, jotka olis ihan täydellisiä retkeilyyn. Ostin mun eräjormailevalle veljelleni tuliaiseksi tällaisen keittimen myös.
 • retkilautaset, kupit ja ruokailuvälineet

Autoiluun:

 • puhelin täyteen hyvää musiikkia, Spotifyn ne listat on ihan parhaita mitkä toimii ilman nettiä! Tosin nyt näyttäisi siltä, että ainakin Kroatiassa meidän puhelimien netit toimii ilmatteeksi muutenkin. Harmi vaan, että pelkästään Kroatiassa sillä siellä ollaan varmaan lyhkäsin aika.
 • kartta/navigaatio juttujen lataukset puhelimeen
 • ensiapulaukku
 • .. pää lyö ihan tyhjää, tarviiko tähän nyt sen kummemmin varautua enempää?

 

Meidän vuokra-auto Ranskassa

 

Tärkeät paperit / kopiot:

 • ajokortit
 • matkavakuutus
 • eurooppalainen sairaanhoitokortti
 • passit
 • lentoliput
 • paperit autovuokraamoon – saadaan sieltä ilmeisesti joku lippulappunen siihen, että saadaan lähteä autolla Kroatian ulkopuolelle. Meidän piti maksaa tästä 50 euroa lisää.
 • näistä kaikista vielä varmennukset sähköpostiin, jos alkuperäisille käy kalpaten

Elektroniikka:

 • puhelimet + laturit
 • matkalaturi, joka lataa itsensä täyteen auringonvalosta – ihan paras, jos ollaan keskellä ei mitään ilman sähköjä. Puhelimen voi ladata tällä tyyliin viisi kertaa.
 • läppäri + laturi
 • Olympus PEN + laturi + ulkoinen kovalevy olisi varmaan kova sana
 • action-kamera tarvikkeineen, vitsit mikä onni kävi alkuvuodesta kun oon haaveillut pitkään action-kamerasta ja voivottelin asiaa veljelleni. Selvisi, että sillä oli kaapin pohjalla tällainen herkku ja takavarikoin sen välittömästi itselleni. Aion niin lähteä polskimaan jonnekin vesiputouksille tän kameran kaa!
 • kuulokkeet

Hygieniatarvikkeet:

 • aurinkovoide ja after sun
 • shampoot, hoitoaineet ja tehohoito – mun tukka tekee kuolemaa meressä uimisen jälkeen, joten joku tehohoito on ihan must
 • hammasharja + tahna
 • dödö
 • meikit – ajattelin pärjätä valokynällä, ripsarilla ja kulmakarvavärillä
 • .. josta tulikin mieleen silmämeikinpoistoaine + vanulaput
 • höylä + sheivausvaahto
 • kasvovesi
 • topsipuikot
 • pinsetit
 • käsidesi

Vaatteet:

Oi voi, tää on ehdottomasti vaikein paikka mulle. Pakkaan aina liikaa vaatetta, joista en sitten loppupeleissä käytä puoliakaan. Nyt vielä kun on erilaisia käyttötarkoituksia: rantsupäivät, kaupungilla haahuilu, automatkat, telttailu, luonnossa ihastelu. SOS.

 • mahdollisimman kevyitä, mukavia ja monikäyttöisiä vaatteita kannattaa suosia. Hameita, mekkoja, lököpöksyt, shortsit, toppeja, t-paitoja ja pitkähihaisia. Jotain lämmintä, jos onkin viileää.
 • bikinit
 • lomahattu – en ikinä käytä hattuja, mutta rannalla ja huonojen tukkapäivien pelastukseksi lomalla mulla on lippis mukana
 • ilman isoa huivia en lähde minnekään, sillä on täydellinen jos vähän paleltaa  sekä se on ihan täydellinen rannalla alustana
 • lenkkarit, sandaalit ja jotkut siistit kengät
 • villasukat, ilman näitä en lähde koskaan mihinkään reissuun

Muuta:

 • linkkuveitsi
 • narua
 • lääkkeet
 • vessapaperi
 • sadesuojat rinkkoihin
 • matkalukemista
 • meidän matkapossu, joka ikävästi muuten jäi meidän vuokramökille pari viikkoa sitten. Pirulainen päätti jäädä vielä mökkeilemään. Otin mökin omistajaan yhteyttä ja Possu matkaa heidän kotiinsa Joensuun viereen tällä viikolla, josta voidaan hakea se samalla kun mennään Joensuuhun häihin.
 • vihko, ilman tätä en reissaa minnekään. Tosi hyvä kirjata ylös vinkkejä, joita kuulee muilta sekä kirjoittaa omia kokemuksia vähän ylös – helpottaa huomattavasti uusia postauksia kirjoittaessa.
 • tasku/otsalamppu
 • pyyhe
 • Lonely Planet matkaopas Itä-Eurooppaan – ärsytti ministi ostaa tämä, sillä parin kuukauden päästä julkaistaan uusi päivitetty painos.
 • Ticket to the moon-riippumatto, pakko saada se tuonne
 • aurinkolasit
 • hyttysmyrkky + ne hyttyssauhuttimet
 • vesipullo

Huhhuh, kuulostaapa pitkältä listaukselta. Näillä sitä tulisi sitten pärjätä automatkalla Kroatiassa, Montegerossa, Bosnia-Hertsegovinassa ja Albaniassa.

 

 

 

Kaikki kuvat, joita käytin tässä postauksessa on muuten meidän viime kesän Ranskan Rivieran road tripiltä, jossa seikkailtiin Gorges du Verdonille. Autona meillä oli tuo söpöläinen Opel, joka oli ihan mahti ja edullinen – vuokrattiin se about 30 euron päivähintaan Sixtiltä Nizzasta.

Mitä muuta te pakkaisitte? Onko teillä jotain vinkkejä automatkailuun Balkanilla?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply