Suomen suurin matkablogiyhteisö

5x paratiisia metsästämässä

Tiedätkö tunteen, kun huomaat irtautuneen tästä hetkestä ja haaveilet lomasta palmun alla? Mä havahdun useastikin tähän tilanteeseen ja pienoinen pettymyshän se on, kun löytää itsensä täältä Suomen sateisesta kesästä. Ajattelinkin jakaa teille viisi rantakohdetta maailmalta, jonne mä haaveilen pääseväni vielä joku kaunis päivä.

Aurinko- ja rantalomat on mun juttu, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Lähes kaikkiin mun lomiin kuuluu rannat ja jos sellaista ei ole tarjolla, lämpöä pitää kuitenkin löytyä ja uima-allas pitää olla saatavilla. Muutamia poikkeuksia toki löytyy ja näistä kaikista mieluisin ei-rantalomakohde on ollut mulle Islanti, joka oli niin upea maa missä en haikaillut kertaakaan rantaloman perään.

 

1. Filippiinit

Vaikka Aasia on hyvin koluttu maanosa, Filippiinit on multa käymättä! Oon haaveillut vuosia Filippiineistä ja sen 7017 saaresta. Mulla on useampi entinen työkaveri Filippiineiltä, jotka ovat kertoneet paljon hyvää maasta ja antaneet monta hyvää matkavinkkiä.

 

Kuva: Flickr/BorisG

 

Lisäksi mun Instassa tulee päivittäin vastaan kuvia Palawanilta, joten kyllähän sinne olisi pakko päästä lillumaan ja nauttimaan paratiisista. El Nido vaikuttaa paratiisien paratiisilta valkoisine hiekkarantoineen ja kirkkaine vesineen, joka on vaan yksinkertaisesti päästävä paikkapäälle toteamaan.

Rantaparatiisien lisäksi haluaisin käydä ihastelemassa Banaeun riisiterassit Filippiineillä, jotka vaikuttavat enemmän kuin upeilta. Riisiterassi on maailman kahdeksas ihme, kyllähän tätä lähtisi mielellään ihmettelemään vai mitä?

 

2. Malediivit

Pakkohan Malediivit oli laittaa tähän mun paratiisilistaukseen, jonne oikeasti toivon pääseväni joskus. Saattaa harmiksi olla, että muutaman hetken tällainen budjettimatkailija saa roposiaan säästää. Tosin paikallisten asuttamat saaret (jolloin tulee erityisesti muistaa se, että olet muslimimaassa) voivat olla hyvinkin edullisia verrattuna luksusmatkailijan resort-saariin. Eli meillä reppureissaajillakin voisi olla mahdollisuuksia!

Malediivit koostuu yli tuhannesta pienestä saaresta ja se sijaitsee päiväntasaajan korkeuksilla. Malediivit on tunnettu luksuskohteena ja se sopii erityisen hyvin pariskunnille. Kohde onkin hyvin suosittu esimerkiksi häämatkalaisten keskuudessa, mutta sieltä löytyy paljon myös perheille ja kaveriporukoillekin. Saaren matkailu perustuu pieniin atolleihin/resort-saariin, joihin on rakennettu ”lomakyliä”.

 

Kuva: Pixabay / Susan Weiss

 

Rantapallolta löytyy myös tosi kattava kohdeopas Malediiveille, kannattaa käydä kurkkaa se täältä!

Jonain päivänä, minä lupaan! Ja jos teistä joku on ollut joskus Malediiveilla, niin mielellään luen teidän kommetteja hintatasosta ja minkälainen budjetti teillä oli luksussaarilla lomailuun. 

 

3. Tonga

Tyynellä valtamerellä sijaitseva Tonga on reppureissaajan paratiisi, joka koostuu noin 170 pienemmästä saaresta. Ha’apain 62 saaresta on jopa 45 autiota saarta, joten täällä ei tarvitsisi kauaa etsiä omaa rauhaa. Musta olis aivan huippua yöpyä ainakin yhden yön verran autiolla saarella ja olla oman elämäni Robinson Crusoe.

Kuulin ekan kerran Tongasta Madventuresin kautta ja oonkin siitä lähtien haaveillut tästä saarikohteesta. Ylipäätään koko Oseania kiehtoo mua rantaparatiisen metsäsätjänä, voisin samaan reissuun yhdistää enemmän kuin mielellään Fidzin, Papua-Uusi-Guinean, Tahitin ja Salomonsaaret.

 

Kuva: Flickr/Pablo_Marx

 

4. Sansibar

Afrikkaan haluaisin tutustua laajemminkin, mutta Sansibar keikkuu kyllä hyvin siellä top10:n kärkipäässä. Muutamat ystävät täällä ovat käyneet ja en ole kuullut mitään muuta kuin hyvää. Valkoiset hiekkarannat palmuineen heidän valokuvistaan on juurtuneet mun verkkokalvoihin varmaan loppuelämäksi.

Sansibar (lempinimeltään maustesaaret) koostuu Intian valtameren saarista ja se on osa Tansaniaa ja sitä pidetään yhtenä Afrikan kauneimmista lomakohteista. Lisää Sansibarista löytyy Rantapallolta täältä.

 

Sansibar: Flickr / Morgan Free Woman

 

5. Madagaskar

Mä tahtoo veivaa, veivaa – mä tahtoo veivaa, veivaa – mä tahtoo veivaa! Kyseinen biisi Madagaskar lastenleffasta alkaa soimaan välittömästi päässä, kun alan edes ajattelemaan matkaa tänne. Madagaskarin saarilla asuu noin 20 miljoona asukasta ja se tekeekin Madagaskarista maailman neljänneksi suurimman saaren, jossa asuu jopa merirosvojen jälkeläisiä.

Olo olisi täällä varmaan kuin Avarasta luonnosta, sillä saaren luonto on ihaan omaa lajiaan. Täällä asuu noin 5 prosenttia maailman eläimistä ja suurin osa niistä lajeista on sellaisia, joihin voit törmätä vain Madagaskarissa. Vaikka saari mielletäänkin lähinnä luontokohteeksi, täällä on silti hyvät puitteet rantalomailuun. Vähän vastapainoa löhöilyyn toisi upeat trekkailut luonnossa, jotka olisi varmasti unohtumattomia.

 

Kuva: Wikipedia

 

Mikä olisi sun paratiisien paratiisi? Sehän voi olla jollekin siis aivan jotain muuta kuin valkoista hiekkaa ja palmuja. Tähän mennessä mulle paratiiseista paratiisein on ollut Myanmarin Ngapali Beach, joka oli kerrassaan upea. Tätä reissua mä aion vielä keppimummonakin muistella kiikkustuolista.

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Reissausta ja ruokaa 14.7.2017 at 15:28

  Juttusi sai minut miettisiini, että tuleekohan himoni aurinko- ja rantalomiin vielä joskus takaisin. Itse kun sain parin viime vuoden aikana Thaimaassa tarpeekseni liiasta kuumuudesta ja minua ei ollenkaan kiinnosta mennä enää mereen uimaan (paitsi sukeltamaan kiinnostaa mennä paljon). Silti monet rantakohteet ovat niin kauniita, että niihin on päästävä. Tuo kuva Filippiineiltä osoitti sen, että sinne haluan myös. Noista viidestä kohteesta uusia olisi minullekin neljä, Tongalla olen käynyt. Ja siellä itse asiassa heivasin kiinnostukseni autiosaaria kohtaan. Uolevan saarella oli niin tylsää ja oli ankeata syödä mukaan ostettuja rajallisia eväitä, kuten maniokkia, monta päivää. Mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos se olisikin sinun juttusi!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.7.2017 at 17:32

   Joskus voi näköjään käydä noin, ehkä sait yliannostuksen. En mäkään lomaa voisi koskaa pelkästään rannalla viettää, mutta kyllä siellä lähes joka päivä tulee sitten vietettyä. Näin vuosien myötä ei vaan jaksa enää niin pitkiä päiviä rantsulla.

   Jep älä! Rantakohteet yleensä ainakin omaan makuun on niitä kauneimpia – etenkin nuo Filippiinit vaikuttaa tosi lupaavalta! Aijjaa, harmi kuulla että oli tylsää siellä autiosaarella. Musta olis just parasta popsia vähän mitä sattuu ja ahmisin varmaan miljoona kertaa. Ja jos varmasti oltaisiin ihan täysin autiolla saarella niin haluaisin kirmailla alasti mereen. 😀

  Leave a Reply