Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi vinkkiä kesälomaan Euroopassa

Viime viikolla kerroin teille viisi vinkkiä Suomen kesälomaan ja ajattelin jatkaa samalla teemalla, mutta tällä kertaa lähdetäänkin Suomen rajojen ulkopuolelle! Vaikka tykkäänkin kesäisin nauttia mahdollisimman paljon Suomen lämmöstä, luonnosta, rannoista ja kaikesta, mikä tapahtuu merien, järvien tai jokien tuntumassa – en silti pane pahakseni reissuja muille maille. Miksi? Eurooppaan pääsee halvalla ja mielestäni ei ole mitään järkeä lähteä kesäkuukausina Eurooppaa kauemmaksi. 

Nyt jos en aivan hirveästi valehtele, sanoisin että oon joka kesä tehnyt matkan Eurooppaan. Suosin kaukomaita silloin kuin Euroopassakin on viileämpää eli talvikuukausina, koska aurinkoa ja lämpöä on kuitenkin nautittava tasaiseen tahtiin – vai mitä!

Oon kokeillut monenlaisia kesälomamatkoja, mutta kyllä niillä on yleensä ollut yksi yhdistävä tekijä: aurinko ja rannat – lukuunottamatta muutamia poikkeuksia. Yleensäkin mun matkat painottuu aurinkoon ja rantoihin, joten lähinnä nää mun vinkki vitosetkin liittyy niihin!

Jos kesälomakohteen valinnassa haluaa säästää, suosittelen välttämään kaikista pahimpia turistirysiä, sillä niissä hyvin usein on hinnat korkealla. Toinen hyvä säästövinkki on se, että yrittää matkustaa pahimman sesongin ulkopuolella tai ihan siellä alku- tai loppupäässä. Touko-kesäkuun tai elo-syyskuun vaihteet ovat hyväksi koettuja vaihtoehtoja ja yleensä kesälomat töistäkin on helpompi saada tuohon aikaan.

 

 

1. YHDISTÄ KAUPUNKI- JA RANTALOMA

Tällaisia kohteita on useita Euroopassa, mutta heittämällä varmaan suosituimmasta päästä tähän on mikäs muukaan kuin Espanjan Barcelona, joka sopii täydellisesti monenlaiselle matkailijalle – pariskunnista perheisiin, soolomatkailijasta tyttöporukan kaupunkilomiin tai sangrian täytteisestä lomasta kulttuurimatkaan. Valintaa riitää siis, päätä vain millaiselle lomalle haluat!

Toinen hyvä kaupunkikohde, jossa pääsee vesipetoilemaan ja nauttimaan auringosta on Budapest. Ei alkuun mielletty tätä todellakaan kaupungiksi, jossa maattaisiin paljon auringossa – toisin kuitenkin kävi, sillä elokuussa Budapestissä oli kuuma! 

 

Kuumat päivät houkutteli muitakin turisteja kylpylöihin.

 

Viilennyksenä tähän auttoi kaupungin lukuisat kylpylät, joissa on lähes kaikissa ulkoaltaat sekä ihan täydellinen ”Palatinus Beach”, jossa käytiin useampana päivänä, sillä siellä oli niin rentoa lötköttää altaissa ja aurinkotuoleissa. Jälkimmäinen ei ehkä niinkään ole kylpylä vaan enemmän sellainen ulkoilmakylpylän ja vesipuiston välimuoto. Paikka on vielä ihan kävelymatkan päässä keskustasta keskellä Tonava-jokea!

Myös esimerkiksi Nizza, Split, Dubrovnik sopii hyväksi vaihtoehdoksi silloin, kun etsinnässä on sopivasti rantaa ja sopivasti kaupunkia. Antaisin myös ääneni Maltalle, joka on ihanan kompakti paketti, jossa voi shoppailla, syödä hyvin, juhlia ja nauttia merestä.

 

Maltan Blue Lagoon on täydellinen paikka lämpimään kesäpäivään!

 

2. TUKHOLMA, KÖÖPENHAMINA, TALLINNA, OSLO – LÄHELTÄKIN LÖYTYY HYVIÄ KAUPUNKIKOHTEITA

Ihan noin tunnin lentomatkan päässä tai lyhyehkön laivamatkan päästä löytyy oikein mainioita kohteita, kun haluaa kesällä vaihtaa vähän maisemia. Ihan vaikka päiväreissu Tallinnaan tai pidennetty viikonloppu Kööpenhaminassa tekee varmasti ihmeitä matkakuumeeseen! Miksi siis lähteä merta edemmäksi kalaan, kun läheltäkin löytyy vaikka mitä?

Yksi parhaista ystävistäni muuttaa kesällä Tukholmaan avopuolisonsa kanssa töiden perässä, joten voin luvata että Tukholma-vinkkejä alkaa satelemaan siitä eteenpäin!

 

 

3. RANSKAN RIVIERAN TURKOOSIT RANNAT JA UPEAT MAISEMAT

Viime kesän Ranskan Rivieran reissu on kyllä ehkä paras kesälomamatkani, mitä oon koskaan tehnyt. En koskaan aikaisemmin ollut ajatellut lähteväni noille suunnille, kunnes Mondo-lehti teki viime keväänä monen sivun jutun Ranskan Rivierasta ja mulle tuli sellainen olo, että tuonne on pakko päästä.

Käy kurkkaa täältä mun blogin alkutaipaleen ensimmäisiä postauksia, jossa oon kertonut Ranskan Rivieran kokemuksista.

 

Antibes

 

Cannes

 

Nizza, Cannes, Antibes, Eze.. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon, sillä Ranskan Rivieralta löytyy aivan upeita kohteita! Lisäksi sieltä pääsee kätevästi junalla Monacoon sekä Italiaan. Käy kurkkaa täältä juttu Italiassa yöpymisestä ja Monacon päiväreissusta.

Meillä oli tosi ihana majoituspaikka Sanremosta aivan merenrannalta. Varattiin puolivahingossa majoitus sellaiselta karavaanari-alueelta, joka oli aivan täydellinen! Meillä oli oma privaattiranta, uima-allas ja lukuisia urheilumahdollisuuksia. Lisäksi meillä oli ”mökki”, joka oli hyvinkin edullinen. Jos suunnittelet matkaa Ranskan Rivieralle, kannattaa miettiä vaihtoehtona paria yötä Sanremossa täällä.

Nizzaan jos kaipaat majoitusvinkkiä, käy kurkkaa se täältä.

 

Sanremo

 

Sanremo italia

Proseccoa Italiassa – si si!

 

Ranskan Riviera oli siitä ihan mahti, että liikkuminen kaupunkien ja ”kylien” välissä oli tehty erittäin helpoksi julkisen liikenteen takia eikä myöskään vuokra-auto ollut kallis. Vuokrattiin auto yhdeksi päiväksi, sillä haluttiin suunnata Gorges du Verdonin kanjoneille – ja tässä vinkki: kannattaa ehdottomasti tehdä päiväreissu tänne! Yksi sana: wow.

 

Matkalla Gorges du Verdoniin – upeita maisemia!

 

4. ROAD TRIP BALKANILLE

Tässä on meidän tämän kesän suunnitelma! Sillä lähdetään kohti Balkania (reissu check) ja tarkoitus olisi tutustua tarkemmin muutamaan kiehtovaan maahan. Luvassa on upeita luontokohteita, hienoa kulttuuria, laulamista autossa, hyvää ruokaa, hiekkaa varpaissa ja kastautumista mereen.

Alustavasti suunnitelmissa on lentää Kroatiaan Dubrovnikiin, josta jatketaan matkaa Montenegroon, Bosnia-Hertsegovinaan ja Albaniaan. Jos aika riittää, niin mennään vielä Albaniasta Kreikkaan Korfun saarelle sillä sinne pääsee alle tunnissa lautalla.

Albaniaa on tällä hetkellä hypetetty paljon joka puolella, joten mun matkakuume nousee ja nousee koko ajan mitä lähemmäksi kesälomaa tullaan. Edullinen hintataso ja eksoottisuus kiehtoo! Kaikki te, jotka ootte jo Balkanin kokeneet – antakaa vinkkejä mulle, jotta saan täydellisen kesäloman!

Lue Helsingin Sanomien artikkeli Albanian matkailutärpeistä!

Lue Rantapallon artikkeli Albaniasta – vuoden 2017 kiehtovin kohde!

 

Saa nähdä, millainen vuokra-auto tällä kertaa löydetään!

 

5. ISLANTI ON LOISTAVA VALINTA, JOS HALUAT VIILEMMÄN KESÄLOMAN

Tuliko jo kuuma pelkästä ajatuksesta kun luit ylläolevia kohteita? Ei hätää, viimeisenä on viilentävä vinkki! Islannin luonto ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja voin rehellisesti sanoa oman mielipiteeni Islannista: mun mielestä jokaisen pitäisi kokea Islanti kerran elämässään. 

En usko, että kesällä kuitenkaan Islannissa tarvii tutista sillä keväällä siellä matkustaneena siellä sai takin riisua pois ja naamakin taisi vähän kärähtää. Mutta varmasti siellä ei kuitenkaan läkähdyttävän kuuma ole, sillä Islannin keskilämpötilat kesäkuukausina on noin kaksikymmentä ja hellettä Islannissa ei esiinny usein. Ilmasto on kuitenkin kivan leuto Golfvirran ansiosta.

Täältä löytyy mun vinkit Islantiin alle viikon mittaiselle lomalle – ensi kerralla haluaisin vuokrata auton ja lähteä tutustumaan Islantiin laajemmin.

 

 

Mitä lomakohteita sinä suosittelet Suomen ulkopuolelta?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susannastravels 22.5.2017 at 23:59

    Ranskan Rivieralla on kyllä ihania kohteita kuten Cannes ja Menton. Plussaa myös lyhyestä matkasta Italiaan. Talvellakin (helmikuussa) voi käydä rivieralla, silloin siellä on sitruunafestivaalit. Barcelona on myös kiva, mutta majoituin väärälle rähjä alueelle sivummalle viime kesänä

  • Leave a Reply