Kaksitoista kuukautta, kaksitoista lempipaikkaa

Siis aivan hullua, nyt on taas uuden kuun ensimmäinen torstai! Aika menee niin nopeasti ettei sitä aina käsitäkään. Nyt olisi siis taas se aika kuusta, jolloin on Instagram Travel Thursdayn vuoro ja teemana tässä kuussa on lempipaikat. Mä en yksinkertaisesti osannut päättää mitään tiettyä lempikohdetta ja kun viime Instagram Travel Thursdayssa kirjoitin Vietnamista ylistävän postauksen, ajattelin että jotain muuta kuin Vietnamia tällä kertaa. Näinpä päätin kertoa teille kaksitoista eri lempikohdettani kahdeltatoista viime kuukaudelta! 

TOUKOKUU 2016

Viime toukokuussa tapahtui ihan jotain uskomatonta, sillä olin ensimmäistä kertaa aivan toukokuun ensimmäisten viikkojen aikana UIMARANNALLA! Yleensähän tää on vasta touko-kesäkuun vaihteen juttuja eikä huhti-toukokuun.

Musta on ihanaa Jussin avulla löytää melkein joka viikko jotain uutta Helsingistä ja Jussi on etenkin näyttänyt paljon mulle itäisen Helsingin helmiä – niistä yhtenä on Furuvikin uimaranta, joka on söpön pikkuinen ja rauhallinen.

 

 

KESÄKUU 2016

En koskaan pysty tarpeeksi kehumaan Kolin kansallispuistoa, joka on ehdottomasti yksi mun lempipaikkojani Suomessa. Kolille tulee suunnattua useampaan otteeseen vuodessa ja joka kerta sieltä saa uusia kokemuksia irti. Ei yhtään hullummat maisemat nauttia skumppaa vai mitä?

Koli on niin monipuolinen kohde: siellä voi nauttia luonnosta urheillen tai nautiskelu-moodilla, rentoutua, ihailla maisemia, kokeilla jotain extremeä ja herkutella. Ehdottomasti Koli kiilaa ykkössijalle mun Suomen matkakohteissa.

 

HEINÄKUU 2016

Nyt kyllä jatkuu tällä Suomi-tykityksellä, sillä kesä on niin parasta aikaa Suomessa ja nautin meidän kesistä niin paljon! Jos pystyisin, niin voisin viettää vaikka koko kesän mökkeillen. Täällä lasketaan päiviä jo eläkeikään, niin pääsen mökkeilee oikein kunnolla ajan kanssa.

Tää kuva on muuten mun suosikkeja Suomesta – omista kuvistani siis, jotenkin tykkään aivan hulluna tosta sateenkaaresta, järvimaisemasta ja tuo punainen venemaja kruunaa koko kuvan.

 

 

ELOKUU 2016

Olipa hankalaa päättää vain yksi kuva elokuulta! Elokuussa tapahtui Instagramin mukaan paljon ja tottahan se on. Tehtiin elokuussa kesälomareissu Ranskan Rivieralle ja oltiin myös muutama yö Italian puolella Sanremossa.

Lisäksi vuokrattiin auto yhtenä päivänä ja tehtiin päiväreissu Gorges du Verdoniin. Ja siis voi luoja niitä maisemima matkan varrella! Oltaisiin voitu ottaa nopea reitti ja mennä isoja teitä pitkin, mutta haluttiin ehdottomasti valoisaan aikaan ajaa vuoristoreitti mutkittelevine teineen ja söpöine pikkukylineen.

 

 

SYYSKUU 2016

Sinne se minun mussu lähti ja ”jätti” mut tänne kylmään Suomeen. Joidenkin mielestä voisi olla surullista hyvästellä toinen lentokentällä, mutta mie olin suoraan sanottuna vain intoa täynnä. En toki sen takia, että oon kotona ilman Jussia vaan sen takia, että tiesin itse lähteväni perässä hyvin pian.

Olin jo ehtinyt irtisanoutua töistä ja aloittelin kauheaa pakkaus operaatiota, sillä meidän kotiin oli tulossa vuokralainen reissun ajaksi. Heittämällä tähän mennessä paras päätös ikinä oli hetken mielijohteen perusteella lähteä Jussin mukaan Vietnamiin ja maailmalle!

Myös tämä kyseinen matka oli potku persauksille perustaa tämä blogi, jota olin jo pidemmän aikaa pohtinut. Ja tässä sitä mennään edelleen, vaikka reissukin on jo takanapäin!

 

 

LOKAKUU 2016

Tadaa – ja tässä sitä ollaan, itse samaisella lentokentällä kohteena sama määränpää eli Kaakkois-Aasia. En osaa kuvailla tota tunnelmaa ja ajatusten määrää, mikä mua vallitsi tuona päivänä. Vihdoinkin lopetin mulle epämieluisat työt, vihdoinkin uskalsin lähteä. Vihdoinkin nään Jussin reilun kuukauden erossaolon jälkeen.

 

 

MARRASKUU 2016

Nyt tekee pahaa olla mainitsematta Vietnamia, sillä olihan se tavallaan mun lempipaikka tällä reissulla, mutta oon niiiiiin paljon höpöttänyt täällä blogissa Vietnamista. Nyt on muidenkin maiden vuoro loistaa! Thaimaan ihana pieni paratiisisaari Koh Kood oli täydellinen nappivalinta viettää lomaa heti Aasiaan saavuttua.

Aivan ihana saari, joka muutti mun ajatusmaailman Thaimaasta täysin. Ihanaa oli nähdä joku rauhallisempi ja aidompi saari, mikä ei ollut turistien pilaama. Koh Kood, suosittelen!

 

 

JOULUKUU 2016

Olin useita vuosia haaveillut Myanmarista ja vihdoinkin joulukuussa koitti se hetki, että unelmista tuli totta! Meidän kaikki kohteet Myanmarissa oli tosi onnistuneita, mutta kyllä se oma suosikkikohde oli Ngapali Beach ja meidän ihana majoitus siellä.

Parasta Ngapali Beachin rannoissa oli se, että ne olivat älyttömän puhtaita, vesi oli uskomattoman kirkasta ja hiekka oli niin samettisen pehmeää varpaiden alla. Oi, kauhea ikävä tuli tuonne Myanmaria muistellessa.

 

 

TAMMIKUU 2017

Vietettiin uusivuosi Bangkokissa ja oli aivan mahtia saada viettää tässä suurkaupungissa enemmän kuin yksi-kaksi yötä, jota Bangkok on yleensä ollut mulle.

Jotenkin tällä kertaa mun päähän iskostui se, miten iso Bangkok oikeasti on. Kierreltiin paljon ympäri kaupunkia tällä kertaa sekä meillä oli Jussin Bangkokissa asuva kaveri oppaana ja näyttämässä siistejä paikkoja.

 

 

HELMIKUU 2017

Helmikuussa alkoi iskeä jotenkin kauhea ahdistus siitä, kun tajusi että ihana reissu on kyllä totaalisen ohi. Ei minkäänlaista matkaa tässä kuussa ja viimeisetkin rusketuksen rippeet ovat hävinneet. Sieltä se Helsinki kuitenkin jotenkin jaksoi ihastuttaa ja tajusin, ettei oikeesti oo sen hullumpaa olla kotonakaan. Vaikka kuinka matkustelisi, niin kyllä se koti taitaa se oikea lempipaikka silti olla mulle.

 

 

MAALISKUU 2017

Pitkä viikonloppu Prahassa oli kyllä maaliskuun paras, sillä oli noin vuosi siitä kun olin ollut rehellisellä kaupunkilomalla Euroopassa. Vaikka Praha oli suhteellisen satainen ja ankea säiden osalta – hurmasi se mut täysin!

Praha on ollut useasti mulle sellainen kaupunkikohde, että se on aina taistelussa mukana, kun mietitään matkakohdetta. Voiton on sitten vienyt esimerkiksi Budapest, Berliini – milloin mikäkin, mutta nyt oli Prahan vuoro!

 

 

HUHTIKUU 2017

Joensuu, siellä on kyllä pala sydäntä. Ei muuta lisättävää. <3

 

 

TOUKOKUU 2017

Vihdoin alkoi aurinko paistamaan kunnolla ja pääsin Lammassaareen, joka on heittämällä yksi mun omista suosikeista Helsingissä. Toimii ihan täydellisenä pakopaikkana arjen hälinästä ja kaupungin vilskeestä.

Reppuun herkulliset eväät ja termari täyteen kahvia. Aurinkoa ja hyvää seuraa, voisko enempää enää toivoa?

 

View this post on Instagram

???

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Kyllä sitä vuoteen vaan mahtuu monta lempipaikkaa, oli tosi hankala tiettyinä kuukausina päättää vain yksi lempipaikka. Mikä on sun kuluneen vuoden suosikkipaikka, mihin voisit palata milloin vain?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat SkimbacoTravellover ja Muru Mou.

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply sari 4.5.2017 at 16:27

  Hienolta kuulostava vuosi. Paljon tapahtumia ja hienoja paikkoja. Vietnamista haaveillaan täällä kovin.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 4.5.2017 at 22:34

  Sulla on ollut aikamoinen vuosi 🙂

  Heitit vaikean kysymyksen tuohon loppuun, kun tehtiin 2 roadtripiä, 16 maata. Ainakin yksi niistä oli Budapest syyskuussa ja sinne palataan nyt ihan vaan 5 pv kaupunkilomalle toukokuun lopulla.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.5.2017 at 08:52

   Apua en kestä, rakastan roadtrippei – 16 maata kuulostaa aika hyvälle saavutukselle. Mä tykkäsin kyllä kanssa kovasti Budapestistä, rakastin niitä kylpylöitä ja etenkin niitä ulkona olevia. Meille sattu aivan hullun kuumat säät Budapestissä, niin lähinnä lilluttiin kylpylöissä koko meidän loma. :’D

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 5.5.2017 at 17:36

  On kyllä ihan uskomatonta, kuinka lämmin viime vuoden toukokuu olikaan. Tänä vuonna kun sitä ei ole meinannut tammikuusta erottaa… Mä haluaisin kovasti päästä käymään Kolilla. Uskon, että ihastuisin palavasti niihin maisemiin. Suomessa on vaan valitettavan hankalaa ja kallista matkustaa, ainakaan ilman omaa autoa. No, pitää yrittää kerätä kasaan vaikka joku reissuporukka, ja lähteä sen kanssa Kolin valloitukseen. Mulle iski kamala Praha-ikävä, oon käynyt siellä viimeksi kuusi vuotta sitten. Sinne voisin lähteä uudelleen vaikka saman tien 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.5.2017 at 22:17

   Jep totta, ihan hullun lämmin! Nyt ei voi samaa sanoa tästä toukokuusta. Nyt vaan reissuporukka kasaan ja nokka kohti Kolia! Siellä kyllä pääsee mieli lepäämään aivan totaalisesti.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 6.5.2017 at 21:25

  Olipas siinä kivoja paikkoja ja hienoja kuvia. Täytyykin tutustua kirjoituksiisi Vietnamista ja Myanmarista, jotka ovat olleet meillä tulevien reissujen pohdinnoissa kovasti esillä. Myanmarin aika saattaa olla jo ensi talvena, Vietnamin sitten vähän myöhemmin.

 • Reply Terhi / Muru Mou 8.5.2017 at 13:34

  On ollut tapahtumarikas vuosi sinulla! Ihania kuvia ja ihania paikkoja, mutta näistä kyllä voiton mielestäni vie tuo Rikkaveden kuva. Niin Suomea ?

 • Reply Kohteena maailma / Rami 12.5.2017 at 07:53

  Mahtava kuva Thaimaasta! Koli on upea, huomasin sen huhtikuussa. Ensi viikolla uudestaan 🙂

  Aika kivasti oli tiivistänyt vuoden yhteen postaukseen kuvien keran. Parasta oli se, että ei alkanut tammikuusta, niin kuin yleensä tuppaa tällaiset postaukset olemaan 🙂

  Mikä sitten oli oma lempipaikkani viime vuonna, todella paha kysymys. Tietty helpoin tähän on vastata Norja, koska siitä tein oman IGTT-postauksen tässä kuussa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.5.2017 at 08:25

   Oi kiitos Rami! Koli on kyllä upea, jos jotain ohjelmapalveluja on mielessä niin kannattaa tutustua sellaiseen yritykseen kuin Koli Activ! Järkkäävät tosi kivoja opastettuja retkiä, kuten esimerkiks kallioryömintää. Se oli tosi makeeta!

   Toi sun Norja vaikutti kyllä upealla paikalle ja totean vielä täälläkin, pakko mennä joku päivä sinne! Niin upea luonto.

 • Reply Travelloverin Annika 30.5.2017 at 15:04

  Hieno reissuvuosi. Vietnam-intosi on tarttunut minuun. Kesäkuussa sinne menen, paljon on vielä suunnitelmia tekemättä. Pitää mennä selaamaan Instaasi etsimään inspiraatiota.

  Mutta ihan ei oikein selvinnyt joka kuukauden lempipaikka, vai oliko lentokenttäkin sellainen? 🙂 Teemakuukausina olisi tarkoitus noudattaa teemaa, muina sitten valita itse aihe.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 30.5.2017 at 17:19

   Kiitos paljon! Jos tarviit vinkkejä niin kerron mielellään niitä 🙂 Teemassa mielestäni pysyin – ainakin sitä hain takaa tällä postauksella, lentokentät oli noiden kuukausien lempparipaikkoja. Siellä oli hyvästit, tulevaisuus sekä omat lähdöt reissuun. 🙂

  Leave a Reply