Lammassaari – ihana pakopaikka kaupungin hälinästä Helsingissä

Mulle on alkanut muodostumaan Helsingissä tässä kolmen vuoden aikana monta lempipaikkaa ja yksi niistä on ehdottomasti Lammassaari. Tykkään paikasta sen takia, sillä se on hyvinkin lähellä omaa kotiani Kalliossa eli sinne pääsee hyvin helposti pyörällä tai julkisilla. Eikä ollenkaan hullumpaa paikasta tee se, että siellä pääsee kaupungin hälinästä levähtämään luonnon keskelle. 

Kaiveltiin tänään talven yli pölyttyneet pyörät varastosta – täytettiin kumit sekä pyyhittiin pahimmat pölyt pyöristä ja eikun nokka kohti Lammassaarta! Bussillakin (68 tai 71) tänne pääsee suht kätevästi, mutta me oltiin ihan hurmiossa tuosta aurinkoisesta säästä, joten bussi ei käynyt mielessäkään. Nimensä mukaan Lammassaaresta ei löydy lampaita, vaan ne löytyvät viereisestä Kuusiluodosta. Lammassaari on luonnonsuojelualuetta ja se sijaitsee Vanhankaupunginkosken naapurissa Arabianrannan läheisyydessä.

Lammassaari on Helsingin kaupungin omistama ulkoilualue ja tavoitteena on suojella alueen linnustoa ja kasvillisuutta. Alueelta löytyy pari lintutornia sekä muutama lintujen bongailupaikka. Me keskityttiin tosin enemmän muihin juttuihin, sillä ei niinkään linnuista tiedetä oikeastaan yhtään mitään. Voisin vinkata paikasta tosin mun isälle, jonka Suomi 100 -tavoitteena oli bongata tänä vuonna 100 eri lintulajia. 😀

 

 

 

Skumpan täytteisen vapun jälkeen oli jotenkin ihana päästä tuulettumaan raittiiseen ulkoilmaan vaikka saihan sitä eilen nauttia Kaivarissakin, mutta kyllä tuollainen luonnossa liikkuminen on silti aivan eri asia. Pakattiin mukaan eväitä ja nautittiin Lammassaaressa herkulliset ruisleivät ja termarikahvit. Okei, ja suklaiset donitsit ettei nyt liian terveelliseksi menisi touhu. Se on kyllä jännä juttu, miten tuo eväsleipä maistuu ulkona miljoona kertaa paremmalle kuin oman ruokapöydän äärellä – joka on muuten hyvin usein meillä sohvapöytä eikä oikea ruokapöytä. Hups. Onks teillä mitään päätelmää siihen, miks se sama ruisleipä maistuu niin eriltä muualla?

 

lammassaari

 

 

Lammassaaressa on oma mökkialuekin, jossa on noin sata mökkiläistä. Osa mökeistä on kyllä valitettavasti päästetty tosi rapistuneeseen kuntoon, mutta kyllä sieltä oikein kauniita valioyksilöitäkin löytyi! Ihastelin yhtä mökkiä tosi kauan ja kun oltiin lähdössä pois Lammassaaresta, huomattiin että juuri kyseinen mökki oli myynnissä 60 000 eurolla – pitäisköhän ostaakin se ensiasunto täältä sittenkin?

 

Lammassaari mökki

Tällainen seaside mökki irtois 60 000 eurolla – niin söpö!

 

Mökkialueella on tosi tärkeää se, että kävelee polkuja pitkin eikä lähde haahuilemaan minne sattuu. Ymmärrettävää, sillä muuten tulisi rämmittyä mökkiläisten pihojen läpi. Keskellä Lammasaarta sijaitsee myös Pohjolan Pirtti, jota raittiusseura Koitto vuokraa juhlakäyttöön. Oon laittanut tämän paikan korvan taakse, sillä oon aina haaveillut saarihäistä (jotka ovat muuten hyvin ajankohtainen ajatus tällä hetkellä) jonne mentäisiin veneellä – täähän olisi aivan täydellinen paikka sitä varten!

 

lammassaari mökkialue

 

 

Tää mökki kaipais vähän remonttia

 

 

En oo käynyt aiemmin näin keväällä Lammasaaressa, joten ihan kauneimmillaan se ei ollut – kaikki oli suhteellisen kuolleen näköistä talven jäljiltä. Lisäksi söpöjen pitkospuiden viereen rakennetaan uutta ”tietä”, joten sitä heinikkoa (mikä lie oikea nimitys) oli tallottu tosi paljon maan tasalle. Silti nautin Lammasaaresta täysin rinnoin!

Onks teillä jotain lempipaikkaa Helsingissä tai teidän asuinpaikkakunnalla, jonne tykkäätte lähteä rauhoittumaan kaupungin hälinästä? Otan mielellään Helsinki-vinkkejä vastaan vaikka mulla onkin erittäin hyvä alkuperäinen helsinkiläinen opas täällä kotosalla. Kesä on aina niin parasta aikaa löytää uusia ihanuuksia tästä kaupungista ja en malta oottaa, että pääsen löytöretkilleni taas!

 

 

 

Mun mielestä Lammasaari sopii myös kivasti vaikka Helsinki-visiitille, jos haluaa nähdä jotain muutakin kun kauppoja ja nähtävyyksiä. Lisäksi matkan varrelta löytyy muun muassa Arabian tehtaanmyymälä ja Iittala-outlet saman katon alta! Kannattaa käydä myös nauttimassa Koskenrannan (entinen vesivirtauslaboratorio) tarjonnasta, joka on tosi symppis paikka kesäisin juuri ihan Lammassaaren lähettyvillä. Näillä on tosi kiva ja aurinkoinen terassi eikä ruokakaan ole ollenkaan hullumpaa!

Pssst! Täältä löytyy muuten mun aikaisemmin tehty ”Suomi minun silmin – elämäni suomalaiskaupungit”, joka on osana FIFTYFIFTY-blogin Sonjan haastetta. Sopii hyvin tämän postauksen teemaan, kannattaa kurkata ja tee ihmeessä omasi ellet oo sitä jo tehnyt! 😉

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply