Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vietnam, maa joka on vienyt täysin mun sydämen

Kun alan miettimään matkakohteitani missä olen käynyt, tulee Vietnam ihan ensimmäisten joukossa mieleen. Olin Vietnamissa viime vuoden lopulla reilun kuukauden sekä ennen sitä olen tehnyt yhden lyhyemmän matkan. Vietnam on hurmannut mut täysin sen ihanilla ihmisillä, monipuolisella luonnollaan, törkeän hyvällä ruuallaan sekä edullisella hintatasollaan. Kaikin puolin voisin sanoa, että Vietnam on minun ”valittuni”. 

Hullua miten nopeaa aika on mennyt, vasta tuntuu että kirjoittelin viime kuun Instagram Travel Thursday postausta ja tässä sitä taas ollaan! Maaliskuu onkin mennyt aivan vauhdilla oman elämän parissa ja tuntuu, ettei aikaa oo hirveesti hengähtää mihinkään ylimääräiseen. Jotenkin tämän kuun Instagram Travel Thursdayhin oli aluksi tosi hankala keksiä aihetta, tuntui että oon jotenkin lukossa. Vähän aikaa kun asiaa sulattelin, niin sieltä se sitten pompsahti mieleen – VIETNAM! <3

Ensimmäinen matkani Vietnamiin painottui etelään, jossa lähinnä tutuiksi tuli Saigon, Phan Thiet ja Mekong-joki. Tämä matka oli suhteellisen nopea ja pintapuolinen, sillä lennettiin Malesiasta tänne ja jatkettiin viikon jälkeen matkaa Kambodžaan.

Sitten viime lokakuussa rakastuin oikeasti. Vietnam oli ihana, en keksi mitään pahaa sanottavaa. Paitsi no ehkä sadekauden pitkäkestoiset rankkasateet sekä paikallisten välinpitämättömyyden roskaamiseen ja luonnon turmelemiseen. Sapan lähettyvillä trekkaillessa olin ihan kauhuissani, kun vietnamilainen vanhempi rouva kuljetti laatikossa roskia ja kippasi ne sillalta alas jokeen. Käsittämätöntä.

 

 

 

 

Pidettiin meidän päämajaa Huessa, sillä Jussi oli vaihdossa siellä. Huesta käsin tehtiin muutamia matkoja esimerkiksi Da Nangiin ja Hoi Aniin. Vaihto-opiskelun päätyttyä reissu jatkoi kohti pohjoista ja valloitettiin Sapan ja sen lähikylien kukkulat trekkailun merkeissä, tutustuttiin pikaisesti maan pääkaupunkiin Hanoihin ja nautittiin pienestä luksuksesta Halong Bayn kansallismaisemissa oman veneen ja miehistön kanssa. Ei kuulosta hullummalta vai mitä?

 

 

 

 

 

Ehkä paras kokemus koko Vietnamin matkasta on toi trekkailu, joka aloitettiin Sapasta ja käveltiin noin 50 kilometriä riisipeltojen, vuoristojen ja pikkukylien seassa aivan upeissa maisemissa. Toi kolme päivää on kyllä ehkä mun tärkein matkamuisto, mitä oon varmaan saanut miltään matkalta. Suosittelen ehdottomasti kyseistä aktiviteettia ja nimenomaan ottamaan sen Ethnic Travelsilta Hanoista. Jokaisen dongin arvoinen! Seuraavaksi vähän maisemia ja fiiliksiä meidän reitin varrelta:

 

 

 

 

 

Useita juttuja Vietnamista jäi vielä näkemättä – onpahan ainakin hyvä syy palata kolmannen kerran Vietnamiin. Dalat, Phu Quoc ja Con Dao ainakin näin ensimmäiseksi tulee mieleen, jonne on vielä päästävä ehdottomasti. Onks teille tuttuja kyseiset kohteet? Mua jotenkin häiritsee toi Phu Quoc, sillä osa kehuu sitä pirusti ja toinen osa haukkuu sitä erittäin paljon. Sitähän menee ihan sekaisin ihmisten mielipiteistä, pitäisi itse päästä paikan päälle muodostamaan oma mielipide.

Rannat ei oo Vietnamissa mitenkään maailman parhaita verrattuna vaikka osaan Kaakkois-Aasian maihin. Silti ne ovat palvelleet tosi hyvin, ei valittamista. Pieni pala musta haluaisi silti lähteä seikkailemaan noille Vietnamin saarille, sillä uskon että siellä on erilainen tilanne rantojen suhteen.

 

 

 

 

Veikkaan, että Vietnamista on tullut myös sen takia erityisen tärkeä, sillä se oli mun ensimmäinen pitkä matka ulkomaille ilman mitään vaihto-opiskeluita tai töitä. Tää oli ensimmäinen puhdas matka ilman mitään pakollista ohjelmaa. Pääsin nollaamaan kunnolla ajatukset ja olemaan juuri niissä paikoissa niihin aikoihin, milloin halusinkin. Ilman mitään velvotteita. Tämän seurauksena on myös jäänyt kytemään ajatus uudesta pidemmästä matkasta, saa nähdä milloin sellaisen toteuttaa. Suunnitelmia ainakin on senkin edestä!

Mikä on teille se maa, joka on jäänyt erityisen lämpimästi mieleen? 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat SkimbacoTravellover ja Muru Mou.

Instagram-travel-thursday-150x150

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou 6.4.2017 at 17:12

  Tuo kolmen päivän trekkaus kuulostaa (ja näyttää!) aivan mahtavalta kokemukselta! Vaadittiinko siinä erityistä kuntoa vain pärjäiskö tällainen puolittainen sohvaperuna?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.4.2017 at 20:39

   Sitä se kyllä olikin Terhi! Mun mielestä ei kyllä tarvii olla missään super kunnossa, sillä mentiin erittäin hyvin omaan tahtiin ja jos haluttiin pitää taukoa niin se myös pidettiin. Kyllähän tossa välillä sykkeet nous tosi korkealle ku oli jyrkkiä nousuja. Ensimmäisenä päivänä olin loppumetreillä aivan kuoleman partaalla, sillä mä en jotenkin osannu tarpeeks rennoin askelin tulla alamäkiä. Vinkkinä hyvät kengät, niillä pärjää pitkälle noilla suunnilla!

   • Reply Travelloverin Annika 18.4.2017 at 07:09

    Olen varmaan viettämässä jonkin aikaa Vietnamissa tänä kesänä, ja siksi fiilistelyt kulmilta tulivat hyvään saumaan. Heräsi sama ajatus kuin Terhillä, että pitääkö olla erityisen urheilullinen pärjätäkseen tuolla Sapassa. Puolittainen sohvaperuna kun kuvaa minuakin aika hyvin. Olen ollut Vietnamissa pari kertaa, mutta hyvin lyhyesti molemmilla. Kun Phu Quocista kysyit, olen minä ainakin niitä, jotka eivät ihastuneet ollenkaan. Yksi syy oli varmaan se, että hotelli oli huono ja kallis, ranta meduusojen kansoittama ja aikaa etsiä kivoja paikkoja ihan liian vähän.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 18.4.2017 at 20:23

     Oi Vietnamiin, pieni pala musta on ministi kateellinen! Joo kyllä mä sanoisin että perus-sohvaperuna kyllä pärjää tuolla ja tuolla on mahdollisuuksia niin monenlaisiin vaihtoehtoihin. Ite jännitin alkuun, että jaksanko ton kolmen päivän trekkauksen mut suht kivuttomasti se meni. Hyvät kävelykengät, jossa on kunnon urat pohjassa on paras sijoitus Sapan retkelle!

     Joo toi Phu Quoc on kyllä sellainen mikä jakaa kahteen kuppikuntaan porukan. Noi meduusat tosin oli uus juttu!

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa 7.4.2017 at 12:19

  Kiva nähdä monipuolisesti kuvia eri puolilta Vietnamia, mulla ei oo maasta juuri muuta käsitystä kuin tuo Halong Bayn lahti. Luulen, että itse en välttämättä ihastuisi Vietnamiin kovin palavasti, sillä tähän astiset kokemukset Aasiasta eivät ole kovin positiivisia. Jotenkin se kaoottisuus ja sekavuus häiritsevät itseä eniten ja paikallinen ruoka alkaa aina tökkiä jo ekan päivän jälkeen. Mulle rakkain maa on tottakai vaihtokohteeni Ranska, mutta myös Etelä-Amerikkaan olen rakastunut ihan totaalisesti viime vuosina.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.4.2017 at 21:31

   Vietnam on kyllä niin paljon muutakin kuin tuo Halong Bay! Joo toi Aasia varmaan jakaa mielipiteet aika kahtia, joko siitä kaaottisuudesta ja sekavuudesta tykkää tai tykkää. Tai ainakin oppii sietämään. :’D On siellä monta asiaa kyllä mitkä saa mutkin raivon partaalle – esim aikataulut pettää, ravintolassa käynti ei ole aina helppoa tms. Oi etelä-Amerikka kyllä kuulostaa sellaiselta, mihin voisin itsekin rakastua. Pakko päästä vielä sinne!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 7.4.2017 at 19:12

  Mun haaveena on Aasian matka kohtena Kambodza, Vietnam, Laos ja Thaimaan Bangkok. Siksi ahmin kaikki Vietnamista ja nuo kuvaamasi kohteet kiinnostaa!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 8.4.2017 at 20:54

  Moni maa on jäänyt mulle erityisesti mieleen, varsinkin upean luontonsa ansiosta. Mutta jos yksi pitäisi nostaa muiden yläpuolelle, se olisi varmasti Peru. Se oli ensimmäinen kosketukseni Etelä-Amerkkaan ja se hurmasi huikeilla maisemillaan ja historiallaan. Sinne kaipaan myös takaisin. Euroopasta esimerkiksi Islanti ja Sveitsi ovat tällaisia kohteita myös. Vietnam vaikuttaa varsin tunnelmalliselta ja rennolta kohteelta ja mitä enemmän näitä sun juttuja sieltä luen, sitä enemmän maa alkaa kiinnostaa. Jos siis joskus noille kulmille päädyn, voin varmasti syyttää siitä sua 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.4.2017 at 21:35

   Mulla on kyllä sama, luonnon ansiosta hyvin moni kohde jää erityisen hyvin mieleen. Sitä tuolla Vietnamissa sai kokea kyllä useampaan otteeseen eli sinne vaan Noora. 😉 Voihan Etelä-Amerikka ja Peru,
   mäkin haluun! Peru ja itseasissa koko Etelä-Amerikka kuuluu mun travel buckettiin ja nehän on toteuttava elämän aikana!

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 10.4.2017 at 19:37

  Minua ei ole oikein koskaan innostanut Aasian maat, mutta ehkä annan kuitenkin niillekin joskus mahdollisuuden. Ainakin tuollainen trekkaus voisi olla tosi kiva ja luonto muutenkin.

 • Reply Tua 18.4.2017 at 10:50

  Olen kerran käynyt Vietnamissa ja se vei kyllä sydämeni kertalaakista! Silloin tuli nähtyä Saigon, Mekong Deltaa sekä Phu Quoc. Seuraavaksi olemme suunnitelleet mieheni kanssa tekevämme häämatkan Keski-Vietnamiin! Pohjois-Vietnamkin on hyvä vaihtoehto. Mihin aikaan vuodesta olet siellä päin reissannut? Haluaisimme päästä auringon hellittäviksi mielellään vaikka marraskuussa, mikä kuitenkin näyttäisi olevan pahimmoilleen sadekautta useimmissa Kaakkois-Aasian kohteissa… osaatko suositella jotain kohdetta, jonne kannattaisi siihen aikaan lähteä siellä suunnalla? 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 18.4.2017 at 20:27

   Mun lemppareita on kyllä ollut Keski-, ja Pohjois-Vietnam. Eli teillä on paljon ihanuuksia edessä! Mä oon reissainnut Vietnamissa syys-tammikuussa ja ainakin Keski-Vietnamissa oli tosi kurja sää loka-marraskuun vaihteessa – tosin paikalliset ystävät sanoi että se oli erittäin poikkeuksellista. Kyllähän siellä satoi aina silloin tällöin, mutta yleensä ne kesti hyvin lyhyen aikaa. Ehkä enemmän huonoa tuuria, jos sattuu sellainen kahden viikon katkeamaton sade mikä meille tuli. Suosittelen kyllä Hoi Ania, Huea, Sapan seudun trekkausta ja Halong Bayta. Kaikista noista löytyy tosi kattavasti tietoa blogista! Dalattiin olisin kovasti halunnut ehtiä vielä. 🙂

  Leave a Reply