Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesä lähestyy – minne kesälomalle

Sieltä se kovaa vauhtia lähestyy, nimittäin kesä! Aivan siltä se ei ihan täysin tunnu kyllä, koska meidän Suomen ihana sää pitää siitä huolen. Aurinkoa, terassia ja aurinkolaseja yhtenä päivänä – toisena räntää, jäätävää tuulta ja toppatakkeja. Näiden innoittamana kuitenkin olen alkanut jo miettimään kesälomaa. Periaatteessahan kesälomaa mulle ei ehdi kertyä kuin se pari päivää, sillä aloitin helmi-huhtikuussa uuden työn. Onneksi saan ottaa palkatonta lomaa matkakuumeeseen ja päästään Jussin kanssa lämpöön!

Mutta minne suunnata kesälomalla? Kesäisin tykkään matkustella Euroopassa ja muina vuodenaikoina yleensä suuntaan sitten kaukomaiden lämpöön. Aurinko ja lämpö on oleellisin asia, mitä haluan lomaltani ja tässäpä olisi muutamat omat hyviksi koetut kesälomakohteet Euroopassa:

 

RANSKAN RIVIERA


Ranskan Riviera hurmasi meidät täysin viime kesänä – oltiin täällä vajaa parisen viikkoa, josta yövyttiin myös muutama yö Italian puolella Sanremossa nauttien proseccoista, pizzoista, pastoista ja antipasteista. Kannattaa ehdottomasti yhdistää Ranskan Rivieraan myös vähintään päiväreissut Monacoon ja Italiaan – enemmän niistä kyllä irti saa useamman päivän aikana, jos se on vain mahdollista.

Sanremo italia

Ranskan puolella pidettiin tukikohtana Nizzaa, josta käsin tutustuttiin myös Cannesiin, Antibesiin ja Gorges du Verdoniin. Meillä jäi monta paikkaa näkemättä Italian takia, joten Ranskan Rivieralla riittää kyllä puuhaa pidemmäksikin ajaksi. Tykkäsin kovasti siitä, miten helppoa eri kaupunkin ja maiden välillä kulkeminen oli.

Rannat oli ihanan puhtaita siihen nähden, miten paljon niissä käy päivittäin auringonpalvojia ja vesikin oli ihanan kirkasta. Ranskan Riviera oli täydellinen lomakohde meille. Pelkkää rakkautta.

Käy lukemassa kaikki mun Ranskan Rivieran vinkit täältä.

Ranska

 

Antibes

Antibes

Nizza

MALTA


Maltasta mulla onkin pidemmältä ajalta kokemuksia, sillä vietettiin siellä mun kaverin kanssa kokonainen kesä työn merkeissä ja täällä mua itseasiassa puri matkakärpänen, sillä Malta oli mun ensimäinen oikea ulkomaan matka.

Sininen ikkuna, jota ei valitettavasti enää ole. Tää luonnonihme tuhoutui hetki sitten. :(

Sininen ikkuna, jota ei valitettavasti enää ole. Tää luonnonihme tuhoutui hetki sitten. 🙁

brac-kroatia

Zlatni Rat eli ”Kultainen niemi”

 

Split

Split

 

Brac

Brac

PORTO


Porto on mainio kesälomakohde Portugalissa, joka on itseasiassa maan toisiksi suurin kaupunki. Tänne tullaan nauttimaan kaupungin nimikkoviiniä, portviiniä. Kannattaa ehdottomasti tutustu ainakin yhteen portviini-tilaan ja maistella heidän viinejään.

Toinen turisteja viehättävä asia on Porton vanhakaupunki, joka on myös UNESCON maailmanperintökohteissa. Oranssikattoisien talojen luomaa maisemaa pääsee nauttimaan vaijerihissillä.

Mun kaveri oli vaihdossa täällä ja majoututtiin hänen luonaan Espinhossa, joka on viereinen kaupunki. Täällä pääsee nauttimaan myös rantalomasta ja junamatkan varrella oli monta muutakin potentiaalista rantaspottia!

porto

BUDAPEST


Ensimmäinen asia, mikä mulla jäi parhaiten mieleen Tonava-joen varrella sijaitsevasta Budapestista on kylpylät. Siis ai että, ne oli kyllä aivan upeita ja ihana oli nauttia kylpylöiden ulkotiloissa auringosta.

Eikä yhtään hullumpaa ollut paikallinen ruoka ja juomakaan. Budapest on siitä ihana kohde, että siellä pärjää helposti pienemmälläkin lomabudjetilla. Lennot, majoitus ja eläminen on tosi edullista Unkarissa. Kylpylöiden, ruuan ja juoman lisäksi Budapestistä löytyy paljon erilaisia museoita, arkkitehtuuria, kulttuuria, ostomahdollisuuksia ja menevää yöelämää.

Budapestissa on noin parisen miljoonaa asukasta ja se jakautuu läntiseen Budaan ja itäiseen Pestiin. Täällä yhdistyy  läntiset sekä itäiset vaikutteet ja kaupunkia voikin kutsua useamman kulttuurin miksaukseksi. Mun mielestä Budapest on loistava kesälomakohde etenkin lyhemmälle lomalla ja täällä pääsee hyvin aurinkolomankin makuun kylpylöiden ja uimaloiden ansiosta, jos haluaa jotain muuta kulttuurin, nähtävyyksien ja museoiden lisäksi.

Kuumat päivät houkutteli muitakin turisteja kylpylöihin.

Kuumat päivät houkutteli muitakin turisteja kylpylöihin.

BARCELONA


Herkullista espanjalaista ruokaa ja viiniä, rantoja, lämpöä ja kulttuuria. Barcelonasta on monelle ja onkin aivan täydellinen kohde sellaiselle, joka kaipaa yhdistettyä kaupunki- ja rantalomaa. Mun mielestä Barcelonassa on kaikkea ja ihmettelin kovasti, jos joku ei kaupungista tykkää. Mielenkiintoista arkkitehtuuria ja historiaa, ihania pieniä kujia ravintoloineen ja baareineen sekä valtavat ostosmahdollisuudet.

Me tehtiin junalla kahteen otteeseen päiväretket Sitges-kylään, jossa ihastuin rantoihin. Ne oli paljon rauhallismmat kuin Barcelonan. En halua johtaa harhaan, sillä Sitgeskin oli täynnä turisteja – verrattaessa kuitenkin Barcelonan rantoihin oli Sitgesissä silti tilaa hengittää. Todellakin päiväreissun arvoinen kohde alle tunnin junamatkan päässä!

sitges

 

Itse ajattelin suunnata kesälomalla jonnekin sellaiseen paikkaan, missä en ole vielä käynyt. Oon ihan päästäni pyörällä, sillä vaihtoehtoja on niin paljon! Jotenkin mua kiehtoisi lähteä vähän jonnekin erikoismpaan paikkaan, mutta toisaalta aurinkoiset klassikkokohteet kiehtoo myös kovasti. Minne päin te ootte ajatellu suunnata kesälomalla? Antakaa mulle vinkkejä ja ideoita – laitetaan mun pää pyörälle oikein kunnolla. Tässä olisi muutama matkakohde, mitä olen vähän pyöritellyt päässäni:

 

SANTORINI


Kreikka on kiehtonut mua pitkään, etenkin Santorini. Mun mielikuvissa tää on täydellinen mussukkalomakohde, jossa voitaisiin viettää aurinkoinen loma kauniissa puitteissa toisistamme nauttien. Lueskelin muuten tuossa, että Santorini on erittäin suosittu kohde häämatkalaisten keskuudessa. Santorinia kutsutaan Kreikan kauneimmaksi saareksi – ja syystäkin, näyttäähän tuolla olevan pirun kaunista!

Turkoosi meri ja valko-siniset rakennukset on syöpynyt niin pahasti mun mieleen, että Santorinista on tullut mulle sellainen pakkomielle. Tuonne on päästävä joskus. Piste. Hain lentoja nopeahkosti vertailumielessä Momondolta ja meno-paluu elokuun kahdelle viimeiselle viikolle maksoi 240 euroa. Turkoosi meri ja upeat maisemat olisi siis hyvin kohtuulliseen hintaan saavutettavissa!

Santorinin turistihuippu on toukokuusta lokakuuhun ja lämpimimmät kuukaudet on heinä-elokuussa. Talvikaudella siellä voi olla hyvinkin sateista ja kylmimmillään lämpötilat on 12 asteessa – kesäisin lämpimillään on noin 30 astetta. Ei paha!

Kuva: MustangJoe / Pixabay.com

Kuva: MustangJoe / Pixabay.com

KROATIAN / MONTENEGRON KAUTA ALBANIAAN


Tää on vielä hyvin auki oleva suunnitelma, mutta Albaniaan ja Montenegroon olisi enemmän kuin kivaa matkustaa. Oon käynyt Kroatiassa Splitissä, joka jätti mut hieman kylmäksi. Kirjaimellisesti kylmäksi, sillä meillä oli aivan surkeat lomasäät – onneksi Bracin saarella sentään aurinko paistoi parina päivänä. Haluaisinkin uuden paremman kokemuksen Kroatiasta ja hyvin moni näyttäisi matkustavan Albaniaan Dubrovnikin kautta.

Tutkailin vuokra-autojen ja hyvin perustason vuokra-auto maksaisi reilu 300 euroa (toki tähän varmaan tulisi jotain lisämaksuja ja vakuutuksia päälle) kahdelta viikolta Dubrovnikin lentokentältä. Matkaa Albaniaa olisi reilu 300 kilometriä, jonka varrella voisi pysähtyä ainakin pariksi kolmeksi päiväksi Montenegron puolelle. Kahdessa viikossa ehtisi hyvin tutustua paikkoihin Kroatia –  Montenegro – Albania välillä.

Albania

Albania

Albaniaan ei ole suoria lentoja Suomesta ja lennotkin oli suhteellisen hintavat – ensimmäinen järkevin vaihtoajoin oleva lento maksoi noin 500 euroa ja sama homma oli Montenegron suhteen, sinnekkään ei löytynyt kovin edullisia lentoja. Lisäksi mua kiehtoo ajatus omasta aikataulusta omalla vuokra-autolla. Me vuokratiin viime kesänä yhdeksi vuorokaudeksi auto Ranskan Rivieralta, kun haluttiin lähteä päiväretkelle Gorgers du Verdonin kanjoneille ja tykkäsin ihan hulluna oman auton tuomasta vapaudesta! Yksi vaihtoehto vielä olisi matkustaa Albaniaan Kreikan kautta lautalla Korfusta.

Albaniassa mua kiehtoo sen rantalomakohteet (yllätys, yllätys) ja se, ettei Albania ole ehkä se perinteisin vaihtoehto lomalle. Joonianmeren rannikolla sijaitseva 80 kilometrin mittainen rantapätkä, joka rajoittuu etelässä Sarandaan ja pohjoisessa Llogaran kansallispuistoon, kutsutaan Albanian Rivieraksi. Viime kesänä tuli tutuksu Ranskan ja Italian Rivierat, nyt voisin vallata Balkania road tripin merkeissä!

Löysin myös Rantapallolta yhden artikkelin, jossa kerrottiin glambing-luksustelttailusta Albaniassa. Kuulosti tosi hauskalle ja tästä saisi täysin uudenlaisen kokemuksen.Enkä mä ollenkaan pistä pahakseni tutustua Albanian upeisiin vuoristomaisemiin ja sen pikkukyliin.

Onks teillä kokemuksia Santorinista tai Montenegrosta ja Albaninasta? Vinkit ovat aina tervetulleita. <3

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 2.4.2017 at 22:56

  Me ollaan kesällä tekemässä reissu Kroatia, Montenegro, Albania ja Kreikka. Ja kai käydään Bosnia -Herzigovinassakin. Ihme kyllä vaikka meno on Dubrovnikiin ja pois lennämme Korfulta, silti lentojen hinta jäi alle 300 E. Etappien välit kuljemme julkisilla, sillä Kroatiasta auton vuokratessa ei vissiin sallita menoa Albaniaan. En tiedä sallitaanko Kreikasta. Ainastaan Kreikassa kaavailemme autonvukrausta pariksi päiväksi. Mukavia suunnitteluhetkiä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 3.4.2017 at 07:11

   Hei kiitos vinkistä! Pitää itsekin katella vielä tarkemmin noita lentoja, että minkä hintasiksi tulee mistäkin. Ostitteko miten aikaisin lennot? Bosnia -Herzigovina kiinnostaisi kanssa kovasti, mutta saa nähä miten nuo suunnitelmat menee!

   Aa hei toi oli hyvä tietää, ettei Kroatiasta saa mennä autolla Albaniaan saakka. En oo ottanut paljoa vielä selvää mistään, niin hyvä että tuli esille tässä alkumetreillä.

  Leave a Reply