Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun matkakuumeeni oli liian korkea – paljasta vinkkisi Prahaan!

No näinhän siinä sitten kävi, että matkakuume oli liian korkea tänään. Tuli sellainen olo, että pakko päästä jonnekin ja tämän tunteen innoittamana sitten ostettiin tänään lennot Prahaan! Uskon, että varmasti tähän tunteeseen voi samaistua mun kanssa hyvin monikin teistä? Praha on hyvinkin suosittu kohde meille suomalaisille ja kaipaankin nyt teidän vinkkejä, jotka olette ennättäneet käydä tässä hurmaavassa kaupungissa!

Tänään sitten innostuin tutkiskelemaan erilaisia vaihtoehtoja Momondon lentohausta ja eksyin siinä samalla myös lukemaan Muru Mou-matkablogin Terhin inspiroivan uusimman postauksen ”Mitä tehdä, kun rahat on loppu ja matkakuume vaivaa?” – siinäpä hyvä kysymys. Olin tässä kaiken kaikkiaan nelisen kuukautta poissa työelämästä, sillä oltiin reissun päällä Kaakkois-Aasiassa ja aloitin työt parisen viikkoa sitten. Eli voisin myöntää, että pankkitili ei mitenkään parhammillaan ole tällä hetkellä. Minkäs sitä ihminen silti voi sille tunteelle, kun on yksinkertaisesti pakko päästä jonnekin päin maailmaa.

Uusimpien tutkimusten mukaan levotonta reissusielua ei kylläkään taida selittää silloin tällöin kiusaava matkakuume, vaan syynä on niin kutsuttu matkageeni, joka pakottaa sen kantajat jatkuvasti etsimään uusia kokemuksia ja elämyksiä. Tämä DRD4-matkageeni aiheuttaa vaihtelunhalua, joka taas voi ilmetä voimakkaana matkustamisen tarpeena. – Terhi / Muru Mou-matkablogi

Tämän matkageenin takia meille valikoitui Praha kohteeksi tällä kertaa, sillä se on edullinen kaupunkilomakohde. Varattiin lennot aika viime tippaan – näinpä lentojen hinnaksi tuli reilu kolmesataa euroa yhteensä meiltä molemmilta yhden matkalaukun kanssa. Olen joskus bongannut erittäinkin edullisia lentoja Prahaan, mutta nyt ei onni suosinut meitä. Pohdittiin myös vaihtoehtoina Kööpenhaminaa tai Tukholmaa edullisten lentojen takia, mutta sitten päädyttiin Prahaan sen yleisen hintatason vuoksi – vaikka lennot olikin pikkasen kalliimmat.

Majoitus otetaan varmaan tuttuun tapaan Airbnb:n kautta – ollaan hyvin usein käytetty tätä silloin, kun ollaan pienemmällä budjetilla matkassa ja oon kyllä itse todennut Airbnb:n hyvinkin käteväksi, edulliseksi ja luotettavaksi. Muuten onkin sitten kaikki suunnitelmat vielä ihan auki!

Oon useamman vuoden halunnut käydä Prahassa ja nyt viimeinkin oli sen aika! Praha on ollut joka kerta kamppailemassa kategoriassa ”minne mennä pidennetylle viikonlopulle” ja aikaisemmilla kerroilla muun muassa Budapest ja ah, niin ihana Berliini vei voiton. Parisen vuotta sitten Matkamessuilla Mondo-lehteä tilatessa sai kaupanpäällisinä Mondo-oppaan ja nappasin sillon Prahan itselleni, sillä tiesin käyväni siellä vielä joku päivä. Nyt voinkin alkaa syventymään tähän matkaoppaaseen tarkemmin ja keksimään meille kivoja kokemuksia neljälle päivälle! Kävin äsken kaupassa ja aion herkutella noilla sipseillä kohta, kunhan alan lukemaan Praha-opasta.
PRAHA MATKAOPAS

 

Se, miksi lähinnä lähdin kirjoittamaan tätä postausta on se, että Praha on hyvin suosittu kaupunkilomakohde Euroopassa ja tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on monta, jotka ovat Prahaan jo ennättäneet. Pyydänkin, että vinkkaa mulle sun parhaimmat travel tipsit Prahaan! Arvostaisin sitä suuresti, sillä kaikkea ei kuitenkaan löydä matkaoppaista – eikä tarvitsekaan.

Etenkin haluaisin erittäin paljon kuulla, mistä löytyy parhaimmat ruoka ja juoma kokemukset Prahassa? Missä on sympaattisimmat oluttuvat? Mitä perinteisiä tšekkiläisiä makunautintoja ei kannata jättää maistamatta? Gulassi oli nuoruudessa mun bravuuri, joten ainakin ehdottomasti tätä pitää päästä maistamaan! Lisäksi myös erilaiset ostosvinkit otetaan vastaan avosylin – lähinnä sellaiset erikoisemmat putiikit, mitä Helsingistä löytää esimerkiksi Kalliosta tai Punavuoresta kiinnostaa mua. Totta kai ihan ylipäätään kaikki vinkit on tervetulleita. Missä käydä ehdottomasti? Minkä jättäisit väliin?

KIITOS! <3

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kirsi 6.3.2017 at 09:14

    Jään seuraamaan , me lähdemme vajaan kahden viikon päästä myös Prahaan ekaa kertaa. Meidänkin liput on samaa hintaluokkaa, vaikka ostimme ne jo joulukuussa. Mukavaa reissua teille!

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.3.2017 at 10:53

      Aa kappas! Ollaan siis samoihin aikoihin siellä ensikertalaisina. 🙂 Okei, no mutta tuohan lohduttaa kuulla, että suurinpiirtein samoissa hintaluokissa on ollut silloinkin lennot.

    Leave a Reply