Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kymmenen suosikkipaikkaani korkeuksissa

Taas uusi kuukausi on pyörähtänyt käyntiin ja on Instagram Travel Thursdayn vuoro – tämän siivittämänä mainiota torstaita kaikille teille. Joka toinen kuukausi tässä tempauksessa on aihe ja tällä kertaa mennäänkin aiheella ”ylhäällä, korkealla”. Heti tästä tietenkin ensimmäisenä tuli mieleen lentäminen – vai oonko ainoa? Hetken kuitenkin mutustelin aihetta mielessäni kunnes sen keksin: minulla on monta ihanaa matkamuistoa korkeuksista ja aionkin jakaa teille omat matkamuisto suosikkini ylhäältä, korkealta! 

 

1. Bali on yksi kestosuosikki matkakohteeni ja voisinkin palata sinne milloin vain uudestaan. Bali on ihanan monipuolinen saari, josta löytyy jokaiselle viidakkoseikkailijalle jotakin.

Yksi ehdottomasti ikimuistoisimpia hetkiäni Balilla oli meidän matka Ubudista Amediin, jonka matkan varrella pysähdyttiin muun muassa kuvassa näkyvillä riisipelloilla, vuoren huipulla ja kahvitiloilla. Kiemurteltiin autolla pitkin pikkuteitä vuoristossa ja ihailtiin upeita maisemia, jotka aukesivat kauas pitkälle.

Kiinnostuitko? Balin kohdeoppaan löydät täältä.

 

 

2. Ehkä parasta ikinä meidän viime kesän Ranskan Rivieran reissulla oli se, että vuokrattiin suloinen pikkuauto ja lähdettiin ajelemaan sillä Provencea määränpäänä Gorges du Verdon. Ajettiin menomatkalla reilusti hitaampi reitti vuoristojen läpi, mutta kattokaa nyt tota kuvaa! Onhan tuolla ihan pirun kaunista ja reittivalinta oli hitaudesta huolimatta napakymppi.

Tälle reissulle kannattaa varata koko päivä aikaa vaikkei kilometrejä loppupeleissä kerry ihan kauheasti. Vuoristoa on todella, todella hidas ajaa välillä ja kapeat tiet mutkittelee aivan hulluna. Lisäksi saat samalla pelätä paikallisia hurjapäitä, jotka yhtäkkiä tulee kulman takaa tuhatta ja sataa.

Ranskan Riviera on muuten ihan nappivalinta kesälomakohteeksi, joten jos ja kun kiinnostus heräsi, voit lukea meidän Ranskan Rivieran fiiliksiä enemmän täältä.

 

 

Ja tässä oli meidän määränpää: Gorges du Verdon eli Verdonin kanjoni. Tämä on Euroopan suurin kanjoni, jossa Verdon-joki on kaivertunut kallioon. Ihan täydellinen päiväretkikohde esimerkiksi Rivieralta! Korkeimmillaan Verdonin seinämät on jopa 700 metriä korkeita.

Kanjonista voi nauttia monella eri tapaa: useat lähtevät patikoimaan sen korkeuksiin ja laskeutuvat alas. Toinen vaihtoehto, on ajaa autolla vuoriston pikkukylien (Greolieres, Moustiers-Ste-Marie ja Castellane) läpi ja tulla autoteitä pitkin kanjonin alas nauttimaan vesipetoilusta. Täällä voit vuokrata esimerkiksi kanootin, potkuveneen tai jonkinlaisen moottoroidun veneen.

Kanjonista löytyy Verdon-jokeen laskeutuvia vesiputouksia, mutta varoitan etukäteen jo ettet tule pettymään: ne ovat hyvin pieniä. Kanjoni on kaiken kaikkiaan silti tosi vaikuttavan näköinen, koska kanjonin seinämät on niiiin korkeat ja aurinkokaan ei meinaa kunnolla paistaa sinne.

 

 

3. Heittämällä hienoimpia kokemuksiani Vietnamissa oli meidän trekkausretki Pohjois-Vietnamissa vuoristojen ja riisipeltojen seassa. Kokemus oli jotain sellaista, mitä en oikeasti osaa pukea tarpeeksi hyvin edes sanoiksi.

Ohitettiin myös Vietnamin korkein vuori Fansipan, jonne ei onneksi lähdetty kiipeämään. Näissä muissa vuorissa oli jo aivan tarpeeksi selätettävää. Voin kertoa, että kolmannen päivän jälkeen kun saavuttiin takaisin Sapaan, oli jalkahieronta maailman paras kahden dollarin sijoitus!

Vietman on aika kovassa nosteessa tällä hetkellä matkailumaana – täältä löydät mun vinkit maahan!

 

 

 

 

4. Tällä samaisella reppureissulla sain kerrankin pidemmän ajan nauttia Bangkokista! Yleensä oon ollut Bangkokissa maksimissaan kaksi yötä, nyt taidettiin olla jopa kolme yötä. Vietettiin itseasiassa uusivuosikin Bangkokissa ja olihan se aikamoista menoa.

Yksi ehdoton huippuhetki Bangkokissa oli se, kun päätettiin mennä drinksuille Bangkokin kattojen yläpuolelle Octave Rooftoppiin – mitkä maisemat ja auringonlasku oli tosi kaunis! Oisin voinu noista korkeuksista ihastella tunteja noita maisemia.

Mun vinkeistä Bangkokiin voit lukea täältä.

Ps. Mulla alkaa olla ikävä tuota kuvassa näkyvää rusketusta, josta on enää säälittävän pieni osa enää jäljellä. RIP.

 

 

5. Sitten hypätäänkin ihan toisenlaisiin maisemiin. Tiesitkö, että Dubaista löytyy tällä hetkellä maailman korkein rakennus? Tämän 828 metriä korkean rakennuksen nimi on Burj Khalifa ja kerroksia tässä älyttömän korkeassa torpassa on 160.

Ehdottomasti kannattaa sisällyttää tää Dubain matkaan – liput on noin kaksikymmentä euroa, mutta sen arvoiset. Upea kokemus alkaa jo hissistä, joka nousee alle minuutissa turisteille tarkoitettuun 124. kerrokseen.

 

View this post on Instagram

Korkea on torppa #dubai #burjkhalifa

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

6. Mun oma suosikkimuisto Myanmarista on ehdottomasti Baganin temppeleiden katolta auringonnousun katsominen. Tunnelma oli jotenkin niin rauhallinen aamuyöllä, kun aurinko nousi koko komeuteensa – eikä ollenkaan pisteitä huonontanut nuo kuumailmapallot, jotka nousivat korkeuksiin.

Jos oot suuntaamassa Baganiin, kannattaa katsoa täältä parhaimmat temppelit auringonnousun ja -laskun ihasteluun.

 

 

7. Nyt kun päästiin Myanmarin makuun, niin jatketaan samalla teemalla. Inle-järvi on yli tuhat metriä merenpinnan yläpuolella, joten jossain määrin voitaisiin sanoa, että ollaan korkealla vai mitä? Inle-järvi on tullut tutuksi matkailijoille sen kalastajista, jotka soutavat jaloillaan.

Vietettiin kokonainen päivä Inle-järvellä meidän oman veneen ja kuskimme kanssa. Ajelimme ympäri järveä ihaillen maisemia ja sen eri kyliä, jotka oli rakennettu järven päälle. Lisää tätä retkeä voit fiilistellä täältä.

 

 

8. Halong Bayn maisemat näyttää aika upeilta näin korkeuksista – Halong Bay on syystäkin ehdottomasti yksi Vietnamin suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä maisema, joka koostuu noin 1600 jyrkästä karstisaaresta veti yksinkertaisesti täysin hiljaisiksi. Tiesitkö, että Halong Bay on yksi maailman luonnonihmeistä ja täällä on myös kuvattu esimerkiksi Pirates of the Caribbenia?

Jos tämä Unescon maailmanperintökohde jäi vielä mietityttämään, kurkkaa tänne.

 

 

9. Pitäähän tähän listaan laittaa ainakin yksi Suomi-juttukin, nimittäin Kolin kansallispuisto on ihan ykkönen mun Suomi-kohteissa – oli vuodenaika mikä tahansa. Kolin huipulla Sokos Hotel Kolin yhteydestä löytyy ihana ja rentouttava Koli Relax Spa, josta en keksi kyllä mitään pahaa sanottavaa. Kylpylästä avautuu upeat näkymät Pieliselle, joita unohdun ihailemaan korkeuksista.

Kolilla voi tehdä vaikka mitä – täältä löytyy omat suosikkini. Todellakin kannattaa käydä!

 

Koli Relax Spa hemmottelu- ja maisemakylpylä on Suomessa ainutlaatuinen kylpyläelämys. Ideana on tarjota sinulle omaa rauhaa ja mahdollisuuden pysähtyä hoitamaan hyvinvointiasi itseäsi kuunnellen.

 

 

10. Vaikka matkustaminen on ihanaa, on kotiin aina ihana palata. Asutaan aivan Kallion kirkon vieressä, joka on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä. Kirkko on mäen päällä, joten se selkeästi erottuu korkeutensa takia hyvin monesta kulmasta ympäri Helsinkiä.

Vaikka miten eksyksissä sitä joskus tuntee olevansa täällä Helsingissä pohjoiskarjalaisena, kotiin aina löytää kun vähän korottaa katsettaan ja löytää kaupunkikuvasta Kallion kirkon.

 

Monenlaisissa korkeuksissa sitä on tultu oltua – vielä kun laskuvarjohyppyyn pääsisin niin avot! Kysymys kuuluukin nyt sulle: mikä on sun lempipaikkasi korkeuksissa tai mihin korkeuksiin haluaisit vielä ehdottomasti päästä? 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat SkimbacoTravellover ja Muru Mou.

Instagram-travel-thursday-150x150

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Miia 2.3.2017 at 08:59

  Upeita ja tosi erilaisia paikkoja oot päässyt kyllä ihailemaan korkeuksista. 🙂 Ja tuonne Balin riisipelloille haluaisin minäkin, tuntuu että kaikki on nyt känyt siellä, ainakin instan mukaan (tai sitten mä vaan seurailen sen tyyppisiä ihmisiä, heheh).

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.3.2017 at 19:34

   Voi kiitos. 🙂 Joo noi Balin riisipellot oli kyllä jees, jos oltais oltu Vietnamissa riisipeltojen satokautena voisin veikata, että ne olis vielä upeammat kuin Balin!

 • Reply Skimbacon Katja 2.3.2017 at 13:03

  Siis ihan mielettömiä kuvia! Etenkin tuo Mayanmarin kuumailmapallo on siis niin upea. Kiva myös että mulle käymättömiä paikkoa, ainoastaan Balilla olevat riipellot tuttuja.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.3.2017 at 19:36

   Eikö ookki, tuo Bagan oli kyllä älyttömän kaunis aamulla. Se tunnelma oli jotain ihan sanoinkuvaamaton. Tässä tilanteessa mun mielestä kuva ei kerro tuhatta sanaa, niin upea se oli!

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 2.3.2017 at 17:10

  Kuumailmapallot on hieno. Mulla on korkealentoinen haave päästä lentämään kuumailmapallolla. Suomikin kävisi, mutta ainakin Travelloverin Annikan Kappadokiakuvat sai joskus haaveilemaan siellä palloilemisesta. Ja ei kai tuo Myanmarikaan hullumpi siihen lystiin olisi… Sulla oli kyllä tässä postauskessa paljon kivoja paikkoja.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.3.2017 at 19:37

   Itseasiassa mulla on sama – Annikan jälkeen mua alkoi myös kiinnostaa Kappadokia kanssa! Ne kuumailmapallokuvat näyttää niin siisteiltä. On kyllä siistiä, miten sitä saa uusia ideoita täältä omille matkoilleen. 🙂

 • Reply Kthetraveller 2.3.2017 at 20:37

  Wau, tuo Baganista otettu kuva! Siitä vois melkein tehdä taulun ja eipä tuo Halong Bayn kuvakaan pöllömpi ole.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.3.2017 at 11:59

  Sulla oli kivasti poimittuna erilaisia korkeuspaikkoja tässä postauksessa! Maailmaa voi kyllä ihmetellä niin monesta eri vinkkelistä ja paikasta. Mun suosikkeja oli ehdottomasti kaikki vuorikuvat ja myös tuo kuumailmapallokuva! Kiva tietää, että Vietnamistakin löytyy vuoria ja haikkausmahdollisuuksia, pitää pistää korvan taakse 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 3.3.2017 at 20:07

   Kiitos Noora. 🙂 Toi on kyllä totta, niin monesta eri kulmasta ja paikasta voi ihailla maailmaa, voi löytää yllättävänkin kauniita paikkoja! Kannattaa laittaa korvan taakse, Vietnamissa on vaikka mitä ihanaa.

 • Reply Terhi / Muru Mou 5.3.2017 at 00:14

  No niin, nyt tuli uusi juttu mun bucket listille: haluan kokea auringonnousun Baganin temppeleillä kuumailmapallon kyydissä! Olisi varmasti aika mahtava juttu! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.3.2017 at 10:12

   Varmasti olisi mahtava juttu – varmaan enemmänkin! Me haaveiltiin tästä paljon, mutta ei raskittu laittaa noin 700-800 dollaria tähän. Olisi vienyt liian ison siivun meidän reppureissulta – oon hengessä mukana kun nouset kuumailmapallolla Baganin temppeleiden ylle!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 6.3.2017 at 23:35

  Upeita paikkoja! Tuo Baganin temppelikuva oli…. ah, sanoinkuvaamaton. Aika hurjan paljon olisi maksanut kuumailmapallolento.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.3.2017 at 10:10

   Kiitti Kati! Sitä se kyllä oli paikan päälläkin, sanoinkuvaamaton. Kieltämättä kyllä aika hinnakkaat oli kuumailmapalloilut. Mietittiin tuolla, että voisi pistää oman bisneksen pystyyn Baganissa, kun niillä kerta noin paljon nettoaa.

 • Reply Travelloverin Annika 7.3.2017 at 22:24

  Loit uuden tarpeen: Baganiin kuumailmapalloilemaan. Haluan. Nyt heti! Upeita kyllä Vietnamin maisematkin.

 • Leave a Reply