Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ei ehkä se perinteisin turistikierros – Hue, Vietnam

Lupasin jo kuukausia sitten, että kirjoitan vielä joku päivä I love Hue-touristani ja tässä se nyt tulee! Tutustuttiin Huessa oloaikanamme paikalliseen kunninahimoiseen yrittäjänaiseen, joka omistaa tämän kyseisen yrityksen. Yrityksen pääideana on erilaiset kaupunkikierrokset Huessa skoottereiden kanssa, joita ajavat pelkästään yrityksen naisoppaat ja asiakkaat on sitten kyydissä.

Tarkemmin kun tutkailin yrityksen kotisivuja, näyttäisi siltä, että he ovat laajentaneet toimintaansa myös Hoi Aniin, Saigoniin ja Hanoihin. Jos muut kaupungit vastaavat edes puoliakaan kaupunkikierroksestani Huessa, on ne todellakin kokeilemisen arvoisia!

Mikä tekee mun mielestä spesiaalin tästä yrityksestä on se, että he antavat osan tuotostaan hyväntekeväisyyteen. Jos en aivan väärin muista, niin pari kolme euroa per asiakas menee suoraan hyväntekeväisyyteen. Se on kuitenkin loppupeleissä suhteellisen paljon jos miettii vaikka yhteensä mitä tulee lahjoitettua vaikka vuodessa. Tämän lisäksi heidän ideana on myös työllistää naisia, jotka pääsevät kehittämään omaa englanninkielen taitoaan sekä ihan ylipäätään työllistyä.

We are doing charity projects in tourism to support people who live with the disability, the deaf-mute community, orphanage children and empowering young women.

Löysin internetin syövereistä vielä tällaisen YouTube-videon I love Hue tourilta, mistä voitte bongata muun muassa myös Jussin ja minut. Tässähän tuntee olonsa melkein jo kuuluisaksi haha.

 

 

Erilaisia kierros vaihtoehtoja löytyy paljon ja ideana onkin näyttää vähän erilaisempia paikkoja, kuin mitä turistit voisivat itse helposti löytää eli aitoa vietnamilaista elämää. Valikoimasta löytyy muun muassa tällaisia vaihtoehtoja:

 • City tour and local food tour
 • Hue street food by night (Jussi osallistui tähän ja tykkäsi kovasti)
 • I love Hue new experience tour
 • Hue cooking class
 • Hue countryside tour
 • Hue photo tour (minä vuorostaaan lähdin kamerani kanssa kiertämään ympäri Hueta erikoisemmissa paikoissa)
 • Hue vegetarian food tour
 • Hue charity tour
 • Hue karaoke by night – Vietnamissa on tosi suosittua lähteä laulamaan karaokea sellaisiin karaoketaloihin, jossa jokainen porukka on omassa huoneessaan. Tänne voi sitten tilata juotavaa, syötävää sekä nauttia porukalla laulamisesta neljän seinän sisässä.
 • Hue buddhist tour
 • Hue by night tour

Voisi siis sanoa, että valintaa löytyy ja jokainen vaihtoehto varmaan olisi ihan jees. Jussi tosissaan ennen mun tuloa osallistui tuolle katuruokakierrokselle, jossa he kävivät pelkästään paikallisten suosimissa ravintoloissa minne turistit eivät eksy noin vain. Vietnamissa kasvisruoka on tosi suosittua, joten tälläkin kierroksella he kävivät oikeastaan pelkästään vegepaikoissa.

Itse osallistuin Jussin koulupäivän aikana valokuvaus-kierrokselle, jossa käytiin valokuvauksellisissa kohteissa skoottereiden kanssa ja kierreltiin ympäri Hueta noin kuuden tunnin verran. Tykkäsin tästä kierroksesta paljon, sillä käytiin sellaisissa paikoissa minne en ilman tätä touria olisi mennyt varmaan ollenkaan.

 

i-love-hue

 

Aloitettiin meidän kierros Kielletyn kaupungin takaa ihanasta kahvilasta, jossa ehdottomasti kannattaa käydä vaikkei tälle kierrokselle osallistuisikaan! Meidän mukana oli myös koko ajan ammattivalokuvaaja (päivän aikana tuli ilmi, että hän on ollut Helsingissä vaihdossa), joka alussa neuvoi meitä kaikki valokuvaamisessa ja kertoi omia vinkkejään.

Käytiin esimerkiksi paikallisten suosimilla marketeilla, mistä vietnamilaiset ostavat kaiken mahdollisen. Tykkään ihan hulluna käydä matkoillani erilaisilla marketeilla, sillä mun mielestä on niin siistiä nähdä kaikkia kummallisuuksia ja erikoisuuksia, mitä paikalliset syövät. Sekä samalla ehkä uskaltautua myös itse kokeilemaan jotain uutta.

 

Hue Vietnam

 

Hue Vietnam

 

Hue Vietnam

 

Tämän lisäksi skootterit veivät meidät myös hylättyyn huvipuistoon, joka oli pirun karmiva paikka paikoin. Mietin moneen otteeseen, että tää paikka sopisi mahtavasti johonkin kauhuleffan kuvauksiin! Tästä huvipuistosta poistettiin ihan muutama vuosi sitten eläviä krokotiilejä, jotka oli ”unohdettu” huvipuistoon – kysymys kuuluu, mitä ne on syöneet sen aikaa?

 

ho-thuy-thien-2

 

ho-thuy-thien

 

lohikäärme

 

Näiden lisäksi käytiin myös muutamassa ravintolassa syömässä päivän aikana, temppeleissä, pagodoissa sekä Parfyymi-joen varrella olevalla näköalapaikalla, jossa muuten hyvin monet käyvät ottamassa hääkuvia. Olihan toi kyllä kauniin näköinen paikka ja polku, mitä pitkin kuljettiin tänne oli ikäänkuin havumetsää. Ei niinkään tyypillinen vietnamilainen metsä.

Monet heidän kierroksistaan on hyvin erilaisia, riippuen siitä ketkä on kuskina ja millainen sää on. Meidän reissu oli kaiken kaikkiaan tosi onnistunut. Voisin suositella tätä kyllä helposti Huessa vieraileville! Lisäksi oli tosi mukavaa kerrankin istua skootterin kyydissä Vietnamissa siten, ettei tarvinnut pelätä kuolevansa.

Pienenä plussana oli vielä se tässä kierroksessa, että aikaisemmin mainittu valokuvaaja otti meidän sähköpostit ja laittoi jälkikäteen hänen ottamiaan valokuviaan myös meille – oli mukava muisto saada myös itsestään kuvia. Päivän päätteeksi saatiin tuollaiset I love Hue-paidat, jotka on nytten sitten meidän kotona muistona tästä reissusta.

 

i-love-hue-tour

 

En yleensä ihan hirmu usein osallistu millekään maksullisille ja opastetuille kierroksille, sillä hyvin usein saman voi kokea itse omatoimisesti ja täysin ilmaiseksi – toki ottaen huomioon mahdolliset pääsymaksut ja vastaavat. Tää I love Hue tour kuitenkin yllätti mut positiivisesti ja voinkin aidosti suositella tätä! Ootteko te yleensä sellaisia omatoimimatkailijoita vai osallistutteko usein maksullisille kierroksille? Mitkä on teidän mielestä hyvät ja huonot puolet? 

Mua välillä ärsyttää kyllä opastetuilla kierroksilla se, että en aina ehdi esimerkiksi ottaa tarpeeksi valokuvia joistakin jutuista. Tulee sellainen paine, että pitäisi pysyä muun ryhmän mukana ja kun aina ei siihen vain kykene. Pystyttekö yhtään samaistumaan muhun? Hyvänä puolena koen sen, että joku on valmiiksi suunnitellut sulle ohjelman ja paikat, missä käydä ja tällöin voi asettua ”aivot narikkaan-moodille”. Sellainen on joskus välillä ihan tervetullut tunne. Mielipiteitä?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 26.2.2017 at 18:15

  Kullosti mielenkiintoiselta kierrokselta. Me osallistutaan usein. Joskus onnistuu joskus ei. Parasta olleet Thaimaassa omat privaattiopas retket. Silloin on voinut vaikuttaa valokuvaamiseenkin. Huonoin kai oli hoponof New yorkissa. Kuka olikaan keksinyt teipata ikkunat mustalla teipillä, niin että varmaan et pystynyt kuvaamaan! Tykkään käydä esim kaupunkiretkillä koska saa kuvan alueesta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.2.2017 at 19:46

   Joo toi oli kyllä mielenkiintoinen, tykkäsin kovasti. Privaattioppaat kuulostaa hyvältä – meilläkin käytännössä oli, sillä meidän oman seurueen lisäksi ei tullut muita osallistujia valokuvauskierrokselle.

   No joo, on kyllä aivan tyhmä keksintö laittaa mustat teipit sightseeing bussiin – mä kyllä ehkä muutenkin välttelen tuollaisia, mutta onhan ne nopeita ja tehokkaita. 🙂

 • Reply Suunnaton 26.2.2017 at 18:45

  Mä teen usein koko reissun omatoimisesti. Tosin joskus on paikkoja, joihin ei pääse muuten kuin järjestetyillä kierroksilla. Poikkeuksena täytyy mainita myös pari Barcelonassa tehtyä turistikierrosta, muistaakseni Runner Beanin järjestämänä. Niiden avulla kaupungista sai irti paljon sellaista, mitä ei itsekseen kävellessä olisi saanut. Etenkin vanhoissa kortteleissa kuultiin monia mielenkiintoisia tarinoita.
  Järjestetyillä reissuilla harmittaa se, ettei siellä välttämättä saa kierrellä omaan tahtiin ja juuri valokuvaamisen kanssa on kauhea hoppu. Tuollainen valokuvauspainotteinen kierros voisi olla ihan omiaan myös minulle. Etenkin jos siellä pääsee tuollaisiin erikoisempiin paikkoihin, kuten hylättyyn huvipuistoon!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 26.2.2017 at 19:51

   Jep sama, lähes aina omatoimisesti mennään täälläkin! Tällä kertaa konsepti kuulosti niin uniikilta, joten päätin tukea sitä omalla osallistumisellani. Ja olihan nuo kohteetkin vähän spesiaalimpia meidän kierroksella. 🙂 Suosittelen kyllä, jos Vietnamiin oot suuntaamassa. Yrityksen omistan yritti houkutella mua toimimaan Suomessa samoin tavoin – ei ehkä skootterikierrokset löisi leiville saakka näin talven pakkasilla.

   Noi tollaiset kaupunkikierrokset on ihan jees, kun kuulee paikallisilta paljon tarinoita, mitä ei välttämättä löytäisi esimerkiksi matkaoppaana.

 • Reply Susanna / Matkapatonki 27.2.2017 at 11:24

  Oon vähän samoilla linjoilla, että omatoimisesti saa ajan kanssa enemmän irti matkoista kuin järjestetyillä retkillä. Mutta toisaalta – oon ollut myös niin monilla hyvillä turistikierroksilla, ja oppinut paikallisilta oppailta enemmän kuin mitä itse oppisin Wikipediasta jälkikäteen selailemalla! Puolensa kyllä kummallakin, yleensä helppouden ja ajanpuutteen myötä tulee valittua valmiita matkoja 🙂 Tuo sun testaamaan paketti kyllä kuulosti vallan mainiolta!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 27.2.2017 at 13:42

   Toi on kyllä totta: molemmissa on puolensa. Varmasti etenkin tuollaiset valmiit järjestetyt retket on hyviä myös sellaisille, jotka ei oo matkustellut niin paljoa. 🙂 Joo toi oli kyllä vallan mainio paketti, oli ihan ehdottomasti yksi suosikeista mihin oon ite osallistunut.

  Leave a Reply