Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 + 1 erilaista matkaani – sisältää haasteen myös sinulle!

Passista löytyy leimoja ties minkälaisiin matkakohteisiin ja olenkin käynyt myös hyvin monipuolisesti erilaisissa matkakohteissa. Tämän innoittamana päätin koota ylös yksitoista erilaista matkaani, jotka ovat jollain tavalla jääneet mieleeni ja tai olleet ikimuistoisia. Lisäksi haastan myös SINUT kirjoittamaan samanlaisen omaan blogiisi. Lähdetääs matkalle!

 

1. Rentouttavin matkani


Gili Air on kyllä sellainen kohde, missä pystyy kyllä heittämään aivot täysin narikkaan. Tämä pieni saari on täydellinen paikka viettää rauhallista rantalomaa ja lueskella hyvää kirjaa oman bungalowin terassilla tai biitsillä.

Toinen hyvin rentouttava matkani oli Myanmarissa Ngapali Beachilla, jossa majoituttiin täydellisessä lomaparatiisissa Kipling’s Guesthousessa, jossa ei ollut mitään ylimääräistä – telkkaria, nettiä tai vastaavia.

 

gilisaaret-4

 

2. Ikimuistoisin matkani


Siis apua – koita nyt näistä matkoista sitten päättää. Mun on kyllä pakko listata tähän kolme ikimuistoisinta matkaa: Kuala Lumpurin puolen vuoden vaihto-opiskelu yliopistossa, Maltan kesän työharjoittelu viiden tähden hotellissa sekä viimeisin matkani, jossa lähdin reppureissulle Kaakkois-Aasiaan töistä irtisanoutuneena.

Tajusin muuten, etten oo kirjoittanut yhtään omaa juttua Malesiaan liittyen vaikka se on yksi ikimuistoisimpia matkojani. Vietin siellä kuitenkin puolisen vuotta, joten vinkkejä ja tarinoita riittää. Pitääpäs laittaa mietintään Malesiaan liittyvät postaukset!

 

img_7939.jpg

 

3. Romanttisin matkani


Mä en kyllä mielestäni oo mitenkään erityisen romanttinen ihminen, niin tätä joutui kyllä hetken miettimään. Mieleeni tuli Jussin ja mun ensimmäinen matka, jossa oltiin pidennetyllä viikonlopulla Budapestissä. Muistan, kun vähän naureskeltiin yhdessä ravintolassa sitä, miten meidän ympärillä oli tosi romanttiset puitteet: Tonava-joki oli viiden metrin päässä, illallinen pitkän kaavan mukaan kuohuvineen fiinimmässä ravintolassa, puna-valko ruutunen pöytäliina kynttilöineen ja joenrannassa soitti mies haitarilla vähän liiankin romanttisia kappaleita. 😀

.. Ja olihan se aika romanttista katsella Baganissa auringonnousua temppeleiden ylitse.

 

Bagan

 

4. Kaunein matkani


Perhentianin saaret Malesiassa oli kyllä ehkä kaunein paikka missä oon tähän päivään mennessä ollut. Kirkasta turkoosia vettä, valkoista hiekkaa, koskematonta viidakkoa ja ainakaan tuolloin ei vielä Perhentianin saarta oltu ”pilattu” turismilla.  Saarella oli muutama tunti päivässä milloin sähköt pyöri, joten sillon piti hoitaa pois alta lämpimät suihkut, puhelimien lataukset ja vastaavat. Lisäksi täällä oli ehdottomasti kauneimmat ja parhaimmat puitteet snorklaamiseen heittämällä – snorklattiin jopa vapaana elävien haiden kanssa, tämä oli kyllä ministi pelottavaa.

 

Snorklaamaan haiden sekaan

Snorklaamaan haiden sekaan

 

5. Epäonnistunein matkani


Yksityiskohdista ei sen enempää, mutta silloinen parisuhteeni päättyi Balilla ja vietin loppuloman itsekseen Balilla ja Bangkokissa, josta lähti paluulennot takaisin Suomeen. Sen huomasin kyllä loppulomasta, että en ole kyllä mistään kulmasta yksin matkustavaa sorttia. Mites te – ennemmin yksin vai yhdessä?

bali4

6. Kallein ja edullisin matkani


En oo koskaan millään älyttömän kalliilla lomalla ollutkaan, mutta kai tähän voisi Dubain kyllä silti laittaa. Vaikka lennot olivatkin edulliset (200 euroa meno-paluu), kaikki muu olikin sitten kallista ja vähän turhankin kallista. Paitsi taksilla liikkuminen oli hyvinkin edullista Dubaissa.

En muutenkaan innostunut aivan älyttömästi Dubaista, sillä siellä haisi niin pahasti raha. Kaupunki tuntui niin keinotekoiselta, mutta silti mielestäni käymisen arvoinen kerran elämässä. Onhan sinne ne halvat lennot juuri sopivasti Suomen kylmimpinä kuukausina ja lentoaika on lyhyt.

dubai

Edulliset lomat ovatkin sitten enemmän tuttuja juttuja mulle. Opiskellessa matkailun restonomiksi Joensuussa, meidän viimeisen vuoden kurssiin kuului suunnitella opintomatka meidän itse päättämään kohteeseen, josta meidän ammattikorkeakoulu maksoi suurimman osan. Päädyttiin Islantiin vajaaksi viikoksi, joka on suhteellisen kallis maa. En muista tarkkoja summia, mutta muistaakseni maksettiin tästä matkasta noin 300-400 euroa, joka sisälsi kaiken. Hintaan kuului majoitus aivan ihanassa KEX Hostellissa, jota suosittelen suurella sydämellä! Lisäksi muun muassa kaikki aktiviteetit, lennot, oppaat ja linja-auto kuului myös hintaan. Not bad vai mitä?

7. Erikoisin matkani


Oltiin tuossa vuosia taaksepäin ystäväni kanssa kanssa Egyptissä ja tutustuttiin siellä veljeksiin,  Dubaissa asuviin sheikin poikiin. Vietettiin heidän kanssa iso osa lomastamme ja käytiin heidän kanssaan myös Luxorissa Kuninkaiden laaksossa sekä meidät kutsuttiin heidän sukulaistensa luokse illalliselle Luxorissa.

Talon naiset antoivat ruokaa lautaselle keittiön pikkuluukusta, jotka pikkupoika kiikutti olohuoneen lattialle meidän syötäviksi. Ruuat syötiin käsin ja miehet eivät kauheasti puhutelleet meille varsinaisesti, sillä oltiin naisia. Lähtöä tehdessä haluttiin ystäväni kanssa käydä keittiössä kiittämässä naisia herkullisesta ruuasta ja naiset olivatkin hyvin ihmeissään sekä alkoivat itkeä onnesta – ei heitä normaalisti kiitetä. Tuo oli kyllä erikoinen kokemus, sillä olin aina halunnut nähdä paikallisten elämää heidän kodeissaan.

 

Egypti

 

8. Aktiivisin matkani


Käytiin tuossa Vietnamin valloituksen aikana myös Pohjois-Vietnamissa Sapassa ja sen lähikylissä trekkailun merkeissä. Olisi tehnyt mieli laittaa tämä myös tuohon unohtumattomin matkani-kohtaan, sillä Pohjois-Vietnamin vuoristoiset riisipeltomaisemat olivat todella henkeäsalpaavat – ja rankat, sillä mehän käveltiin aivan tarpeeksi tuolla. Oli se kyllä silti niiden maisemien arvoista. Melkein kyynel tuli silmästä, kun rupesin muistelemaan ensimmäisen päivän jalkakipuja ja rakkuloiden määrää. Auts.

 

Sapa

 

9. Surullisin matkani


Tätä ei tarvitse kahta kertaa miettiä: Kambodžan pääkaupunki Phnom Penh. Törmättiin täällä erittäin ällöttävään ja sairaaseen asiaan, kuin lapsiprostituutio ja kaupungista löytyi myös lapsibordelleja. Niin kuvottavaa.

Samaisessa kaupungissa käytiin myös Killing Fieldeissä, joka oli tosi pysäyttävä ja surullinen. En suosittele herkkähermoisimmille tätä paikkaa, mä ainakin tihrustin itkua useampaan otteeseen.

Lisää matkoista, jotka haluaisin unohtaa voit lukea täältä, josta löytyy tarkemmin myös Phnom Penhistäkin.

 

Killing-fields

 

10. Vauhdikkain matkani


Ei tarvitse miettiä sekuntiakaan, sillä kesä Välimerellä Maltalla muuttui hyvin vauhdikkaaksi matkaksi. Luultiin, että se on enemmän sellainen rauhallinen eläkeläisten matkakohde, mutta heti ensimmäisinä päivinä tajuttiin olevamme pahasti väärässä. Selvisi nimittäin, että Malta on aivan jäätävä bilekeskus. Suunnitelmat muuttui vähän vuoden 2011 kesän suhteen.

 

valletta2

 

11. Kuumin matkani


Viime elokuussa Ranskan Riviera oli kyllä erittäin kuuma paikka! Muistan miettineeni monta kertaa, että nyt saan lämpöhalvauksen. Erityisesti Monacossa tuntui, että kuuma ilma vain seisoi ja yritti tappaa mua sekunti kerrallaan. Rakastan normaalisti lämpöä ja aurinkolomia, mutta oltiin varmaan juuri kuumimpaan aikaan Ranskan Rivieralla ja sen kyllä huomasi.

Itseasissa nyt kun rupesin miettimään, Myanmarissa Ngapali Beachilla oli kyllä myös aivan törkeän kuuma välillä. Hikoilin meressä uidessakin, sillä lämpötilat oli erittäin korkeat paikka paikoin. Sieltä olikin sitten hyvä palata pikku hiljaa takaisin Suomen pakkasiin.

 

Sanremo

 

Nonni, siinäpä olisi mun 10 + 1 erilaista matkaani – olisi tosi hauskaa, jos tekin innostuisitte aiheesta oman postauksen merkeissä! 🙂 Pystyttekö samaistumaan mun matkoihin?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ananas2go 13.2.2017 at 12:30

  Kiva idea, täytyypä miettiä, saisinko jotain kokoon!

  Yksinmatkailu ainakin on mun juttu. Kirjoitin siitä juuri: https://www.rantapallo.fi/ananas2go/2017/02/12/soolosielu/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.2.2017 at 20:13

   Kannattaa! 🙂 Mulle maksimissaan menee noi kotimaan päivämatkat ja vastaavat, mutta yhtään sen pidempää en viihtyisi pelkästään itseni kanssa. Hyvä kuitenkin, että muut kuten sinä viihdyt! 🙂

  Leave a Reply