Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minun matka-aakkoset

Näitä aina silloin tällöin tulee täällä blogimaailmassa vastaan ja musta on tosi hauskaa aina lueskella toisten ihmisten matka-aakkosia. Tämän innoittaman päätin tehdä Aurinkorasvaa ja Aloe Veeran omat matkailun aakkoset!

Kai tätä aikamoiseksi klassikokamaksi voisi sanoa ja idea on hyvinkin yksinkertainen: kirjoitan ensimmäisen matkailuun liittyvän asian, mikä juolahtaa mieleen kyseisestä aakkosesta. Samalla mä haastan juuri sut tekemään omat matka-aakkoset omaan blogiin tai jos sellaista ei ole, niin voit vaikka kommentoida aakkosiasi tähän! Kaikki käy!

A – Atlantin valtameri

Olin kolmisen vuotta sitten Islannissa ja oltiin merikalastamassa omalla laivalla Atlantin valtamerelle, joka oli kyllä kaikin puolin unohtumaton kokemus. Muistan vielä, että laivaan sai kytkeä oman Iphonen ja olin tuolloin aika ainoita, joilla sellainen oli. Näinpä nostin isoja kaloja merestä ja taustalla muistan soineeen JMSN – Something. On muuten hyvä biisi edelleenkin!

 

Islanti 1

B – Bolivia

Etelä-Amerikkaan olisi suuri hinku mulla ja Bolivia on ehdottomasti yksi niistä maista, minne on vain yksinkertaisesti pakko päästä.

C – Comino

Maltan kolmesta pääsaaresta pienin, mutta ei silti vähäisinkään. Muistan, miten vuonna 2011 vapaapäivinä töistä otettiin tosi usein päiväristeily Maltalta Cominoon Blue Lagoonille ja pompittiin veneestä suoraan mereen. Kesäonni.

D – Dalat

Vietnamilainen viini ja samalla myös kaupunki Keski-Vietnamissa. Kaupunkiin en koskaan tutustunut, mutta viiniin kylläkin.

E – Eurooppa

Niin paljon on vielä nähtävää Euroopasta, etenkin Itä-Eurooppa kiehtoo tällä hetkellä mua. Tähän mennessä Euroopassa oon tykännyt eniten Ranskan Rivierasta, Berliinistä ja Budapestistä. Kaikki vielä niiiin erilaisia kohteita!

kreuzberg

F – Faarao

Muistan tosi selvästi, kun nuorempana aina äidin kanssa mietiskeltiin, minne olisi kiva matkustaa. Monesti tultiin samaan tulokseen: Egypti, pyramidit ja mielenkiintoinen pitkä historia kiinnosti meitä molempia. Todellisuudessa eihän meillä ollut varaa kuin mielikuvitusmatkoihin. Vuodet on vierineet ja vain minä olen käynyt Egyptissä. Olisi kyllä hauska joku kaunis päivä viedä äiti vielä eläkepäivinään maahan, jota kuninkaalliset faaraot ovat johtaneet.

G – Gay-matkailu

En kyllä edes tiedä miksi tää tuli mulle ensimmäisenä mieleen. Mieleen juolahti parin vuoden takaa Barcelonan reissu, jonka aikana käytiin kahtena eri päivänä alle tunnin junamatkan päässä olevassa Sitges-kaupungissa, joka oli kyllä gay-matkailijoiden suosiossa erittäin vahvasti. Tunsin jopa oloni välillä vähemmistöksi tässä kaupungissa – suuri suositus muuten rannoille, paljon kivemmat kuin Barcelonassa!

H – Huumeet

Ei kävisi itselläni mielessäkään kokeilla tällaisia matkoilla – ei sillä, ei kyllä käy täällä Suomessakaan.

I – Istanbul

Kaupunki, jossa erityisesti vuosia taaksepäin halusin matkustaa kovasti. Valitettavasti mun mielikuviin on vaikuttanut tosi paljon Istanbulin levottomuudet, eikä mulla oo lähellekään niin suurta hinkua enää Istanbuliin. Ei sillä, ettenkö uskaltaisi mennä tai että pelkäisin koko ajan siellä, että jotain tapahtuu. Mun mielestä matkailua ja mahdollisia levottomuuksia ei pidä pelätä, ihan yhtä hyvin täällä kotonakin voi jotain ikävää sattua.

J – Jokamiehenoikeudet

Kotimaan matkailua harjoittaessa on hyvä muistaa jokamiehenoikeudet loppukesästä! Nimimerkillä monta kertaa mökkireissuilla ollessani mustikoita oon kantanut litrakaupalla kotiin. Viimeksi tänään tein herkullisen smoothien jokamiehenoikeuksilla kerätyistä Pykäläsaaren mustikoistani.

Koli

K – Karibia

Karibian rantaparatiisit kuuluvat myös unelmiini, jonne on joskus päästävä. Samaan aikaan Karibian kanssa mulle pompsahti mieleen Kalajoki ja se Jukujukumaan mainos, mikä soi telkkarissa / radiossa aina. ”Juku juku juku, nyt lähti koko suku aurinkorannalle Kalajoen suuntaan” – tai jotain sinne päin.

L – Lammassaari

Yksi mun suosikki paikkojani Helsingissä, niin kaunista ainakin kesäaikaan. En itseasissa oo käynyt siellä talvella, voisipa joku päivä käydä tarkastamassa, miltä Lammassaari näyttää talvisin.

Lammassaari

M – Monaco

Olin viime kesänä Monacossa, Monte Carlossa ja mun on kyllä pakko myöntää, että kaupunki ei sytyttänyt mua oikeastaan millään tavalla. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että meni yksi päivä hukkaan Ranskan Rivieran lomaltani.

N – Ngapali Beach

Olin vuosia haaveillut matkustavani Myanmariin ja vihdoinki 2016 vuoden lopulla pääsin Myanmariin! Sain yliviivattua yhden kohteen mun bucket listiltäni. Ngapali Beach oli kyllä aivan ihana rantakohde Myanmarissa, jota voin suositella kaikille hyvällä omalla tunnolla.

kookos

O – Omenat

Omenat, banaanit, mansikat ja kaikki muut värikkäät hedelmät ja kasvikset on mun lemppari kuvauskohteita matkoillani, sillä rakastan käydä paikallisten ruokamarketeilla. Musta on ihanaa nähdä, miten ja mitä paikalliset syövät. Lisäksi on hauskaa löytää outoja ruokajuttuja ja kummaksua niitä.

Antibes

Antibes

P – Passi

Ilman tätähän sitä ei oikein matkustaa voisi. Mua harmitti aivan julmetusti, kun jouduin viime syksynä hommaamaan uuden passin, sillä mun aikaisemmassa passissa oli iso läjä erilaisia viisumeita ja leimoja – ikäänkuin passin sivut olivat matkapäiväkirjani. Nyt on uusi kirja elämässä ja toivottavasti se täyttyy yhtä tiuhaan tahtiin kuin edeltäjänsä.

Q – Qatar

Maa minne en haluaisi mielellään matkustaa. Qatar on ollut niin pahasti uutisten otsikoissa negatiiviseen sävyyn: jalkapallon MM-kisoja varten oleva rakennusbuumi orjatyövoimalla ja heidän hengillään.

R – Ranska

Tästä tuli itseasiassa kaksi juttua mieleen: oon opiskellut yhden kurssin ranskan kieltä ja olin aivan surkea siinä, nyt en siis liioittele yhtään. Lisäksi ennen en ollut kovinkaan kiinnostunut matkustamaan Ranskaan, kunnes Mondo-lehdessä oli viime keväänä useamman sivun juttu Ranskan Rivierasta ja sillon saatiin poikaystäväni kanssa ajatus matkustaa kesällä Ranskaan – ja ihanahan se Riviera oli!

Oispa mun kotikatu myös tällänen!

S – Seksiturismi

Viime kerralla Bangkokissa tutustuin seksiturismiin, sillä vierailin Nanassa – paikkaa nimitettiin aikuisten leikkikenttänä. Sanotaanko, että hyvin hmm – mielenkiintoinen kokemus, mutta ei mulla kyllä varsinaisesti hinkua tissibaareihin toista kertaa ole.

T – Tukholma

Kaupunki, jossa mun on vain yksinkertaisesti pakko päästä käymään lähiaikoina. Mulle on tullut kauhea pakkomielle tästä, sillä en ole koskaan käynyt Ruotsissa ja nyt asiaan on tehtävä muutos. Nopeasti!

U – Ubud

Kirjoitin juuri kohdeoppaan tänne blogiin Balista ja siinä samalla fiilistelin paljon sohvalla kuvien kautta Ubudia ja menneitä matkoja Balilla, ehdottomasti yksi parhaimpia käyntikohteita Balilla!

Nämä maisemat Julia Roberts teki tutuksi Ubudin läheltä

Nämä maisemat Julia Roberts teki tutuksi Ubudin läheltä

V – Vaihto-opiskelu

Yksi elämäni parhaimpia päätöksiä oli lähteä opiskelemaan aikoinaan matkailun restonomiksi, sillä ilman sitä en olisi päässyt vaihtoon Kuala Lumpuriin, Malesiaan. Hieno maa, hieno luonto, hieno kulttuuri!

W – W-district

Bangkokissa Sukhumvitin alueella oleva sisäpiha, jossa on paljon erilaisia ruokakojuja / street foodia. Törkeän hyvää ruokaa, kannattaa käydä!

X – X-ray 

Silloin kuin lähdin vaihtoon Malesiaan ja ennakkoon oli valmisteluita tosi paljon. Terveydellisiä selvityksiä piti tehdä paljon – muun muassa meidän piti röntgenkuvata meidän keuhkot ja olin silloin ihan ihmeissäni sanasta x-ray – whaaat, mitää tää oikein meinaa? Kaikesta sitä oppiikin uusia sanoja varastoon.

Y – Yhdistyneet Arabiemiraatit

Aikalailla vuosi sitten tuli käytyä vajaa kaksi viikkoa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Dubai oli ihan mainio kohde lähteä pois kylmää Suomea, mutta ehkä minulle sellainen vain kerran elämässä kohde. Ei välttämättömyyttä päästä takaisin, vaikka kaupunki oli kyllä ihan kiva.

dubai

Z – Zoo

En tykkää eläinpuistoista, musta on vaan surullista nähdä, miten ahtaasti eläimet ovat. Näinpä vältän näitä nykyisin matkoillani, ennen kävin eläintarhoissa matkoilla – sitten tajusin, että siitä tulee vain huono mieli mulle. Miksi vapaaehtoisesti aiheuttaa itselleen paha mieli ja tukea tuollaista toimintaa?

Å – Åland

Tehtiin koulussa iso tehtävä Ahvenanmaan matkailusta aikoinaan ja silloin tuli sellainen hinku, että sinne on joskus päästävä pyöräretkelle. Edelleen tämä pyöräretki on mun to do-listalla!

Ä – Äiti

Mulla ei muuten tuottaisi ongelmaa olla vaikkapa vuosia matkoilla poissa Suomesta, paitsi ikävä äitiä kohtaan aivan varmasti kasvaisi liian suureksi. Tai se, että pohtisin äitini terveydentilaa ja sitä, onko hänellä kaikki hyvin.

Ö – Ötökät

Maailmalla kohtaa kyllä mitä oudoimpia ötököitä: Borneossa kohtasin sademetsässä pystyasennossa pomppivaan ”kastematoon” tai johonkin hyvin samanlaiseen. Lisäksi tää mato otti välillä tosi pitkiä hyppyjä ja saattoi hypätä jopa seuruettani päin – yhdellä tämä mato tarttui kenkään kuin iilimato. Yök.

Mites sun aakkoset menee? Haastan sut tekemään omat matkailun aakkoset tai jos oot tehnyt tämän jo, niin päivitä vuoden 2017 aakkoset! 🙂

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply neldasofia 6.2.2017 at 15:46

    Oi tää oliki hauska, pitääki ottaa haaste vastaan ! 😀 Pakko ihan kopioida toi x-ray kohta, niin hauska juttu siitä. Thaimaassa kun kävi köpelösti ja käsi meni murskaks niin käväsin ottamassa siellä paikallisella lääkärillä röngtenkuvan ja oli kyllä niin alkeellisen hauskaa kun kuva otettiin ja tämän jälkeen tuulettimen edessä kuivateltiin minä ja lääkäri yhessä tuota kuvaa kuivaksi, jotta siitä näkisi jotain 😀 eipähä oo tullu suomessa tätä tehtyä mutta ainaki muistaa ton ikuisesti ! 😀

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.2.2017 at 19:44

      Ota ihmeessä! 🙂 Haha aikamoinen lääkärikäynti ollut sulla. Siinä sitä on varmaan vähän ollut hymyssä pitämistä kun oot lääkärin kanssa yhessä tuuletellu röntgenkuvia kuivaksi. 😀

    Leave a Reply