Makumatka maailmalle!

Ruoka. Yksi asia minkä takia esimerkiksi rakastan matkailua, on ruoka. Matkoilla on ihana löytää uusia makuelämyksiä ja parhaimmillaan inspiroitua niistä myös kotonakin. En ehkä niinkään ole sellainen fine dining-tyyppi vaan ennemmin tykkään street foodista ja autenttisista paikallisten ravintoloista, jos noista ruokailijatyypeistä pitäisi päättää. Totta kai välillä on kiva lähteä syömään vähän hienommin, mutta minkäs sitä omalle ruokamaulleen voi!

Maailmalla yksi hyvä asia on siinä, että ei tarvitse itse murehtia ruuanlaitosta. Ainakaan usein – riippuen tilanteesta, miten majoittuu ja kuinka kauan. Yleisesti kuitenkin 99,9 prosenttisesti tulee syötyä muiden valmistavaa ruokaa ja se on okei mulle! Totta kai välillä pitää miettiä vähän terveellisyyttä ja ei kehtaa joka aterialla popsia kauheita kaloripommeja.

Lyhyehköillä lomilla en kyllä jaksa tällaisesta välittää, mutta jos viime reissulla reilun kahden kuukauden aikana en olisi miettinyt ollenkaan mitä suuhuni laitoin, olisin palannut varmaan tuplakokoisena takaisin. Miten teillä menee matkoilla – pysyttekö niin sanotusti jokseenkin ruodussa vai lähteekö sokka irti kokonaan?

Se on kyllä pakko sanoa, että seafood on hetken kyllä pannassa mulla, sillä Myanmarissa Ngapali Beachilla ei oikein muita vaihtoehtoja ollut ja olen saavuttanut seafood-överit. Lisäksi koko Kaakkois-Aasian reppureissullani sain kolme (!!!) ruokamyrkytystä – todennäköisesti juuri seafoodista. Tämän takia ei kiitos hetkeksi mereneläville. Paitsi no scampeissa voin tehdä poikkeuksen, ne on mun heikko kohta!

Jo pelkästään ihan Suomessa saa erittäin hyviä ruokakokemuksia ja täällä on on paljon paikkoja, mitä voisi suositella esimerkiksi turisteille. Ensi viikolla Helsinkiin saapuu Vietnamista Huesta yksi tyttö vaihto-opiskelijaksi tänne, joka oli Jussin koulukavereita – mikä on teidän mielestä paras ravintola Helsingissä, joka kuvaisi parhaiten suomalaista keittiötä?Nyt kun Helsinkiin päästiin, niin tässä olisi muutamat omat Helsinki-herkkuni:

 

View this post on Instagram

5/5 ?#skifferrestaurant #foodgasm

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

View this post on Instagram

? #foodporn

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Voisin elää pelkillä burgereilla – oi miksi niiden pitää olla niin epäterveellisiä ettei niitä voi syödä joka päivä? Tämän takia tulee hyvin usein ravintolassa valittua hampurilainen ja se vaikuttaa myös monesti meidän ravintolan valintaan. Oon monesti kauhistellut, että mitähän siitä tulisi, jos ja kun matkustan Yhdysvaltoihin. Burgereiden luvattuun maahan, o-ou.

En olisi ikinä uskonut tätä, mutta Vietnamista Da Nangista löytyi reippaasti paras burgeri Aasiasta. Heittämällä. Käviskö teillä ensimmäisenä mielessä, että Aasian paras burgeri löytyy Vietnamista? Ei minullakaan olisi käynyt aluksi.

 

 

.. Ja laitetaas vielä muutama hamppariorgasmi-kuva vielä tähän tuon Da Nangin herkkuhampparin lisäksi:

 

View this post on Instagram

Rehveillä ?? #foodporn

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

View this post on Instagram

5/5 ??? #craftbeerhelsinki

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Seuraavaksi lähdetään sitten makumatkalle ympäri maapalloa! Mun suosikkikeittiöt on muun muassa afganistanilainen, nepalilainen ja vietnamilainen. Ruoka, mitä mulla on eniten jäänyt ikävä Vietnamissa on heittämällä Lien Hoa-vegeravintolan törkeän hyvä tofu-hotpotti! Toi oli niin hyvää, että voi jeesus. Voisin matkustaa pelkästään tuon ruuan takia Hueen. NAM! Yleisestikin vietnamilainen keittiö yllätti mut täysin – etenkin sillä, miten hyvää vegeruokaa sieltä saikaan. Pari kertaa kävi mielessä jopa, että voisin siirtyä täysin lihattomaan ruokavalioon. Lisää vietnamilaisesta keittiöstä voit lukea täältä.

 

View this post on Instagram

#budapest ?

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

View this post on Instagram

#tallinn #clayhills #fishandchips

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Ai kamala, että tuli nälkä tätä kirjoittaessa. Mikä annos näyttää olevan eniten teidän suuhun menevän näköinen? Mä valitsen matkoilla hyvin usein spontaanisti kiertelemällä ruokapaikan, mutta kyllä silti käytän esimerkiksi Lonely Planetia tai Tripadvisoria apuna. Varsinkin noiden parhaiten burgereiden paikantamiseen.

Ruokataivas mulle ehdottomasti matkoilla on jonkin sortin food marketit, missä on paljon erilaisia kojuja. Näissä pääsee maistelemaan useita annoksia – ollaan siis Jussin kanssa keksitty täydellinen taktiikka: otetaan puoliksi paljon annoksia, niin jaksetaan maistaa useampaa laatua. Nerokasta!

Ootteko te enemmän matkoilla sellaisia, että etsitte laadukkaita ja arvostettuja makuelämyksiä esimerkiksi Michelin-ravintoloista vai kuulutteko samaan kastiin mun kanssa? Ja sitten vielä tällainen, että jos tiedätte jonkun salaisen burgertaivaan Helsingistä – paljastakaa se mulle. Näin herkullisiin ruokatunnelmiin on hyvä lopettaa – nyt rupeen tutustumaan muiden Instagram Travel Thursday-juttuihin.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat SkimbacoTravellover ja Muru Mou.

Instagram-travel-thursday-150x150

Veera

Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Terhi / Muru Mou 2.2.2017 at 13:34

    No onpas herkullisia ruokakuvia! Nälkä ihan tuli 🙂 Minäkin tykkään fine diningia enemmän katuruosta ja food marketeista, vaikka toisinaan on kyllä kiva syödä fiinimminkin. Viikon, parin reissuilla en ajattele mitä syön, mutta olen huomannut, että esimerkiksi Etelä-Euroopan maissa syön yleensä terveellisemmin ja vähemmän kuin kotona, joten siinä mielessä ei ole ollutkaan tarvetta tarkkailla lomasyömisiäni. Mutta muutaman kuukauden Kaakkois-Aasian reissulla lähti vähän homma lapasesta ja palasin kotiin jokunen kilo pulskempana – kiitos superrasvaisten curryjen 😀

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.2.2017 at 17:34

      Kiitos Terhi! 🙂 Se on kyllä totta, välillä on toki kivempi syödä fiinimmin ja pitkän kaavan mukaan. Aika jännä, osaatko yhtään sanoa mihin tuo perustuu, että Etelä-Euroopassa syöt terveellisemmin vai onko se sellainen ajattelematon vahinko?

      Haha, joo tiedän tunteen. Itselläkin lähti vähän käsistä syömisen kanssa Kaakkois-Aasiassa parin kuukauden ajan. Nyt niitä kertyneitä kiloja kovasti poltellaan täällä – nimimerkillä juuri jumpasta hikisenä kotiutunut. 😀

  • Reply Heidi / Auringon alla 2.2.2017 at 16:47

    Ah, ruoka on heikkouteni! Ja siis hyvä ruoka, ja sitähän löytyy ympäri maailmaa 🙂 Juuri edellisellä lomalla herkuteltiin Vietnamissa (ja Hongkongissa), sitä edellisellä New Yorkissa. Me suositaan kans katuruokaa ja simppeleitä, edullisia juttuja, todella harvoin mennään kovin fiinisti syömään. Ja burgerit on yksi suosikeista myös täällä, sen kyllä huomaa aina Jenkki-reissuilla. Vaikka tuleekin vedettyä koko loma sen enempää miettimättä, on lomat yleensä tällaiselle toimistotyöläiselle paljon kuluttavampia kuin arki, sillä kävelyä tulee yleensä aamusta iltaan, ja jos on vielä kuuma ilmasto, niin se vähintään poistaa itselle tyypillisen turvotuksen 🙂

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.2.2017 at 17:38

      Se on kyllä onni, että sitä hyvää ruokaa löytyy ympäri maailmaa! Kyllä matkailu avartaa ja tulee maistettua täysin uusia makuelämyksiä. Ihanaa, että meitä muitakin burgerilla herkuttelijoita löytyy! Musta tuntuu, että välillä oon ihan yksinäni hampurilaisteni kanssa. Toi on kyllä hyvä pointti, että lomalla on tavallaan kuluttavampaa, pystyy hyvällä omatunnolla syömään. Ellei nyt ihan totaalisella löhölomalla oo :’D

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 2.2.2017 at 18:15

    Mä päädyn usein reissussa syömään sellaisiin helppoihin paikkoihin, yleensä en jaksa nähdä vaivaa sen parhaan ruokaelämyksen metsästämiseen – joskus ehkä kannattaisi. Paikallisia ruokia kyllä yleensä maistelen ja yritän olla ennakkoluuloton. Onhan ruoka aina iso osa elämystä.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.2.2017 at 19:05

      Joo hyvin usein mäkin päädyn samaan taktiikkaan ja silloinkin voi helposti löytää vaikka mitä ihanuuksia! Sitten kun tekee mieli jotain spesiaalia, kaivelin erilaisia suosituksia. 🙂 Toi on kyllä hyvä pointti toi ennakkoluulottomana maisteleminen, pitäisi itsekin yrittää sellaista enemmän.

  • Reply Kohteena maailma / Rami 4.2.2017 at 23:43

    Mieletöntä ruokatykitystä! Itse syön mieluiten joko gastropubeissa tai sitten fine dining ravintoloissa, jos hinta/laatu on kohdallaan. Mutta gastropubit on mun juttu, ja tietty onhan niitäkin esim. New Yorkissa ihan Michelin tähtiä saaneita kuten The Spotted Pig ja The Breslin, jotka on muuten samojen omistajien. The Spotted Pigistä tuli blogiinkin kirjoitettua:

    Helsingistä kun kysyit burgeripaikkoja, niin onko Il Birrificio tuttu Punavuoresta? Jos ei, niin siinä käymisen arvoinen gastropub niin juomalta kuin ruualta 🙂 http://kohteenamaailma.fi/amerikka/spotted-pig/

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.2.2017 at 11:06

      Kiitti Rami! Oi luoja näyttipä hyvillä tuon sun gastropubin ruoka – mikä burgeri! Oliks noi ihan ranskalaisia, mitä tossa kuvassa oli vai jotain muuta?

      Joo on tuttu paikka Il Birrificio, siellä tosin ei oo hetkeen tullu käytyä. Sinne siis vois kyllä joku päivä mennä! Kiitti muistutuksesta.

      • Reply Kohteena maailma / Rami 6.2.2017 at 09:05

        Oli nuo ranskalaisia, parhaimpia mitä ikinä syönyt. Muoto oli mielenkiintoinen, maku suorastaa suussa sulava. Mausteena suolaa ja rosmariiniä. Mahtava paikka, sopivan rento ja erinomainen palvelu. Yksi työntekijöistä tuli kertoon meille mihin baareihin kannattaa mennä maisteleen pienpanimo-oluita ja oli muutenkin aikaa jutella tarjoilun lomassa – takuuvarmasti uusiksi seuraavalla New Yorkin reissulla The Spotted Pigiin.

        • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.2.2017 at 09:27

          Onpas kyllä jännän näköisiä, en oo koskaan törmännyt tuollaisiin ranskalaisiin. Oli varmaan mukavan rapsakoita! 🙂 Pitää painaa mieleen tää paikka, sillä New York on toivottavasti tämän vuoden matkasuunnitelmissa.

  • Reply Susanna 5.2.2017 at 02:21

    Hyvältä näyttää etenkin nuo ekojen kuvien ruuat!

    niin vuosi sitten matkailin kesällä todella paljon Välimeren maissa ja tuli syötyä paljon pikaruokaa. Löysin ihmeen paljon jokapuolelta aasialaisia ruokapaikkoja ja tykästyin oikeen kunnolla niihin ruokiin. Aikaisemmin jo löysin edullista sushia Wienissä. Mutta niin, matkoilla on liian helppo vaikka ostaa suklaata kuin joku kallis ja terveellinen ruoka koska salaateista yms. usein kiskotaan Euroopassa. Se on oikeasti tosi harmi että kaikki makea ja rasvainen on halpaa melkein joka puolella ja terveysruuat kalliita. Sillä tavoin ei jätetä vaikkapa matkoilla kauheasti vaihtoehtoja turisteille ellei laita menemään suuria summia ruokaan. Pitsoja tykkäsin ennen ostaa matkoilla mutta viime kesänä se loppui siihen kun sain joka kerta palaneen pitsan Gardalla ja Milanossa, kun taas Roomassa sai oikeasti hyviä pitsoja. Pastaruokia ostan kanssa mielelläni, mutta en haluaisi maksaa annoksesta 10-20e, paitsi sairaana ollessa maksoin kerran liikaa miniannoksesta

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.2.2017 at 11:10

      Oi kiitoksia paljon Susanna, hyviä ne kyllä olikin!

      Joo ton oon huomannut kanssa, että hirmu usein terveellisestä vaihtoehdosta kuten juuri salaateista, joutuu maksamaan enemmän. Juuri tällä viikolla kävin ravintolassa ja meinasin tilata salaattia, sitte vaihdoin neljä euroa edullisempaan ja ei niin terveelliseen ruokaan.

      Sääli sinänsä, että ihmiset ns. pakotetaan pizzaan, pastaan ja vastaaviin. Tuo oli kyllä hyvä pointti!

  • Reply Travelloverin Annika 5.2.2017 at 13:43

    Näitä katsoessa voisi kuvitella sinun olevan intohimoinen ruokamatkailija. 🙂 Julkaisen itse harvoin ruokakuvia, koska ne näyttävät jotenkin aina niin tylsiltä. Ehkä se johtuu vain valitsemistani annoksista. 🙂 Olen itse huono erityisesti etsimään jotain tiettyä ruokapaikkaa, josta olisin lukenut. Kun tulee nälkä, on löydettävä ruokaa. Mutta valinta voi olla joskus vaikeaa. Pitkään luulin olevani kaikkiruokainen, mutta mitäö enemmän matkustan, sitä enemmän olen saanut huomata, että ei kaikki todellakaan tipu.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.2.2017 at 22:05

      Nojjoo – pakko kyllä myöntää, että vähän mussa on sellaista ruokamatkailijan vikaa. Aina en kyllä siis todellakaan jaksa nähdä kummempaa vaivaa, vaan menen sinne mikä eteen tulee. Se ei tosin oo aina helppoa, mun poikaystävällä meinaa monta kertaa mennä hermot, kun en heti kelpuuta ensimmäisiä vaihtoehtoja. :’D

      Voin kyllä ihan täysin samaistua suhun Annika – mäkin luulin ennen, että olen kaikkiruokainen. Toisin siinä on näköjään silti käynyt. Kai sitä on osannut tulla vaativammaksi?

  • Reply Héléna @ Chez Héléna 5.2.2017 at 21:40

    Voi jestas miten ihania ruokakuvia! Näitä katsellessa tulee nälkä. Minunkin lempparikeittiöni muuten on vietnamilainen. On harmi, ettei täältä Etelä-Ranskasta saa kunnon aasialaista ruokaa oikein ollenkaan.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.2.2017 at 22:07

      Oi ihanaa, kiitos Helena! 🙂 Vietnamilainen keittiö on kyllä niin hyvä, ihanan raikasta ja tuoretta ruokaa! Nyt kun sanoit tuon, niin eipäs kyllä itselläkään oikein pistänyt silmään Etelä-Ranskassa aasialaisen keittiön ravintoloita. Teillä on kaikkea muuta herkullista onneksi siellä.

    Vastaa käyttäjälle Terhi / Muru Mou Cancel Reply