Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jos jotain voisin unohtaa – mitä sinä unohtaisit matkoiltasi?

Hyvin usein sitä tulee hehkutettua, miten joku matkakohde on ollut niin ihana tai miten joku matkakohde on jäänyt mieleen – positiivisesti. Välillä kuitenkin kaikki ei mene niinkuin olisi suunnitellut tai toivonut  ja pettymyksiä syntyy.

Mä oon mielestäni ollut suhteellisen onnekas, sillä mitään aivan hirveitä juttuja en onneksi ole joutunut kokemaan tai sitten oon ajattelen positiivisuuden kautta? Päätin listata ylös asioita, mitkä on ollut hirveintä ikinä matkojeni varrella. Olisi hauskaa, jos tekin innostuisitte asiasta ja kertoisitte omia hirveyksiänne vaikkapa kommentoimalla tähän postaukseen tai kirjoittamalla oman.

1. Hirvein majoituspaikka ikinä 


Pakko kyllä myöntää, että oon ollu kyllä kaiken maailman kirppukasoissa ja läävissä välillä. Harvoin tulee nautittua erityisen laadukkaista majoituksista, varsinkaan ennen. Onkohan sitä tullut mukavuudenhaluiseksi? No mutta, läävä mitä en suosittele edes Donald Trumpille löytyy Kambodžan pääkaupungista Phnom Penhistä.

Phnom Penh on tullut tutuksi maailmalla myös hyvin negatiivisessa ja aivan järkyttävän hirveässä asiassa: lapsiprostituutiossa. Epäiltiin asiaa vähän, ennen kuin matkustettiin kohteeseen. No, jouduttiin kyllä hyvin nopeasti perumaan ajatuksemme, sillä ajateltiin ettei sellaista oikeasti voi olla ja voin kertoa, että valitettavasti voi olla. Kaupungista voit ”löytää” jopa lapsibordelleja. Ajattelin itseasiassa kirjoittaa aiheesta lisää ihan omana juttuna.

Miten tää liittyy meidän majoituspaikkaan? No, me vahingossa otettiin sellainen hotelli itsellemme, missä nähtävästi tapahtui lapsiprostituutiota ja ihan tavallistakin prostituutiota. Ympäri hotellia oli kyllä erilaisia kylttejä, jossa luki selkeästi ”no child sex”. Aluksi oltiin tästä, että öö mikähän sääntö tämä tällainen on tai miten joku on voinut edes keksiä laittaa tällaisen säännön. Hälytyskellojen olisi pitänyt soida – meidän olisi pitänyt välittömästi vaihtaa hotellia. Hetken hotellin menoa tarkkailtua tajuttiin illalla/yöllä, että oltiin ainoat tavalliset asiakkaat ja muuten asiakkaina oli paikallisia, kiinalaisia, japanilaisia ja länsimaalaisia miesturisteja – heidän seuranaan oli hyvin nuoria tyttöjä, lonkalta heittäen noin maksimissaan 12-vuotiaita, mutta tuskin sitäkään.

Mun sängyn yläpuolella oli tapettiin jämähtänyt veriset kädenjäljet, joita kyllä oli yritetty pestä kovasti. En saanut yöllä ajatuksiani pois siitä, mitä kaikkea ällöttävää, sairasta, oksettavaa ja hirveää meidän huoneessa tapahtunut. Oltiin maksettu huoneesta useampi yö, mutta aamun koittaessa pakattiin tavarat ja lähdettiin kauas tästä hirveästä hotellista.

Lapsiseksiturismi on asia, josta ei haluta kuulla, sitä ei haluta nähdä, eikä siihen haluta puuttua – ikään kuin se olisi liian pahaa ollakseen totta. Tämä on kuitenkin totisinta totta miljoonille lapsille ympäri maailman.

Ylläoleva lainaus on otettu Liian pahaa ollakseen totta-kampanjan kotisivuilta ja täältä voit lukea ohjeet siihen, miten sinun tulisi toimia, jos havaitset vastaavaa kuin minä.

Ps. Tämän postauksen artikkelikuva eli tuo mikä löytyy tuosta ensimmäisenä on Malesiasta Penangilta, joka on toisella sijalla hirveimmissä hotelleissa. Tuosta hirviömäisestä lapsiseksi-hotellista en ottanut edes kuvia, kun olin niin järkyttynyt.

2. Hirvein ravintola-annos


Muutamia vuosia taaksepäin olin entisen kämppikseni kanssa moikkaamassa mun ystävää, joka oli vaihdossa Portugalissa, Porton vieressä Espinhossa. Oltiin viettämässä iltaa Portossa ja olin aikaisempana päivänä bongannut ison terassialueen pöydästä tyttöporukan, jotka joivat sangriaa ja söivät herkullisen näköistä juustolautasta.

Seuraavana päivänä tämän juustolautasen innoittamana mentiin kyseiseen ravintolaan – tai ainakin luultiin niin, loppuvaiheessa me tajuttiin, että oltiin tultu viereiseen ravintolaan ja meidän odotukset murskaantui täysin, sillä maksettiin tästä kämäisestä ”juustolautasesta” melkein kahdeksan euroa. Siis juustot on suoraan otettu jostain valmiiksi viipaloidusta pakkauksesta ja päälle heitetty pari oliivia. Anteeksi kuvanlaatu, tää oli pakko jakaa teille silti – hirvein ravintolassa tilattu annos ikinä!

juustolautanen

 

3. Hirvein rikos, jonka uhriksi olen joutunut


Onneksi tällaisia ei pahemmin ole sattunut ja olen selvinnyt hyvin pienillä asioilla. Rikos on kuitenkin aina rikos. Egyptissä jouduin varkaan uhriksi keskellä ei mitään aavikolla huoltoasemalla matkalla Luxorista Hurghadaan. Pysähdyttiin omalla henkilöautolla huoltoasemalle ja vessasta oli loppunut vessapaperi. Näinpä menin pyytämään paperia työntekijöiltä ystävääni varten ja työntekijä tuli perässäni vessaan. Siinä hän aikansa olevinaan laskeskeli vessoja – ajattelin, että sitten hän tietää kuinka monta vessapaperirullaa hän tarvitsee.

No siinä hän esitti hyvin ystävällistä ja taputteli mua olkapäälle jostain kumman syystä. Eikä edes tuonut sitä vessapaperia ikinä. Lähdettiin sitten jatkamaan matkaa ja vasta meidän hotellilla tajusin, että mun puhelin on kadonnut laukusta. Eikä tässä ole mitään, ei siis mitään muuta vaihtoehtoa kuin se huoltamon tyyppi. Ennen huoltamolle menoa näpräsin juuri puhelinta ja seuraavan kerran etsin sitä Hurghadassa. Eli ainoa ihmiskontakti oli tuo tyyppi huoltoasemalla ja siinä minun selkääni taputellessa se sen puhelimen varasti.

Voitte kuvitella, että miten pakkomielteinen olen nykyisin mun omaisuudesta. Mun on koko ajan oltava hyvin tietoinen matkoillani, siitä missä mun rahapussi ja puhelin. Saatan tarkastaa asian puolen tunnin sisään parhaimmillaan useita kertoja.

 

Tässä mä oon vielä ihan täysin tietämätön, että kohta mulla ei enää ole Iphonea.

Tässä mä oon vielä ihan täysin tietämätön, että kohta mulla ei enää ole Iphonea.

 

4. Hirvein idea ikinä lähteä reissuun huonolla varustuksella


Pari kesää sitten saatiin kaverini kanssa loistava idea, että lähdetään Hankoon telttailemaan ja pyöräilemään. No, otettiin pyöräpaikat junaan ja käytiin ostamassa telttailuvälineitä. Pieni vinkki: aina ei kannata säästää. Nimittäin ostettiin halvin ja hirvein mahdollinen retkipatja ja makuupussi – yhteensä taisi maksaa 10 euroa. Tarkemmin katsottaessa huomattiin, että meidän välineet olivat kantoi nimeä ”festival kit” eli laatuun ei kyllä oltu panostettu missään muotoa. Mukava oli nukkua kantojen, käpyjen, kivien, juurien päällä puolen millin paksuisella retkipatjalla.

Toinen hirveä idea oli lähteä pyöräretkellä omalla pyörällä, joka on niin tarkoitettu sunnuntai-ajeluita varten kaupunkiin. Epämiellyttävä satula, ei vaihteita – ei mitään mukavuuksia. Voin sanoa, että kun kolme päivää ajat pyörällä ympäri Hankoa – alkaa takapuolessa tuntumaan hirveältä.

 

Eikö ookki hyvät pyörät kunnon pyöräretkeä varten?

Eikö ookki hyvät pyörät kunnon pyöräretkeä varten?

 

5. Hirvein uima-allas


En kyllä olisi joskus uskonut, että tällaista lausetta musta lähtisi. Dubaissa oli pakko perua sanat, sillä inhosin meidän hotellin uima-allasta ja se allas kuitenkin oli isosti vaikuttanut meidän hotellin valintaan.

Itseasiassa hotellin altaan puitteissa ei ollut mitään vikaa, se oli oikein kiva. Hotellin asukkailla ainakin tuona aikana oli ihan jäätävän tyhmä  ja hirveä idea: ennen kuin he menivät aamupalalle tai takaisin nukkumaan, he kävivät heittämässä pyyhkeet ja jotain satunnaisia tavaroita aurinkotuoleille vähän niinkuin varaukseksi. Eikä tässäkään olisi vielä ollut mitään vikaa sinänsä, mutta kun he saattoivat tulla vasta puolen päivän jälkeen aurinkotuoleihin.

Oli todella raivostuttavaa maata tyyliin lattialla, kun noin viisitoista tuolia oli täysin käyttämättä – erityisesti kun altaalla yhteensä oli ehkä sellainen kaksikymmentä aurinkotuolia. Älytön idea tuollainen.

 

dubai

 

6. Hirvein lento


Meillä oli edessä Helsinki – Pariisi – Hong Kong – Jakarta lennot yhdellä lipulla vaihtoineen kohti meidän määränpäätä Balia. Oltiin ostettu vielä erikseen Jakarta – Denpasar lennot siinä toivossa, että ehdittäisiin vielä niihin. Jonkun korvaan tää vaihtojen määrä saattaa kuulostaa aika hardcorelta?

Meillä oli alunperin jo tosi lyhyet vaihtoajat lentokentillä ja meidän epäonneksi Pariisin kone lähti myöhässä siten, että meillä oli viisitoista minuuttia aikaa vaihtaa kone Hong Kongissa. Jos teistä kukaan on koskaan käynyt Hong Kongin lentokentällä – saatatte muistaa, että se on ihan hemmetin iso ja lentokentän sisällä kulkee juniakin. Lentoemäntä onneksi oli vastassa meitä Hong Kongissa ja juostiin meidän tavaroiden kanssa ympäri lentokenttää, otettiin jopa juna ja ehdittiin jollain kumman ihmeellä koneeseen. Voin sanoa, että sykkeet oli korkeammalla kuin mikään lentokone, missä oon koskaan lentänyt.

Jakartassa meillä oli jatkolento halpalentoyhtiöiden terminaalissa eli taksimatkan päässä siitä, mihin saavuttiin. Aikaa koneen lähtöön oli vajaa tunti – tämä ei onneksi teettänyt ongelmaa meille, sillä  kyseiset lentokentät oli tuttuja meille ja ehdittiin helposti lentokoneeseen. Miten tää on mahdollista? Siksi, koska meidän matkatavarat jäi Hong Kongiin myöhästymisten takia ja meidän ei tarvinnut odottaa matkalaukkuja ja check-in oli tehty etukäteen. Eikä niitä matkatavaroita ollut, mitkä olisi pitänyt laittaa ruumaan tiettyyn aikaan mennessä.

Eipä siinä sitten – Suomessahan oli talvi, kun lähdettiin reissuun ja meidän vaatetus oli sen mukainen. Nopeasti tärkeimmät asiat Kutalta, jossa meidän piti odotella meidän matkatavaroiden saapuminen. Kolme päivää odoteltiin niitä, mutta eipä siinä mitään: hymy oli silti herkässä Balin takia, vaikka takana olikin hirvein lento ikinä.

 

Vaatteet on Hong Kongissa, mutta ei haittaa koska Bali

Vaatteet on Hong Kongissa, mutta ei haittaa koska Bali

 

7. Hirvein luonnonroskaaminen mitä olen nähnyt


Vietnam on yksi maailman suurimmista roskaajista ja sen huomasin useampaan otteeseen. Hirveintä oli kuitenkin se, että Pohjois-Vietnamin trekkausretkellä näin, kun paikallinen vanhempi nainen kippasi ison laatikollisen roskia sillalta jokeen. Poissa silmistä, poissa mielestä?

Olin juuri ottamassa sillasta kuvaa, kun nainen kippasi roskat jokeen. Olin aivan hirveän järkyttynyt asiasta. Uskomatonta, miten ihmiset ei osaa omilla teoillaan kunnioittaa luontoa.

 

North-Vietnam

 

8. Hirvein krapula ikinä, hirveimmässä mahdollisessa paikassa


Toinen hirveys joka liittyy Kambodžaan, mutta tällä kertaa syypää olen minä. Minä voin syyttää itseäni siitä, miksi minulla oli niin hirveää maan tärkeimmässä nähtävyydessä, joka on erittäin suosittu ja henkeäsalpaava Angkor Watin temppelialue. Erehdyttiin vahingossa aikaisempana iltana ottamaan yksi tai kaksi rommibuckettia liikaa shoppailun päätteeksi – kostoksi tästä koin elämäni kauheimman krapulan juuri sinä päivänä, mitä olin odottanut eniten tältä reppureissulta neljä vuotta sitten.

Sen voin kyllä sanoa, että opikseni olen tästä ottanut. En ole ikinä tämän jälkeen nauttinut alkoholia liikaa, jos seuraavana päivänä on jotain tärkeää. Haluaisin joku kerta uudestaan, sillä tuo kokemus oli yksi elämäni hirveimpiä.

 

AngkorWat

 

9. Hirvein lomasää


Vajaa kolme vuotta sitten olin Kroatiassa ja sen jälkeen olen muistanut aina pakata jotain lämmintä mukaan. Olin reilun viikon Kroatiassa keväällä / alkukesästä ja säät olivat välillä erittäin kylmiä. Ei takkia, ei kunnollisia pitkähihaisia eikä housuja ollut kuin yhdet mukana. Siinäpä sitten vietettiin viikko erittäin kylmissä olotiloissa, varsinkin kun aurinko laski.

Ostosmahdollisuudet oli tosi huonot Kroatiassa eikä siellä oikein ollut mitään mieleisiä lämpimiä vaatteita. Pakkohan sieltä oli jotain ostaa silti ja suututti käyttää rahoja vaatteisiin, mitä ei tule ikinä tämän matkan jälkeen pidettyä. Onneksi aurinko paistoi kuitenkin lähes jokaisena päivänä ja oli suhteellisen lämmintä – mitä nyt joutui välillä rannalla kääriytymään pyyhkeeseen, koska tuuli oli niin kova. Tästä eteenpäin olen aina tutkinut sääolosuhteet tarkemmin.

 

kroatia-split

 

10. Hirvein turistikohde – surullisuuden takia


Kambodžaan näköjään liittyy tosi moni mun hirveä juttu, mutta pakko puolustaa silti maata vähän: tää on edelleen yksiä mun omia suosikkikohteita missä oon käynyt. Kai sellaiset kohteet herättää tosi paljon mielipiteitä ja tunteita? Hirvein turistikohde, missä oon ikinä käynyt löytyy Phnom Penhistä.

Maalla on takanaan aivan kauhea historia, johon nyt en paneudu sen kummemmin. Jos asia jäi kuitenkin kiinnostamaan, käy lukemassa Kambodžan historiasta vaikkapa täältä.  Käytiin siis yhtenä päivänä Killing Fieldseillä, joka oli aivan hirveän surullinen paikka ja itkin tosi monta kertaa tämän päivän aikana. Paikan tarina ja historia oli niin surullinen.

 

Killing-fields

 

Siinäpä ne nyt sitten olisi, mun matkojeni hirvitykset. Tehkää te samoin ja kertokaa, mitä te unohtaisitte mielellänne. Ois hauska lukea, millaisia kokemuksia teillä on. Vai onko täällä joku ollut niin onnekas, joka ei ole koskaan kokenut mitään hirveää?

 

Veera

Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 2.2.2017 at 22:15

  Olipa mielenkiintoinen postaus ja hyvä postausidea! Siis toi hotelli, aivan järkyttävää.. 🙁 🙁

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.2.2017 at 23:40

   Hei kiitos paljon, näitä oli hauska listata! Aivan toista olikin sitten tuo hotelli, aivan hirveä paikka. Nousee karvat pystyyn jo pelkästä ajatuksesta. Harmitti ihan sikana, kun en muistanut hotellin nimeä – olisi mielenkiinnosta voinut kattoo, onko se pystyssä enää. Toivottavasti ei!

 • Reply Susanna / Matkapatonki 3.2.2017 at 22:44

  Aluksi mietin, että eihän mulle oo koskaan sattunut matkoilla mitään mieleenpainuvan kurjaa, mutta tulihan niitä huonoja kokemuksia mieleen mitä pidemmälle sun tekstiä luki. Kauhein kokemus kuitenkin kirkkaasti on hätälasku Ruotsiin matkalla Tampereelta Frankfurtiin. Istuin siiven kohdalla ja näin kuinka moottorista tulvahtivat liekit. Siinä tilanteessa ei oikein auttanut kuin itkeä ja toivoa, että hengissä selvitään. No, selvittiinhän siitä. Jos olisimme palanneet Tampereelle, en varmasti kyllä olisi noussut sinä päivänä koneeseen uudestaan!

  Huonoja säitä on myös koettu; Bulgariassa kesälomalla kävin solariumissa ruskettumassa kun viikon satoi vettä.. Ja hotellin uima-altaan parhaat tuolit varataan ennen aamupalalle menoa, kun vaihtoehtoja ei jää 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 4.2.2017 at 20:50

   Joo itelläkin oli aluks sellainen olo, että mitäs tässä on muka sattunut, mutta hyvin niitä tuli sitten mieleen pienen muistelun jälkeen.

   Ai kamala tuo siun lento! Itellä olis kyllä varmaan itku päässyt yläilmoissa. Onneksi kaikki meni hyvin kuitenkin eikä mitään sattunut. Haha hyvä tuo solarium, kävi itelläkin mielessä Kroatiassa. Hyvät lomarusketukset on saatatava! 😀

   Hei apua mikä tuo aurinkotuolien varaus on! Onko toi ihan normaali käytäntö joka puolella maailmaa hotelleissa, jossa on uima-altaat?

   • Reply Susanna / Matkapatonki 5.2.2017 at 11:40

    Aurinkotuolien varaus on mun kokemuksien mukaan ihan peruskäytäntöä ainakin pakettimatkojen hotelleissa (esim. Etelä-Euroopan turistirysät). Täytyy myöntää, että ensimmäistä kertaa tuohon törmätessä itsekin pöyristyin, mutta ei auttanut kuin toimia muiden tavalla, jos halusi hyvät auringonottopaikat (tai tuolit ylipäätään!). Ja ne tuolit tosiaan varataan sitten koko päiväksi, poistutaan välillä syömään tai kauppoihin tai ei. Suomalaisia tästä tuskin silti voi syyttää, kyllä vika on nyt pääosin muissa 😀

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.2.2017 at 12:51

     Ai on vai! Mä oon niin kokematon pakettimatkoissa, yhden kerran oon ollut vain Egyptissä pakettimatkalla ja silloin en törmänny tähän.

     Oon kyllä edelleen sitä mieltä, että aivan pöyristyttävän hölmö systeemi tollanen! Ymmärtäisin vielä, jos niitä varaillaan hetki mut et tyylii puolet päivästä tuoli on silleen, ettei se ole käytössä. Mitäs sit tapahtuis, jos vaan menisin jonkun varatulle aurinkotuolille mielenosoituksena? :’D

  Leave a Reply