Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi asiaa, joita en ole koskaan tehnyt matkalla

Oon nyt useammasta blogista lukenut ihmisten asioita, joita he eivät ole koskaan tehneet matkoillaan. Päätin tarttua tähän Täynnä tie on tarinoita-blogin Virpin hauskaan haasteeseen ja kirjoittaa ylös omat viisi kohtaa, joita en ole koskaan matkoillani tehnyt. Jotkut niistä on tietoisia valintoja ja jotkut on sellaisia, mihin haluaisin tehdä muutoksen ja pyyhkiä pois ne tältä listalta tehtyjen puolelle.

Tästä tuli mieleen se juoma- tai seurapeli ”mä en ole koskaan..” ja sainkin siitä idean, että tällä aihealueella vois olla ihan hauska tutustua uusiin tyyppeihin maailmalla. Mikä yhdistää paremmin matkailijoita kuin matkailu? Tästäpä lähtisi seuraavana mun paljastukset, mitä en oo koskaan tehnyt matkoillani:

1. En ole koskaan käynyt Ruotsissa


Jep luitte oikein, en ole koskaan käynyt meidän naapurimaassa Ruotsissa. Melkein hävettää aina myöntää tämä, mutta yksinkertaisesti ei ole tullut lähdettyä koskaan ja jostain syystä, jos oon päätynyt risteilyille – Tallinna on vienyt silloin voiton. Tein itseasiassa pienen uudenvuoden lupauksen itselleni, että tänä vuonna käyn Ruotsissa ja tämän vuoden matkahaaveissa Tukholma komeilee ensimmäisten joukossa. Täältä voit käydä lukemassa, minne kaikkialle haluaisin matkustaa tänä vuonna.

Mun äidin puolen suku on Muoniosta, Kerässiepistä ja sieltä käsin käytiin paljon nuorempana Haaparannassa Ruotsin puolella. Tätä en kyllä silti suostu laskemaan, että olisin matkustanut Ruotsiin. Vähän sama asia, jos jotkut laskee vaihtolentojen lentokentät maiksi, joissa on käynyt. Ei toimi minusta.

2. En ole koskaan tehnyt hyväntekeväisyyttä tai vapaaehtoistyötä


Tähän haluaisin tehdä muutoksen ja antaa osan ajastani matkalla muiden auttamiseen ja hyvän tekemiseen. Ehkä haluaisin auttaa erittäin huonoissa olevien ihmisten elämää tai sitten jotain eläimiin liittyvää. Ne vois olla ehkä ne mun jutut, miten haluaisin auttaa.

En tiiä, oonko sitten ollut liian itsekäs enkä ole halunnut ”tuhlata” lomastani aikaa muiden auttamiseen? En osaa sanoa oikeaa selitystä tähän, sillä onhan mulla muutamat pidemmät matkat takana ja en ole siltikään tehnyt asian eteen mitään. Halua ja tahtoa mulla on kyllä auttaa muita, joten ehkäpä ensi matkamme on se matka, kun autetaan muita!

Vietnamissa Huessa ollessani osallistuin muutamiin Jussin vaihtojuttuihin ja kävin muun muassa Hope Centerissä Huessa, jossa on lähinnä kuuroja, mykkiä, kehitysvammaisia tai liikuntarajoitteisia töissä. Lisää tästä käynnistä voit lukea täältä.

3. En ole koskaan sukeltanut


Tykkään merestä ja rannoista aivan älyttömästi, mutta samaan aikaan pelkään vettä ihan pirusti. Mulla alkaa mielikuvitus laukkaamaan tosi paljon veden alla – ihan jo pelkästään snorklatessa. Mua alkaa ahdistamaan, jos menen liian kauas rannasta tai alla on niin paljon vettä, ettei ole toivoakaan yltää pohjaan. Viimeksi tein snorklausretken Ngapali Beachilla ja sama juttu toistui siellä taas: mua alkoi ahdistamaan, että hukun sinne saaren kulmille – merenkäynti oli suhteellisen kova ja saaren rantaan tuli tosi isoja aaltoja.

Asia, mikä tähän varmasti vaikuttaa löytyy meidän perheestä. Yhdeksän vuotta sitten meidän ydinperheestä hukkui yksi sukellusharjoituksia tehdessään Suomessa. Ennen tätä olin aikamoinen vesipeto enkä pelännyt ollenkaan vettä. Nykyisin alan miettimään asioita liian pitkälle ja helposti tulee ajateltua – mitä jos? Tiedän, pitäisi päästä yli omista peloistaan.

ea50657a-196d-4440-80d6-3121ce1ceca7.jpg

4. En ole koskaan käynyt brunssilla


Brunssit on mun suosikki ruokajuttu ja voisin elää pelkästään brunsseilla! Rakastan monipuolisia ja laadukkaita brunsseja. Mun listalla on tällä hetkellä monta paikkaa, mitkä haluaisin käydä testaamassa.

Jotenkin brunssien testaaminen ei oo lähtenyt mulla matkoilla, sillä hyvin usein sellaisissa kaupungeissa missä on brunsseja, majoituksiin kuuluu valmiiksi jo aamiainen. Enkä sitten ole halunnut erikseen maksaa ”toisesta aamupalasta”. Mut tää vois olla tällainen potentiaalinen kehityskohde omassa matkailussa. Vois alkaa varailemaan sellaisia majoituksia, mihin ei kuulu aamupala.

5. En ole koskaan ollut luksuslomalla


Lainatakseni itseäni tämän blogin esittelytekstistä ”all incluvise-matkojen sijasta uskollinen rinkka, edulliset lennot, street food ja hostellit vievät yleensä voiton.” ja siinäpä on kaikki tiivistettynä. En ole luksuslomailija, tykkään ennemmin käyttää rahani johonkin muuhun kuin ykkösluokan lentolippuihin tai viiden tähden rantaresortteihin. Ja plus ei mulla kyllä edes olisi tuollaisia rahoja tai nojoo – varmaan olisi, mutta sitten matkakertojakin olisi vain kerran vuodessa.

Tässä tilanteessa määrä korvaa laadun. Uskon silti olevani onnellisempi nuhjuisena reppureissaajana kylmä olut kädessä hiekkarannalla löhöten kuin luksusresortissa jonkun fancyn drinksun kanssa uima-altaalla. Mutta onneksi me ihmiset ollaan erilaisia ja meille kaikille on oikeat markkinat. Olisihan se ihan hauska kokeilla joskus tälläistä luksuslomailua, mutta saa nähdä miten käy.

Ps. Jatkakaa tekin tätä Virpin loistavaa haastetta ja kirjoittakaa omat ”en ole koskaan..”-juttunne! Pystytkö sä samaistumaan mun viiteen kohtaan, mitä en ole koskaan tehnyt matkoillani?

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 28.1.2017 at 15:31

  Aivan mahtavaa, että porukka on innostunut tästä haasteesta! 🙂 Heh, minäkin kävin vasta vuosi sitten ensimmäistä kertaa Ruotsissa. Tukholma on tosi näppärä kohde lentäen, lyhyt lento ja halpa lippu.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.1.2017 at 22:52

   Tää on kyllä kiva, hauska lukea muiden en oo koskaan-juttuja! Nojoo, sinne Tukholmaan vielä pääsisi niin nopeasti ja edullisesti, mutta ei siltikään vielä oo päässyt sinne. Tänä vuonna on mentävä.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 28.1.2017 at 16:51

  Mulla on myös pieni (tai aika isokin) kammo sukeltamiseen. En ole koskaan edes miettinyt että menisin sukeltamaan, pelkkä ajatuskin on vieras ja pelottava. Luksuslomalla minäkään en ole koskaan ollut, paitsi että jokainen matka jo itsessään on ihan luksusta – kaukana normiarjesta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.1.2017 at 22:53

   Joo ajatus jo pelkästä sukeltamisesta on pelottavaa. Toisaalta varmaan aika hienonnäköinen on vedenalainen maailma! Toi on kyllä hyvä pointti, että jokainen loma on jo itsessään luksusta. Allekirjoitan saman. 🙂

 • Reply Sunna 28.1.2017 at 18:09

  Olipa kiva postaus! Ymmärrän täysin sukelluskammon – mie en ole sukeltanut, vaikka ei kenellekään ole pahasti käynytkään. Traumat ovat eri asia kuin pelko tai vaan dislike, ja ne pitää itselleen armollisesti hyväksyä 🙂 Ja hei, ikuinen kippis rantapummikaljoille!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.1.2017 at 22:54

   Kiitos Sunna! Se on totta, pitää vain hyväksyä jotkut asiat mitä ei yksinkertaisesti pysty tekemään.

   Hah kippis sinnekkin, hyvältä sellainen rantapummikalja maistuu! 🙂

 • Reply Aino 29.1.2017 at 09:32

  Heippa Veera, onpa kiva blogi! Löysin tän vasta 🙂 Ja pitääkin tehdä itsekin matkailun never have I ever postaus tästä inspiroituneena..

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.1.2017 at 10:44

   Hei Aino ja kiiiiitos paljon! Joo kannattaa, tätä oli hauska miettii ja välillä oli jopa vähän hankala keksiä, ettei tulis ihan tylsiä kohtia tähän. 🙂

  Leave a Reply