Suomen suurin matkablogiyhteisö
Baganin auringonnousu

2017 tervetuloa! Minne haluaisin vuonna 2017 matkustaa?

Kovasti se siltä näyttää, että vuosi 2017 on täällä ja taas yksi vuosi on jäänyt taaksepäin. Aika menee niin hullun nopeasti, ettei sitä ehdi tajutakkaan. Tuntuu, että vasta vaihtui 2000-luku ja muistan, kuinka millennium hulinassa pikku-Veera poltteli tähtisädetikkuja ja söi onnellisena nakkeja sekä perunasalaattia Kajaanissa. Mihin tää aika oikein menee? Eilen uusivuosi vaihtui Bangkokin sykkeessä ja aikamoista menoahan se oli.

Melkein jokaisen vuoden jälkeen oon todennut, että tää oli paras vuosi ikinä. Näköjään sama kaava jatkuu, sillä aion todeta sen taas: vuosi 2016 oli aivan huikea ja jää kyllä ikimuistoisesti mun mieleen! Miksi? Vastaus tähän on se, että vuosi oli mun onnellisimpia vuosia. Ikimuistoisia hetkiä ja kokemuksia lähimmäisten kanssa Suomessa ja maailmalla, oon etsiskellyt itseäni ja löytänyt hyvänolon – ehkä jonkunlaisen paikan tässä elämässä. Uskalsin toteuttaa haaveita ja lähteä pois sellaisesta, mihin en ollut tyytyväinen. Rohkenin irtisanoutua töistä ja hypätä kohti tuntematonta rinkkani kanssa.

Ollaan matkusteltu Jussin kanssa Vietnamissa, Thaimaassa, Laosissa ja Myanmarissa loppuvuosi – pakko kyllä todeta, että aivan huikea kokemus. Onhan se totta, että vähän silti pelottaa palata takaisin Suomeen, kun ei oikein ole kunnollista varmuutta mistään – etenkään sitä taloudellista varmuutta. Eiköhän ne asiat kuitenkin hoitune ja uskon (tai ainakin toivon), että tänä vuonna löydän mun unelmatyön tai keksin jotain uutta opiskelujen kautta. Pakko!

Voisin siis sanoa, että oon kiitollinen mun lähimmäisille, että tää on ollut mahdollista. Oon saanut tukea, kun olen sitä tarvinnut. Oon saanut rohkaisevia sanoja, kun olen niitä kaivannut. Oon saanut lähimmäisenrakkautta, vaikken sitä aina olisikaan halunnut. Oon saanut olkapään mihin itkeä, kun muuta vaihtoehtoa ei ole ollut.

 

Tästä alkoi unelmien loppuvuosi 2016!

Tästä alkoi unelmien loppuvuosi 2016!

 

Mietin tosi pitkään myös tämän blogin aloittamista, sillä ajattelin, että ihmiset jotenkin tuomitsisi asian. Aluksi tavallaan ahdisti ajatus, että mitä muut ajattelevat. Sitten tajusin, että omaksi iloksenihan mä tätä teen ja halusin tavan ilmaista itseäni. Ja hauskaahan tää on kyllä ollut! Vastaanotto onkin ollut täysin positiivista, toisin kuin aluksi vähän pelkäsin.

Mulla on muutamia matkahaaveita tälle vuodelle ja toivonkin, että edes osa niistä toteutuisi:

 • Tukholma. Uskokaa tai älkää, mutta mä en oo ikinä känyt Ruotsissa. Vaikka ollaan naapurimaa. Äidin puolen suku on Lapista, joten ollaan käyty Haaparannassa ostoksilla, mutta sitä nyt ei kyllä voi laskea. En harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta tänä vuonna aion käydä Tukholmassa! Piste.
 • Praha on kiehtonut mua myös pitkään. Toissa vuonna Jussin kanssa pohdittiin, että mennäänkö Prahaan vai Budapestiin. Päätettiin siirtää Praha myöhemmäksi ja siellä ei olla edelleenkään käyty. Viime vuoden matkamessuilla tilasin Mondo-lehden jälleen kerran ja siellä sai kaupanpäällisinä yhden matkaoppaan. Näinpä Prahan matkaopas on tällä hetkellä meidän kirjahyllyssä ja huutaa päästä hyötykäyttöön.
 • Afrikan safarit yhdistettynä jollain tapaa rantalöhöilyyn. Tää vois olla tämän vuoden The Matka. Teen joka vuosi yleensä pari pidempää lomareissua ja Afrikka voisi olla hyvä vaihtoehto tälle. Botswana kuuluu mun bucket listalle, joten ehkä tässä olisi hyvä mahdollisuus yliviivata yksi kohde?
 • New York kuume alkaa olla kohta niin kova mulla, että sinne on pian pakko päästä. Siis aivan pakko. En kestä, jos en pääse tänne tänä vuonna.
 • Lontoo, kaupunki jonne en vuosi sitten olisi halunnut ollenkaan. Mä en tiedä mistä tää johtuu, mutta mun matkustushalu on noussut erittäin suureksi Lontoota kohtaan. Pidennetty viikonloppu halpojen lentojen perässä voisi olla loistava mahdollisuus kokea Lontoo. Ultimaattisena Harry Potter fanina ei varmaan tarvitse edes mainita, mistä löytäisin itseni?
 • Kreikka ja joku oikein ihana saari sieltä. Santorini kiehtoisi tosi paljon Välimeren kohteena. Jos teillä on paljastaa joku helmi sieltä, kuulen siitä mielelläni!
 • Kappadokia, tässä näkyy sosiaalisen median vaikutteet. Instagram on ollut tänä vuonna täynnä aivan ihania kuvia Kappadokiasta kuumailmapalloineen, joten mun mielikuvat on hyvin korkealla. Pitää ottaa mielikuvista selvää enemmän ja tutkailla, jos sitä eksyis tänne myös.

Oho, niitähän tuli suhteellisen paljon. Sen verran oon tässä pohtinut ja päätin, etten tänä vuonna halua matkustaa Kaakkois-Aasiaan. Ellei nyt jotain superhalpaa mahdollisuutta tule eteen. Sen verran paljon on tullut nyt reissailtua siellä, että on aika matkustaa täysin erilaisiin kohteisiin. Saa nähdä tuleeko ikävä, sillä rakastan Kaakkois-Aasiaa! Onko siellä puolen ruutua ehtinyt muodostua jo matkasuunnitelmia vuodelle 2017? Löytyykö yhtään samoja kohteita vai aivan jotain muuta? Mielellään kuulisin niistä ja ehkä saattaisin löytää vielä muutaman uuden vaihtoehdon mun suunnitelmiin. Sitten voiskin alkaa neuvottelemaan Jussin kanssa, minne tänä vuonna matkustetaan.

Vielä muutama päivä Bangkokista nauttimista ja sitten pitäisi alkaa rinkkojen kanssa suuntamaan kohti kotoista Suomea ja Helsinkiä. Saa nähdä, onko tällä kertaa millä tavalla Finnair myöhässä. Mulla on edelleenkin korvaushakemukset käsittelyssä menolennon suhteen, sillä Finnair oli vahvasti sitä mieltä, että kyseessä oli turvalliruusriski – ei tekninen vika, vaikka työntekijät sen ilmoitti tekniseksi viaksi lentokentällä. Näin ollen en olisi muka oikeutettu about kuudensadan euron korvauksiin. En kyllä aio vielä luovuttaa tähän!

Ihanaa vuotta 2017 – tehdään tästä meidän vuosi!

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply miraorvokki 1.1.2017 at 17:20

  Onpa ollut mainio matkailuvuosi! 🙂 Aika huikeeta. Toivotaan että vuosi 2017 kohtelee vielä paremmin! Mulla on ollut nyt monena vuonna sama fiilis että vuosi vuodelta vuodet tuntuu olevan edellisiä huikeampia.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.1.2017 at 02:36

   On kyllä ollut, yllättävän mainio! 🙂 Pitää toivoa parasta ja huhkia töissä, että on mahdollista lähteä. Mut täähän on ihan loistavaa meille, et meidän vuodet vaan paranee ja paranee!

 • Reply Susanna 1.1.2017 at 21:41

  Suosittelen Kreikassa käymistä 🙂 ainakin Mykonoksella oli vaan vähän turisteja keväällä, joten se ei ainakaan keväällä ole täysi turistibilemesta. Myös Santorini ja Ateena ovat näkemisen arvoisia. Korfu ja Kypros kiinnostaisi. Lontoossa ja Tukholmassa kannattaa varmana myös käydä keväällä/kesällä kun on hyvät ilmat. Safari kiinnostaisi minuakin

 • Reply Teea | Curious Feet 18.1.2017 at 15:28

  Ihania haaveita, toivottavasti moni toteutuu mahdollisimman pian! Mulla on vähän sama Kaakkois-Aasian kanssa. Tykkään reissailla siellä ihan älyttömästi, mutta toisaalta ehkä tänä vuonna voisi suunnata muualle. Tosin läheinen ystävä muutti Vietnamiin viime vuonna, joten nähtäväksi jää otanko siltikin suunnan taas siihen suuntaan. Ainakin on tiedossa reissu Kanadaan missä en oo ennen ollut 🙂

  Mukavia reissuja tälle vuodelle!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.1.2017 at 10:58

   Oi kiitos paljon, toivon kovasti että moni tulee toteututumaan.Saa nähdä, miten käy. 🙂 Sun Kanada suunnitelmat kuulostaa kyllä hyviltä, kelpais itsellekin! Siellä on varmaan aivan uskomaton luonto. Kaakkois-Aasia on kyllä kiva, mutta välillä pitää nähdä jotain muutakin vai mitä. Toisaalta, jos läheinen ystävä on muuuttanut Vietnamiin, niin pitäähän sitä ystävää käydä moikkaamassa.

   Sinne myös oikein mukavia reissuja!

  Leave a Reply