Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavuosi 2016 – mitään en jättäisi pois!

Takana alkaa olemaan pikku hiljaa kaksitoista kuukautta vuotta 2016 ja käteen tästä mulle jäi yhdeksän maata. Elämäni parhaita vuosia, sillä uskalsin tehdä sen mitä olin halunnut jo pitkään: ottaa vapauden entisestä työpaikasta ja lähteä Kaakkois-Aasiaan ja täällähän sitä ollaan nyt! 

Aivan huikea vuosi takana – uusia paikkoja, uusia ihmissuhteita, uusia kulttuureja, uusia maita ja uusia ruokia. Vanhoja ihanuuksia unohtamatta: parisuhde rullaa, perhe voi hyvin ja ystäviin voi aina luottaa. Voisi sanoa, että mulla on asiat hyvin. Toivottavasti vuosi 2017 olet edes puolet yhtä hyvä kuin vuosi 2016 olit! Kotimaassa tuli matkustettua rikollisen vähän vuonna: muutamissa perus kesäkaupungeissa tuli käytyä sekä kotikulmilla Pohjois-Karjalassa. Ensi vuonna tsemppaan tämän suhteen, minä lupaan!

Lähdetääs  pienelle matkalle seuraavaksi, missä kävinkään vuonna 2016?

Dubai

Tammikuussa karattiin Arabiemiraattien lämpöön halpojen lentojen perässä. Okei, reissu ei ollutkaan loppupeleissä kovinkaan halpa, sillä hotellit ja ruoka oli suht tyyristä – mutta lämmintä oli! Tykkäsin kovasti Dubain rannoista, sillä ne oli niin puhtaat! Erityismaininta pitää antaa myös kaupungin ostosmahdollisuuksille, sillä Dubaista löydät maailman suurimman ostoskeskuksen: Dubai Mallin. Lisäksi kaupungissa on iso kasa muitakin isoja ostoskeskuksia sekä kyllä iso kasa paljon kaikkea muutakin isoa. Tunsin oloni välillä hyvin pieneksi Dubaissa. Loistava karkupaikka talven pakkasilla lyhyen lentomatkan päässä.

 

View this post on Instagram

Korkea on torppa #dubai #burjkhalifa

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

View this post on Instagram

? #mydubai #burdubai @jussigals

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Berliini

Oi Berliini miten paljon tykkäsinkään sinusta! Mitä ruokaa ja juomaa (lue olutta), kulttuuria, katutaidetta, rentoa fiilistä, pikku putiikkeja, helpot julkiset ja edullinen hintataso. Rakkautta ensisilmäyksellä! Tänne on päästävä vielä uudelleen, ja monesti!

 

 

Ranska

Mondo-lehdestä tuli idean Ranskan Rivieraan, sillä lehti julkaisu alkukesästä useamman sivun road trip jutun Ranskan Rivieran kaupungeista. Näinpä suunnattiin Nizzaan, josta käsin käytiin muunmuassa Cannesissa, Antibeksessä sekä ajeltiin vuokra-autolla vuorille Gorges du Verdoniin. Oisin halunnut nähä vielä ranskalaisia laventelipeltoja, mutta ne nyt sitten jäi. Mitä Ranskan Rivierasta jäi lähinpänä mieleen? Aurinko, lämpö, hyvä ruoka ja ihana välimerellinen tunnelma. Tykkäsin kovasti.

 

 

 

Monaco

Samaisella Ranskan Rivieran reissulla suunnattiin Monacoon. Monte Carlo oli käymisen arvoinen, mutta mitään sen kummoisempaa tunnesidettä mulla ei paikkaan syttynyt. Hyvä jäätelö ja kalliin näköiset veneet sekä autot jäi mieleen!

 

 

Italia

Otettiin juna Nizzasta Italian puolelle Ventimigliaan, josta vaihdettiin junaa vielä Sanremoon. Tykkäsin kaupungista paljon: juuri sopivan kokoinen italialainen kaupunki, josta löytyi roppakaupalla loistavaa ruokaa (söin ehkä maailman parhaimman Vongole-pastan) sekä proseccoa!

Majoitettiin karavaanari-tyyppisellä alueella, joka oli ihan super! Meillä oli oma mökki, oma ranta ja uima-allas. Aivan ihana paikka! Vuokrattiin myös pyörät, jolla tehtiin päiväreissu viereiseen kaupunkiin Ventimigliaan markkinoiden takia, josta ei loppupeleissä tarttunut yhtään mitään mukaan. Onneksi matkalla olevat maisemat olivat aivan upeat – tykkäsin!

 

 

View this post on Instagram

Vesipeto ?? #sanremo #italy

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Thaimaa

Thaimaasta alkoi mun odotettu työttömyys loppuvuodelle sekä Kaakkois-Aasian reppureissaus: tästä nautin Bangkokin sykkeessä ja Koh Koodin paratiisisaarella. En voi kylliksi hehkuttaa Koh Koodia, tykkäsin saaresta e r i t t ä i n paljon! Suosittelen sitä kaikille, aivan ihana paikka. Mitkä rannat – kirkasta, puhdasta, turkoosia vettä sekä Koh Koodilla on tarjota paljon muuta myös: useita vesiputouksia, jossa pääsee uimaan, kalastuskyliä, ravintoloita ja vesiurheilua. Voin luvata, ettei aika käy pitkäksi!

 

 

 

Vietnam

Reilu kuukausi vierähti Vietnamissa ja nautin maasta täysin rinnoin. Enimmäkseen aikaa tuli vietettyä Keski-Vietnamissa Huessa, mutta matkustin myös Hoi Aniin, Da Nangiin, Hanoihin, Halong Baylle, Sapaan ja Pohjois-Vietnamin pikkukyliin.

Etelä-Vietnamissa ei tullut tällä kertaa käytyä ollenkaan, mikä ei sinänsä haittaa, sillä alue on ennestään tuttu juttu mulle. Phu Quoc jäi vähän harmittamaan, mutta sinne oli niin kalliit lennot ja oltaisiin voitu olla kolme yötä vain saarella. Ensi vuonna sitten vaikka tänne! Tai käykää te kokemassa saari ja kertokaa mulle reissufiiliksiänne! 😉

 

 

 

 

 

Laos

Pitkään odotettu Laos. Olet kuin päiväunilla oleva koira – uninen ja rauhallinen. En oikein osaa kuvailla Laosia ja sen fiilistä: rennon rauhallinen? Laosissa ei tarvitse paljon huolta kantaa, voi vaan asioiden antaa rullaantua itsestään eteenpäin fiiliksellä ”kyllä ne asiat järjestyy”.

Laos oli alle viikon mittainen välietappi, kohti meidän final määränpäätä, Myanmaria. Tutustuimme Laosissa Vientianeen ja Luang Prapangiin. Erityisesti jälkimäinen jäi mieluisana paikkana mieleen hyvän ruuan, kauniiden temppeileiden, mekong-joen, isojen iltamarkettien ja rennon letkeän fiiliksen takia. Suosittelen! Vaikka reissumme oli Laosissa oli hyvin lyhyt siihen nähen, mitä kaikkea maasta löyty – oli tuokin aika suhteellisen riittävä, varsinkin tiukalla aikataululla.

 

 

Myanmar

Tachileik, Inle-järvi ja Bagan on valloitettu – edessä vielä toivottavasti Yangon ja Ngabali Beach, joka toivottavasti on niin ihana ja henkeäsalpaava, mitä salaisimmissa unissani haaveilen. Pidetään peukkuja! Oli loistava päätös jättää kirsikaksi kakun päälle Myanmar, sillä tähän on loistavaa maa lopettaa mun Kaakkois-Aasian valloitus tältä erää (uudenvuodenaattona tosin lennetään Bangkokin sykkeeseen).

Myanmar on ollut mun travel bucket listalla kauan ja tähän kohteeseen sain kunnian lopettaa mun matkavuoden 2016! Yksi kohde yliviivattu, yhdeksän jäljellä. Minne seuraavaksi?

 

 

Oi maamme Suomi

Niinkuin jo alussa kirjoitinkin, kotimaan matkailua on tullut harjoitettua rikollisen vähän ja tämä voisikin olla yksi kehityskohde itselleni vuodelle 2017. Matkustin muun muassa Poriin, Raumalle, Joensuuhun, Kolille sekä tuli useampaan otteeseen veneiltyä ja mökkeiltyä Pohjois-Karjalassa. Koli on kyllä mun ikuinen kestosuosikki, siellä voit tehdä mitä vaan! Tänä vuonna tuli muun muassa harjoiteltua lumilautailua, hiihtoa, melontaa, patikointia, kylpemistä, hotellissa löhöilyä ja yksinkertaisesti vain Suomen luonnosta nauttimista.

 

View this post on Instagram

Kesäretki Raumalla ? #vanharauma

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

View this post on Instagram

Veneretki ⛵️⚓️

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

 

 

Tälläiseltä näyttäisi mun matkavuosi 2016. Toivottavasti ensi vuonna näen vähintäänkin yhtä paljon uutta – enkä panisi pahakseni, jos vielä enemmänkin tulisi matkusteltua ensi vuonna. Mielelläni matkustaisin vähintään yhteen kohteeseen, joka on mun travel bucket listalla! Vielä olisi niin paljon kaikkea kirjoitettavaa ja kerrottavaa teille tämän hetken reissulta, mutta voin sanoa suoraan, etten ole ehtinyt. Oon ollut tällä hetkellä niin huikeissa kohteissa, että oon halunnut ottaa kaiken ilon irti niistä. Riittää ainakin sitten Suomeen kirjoitettavaa, jos ja kun en kaikkea täällä ehdi. Eikä tarvitsekaan ehtiä. Mutta hei, millainen oli sun matkavuosi 2016 – mikä jäi parhaiten mieleen, oisitko jonkun jättänyt pois, minne lähtisit vaikka heti? Tell me, haluan inspiroitua muiden matkoista! 🙂

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 20.12.2016 at 18:46

  Hauska juttu, mun matkavuosi alkoi täsmälleen samalla tavalla kuin sunkin: halpojen lentojen perässä Dubaihin! 😀 https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/12/20/skottihaat-karhuja-ja-road-trip-matkailuvuosi-2016
  Aika mahtava on kyllä ollut sun reissuvuosi. Provencen laventelipellot on mullekin iso must!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.12.2016 at 03:47

   No niinpäs näyttää – mulla on kanssa tapana tammikuussa karata lämpimään, saa hyvän irtioton Suomen talvesta! Ja ton voin allekirjoittaa myös, mitä itekki mainitsit omassa postauksessasi, että hirveää hinkua Dubaihin ei uudestaan oo. Käymisen arvoinen, mutta ei oo sellanen pakko päästä uudelleen. Ehkä me vielä joskus päästään laventelipelloille! 🙂

  Leave a Reply