Kauan odotettu Myanmar – täältä tullaan!

Tänään starttaa meidän matka kohti Myanmaria – maata, jota oon eniten odottanut Kaakkois-Aasian reppureissultani. Maa, joka kuuluu mun travel bucket listaan. Edessä tulee olemaan varmasti aivan hirveä matka, sillä bussissa istumista suunnitelmien mukaan tulee olemaan noin kaksi päivää. Toivotaan, että se riittää meidän ensimmäiseen kohteeseen, Inle-järveen. 

Viisumit on tulostettu, dollarit on taskussa ja oikeaa asennetta epämiellyttävään matkustamiseen löytyy. Myanmariin ei ole mitenkään helpointa päästä Laosista, jos ei halua lentää. Budjetin takia me valittiin bussimatka. Meillä on nyt aluksi varattu 15h bussimatka Thaimaaseen Chiang Raihin, sillä Laosilla ja Myanmarilla ei ole vielä omaa rajanylityspaikkaa. Meidän pitäisi olla huomenna siellä aamusta ja toivomme suuresti, että samoilla lämpimillä päästään jatkamaan matkaa 50 kilometrin päässä olevaan rajaan (Mae Sai – Tachilek) ja siitä suoraan Inle-järveä kohti. Pitää heti ensimmäisenä suunnata aamusta jonkinlaiseen matkatoimistoon ja toivoa parasta, että aikataulut kohtaa! Unelma olisi, jos päästäisiin huomenna yöbussilla jatkamaan matkaa. Pitäkää siis peukkuja! Nettiin yleensä voi luottaa minkä asian suhteen tahansa, mutta Laos – Myanmar välisestä matkasta en oikeastaan löytänyt mitään kunnollista tietoa. Eiköhän Chiang Raista jotain löydy huomenna!

Onneksi rupesin eilen kattomaan majoituksia Myanmarista, sillä selvisi, että meidän päämääränpäässä Ngapali Beachilla on erittäin vähän majoitusta enää tarjolla joulun ajaksi: vapaana oli kolme makuupaikkaa sekadormissa 450 euron hintaan, perustason hotelli 620 euron hintaan ja kaksi resorttia 1200-2000 euron hintaan. Suunnitelmat meni uusiksi, sillä meidän oli tarkoitus majoittua meidän kahden kaverin kanssa yhdessä. Päädyttiin siihen, että me otetaan ylihintainen hotelli ja kaverukset menee dormiin. Mun pää ei olis kestäny olla viikkoa dormissa tuntemattomien kesken. Tiedostettiin jo etukäteen, että Myanmarissa saa pulittaa hyvän hinnan yöpaikoista, mutta pakko myöntää, ettei oltu varauduttu tähän. 620 euroa viikolta tuo tosi ison lovin meidän budjettiin, mutta ei haluttu jättää menemättäkään Ngapali Beachille.  Pitää alkaa puuhaa jotain sivubisnestä täällä – olisinkohan mä hyvä tuktuk-kuski?

Kirosin kyllä eilen tilannetta ja sitä, että miksi pitää olla köyhä reppureissaaja. Hetken mietin, että vinguttaisin luottokorttia ja mentäisiin ranta-resorttiin, missä olisi myös uima-altaat ja kaikki herkut. Sitten rupesin laskemaan, että 170 euroa yöltä ei ole sen arvoista. Onneksi meidän hotellilta on vain 300 metrin matka rantaan ja hotelli tarjoaa aurinkotuolit. Mitä siis opimme tästä? Ennakoi ja varaa majoitus ajoissa sesonkiajoille! Ngapali Beachilla ei booking.comin mukaan muutenkaan ole kuin 21 majoitusvaihtoehtoa, joten tämä teki tilanteesta vielä mutkikkaamman. Eikä uskallettu luottaa siihen, että joulun ja uuden vuoden välille löytyisi neljälle hengelle helposti majoitus.

Nyt alkaa henkinen valmistautuminen matkaan, seuraavan kerran sitten Myanmarista!

 

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki 15.12.2016 at 13:57

    Oi oi!! Myanmar on myös mun ämpäri-listalla – odotan siltä reissulta niin paljon. Seuraan innolla tulevia postauksia, voi unelmia<3

  • Leave a Reply