Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogipalkinto piristi kummasti sairastelua Kaakkois-Aasiassa!

Monta päivää sairastelua, viimeisiä hetkiä Vietnamissa, Halong Bayn final-reissu Vietnamissa ja lento Laosiin. Tässä on tiivistettynä mun lähipäivät. Piristystä tähän toi Muuttolintu-blogi, joka antoi minulle Blogger Recognition Award -tunnustuksen. Voin kertoa, että tälläinen lämmittää sängynpohjalla mieltä!

Näihin viime päiviin on mahtunut paljon vaikka tuntuu, että oon puolet ajasta ollut sängyn pohjalla peiton alla. Suunnitelmien mukaan on silti menty ja asiat on hoidettu: Vietnam on takana päin ainakin tämän vuoden osalta ja tällä hetkellä löydän itseni Laosista, Vientianesta. Tähän asti kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, paitsi meidän piti ottaa lisäpäivä täällä Vientianessa ja siirtää hotellit Luang Prapangissa, sillä vietin jälleen kerran koko yön vessassa. Vaikkei matkaa ole kuin 350 kilometriä, tieverkosto on niin huono, että matkaan menee vajaa kaksitoista tuntia noutoineen hotellilta bussiasemalle. Näinpä en kehtaa ottaa riskiä siitä, että bussissa olisi vessa. Eilen jo hetken luulin, että on parempi olo, mutta ei. Näinpä nyt sitten yritetään tervehtyä täällä ja toivotaan, että huomenna päästäisiin illalla jatkamaan matkaa. Laos kuuluu malaria-alueseen ja riski saada malaria Pohjois-Laosissa on suhteellisen suuri, joten ei kehtaa hirveesti täältä Vientianesta kauaksi lähteä, sillä malarialääkityskään ei pysy mun sisällä. Pitäkää meille peukkuja, että huomenna päästäisiin matkaan!

 

 

 

Blogger Recognition Award jaetaan bloggaajalta bloggaajalle ja tämän ajatuksena on, että palkinnon saaja siirtää tunnustuksen eteenpäin kymmenelle valitsemalleen blogille. Oli erityisen huippua saada tälläinen tunnustus vielä sellaiselta blogilta, mitä itse seuraan aktiivisesti ja on yksi omia suosikki matkablogeja. Kiitos vielä kerran tästä! Muuttolinnun Anna kirjoittelee paljon Australiasta käsin, sillä entinen vaihto-opiskelu ja nykyinen  rakkaus on vienyt hänet pitämään tukikohtaa. Tykkään Annan kirjoitustyylistä sekä pariskunnan matkustuskohteista kovasti, niin insipiroivaa!

Tästä se kaikki alkoi. Bloggaamisen aloitin ihan hetken hetki sitten, syyskuussa. Näinpä voin sanoa, että olen vielä täysin keltanokka matkablogien maailmassa. Oon seurannut vuosia erilaisia blogeja ja ajattelin, että hitto – kyllä mäkin pystyn (ja jaksan) tohon! Oon tykännyt valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta pitkään – kirjoittaminen etenkin on ollut vähän pimennossa tässä parin vuoden aikana ja mieli alkoi huutamaan jotain keinoa päästä toteuttamaan itseään taas.

Aloin pohtimaan, että mikä olisi hyvä keino? Hmm, olen opiskellut matkailua ja rakastan matkustamista – tadaa, se on siinä! Näin syntyi Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa-blogini, jonne voin kirjoittaa ajatuksenvirtaa, vinkkejä matkoilta ja arjen pienistä iloista. Lisäksi blogin syntyyn vaikutti myös se, että olin juuri tehnyt päätöksen, että irtisanoudun mun työpaikasta ja lähden poikaystäväni perään Vietnamin. Näin ollen blogini olisi myös vähän niinkuin päiväkirja itselle sekä läheisilleni. Ensi kuussa sitten Suomi taas kutsuu ja saa nähdä, mitä on edessä. Aika näyttää, nyt ei jaksa stressata. Onpahan aikaa sitten kirjoitella tänne oikein kunnolla, jos ei muuta.

Keltanokan ohjeet muille aloitteleville bloggaajille. Itse hankin ainakin suhteellisen paljon tietopohjaa bloggaamisesta, että välttyisin mahdollisimman paljon ”aloittelijan mokilta” – näitä on varmasti tullut monia silti, mutta hyvin paljon eteen osui sellaisia asioita, jotka ei olisi käynyt mielessäkään. En oo mikään tekniikan ihmelapsi, joten hyvin paljon kaiken maailman teknisiä ohjeita piti alkuun opiskella (ja kiitos Rantapallon bloggaajan tietopankille).

Hyvin tärkeää mielestäni on myös se, että ei kirjoita muiden mielistelyä varten – ole oma itsesi ja anna juuri sinun oman persoonasi näkyä tekstistä ja kuvista. Hyvin hankalaa tulisi varmasti olemaan pitämään erilaista kulisissia yllä, jos ja kun bloggaaminen jatkuu pidemmän aikaa. Ei tietenkään tarvitse vuodattaa itsestään kaikkea mahdollista ja niitä kaikkein kivuliaimpia asioita, mutta ole rehellinen ja aito niistä asioista, mitä kirjoitat.

Kuva ois kiva. Blogit on enemmän ja enemmän nykyisin mielestäni visuaalisempia ja itse ainakin tykkään lukea blogeja, jossa on aitoja, kauniita, hyvälaatuisia ja ei kuitenkaan liiallisuuksiin muokattuja valokuvia. Ei tietenkään ole välttämätöntä käyttää valokuvia, mutta varsinkin matkablogissa kuvat auttavat kertomaan ja näyttämään lukijalle tarkemmin niistä kohteista, missä on tullut seikkailtua. Lukija saa paljon paremman mielikuvan valokuvien avulla! En väitä mistään kulmasta, että itse olisin mikään ammatilainen – kaukana siitä, koko ajan opin uutta valokuvaamisesta. Lisäksi suunnitelmissa on Suomen paluun jälkeen osallistua valokuvauskurssille!

Säännöllisyys ja vuorovaikutus. Itselläni henkilökohtaisesti ei pysy helposti mielenkiinto blogissa, jossa uusien pohtauksia tulee harvakseltaan. Tykkään seurata blogeja, jotka kirjoittaa säännöllisesti ja sama pätee Aurinkorasvaan ja aloe Veeraan. Pyrin tekemään järkeviä (hahah, yritän ainakin) postauksia tasaiseen tahtiin, aina kun aika antaa periksi. Pidän tätä kuitenkin harrastuspohjalla, joten ihan suuren suurta stressiä en jaksa kantaa, jos tyyliin joka toinen päivä ei postausta synny. Vuorovaikutus bloggaamisessa on myös tärkeää: lue lukijoidesi kommentit ja vastaa niihin ajatuksella. Yleensä tutustun vielä lukijoihin tarkemmin, jos heillä on oma blogi ilmoitettu. Tätä kautta olen löytänyt itse uusia upeita blogeja!

Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa on tuorein reissublogituttavuuteni. Löysin Veeran blogiin houkuttelevien Insta-kuvien kautta. Blogista löytyy paitsi tunnelmallisia kuvia myös elämänmakuista reissausta tällä hetkellä Vietnamista.

 

bloggeraward

 

Laitetaan seuraavaksi hyvä kiertämään ja toivottavasti saan teille yhtä hyvän mielen, kuin Anna sai minulle! Seuraavaksi kymmenen blogia, jotka ovat mielestäni tasaisesti kaikki sijalla yksi Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajana:

Archie Gone Lebanon –  Inkan blogi hurmaa blogin teksteillä ja aitoudella. Instagram on pelkkää silmäkarkkia, kuvat ovat niin ihania, että tekisi mieli hypätä jokaiseen reissuun mukaan.

From Karoliina – haaveilin (ja haaveilen) lentoemäntänä työskentelystä ja tässä on keino hypätä matkaan (ja ammattiin) Karoliinan mukana. Blogin ulkoasu on yksi suosikkejani, rakastan blogin vaaleaa ja yksinkertaista ulkoasua.

Ikilomalla – toivon hartaasti, että otamme Jussin kanssa mallia Titan ja Thomasin huippuideasta: työt sekä arki nurkkaan odottamaan ja lähtö ikilomalle! Pariskunta matkustaa tällä hetkellä maailman ympäri auringonlämpöä silmällä pitäen. Niin inspiroivaa, ootte mun matkaidolit! Lisäksi blogi on ulkoasultaan hyvin erilainen kuin normaalisti, joka tekee mun mielestä blogista tosi mielenkiintoisen + Instagram tosi koukuttava myös. Oivoi – haluan teidän mukaan!

Kerran poistuin kotoa – hauska blogi, jota on ilo lukea ja seurata. Noora on vasta aikuisiällä matkailuun hurahtanut kirjastotäti ja matkustustahti näyttääkin olevan kova – tätä vauhtia maapallo on pian nähty!

Kohteena Maailma – matkustusta on mukava seurata miehisestäkin näkökulmasta, tätä tarjoaa neljän lapsen isä Rami. Matkailua löytyy laidasta laitaan: Suomen rajojen sisäpuolelta sekä kaukana Suomen rajoilta.

La Vida Loca 2.0 – Sari tarjoaa monipuolista matkailua huumoria unohtamatta, hänen blogistaan tulee lähes poikkeuksetta aina hyvälle mielelle. Sari on ollut vaihto-oppilaana Meksikossa ja Perussa – kuulostaapa ihanalle, mäkin tahdon! Blogista löytyy paljon juttua myös eri maiden ruoka- ja juomakulttuurista, joiden kautta on myös ihana saada virtuaalimatkoja. Blogi on täynnä ihanan värikkäitä valokuvia!

Pingviinimatkat – Milla ja Juhana on keksineet ehkä ihanimman blogin nimen, joka juontaa juurensa Uuden-Seelannin matkalleen, jonne heidän oli muunmuassa tarkoitus mennä bongailemaan sinipingviinejä. Blogi sisältää paljon laadukasta, hauskuuttavaa ja informoivaa tekstiä sekä laadukkaita valokuvia. Tykkään!

Pää Pilvissä – Lapista kotoisin oleva Maarit kirjoittaa ihanan maanläheistä blogia, joka jotenkin samaan aikaan rauhoittaa mielen sekä samalla inspiroi lähtemään maailmalle seikkailemaan. Islanti on lähellä hänen sydäntä vaihto-opiskelun takia, josta on mielenkiintoista lukea lisää, vaikka Islannissa oon käynyt. Ehdin olla vain alle viikon, mutta Maaritin takia matkakärpänen puree aina vain uudelleen ja uudelleen hänen sivuilleen eksyttäessä.

Syö Matkusta Rakasta – Merin matkat painottuu pitkälti Eurooppaan ja Aasiaan, niinkuin itselläkin. Näinpä on ihana fiilistellä Merin blogissa samoja kohteita sekä saada ihan uusia ideoita (esimerkiksi Kiina on uusi pieni houkutus, jonne en ennen tuntenut minkäänlaista vetoa). Ajankohtaista, suoraa, mielenkiintoista ja viihdyttävää tekstiä (ja kuvia), joita on ilo seurata!

Tie by Fia ja Teemu – pariskunta, joka lähti syyskuussa valloittamaan maailmaa maailmanympärysmatkan merkeissä. Blogi on hyvin viihdyttävää luettavaa sekä osa kuvista on hyvinkin hauskoja. Maailmanympäri jonain päivänä matkaaminen kuuluu omiin haaveisiinkin, joten uusia ideoita on aina ihana saada aiheeseen liittyen!

Tässäpä oli kymmenen blogia, jotka ansaitsevat mielestäni kyseisen tunnustuksen. Jatkakaa samaan malliin! <3

Blogger Recognition Award-tunnustuksen saajan ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Fia-Lina 12.12.2016 at 13:19

  Heeii mahtavaa, kiitos meidänkin blogin nostamisesta noin hienojen blogien joukkoon. Mekin teemme hommaa pääosin omaksi iloksemme, mutta hienoa tietysti jos blogimme viihdyttää muitakin 🙂 Täytyypäs painaa sinunkin blogi muistiin. Me ollaan näköjään samoihin aikoihin aloitettu kirjoittaminen, meillä tosin kompastutaan aloittelijan mokiin vieläkin, mutta me ei oteta tätä niin vakavasti. Pääasia on kuitenkin nauttia reissusta, ehkä joku päivä ajan kanssa hiotaan blogiakin parempaan suuntaan. Nyt keskitytään elämänmakuisiin teksteihin ja kuviin täällä reissun päällä. Kiitos vielä tunnustuksesta ja ihanaa alkavaa viikkoa! Terkuin Fia ja Teemu

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.12.2016 at 13:26

   Joo katsoin samaa, että samoihin aikoihin ollaan aloiteltu! 🙂 Haha, sama täällä – kompastelen edelleen vähän väliä aloittelijan mokiin vaikka oonki vähän yrittänyt ottaa selvää asioista. Ei tuo onneksi niin vakavaa ole! Enemmän mulle päänvaivaa tuotti kaikki sivuasettelut, termit yms. Nautitaan nyt reissuista ja tutustutaan myöhemmin lisää nippelitietoihin! Ihanaa viikkoa sinnekin ja huippua maailmanvalloitusta!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 12.12.2016 at 16:49

  No tästä tuli extra hyvä mieli! Kiitos! 🙂 Mäkin oon innolla hypännyt seuraamaan sun blogia, toivottavasti jatkat tätä hommaaa… Aikaahan se vie. Sulla on kuitenkin kiva tyyli ja kirjoitat tosi selkeästi, paljon selkeämmin kuin itse aloittaessani. Ja sun Insta nostaa mun Aasia-kuumetta joka päivä!

  Ja by the way oon ihan samaa mieltä Pää Pilvissä -blogista, siitä tulee jotenkin rauhoittunut olo. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.12.2016 at 03:25

   Ole hyvä, ilo oli kokonaan mun puolella Meri! Enköhän mä tätä jatka, sen verran koukuttavaa puuhaa tää on! Toi on kyllä niin totta, alkaahan tää vie. Pitää Suomessa vaihtaa Netflixit ja muut turhat johonkin hyödyllisempään ajankäyttöön, ainakin osittain. Oi kiitos paljon! Positiivinen palaute lämmittää mieltä aina. 🙂 Eikö tuukki! Ihan mahtavaa, että jollekin muullekin tulee sama fiilis. Meinasin jättää sen lauseen kirjoittamatta, että jos kukaan ei tajua mua, mutta hyvä että sieltä ainakin yksi löytyi!

 • Reply IKILOMALLA 13.12.2016 at 09:57

  Kiitos Veerapirita ihanasta tunnustuksesta! <3 Kylläpä lämmitti moiset sanat mieltä! Me olemme tulleet siihen tulokseen, että ikilomalla ei oikeastaan tarkoita ikuista lomailua, vaan ennemminkin sitä että oppii nauttimaan arjen pienistä asioista loman lailla. <3 Meillä on tavoitteena ottaa ikiloma-asenne osaksi arkipäivää kun joskus palaudumme Suomeen. Meille tämä matka on ollut huikeaa aikaa toteuttaa unelmia ja kehittyätämän meidän vloggausprojektin parissa. Jos instagram koukuttaa, niin vahva suositus meidän YouTube kanavalle. 😉 Se vasta koukuttava onkin!

  Lämpöisiä terkkuja Kapkaupungista!

  Titta ja Thomas

  PS. Me rakastetaan seurailla teidän seikkailuja instan kautta. Ihania maisemia ja iloista fiilistä. <3 Juuri sellaista mitä matkailu parhaimmillaan on.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.12.2016 at 02:24

   Ilo on kokonaan mun puolella! Hei toi on kyllä hyvä ja oikea ajattelutapa, kummasti saa vällllä niin harmaalta tuntuvan arjenkin tuntumaan lomalta kun ajattelee noin. Pitääpäs ruveta ottaa YouTubea haltuun myös, täällä on välillä niin kököt netit, etten aikaisemmin päässyt katselee teidän vlogeja kun yritin. Viimeistään Suomessa sitten kunnolla! 🙂 Huippua kuulla, että fiilis välittyy kuvista!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 13.12.2016 at 15:38

  Kiitos kiitos, ei tähän osaa muuta häkeltyneenä sanoa 🙂 Sinun ohjeesi oli kyllä aloitteleville bloggaajille!

  Blogistasi täytyy sanoa, että nimi blogillasi on yksi parhaista! Se jos mikä sopii sinne Aasian suunnalle reissatessa 🙂

 • Reply Maarit Johanna 13.12.2016 at 21:41

  Siis oompa aivan blondi!! Nyt vasta ymmärsin tuon, että Aloe-Veeraa on siis viittaus sun nimeen, eikä suomalaisittain kirjoitettu aloevera. 😀 Eih. 😀 Tuli samalla ihan yllärinä miten tuore tapaus oletkaan täällä! Kirjoitat kuin vanha tekijä. 🙂
  Kiitos kaunis tunnustuksesta, mie herkistyn näistä aina. ^^ Kirjoitan kohta postauksen aiheesta! Heti kun kiireiltäni taas koneen ääreen kerkeän. Toivottavasti pian!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 14.12.2016 at 02:26

   Hahah mähän oon näköjään keksinyt kunnon aivopähkinän purtavaksi, sillä et oo ensimmäinen joka tulee vähän viiveellä blogin nimestä. 😀 Mutta eipä hätiä mitiä, hyvä että se punainen lanka löyty sieltä. Joo ihan keltanokkahan tässä ollaan teidän superkonkareiden joukossa, joka päivä oppii uutta. 🙂 Oi jee, jään jännällä odottamaan sun postausta!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 13.12.2016 at 22:09

  Kiitos tunnustuksesta, aivan mahtavaa tällaisia on saada 🙂 Ja vielä varsin huikeaan joukkoonkin pääsin blogini kanssa! Tosi hyviä vinkkejä aloitteleville bloggaajille oot kyllä listannut, itse olisin ainakin varmasti tuollaista kompaktia koontia tarvinnut. Tsemppiä reissuun, toivottavasti vointi kohenee 🙂

 • Leave a Reply