Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailmalla sen aina tajuaa – on onni olla suomalainen

Se olis joulukuun ensimmäinen päivä, Instragram Travel Thursdayn vuoro ja viimeinen täysi kuukauteni Kaakkois-Aasian reppureissulla pyörähti juuri käyntiin.

Oon tajunnut matkoillani sen, että matkakohteissa joissa olisi niin paljon tehtävää yhteisen hyvinvoinnin puolesta, on onni olla suomalainen. Mulla hyvin usein iskee tää sama ajatus, sillä onhan meillä asiat tosi hyvin, vaikka ollaankin Euroopan pahin holhousvaltio. Samalla myös jokaisella reissulla mietin, että miksen olisi voinut syntyä johonkin muuhun maahan, johonkin lämpimään. Asiat voisi silloin olla tosi erilailla, jos olisin syntynyt vaikka Rio de Janeiron ghettoon tai kehitysmaahan Afrikkaan. Sitten kuitenkin tajuan, että onneksi Suomesta pääsee aina myös pois maailmalle ja aina voit tulla takaisin.

Tuttuun tapaan me suomalaiset ollaan huonoja kehumaan itseämme, joten tästä lähtee! Pohdin, mikä Suomesta tekee hyvän paikan kotisatamaksi ja niitähän löytyi:

Saamme hengittää puhdasta ilmaa: Kilpisjärvellä Lapissa on mitattu olevan Euroopan puhtainta ilmaa ja Helsingissä on maailman suurimmista kaupungeista puhtain hanavesi.

Meillä on paljon metsää ja metsään pääset parhaimmillaan vaikka omalta takapihalta. Helsinki-Vantaallekin lentäessä on hauska huomata, että vaikka kuinka ollaan pääkaupungissa, silti metsää on rutkasti.

 

 

Neljä vuodenaikaa Suomessa on rikkaus mun mielestä ja tarjoaa monenlaista puuhaa. Silloin oppii erityisen hyvin arvostamaan meidän niin lyhyttä kesää ja haluaa ottaa kaiken irti siitä. Kuinka monesti oot sanonut ”tää oli paras kesä ikinä” – musta tuntuu, että jokaisen kesän jälkeen ajattelen niin.

Meillä on luonto täynnä herkullista, terveellistä ja puhdasta ravintoa – kiitos jokamiehenoikeuksille!

 

 

Tuhansien järvien maa – kyllä mieli lepää näihin maisemiin. Miltä kuulostaa mökkeily näiden tuhansien järvien rannoilla, voisko ihanampaa kesäpäivää ollakkaan?

 

 

Suomi on turvallinen maa. Suomi on todistettu poikkeuksellisen vakaaksi ja turvalliseksi maaksi, jossa on hyvä hallinto, riippumaton oikeuslaitos ja vähän järjestäytynyttä rikollisuutta.

Suomi on siisti maa ja me suomalaiset ollaan siistejä. Ei ole hankalaa löytää roskista tai tupakalle tuhkakuppia kadun kulmasta. Roskiksetkin on niin onnellisia siitä, että ovat Suomessa.

 

View this post on Instagram

Iloinen roskis #helsinki

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Me ollaan maailman lukutaitosinta kansaa.

Ruokakulttuuri, joka on niin paljon kasvanut Suomessa ja meiltä löytyy aivan upeita ruokatapahtumia, kuten esimerkiksi Ravintolapäivät. Helsinki on yksi niistä Euroopan maista, joista löytyy värikkäin ruokaskene.

 

 

Meillä on loistava terveydenhoito, kaikki saa apua – mitä nyt joskus välillä jonot on pitkiä, mutta akuutit tapaukset varmasti saa aina apua. Ammattitaidolla.

Me ollaan ihanaa, lämmintä kansaa sekä tykätään viettää aikaa yhdessä. Ei ehkä aluksi olla maailman tuttavallisimpia hölöttäjiä, mutta ystävyydelle pitää antaa aikaa kypsyä.

 

 

Suomi on hyvä maa olla äiti (miksei isäkin) sekä lapsi. Me saadaan valtion tukea muunmuassa äitiysloman, hoitovapaan,  lapsilisän ja äitiyspakkauksen muodossa. Lastenvaunujen kanssa julkinen liikenne on usein ilmaista ja meidän lapset pääsee ilmaiseen koulujärjestelmään, joka sopivasti onkin maailman parhampia.

 

View this post on Instagram

#koti #äiti #happy #family ?

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Meillä on toiseksi vähiten korruptiota maailmassa.

Suomessa on mielenkiintoista ja monipuolista kulttuuria, jokaiselle löytyy aivan varmasti jotakin. Nyt on pakko antaa erityismaininta Jani Leinosen Tottelemattomuuskoululle – erittäin paljon ajatuksia herättävä oli!

 

 

Suomessa on maailman paras lehdistönvapaus (jätän tämän tähän).

Meiltä löytyy iso kasa tapahtumia, etenkin kesälle – joskus on jopa vaikea valita mihin mennä, koska niin paljon tapahtuu.

 

 

Meillä on hieno pääkaupunki Helsinki, josta löytyy jokaiselle jotakin. Ravintoloita, baareja, kahviloita, kulttuuria, tapahtumia, kaunista luontoa, merta sekä erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteettejä. Silti kuitenkin meillä on tilaa, vaikka pääkaupungissa ollaankin. Meitä ei tarvitse ähtää metroihin, julkisissa lähes aina saat istumapaikan ja keskellä kaupunkia voit löytää puiston auringosta nauttimiseen, jossa ei välttämättä ole muita ihmisiä. Helsingin lisäksi meillä on iso kourallinen muunmuassa ihania kaupunkeja, kyliä, rantoja, saaria, kansallispuistoja. Jokaiselle meille löytyy oma kolonsa tässä maassa ja saat olla juuri sellainen, kuin sinä haluat.

 

 

Suomessa voit luottaa toiseen. Hyvin todennäköisesti jos tiputat esimerkiksi rahapussin, joku kunnon kansalainen etsii sinut käsiinsä. Voidaan myös luottaa julkiseen liikenteeseen, sillä aikalailla yleensä julkiset saapuvat minuutilleen.

Me suomalaiset ollaan sisukkaita – satoi tai paistoi.

 

 

Meidän on helppo matkustaa, sillä meidän passi on yksi maailman parhammista. Lisäksi pärjäämme hyvin maailmalla, sillä suomalaisten aikuisten englannin kielen taito on 72 maan vertailussa viidenneksi paras.

Suomessa voit loistavasti nauttia myös talviaktiviteeteistä: luistelusta, laskettelusta, avantouinnista, hiihdosta, pulkkamäestä – lista vain jatkuu ja jatkuu. Näistä saa unohtumattomia kokemuksia ulkomaalaisille – ja miksei myös meille itsellekin.

 

 

Revontulet – Suomen matkailuvaltti, jota pitäis enemmän ja enemmän tuoda koko ajan esiin. Onhan se nyt kaunis luonnonilmiö, mitä päästään nauttimaan!

Sauna. Suomesta löytyy ainoat ja oikeat saunat. Kaikki mitä oon ulkomailla kokeillut, tunnostaa aina, että lämmitys olisi jäänyt keskitiehen. Paitsi Budapestissä yhdessä kylpylässä sauna oli niin kuuma, että lattialla ei pystynyt kävelemään – se oli niin kuuma.

Meiltä saa hyvää kahvia ja meiltä löytyy ihania kahviloita. Me suomalaiset juodaan kahvia per naama niin paljon, ettei muut maat voi kilpailla kanssamme tässä kategoriassa. Mä oon nyt ostanut Vietnamista herkullista luomukahvia ja neljä sellaista vietnamilaista minikeitintä (vähän pressopannun tyyppisiä) mukaan Suomeen, jolla aion pitää vietnamilaisia kahvihetkiä ja antaa tuliaisiksi.

 

 

Suomessa on EU-maiden pienin ero naisten ja miesten työllisyysasteessa.

Suomi on maailman toisiksi tasa-arvoisin maa. Tahdon2013 oli kansalaisaloitekampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kansalaisaloite on hyväksytty eduskunnassa, ja laki astuu voimaan maaliskuussa 2017. Jei!

 

 

Meiltä löytyy hyvin laadukkaita brändejä omaan kotiin ja maailmalle: Marimekko, Iittala, Muumit, Fiskars, Arabia, Fazer, Valio, Hackam – ja tähän päälle vielä kaikki pienemmät ihanat design-merkit!

Ollaan sopivasti vähän vinksahtanutta kansaa ja meillä on tosi hassuja tapahtumia, kuten Eukonkannon MM, Ilmakitaran MM, Paskan palvelun illalliset – mitä näitä nyt on.

Meillä saa näyttää tunteet omia rakkaitaan kohtaan ja ei ole ollenkaan paheksuttavaa, että asut poikaystäväsi saman katon alla – vaikka uskokaa tai älkää, ette ole vielä naimisissa.

 

 

Suomi on maailman viidenneksi onnellisin maa. Niinkuin Olavi Uusivirtakin sen toteaa: helppoo olla onnellinen.

Tää on vähän hupsu, mutta ruokakaupat Suomessa. Mulla on hyvin usein reissuilla ikävä meidän ruokakauppoja, missä on paljon tuoretta tavaraa myynnissä sekä ne omat tutut ja turvalliset ruisleivät, jogurtit, myslit, smoothieainekset ja juustot. Lisäksi oon vähän pakkauksien uhri ja tykkään ostaa esimerkiksi pastan söpömmän näköisessä pakkauksessa kuin pelkkään muoviin käärittynä. Toki meillä kaupat on myös samalla tosi paljon kalliimpia, mutta rakastan suomalaisia ruokakauppoja!

Yläpuolella lukee tosi monta hyvää syytä, miksi olla onnellisesti suomalainen. Olet nyt sitten missäpäin maailmaa tahansa, voit pysähtyä hetkeksi miettimään elämääsi – ja arvostaa sitä.

 

View this post on Instagram

#oraculoproject #berlin #tb

A post shared by V E E R A ?? TRAVEL BLOGGER (@veerapirita) on

 

Mä insipiroidun tähän postaukseen osittain parin videon takia, mua harmittaa sikana, etten löydä sitä ensimmäistä vaikka kuinka kaivelin. Videon oli tehnyt ulkomaalaiset meille suomalaisille juuri siksi, ettemme kehuskele itsellämme tai saavutuksillamme – niinpä he tekivät sen puolestamme. Video pyöri paljon Facebookissa tässä lähiaikoina, jos tiedätte mistä puhun, voitteko linkata sen kommenttiin! Toinen video, joka insipiroi vielä hitusen lisää, oli tällä viikolla aikaisemmin pidetty presidentin tiedotustilaisuus, joka ylisti myös meitä suomalaisia ja suomalaisuutta.

– Tässä maassa on valtavan hyvä elää – kiitos meidän kaikkien. Mehän tämän kaiken olemme saaneet aikaan yhdessä, Niinistö ylisti.

Mitä ajatuksia teille herää aiheesta, ootteko onnellisesti suomalaisia? Lisäisitkö mun listaukseen jotain oleellista? Ensi kerran kun mietiskellään, että ei hitto tää Suomi on perseestä – muistetaan, että meillä on oikeasti pirun hieno kotimaa, onhan sen huomannut myös Lonely Planetikin – komeillaan kolmannella sijalla ”My best in travel 2017 – top countries”. Ei hullumpi saavutus – malja meille!

Ps. Tein eilen blogilleni oman Facebook-sivun, joten arvostaisin suuresti, jos painat peukkua sivun oikeasta reunasta tai suoraan Facebook-sivujen kautta. <3

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Instagram travel thursday

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa 1.12.2016 at 06:42

  Näitä on hyvä miettiä myös näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä. Täällä harmaassa ankeudessa ja pimeydessä uutisia katsoessa toitotetaan aina niitä kiristyksiä, leikkauksia ja muuta. Mitä minä toivon hiukan lisää, on sellainen positiivinen eteenpäin menemisen meiniki. Välillä tuntuu että me jäädään liian helposti rypemään omaan kurjuuteemme. Mutta itse arvostan luontoa, sitä että on tilaa hengittaa puhdasta ilmaa ja toimivaa rakennettua ympäristöä. Muutaman mainitakseni.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.12.2016 at 15:28

   Totta – mietin samaa kirjottaessa tätä, että osuu sopivasti myös itsenäisyyspäivän lähettyville myös aihe. Hyvä huomio kyllä Sarsa, tuollainen positiivinen eteenpäin menemisen meininki ei olis kyllä yhtään pahitteeksi!

 • Reply SariKoo.fi 1.12.2016 at 13:04

  Pitää mennä kauas, että näkee lähelle. Niin ainakin itselle kävi, Suomi-rakkaus on vaan kasvanut, mitä enemmän täältä on ollut poissa 🙂 Harvoin sitä osaa arvostaa juttuja, mitä pitää itsestäänselvyyksinä. Esimerkiksi juotava hanavesi on niin iso juttu, sen puute alkoi Kaakkois-Aasiassa ärsyttämään jo melko pian! Ja samoin raikas ilma, helteinen ja pakokaasuinen ilma on kyllä aika tympeä hengitettävä viikosta toiseen.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.12.2016 at 15:31

   Se on kyllä aivan totta, pitää mennä kaus nähdäkseen lähelle! Joo hanavettä on kyllä usein ikävä, niin helppoa olis ottaa vain hanasta lasillinen. Yks päivä tässä tosissaan vahingossa otin pari hörppyä hanavedestä, kunnes sitten tajusin mitä tein. :’D

 • Reply Heidi / Auringon alla 1.12.2016 at 15:01

  Mä mietin usein näitä samoja asioita, erityisesti tietenkin ulkomailla ollessani. Mutta nykyään olen osannut jopa kääntää tätä mun jatkuvaa ”miksi täällä on niin pimeää ja kylmää mä vihaan tätä” -ajatteluani siihen, että kuinka onkaan asiat hyvin täällä peräpohjolassa ja lähes mikä tahansa asia on paremmin kuin monessa muussa maassa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.12.2016 at 15:32

   Ihan oikea ajattelutapa, meillä asiat on niin hyvin! Vaikka kyllä monessa maassa on myös, mutta erityisesti omaa maata osaa oppia arvostamaan eri tavalla reissun päällä. 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 1.12.2016 at 20:11

  No johan oli Suomi-tykitystä! 🙂 Onhan tää oikeesti tosi ihana maa, välillä pitää päästä kauas ja sitten Suomi taas maistuu. Haluun kyllä vielä joskus viettää useiden kuukausien ryppään ulkomailla, mutta lopulta haluan aina tulla Suomeen. Rakastan esimerkiksi Helsinkiä, joka on musta just sopivankokoinen kaupunki, ja toisaalta kaikki luontomahdollisuudet, mitä löytyy täältä ja muualta Suomesta. Täällä on hyvä elää, just näin! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.12.2016 at 05:57

   Pitäähän sitä välillä vaatimattomasti tykittää meitä! 😉 Jep sama, rakastan Helsinkiä. Kaikkea siinä kaupungissa, jonne on mukava palata aina reissuilta.

 • Reply Lotta | Watia.fi 2.12.2016 at 03:29

  Kyllä. Jokaisen pitäisi reissata pidempään ymmärtääkseen olla onnellinen suomalaisuudesta. Joskus halusin muuttaa pois Suomesta enkä palata koskaan takaisin. Nykyään on aina ihana palata takaisin Suomeen. <3

 • Reply säppä 2.12.2016 at 11:07

  Go Suomi! Mun yks brasilialainen kaveri tulee Suomeen joulunviettoon, en malta oottaa että pääsen näyttämään omaa rakasta kotimaata hänelle. 🙂

 • Reply Annika | Travellover 2.12.2016 at 16:58

  Vaikka rakastan matkustaa, vaikka sanon, että matkustaminen tekee minut onnelliseksi, olen hyvilläni, että saan lähteä jokaiselle reissulle juuri Suomesta – paljolti juuri näistä syistä, joita sinäkin luettelit. Ehkä täällä todella on sateenkaaren pää, kuten ihanassa mökkirantakuvassasi.

 • Reply Emilia 3.12.2016 at 23:18

  Moii Veera! Oon melko varma että puhut tästä videosta: https://www.facebook.com/veryFinnishproblems/videos/807850766022179/ 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 4.12.2016 at 12:04

  Paskan palvelun illalliset? En ole kuullutkaan tuosta, mutta kuulostaa hauskalta 😀
  Todella hyvä postaus, ja erinomainen muistutus meille kaikille, että olemme oikeasti onnekkaita, että olemme syntyneet Suomeen. Keskustelin aiheesta vasta äskettäin poikaystäväni kanssa, joka Espanjan-reissun jälkeen masenteli kotiinpaluuta ja sanoi toivovansa syntyneensä Etelä-Eurooppaan. Minä en toivo, sillä kaiken muun hyvän lisäksi Suomi antaa erinomaiset lähtökohdat myös matkustelulle: loistava passi ja korkea elintaso, joka lähtökohtaisesti tekee mahdolliseksi sen, että jokainen halukas voi reissata.
  Kuten Sarikoo kommentoi, on minunkin suomirakkaus kasvanut, mitä enemmän olen ollut maasta poissa. On se vaan upea maa!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.12.2016 at 01:03

   Joo kyllä, luit oikein – se on sellanen Kalliossa järjestettävä tapahtuma ravintola Ruplassa missä tarkoituksella kaikki on paskaa ruuasta palveluun saakka. Tai no ruokien nimet on ehkä paskoja. Hauska idea miusta! Tuo on kyllä niin totta, meillä on tosi hyvät lähtökohdat matkustelulle ja yleisestikin kaikelle muillekkin. Hyvä me! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 6.1.2017 at 21:06

  Näissä kuvissa kyllä heijastuu elämän ilo! Tosiaan on onni olla suomalainen, maailmaa kiertäessä sen kyllä hyvin huomaa…

 • Leave a Reply